Jump to content


Photo
- - - - -

News from Croatia


  • Please log in to reply
12224 replies to this topic

#11266 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 16 February 2017 - 02:11

...

 

...  vece reklame za KGB, SSSR, Rusiju i Putina dugo nisam procitao na ovom boardu (mada su takve antireklame postale konstanta posljednjih godina na Politici, ergo, konkurencija je povelika) ...

 

 

Posluzicu se tvojim recima - ovo sto si napiskarao je tipicni vjeko_slavenski 'intelektualni kurvarluk', zlobno i pakosno podmetanje i izvrtanje!

 

 

Ajmo jos jednom - velemajstor Vuk Perisic!

 

Nisam recit kao on, no ja bih jos dodao: 'rvacka je jedna devojka / sirena.

Ne moze hodati normalno po zahtevnoj sadasnjosti, a rep pljeska na prazno u isusenoj proslosti.

 

Za jedan mali narod / naciju - nema vece kazne nego da joj mili bogo pokloni jednu 'jistorijsku pobedu' - i nacisto upropasti.

Nista tu nije bolja ni sVrBija sa svojim, isto takvim, patoloskim mitskim konstruktima.

 

Otud toliko seljacko_opancarsko & tamburasko_armunikasko terciranje i podvriskivanje putljeru!

:lala: :s_d:

 

 

http://www.e-novine....blje.html?print

>> ... 11.09.2015 - 14:49
Travari i tarot-majstori oko hrvatskog bolesničkog kreveta
Opsesivno-kompulzivno domoljublje

Piše: Vuk Perišić


Parlamentarni izbori u Hrvatskoj održat će se vjerojatno u studenom. Bit će to još jedno u nizu poniženja – političkih, ekonomskih i moralnih – koje trpi hrvatsko društvo. Zašto poniženja? Zato što ponuda na hrvatskom političkom tržištu nalikuje na ponudu u sovjetskim trgovinama sedamdesetih godina: nestašice, nekvalitetna roba, nezgrapni dizajn, zastarjela tehnologija, riječju, neupotrebljivi škart. Sovjetski građani su se, za razliku od hrvatskih birača, barem mogli osloniti na šverc i nekako nabaviti traperice, gramofonske ploče, cigarete, vegetu ili najlonske čarape.

Hrvatska, pak, javnost oslanja se na samoobmanu jer za ekonomsku krizu, koju je prouzročila upravo odsutnost kapitalizma, optužuje – kapitalizam. U sličnom nadrealističkom nadahnuću hrvatska javnost nariče nad "podjelama" premda sve relevantne političke stranke o bitnim – takozvanim "nacionalnim", a napose ekonomskim – pitanjima imaju praktično identične stavove.

Ponižavajuće je kada se izbori svode na dvojbu između nesposobnjakovića i nacionalista. Pritom su i nesposobnjakovići zapravo nacionalisti, ili bi, što je još gore, to htjeli biti, a nacionalisti su također nesposobni, osim, dakako, za sâm nacionalizam. Postoje i nekakvi Treći i tko zna koji po redu "putevi" i stranke koje su toliko infantilno nesposobne da izazivaju i veću zapanjenost nego sâm SDP ili su toliko "nacionalno osviještene" da izazivaju još veći strah no što ga je ikada uspio izazvati HDZ. Tu je i trijumvirat Josipović-Linić-Čačić. Oni su – budimo benevolentni – za naše prilike razumni i sposobni ljudi, ali imaju teškoća s definicijom svojeg političkog identiteta, a kao otpadnici od svojih bivših stranaka ne raspolažu financijskom i stranačkom infrastrukturom na koju su navikli.

Treba li ponoviti da su, kada je riječ o ekonomiji, svim političarima umovi okovani postojećom socijalističkom ekonomijom raspodjele u kojoj državno vlasništvo, javni prihodi i javni rashodi uživaju apsolutni prioritet i da taj, i po privredu i po demokraciju poguban sustav, nitko suštinski ne dovodi u pitanje? Rasprava o ekonomskim temama svodi se na to da HDZ optužuje SDP da je upropastio ekonomiju, iako SDP vodi identičnu ekonomsku politiku koju je vodio HDZ, dok SDP tvrdi da je za sve kriv HDZ ali ne nalazi ništa bizarno u činjenici da je učinio sve kako bi sustav koji je naslijedio od HDZ-a ostavio netaknutim.

U takvoj političkoj konstelaciji – koja nalikuje na provincijalnu komediju zabune – predizborna kampanja će biti festival praznoslovlja, jeftinih medijskih i retoričkih trikova, glupih optužbi i povišenih emocija. Dubljim uzrocima ekonomske i društvene krize neće se jamačno baviti nitko, ali će zasigurno biti (srećom neostvarivih) suludih obećanja.

Zašto na hrvatskom političkom tržištu vlada takva jednolična pustoš? Zašto se u Hrvatskoj nije pojavila politička grupa ili stranka koja bi zastupala sadržajnu demokraciju, tržišne i građanske slobode, individualizam, kozmopolitizam, uopće liberalne, racionalne i antifašističke vrijednosti? Nekoliko je mogućih odgovora.

Prvi je da je nedovoljan broj građana zainteresiran za takvo što, odnosno da većina prema liberalnim vrijednostima gaji neprijateljstvo, pa se stoga političke stranke iz pukih pragmatskih razloga drže načela što gluplje tim bolje. Ako je tako, situacija je beznadna jer bez klasičnog političkog centra – napose bez prosvijećenih građana – nema ni demokratskog konzervativizma, ni prave ljevice, pa nema ni racionalne demokracije kao preduvjeta ekonomskog blagostanja.

Drugi odgovor je da u Hrvatskoj zainteresiranost za liberalnu demokraciju i kapitalizam nije beznačajna, ali ih nijedna politička grupa ne želi zastupati. U mentalnom zatočeništvu kratkoročnog politikantstva i ritualnih domoljubnih narativa pripadnici hrvatske političke elite odveć su intelektualno atrofirali za takav iskorak. Nadalje, nemaju hrabrosti zastupati ideje građanskih i tržišnih sloboda u uvjetima dugogodišnje medijske sotonizacije liberalizma i kapitalizma. Naposljetku, svima koji se u Hrvatskoj bave politikom dominacija političkog nacionalizma i ekonomskog socijalizma savršeno odgovara jer im jamči lagodno i bezbrižno vladanje: raspolažu obiljem državnog novca (što je najvažnija poluga političke moći) dok ih nacionalističke dogme štite od sadržajnog oporbenog djelovanja. Takav politički sustav je dugoročno neodrživ iz jednostavnog razloga što će za financiranje državnog socijalizma ponestati kredita a istina će s vremenom neumitno razgraditi nacionalističke dogme. Drugim riječima, politički sustav utemeljen na mitovima i ekonomija koja počiva na raspodjeli raspast će se prije ili kasnije. Nadajmo se da će taj proces biti bezbolan.

Treći odgovor je tjeskoban. Hrvatska je premala zemlja i nema demografski i intelektualni potencijal za kristalizaciju racionalne i odgovorne političke elite. Ipak, Hrvatska je kroz povijest, usprkos oskudnim resursima, uspijevala biti dinamično i kreativno društvo sve dok nacionalistička vladavina nije izazvala civilizacijski diskontinuitet i Hrvatsku svela na zatvorenu i psihološki represivnu provinciju čije obzore su suzili državotvorni mitovi. I neusporedivo veće, naprednije i bogatije društvo slomilo bi se pod onom količinom šovinističkih svinjarija i domoljubnih gluposti koje slamaju Hrvatsku već četvrt stoljeća i a priori demotiviraju razumne i moralne ljude da se posvete vjetrenjačama hrvatske politike.

Kako bilo, hrvatsko društvo je bolesno. Pati od kronične infekcije državom i opsesivno-kompulzivnog domoljublja. Bolest je pogubna za ekonomski metabolizam i demokratsku prisebnost, ali je izlječiva: preobraziti nametnika u svrsishodnu i jeftinu ustanovu koja će – onako kako vodovodna uprava isporučuje vodu – građanima za prihvatljivu cijenu isporučivati pravnu sigurnost i vladavinu prava, a privredi jednostavna i stimulativna pravila po kojima će se igrati tržišna utakmica. No, to je tek moderna, prosvijećena medicina, a pored hrvatskog bolesničkog kreveta umjesto kompetentnih liječnika okupljaju se travari, homeopati, bioenergetičari, tarot-majstori, babe koje se plaše propuha, gnjavatori koji se zalažu za zdravu hranu (što neukusnije tim bolje), protivnici cijepljenja, egzorcisti, oni koji tvrde da bolesnik nikada nije bio zdraviji i oni koji bi, u najboljoj tradiciji negdašnjih medicinskih zabluda, najradije puštali krv.

*Tekst preuzet sa T-portala ... <<

...


  • 3

#11267 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 16 February 2017 - 16:01

 
sletjeli prosle godine Marsovci u Vlasku ulicu. samo, to je bilo malo vise intricate, pa ne ocekujte od mene bilo kakve dokaze. cak ni oko nekih bjelodanih / s Marsa vidljivih stvari, tipa da su Marsovci popularniji u Vlaskoj nego na Kaptolu. btw. jedino ih na Pantovcaku provjereno nema. bio je jedan, u liku nekog Josipa, medjutim otkrila ga je nasa Predsjednica u teget suknji.
 
vece reklame za KGB, SSSR, Rusiju i Putina dugo nisam procitao na ovom boardu (mada su takve antireklame postale konstanta posljednjih godina na Politici, ergo, konkurencija je povelika).

 

??

Što si zapravo htio reći ovim enigmatičnim postom? Tvrdiš li da nešto od onog što sam napisao nije istina, ili želiš da ovako, na forumu eksponiram svoje izvore?

 

I po čemu bi to trebala biti reklama za FSB i Putina (o KGB-u i CCCP-u se ionako sve zna)? To je njihova sramota! Više smisla ima govoriti o nesposobnosti ili gluposti određenih (nipošto ne svih) političkih i gospodarskih elita u nekim zemljama članicama EU koje se na ovaj način bespovratno kompromitiraju.

 

Ukoliko smatraš da mi možeš argumentirano (bez nemuštih alegorija) 'kontraštavati' - izvoli, iako čisto sumnjam.


  • 1

#11268 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 17 February 2017 - 12:04

...
 
vece reklame za KGB, SSSR, Rusiju i Putina dugo nisam procitao na ovom boardu (mada su takve antireklame postale konstanta posljednjih godina na Politici, ergo, konkurencija je povelika).

 

Znao sam da će ovo zahtijevati malo više od jednog posta.

Vjeko, ovo je briljantno: u moju teoriju zavjere (koja to, naravno, uopće nije) ubacio si ovom rečenicom i mene, tj "preuveličavajući" ruski utjecaj u rubnim zemljama EU, ironside reklamira "KGB, SSSR, Rusiju i Putina".

Konačno sam raskrinkan.

 

Спасибо!


  • 1

#11269 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 17 February 2017 - 12:37

Dobro , danas se postavlja pitanje: zar nije bilo bolje ostaviti "sozijalizmus" u tim ( istocnoevropskim zemljama ) i danas bi bila - "mirna Backa" ? Istorijski, nisu bile zrele za demokraciju ... i onda je  bolje bilo imati kakvo-takvo uredjeno drustvo nego - danasnji haos?


  • 0

#11270 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 17 February 2017 - 16:03

Dobro , danas se postavlja pitanje: zar nije bilo bolje ostaviti "sozijalizmus" u tim ( istocnoevropskim zemljama ) i danas bi bila - "mirna Backa" ? Istorijski, nisu bile zrele za demokraciju ... i onda je  bolje bilo imati kakvo-takvo uredjeno drustvo nego - danasnji haos?

 

Ne! i nikad se to pitanje nije postavljalo, kao što se ne postavlja ni danas, niti bi bilo mirne Bačke/Bosne. Što znači da neka zemlja nije "istorijski zrela" za demokraciju - Čehoslovačka ili Poljska su bile dementne u odnosu na Portugal ili Grčku? Nemoj, molim te...

I o kakvom današnjem haosu je riječ? Ja ne vidim nikakav kaos - gore je bilo sedamdesetih, kad je terorizam (vidi vraga - homegrown europski, i to još ljevičarski, desničarski i nacionalistički) bio daleko gadnija opasnost nego današnji towelheads.

 

Da si vidio Bolognu, Madrid ili Belfast prije 40 godina (ovaj zadnji koliko jučer), ne bi govorio o kaosu.

 

A da si tih godina vidio velike gradove u DDR-u, Leipzig ili Dresden ili sela na istoku Poljske, Slovačke i Mađarske, to tužno Podkarpatje, još koliko jučer, sigurno ne bi drobio o Sozialismusu kao nekakvoj panaceji.

Mrak, strašan. Apage!


  • 6

#11271 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 17 February 2017 - 16:12

Ne! i nikad se to pitanje nije postavljalo, kao što se ne postavlja ni danas, niti bi bilo mirne Bačke/Bosne. Što znači da neka zemlja nije "istorijski zrela" za demokraciju - Čehoslovačka ili Poljska su bile dementne u odnosu na Portugal ili Grčku? Nemoj, molim te...

I o kakvom današnjem haosu je riječ? Ja ne vidim nikakav kaos - gore je bilo sedamdesetih, kad je terorizam (vidi vraga - homegrown europski, i to još ljevičarski, desničarski i nacionalistički) bio daleko gadnija opasnost nego današnji towelheads.

 

Da si vidio Bolognu, Madrid ili Belfast prije 40 godina (ovaj zadnji koliko jučer), ne bi govorio o kaosu.

 

A da si tih godina vidio velike gradove u DDR-u, Leipzig ili Dresden ili sela na istoku Poljske, Slovačke i Mađarske, to tužno Podkarpatje, još koliko jučer, sigurno ne bi drobio o Sozialismusu kao nekakvoj panaceji.

Mrak, strašan. Apage!

 

Pa bogami, sto se Grcke tice, nisam bas siguran ... sa njihovim dugovima i nekontrolisanoj potrosnji su celu EU uvukli u probleme svojevremeno ... nisam siguran jeli problem jos uvek resen.

Drugi primer je Madjarska ... bili su u socijalistickom bloku, pa su izasli kad je pukao, pa im sada opet ne odgovara EU te koketiraju sa Putinom i prakticno su Trojanski konj u EU .. i ne samo oni , ali da ne idemo dalje. Poljaci su distancirani od Putina, uglavnom zbog svojim istorijskih nesuglasica sa Rusima ...mislim da je EU napravila gresku ...


  • 0

#11272 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 17 February 2017 - 16:24

...

 

... a da si tih godina vidio velike gradove u DDR-u, Leipzig ili Dresden ili sela na istoku Poljske, Slovačke i Mađarske, to tužno Podkarpatje, još koliko jučer, sigurno ne bi drobio o Sozialismusu kao nekakvoj panaceji.

... Mrak, strašan.

... Apage!

 

 

Witz iz sovjetskih vremena.

 

U nekom kolhozu dele nagrade najboljim 'muziljama' - to se na ruskom kaze 'доярка'.

 

 

(pazi - nigde 'automata za muzu!)

 

I predsedavajuci kaze - treca nagrada drugarici XYZ - dzemper od mohera!

Svi u sali - aplauz.

 

Druga nagrada drugarici YZX - odmor u Sociju!

U sali buran aplauz!

 

I prva nagrada drugarici ZXY - sabrana dela V.I. Lenjina!

Svi u sali - tako jos qrvetini i treba!

:ajme:

 

I jos jedan witz.

 

Dodje likinja da pomuze krave.

Krava je pogleda - opet si pijana?

Uhm ...

Krava: nema veze - drzi me za sisice a ja cu da skakucem!

:lol+:

 

Kad bi ti Bane, znao kako se tamo bedno zivelo - ne bi takve reci pale na pamet.

 

...


  • 2

#11273 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 17 February 2017 - 16:32

...

 

 

 

Witz iz sovjetskih vremena.

 

U nekom kolhozu dele nagrade najboljim 'muziljama' - to se na ruskom kaze 'доярка'.

 

attachicon.gifmuzilja - dojarka 1950 m.jpg

 

(pazi - nigde 'automata za muzu!)

 

I predsedavajuci kaze - treca nagrada drugarici XYZ - dzemper od mohera!

Svi u sali - aplauz.

 

Druga nagrada drugarici YZX - odmor u Sociju!

U sali buran aplauz!

 

I prva nagrada drugarici ZXY - sabrana dela V.I. Lenjina!

Svi u sali - tako jos qrvetini i treba!

:ajme:

 

I jos jedan witz.

 

Dodje likinja da pomuze krave.

Krava je pogleda - opet si pijana?

Uhm ...

Krava: nema veze - drzi me za sisice a ja cu da skakucem!

:lol+:

 

Kad bi ti Bane, znao kako se tamo bedno zivelo - ne bi takve reci pale na pamet.

 

...

Pa i danas se bedno zivi ....


  • 0

#11274 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 17 February 2017 - 17:35

...

 

Ne, varas se.

 

Iako neki tesko zive - nema one 'orwelijanske priše'.

 

Srecom, ti nikada nisi ziveo u tome.

 

Procitaj nesto od Kundere.

 

...


  • 1

#11275 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 18 February 2017 - 07:27

 

A da si tih godina vidio velike gradove u DDR-u, Leipzig ili Dresden ili sela na istoku Poljske, Slovačke i Mađarske,

to tužno Podkarpatje, još koliko jučer, sigurno ne bi drobio o Sozialismusu kao nekakvoj panaceji.

Mrak, strašan. Apage!

 

jbte, a danas? danas te iste prcije (zajedno s bivsim DDR-om za koji se jos uvijek placa +7% na porez od place tzv. solidaritätszuschlag)

drze glavnu rijec u EU razbijajuci posljednju nadu da se necemo sunovratiti u ekstremisticko shvacanje razloga postojanja drzave.

bane stoga mozda nije u pravu kad kaze da su se te zemlje trebale ostaviti u socijalizmu ali bogami bozijeg nije daleko ni od istine.

 

to je toliko zadrt i indoktriniran svijet nakon 50/60 godina - bulaznjenja o ideologiji da nista drugo nikad iz svega toga ne moze ni nastati

sem - suprotnost tj. fasizam. 

 

uostalom, kad pogledas samo Hrvatsku .. sve ti je jasno. 


  • 1

#11276 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 18 February 2017 - 08:14

jbte, a danas? danas te iste prcije (zajedno s bivsim DDR-om za koji se jos uvijek placa +7% na porez od place tzv. solidaritätszuschlag)

drze glavnu rijec u EU razbijajuci posljednju nadu da se necemo sunovratiti u ekstremisticko shvacanje razloga postojanja drzave.

bane stoga mozda nije u pravu kad kaze da su se te zemlje trebale ostaviti u socijalizmu ali bogami bozijeg nije daleko ni od istine.

 

to je toliko zadrt i indoktriniran svijet nakon 50/60 godina - bulaznjenja o ideologiji da nista drugo nikad iz svega toga ne moze ni nastati

sem - suprotnost tj. fasizam. 

 

uostalom, kad pogledas samo Hrvatsku .. sve ti je jasno. 

Socialismus je trebalo rzbiti jer je predstavljao pretnju slobodnom svetu ali , cini se sa ove distance ( uvek je lako biti general posle bitke...) da je radije trebalo formmirati neku " paralelnu EU ) od zemalja bivseg socijalistickog lagera.

Trebalo je mozda, jedino Cdeskoj, Poljskj i Sloveniji dati status pridruzenih clanica EU.

Sada sta je - tu je . A EU ce do kraja morati da primi i ostatak Evrope tj. zemlje tzv. Zapadnog Balkana plus Albaniju ...


  • 0

#11277 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 18 February 2017 - 09:10

bane, to sto navodis su zemlje tzv. Visegradske skupine .. i da, dijelimo misljenje

nije trebalo te bivse socijalisticke zemlje na tako brz nacin inkomponirati u "staru" EZ, danas EU.

 

 

no kako je sve to nekako ispalo tako kako je ispalo .. naravno da tu rupetinu na zemljovidu EU

treba sto hitnije "pokrpati" tj. Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju i s osobitim naglaskom na BiH - primiti

u clanstvo jer to su zemlje koje zapravo vec cijeli niz decenija generiraju - sranja (da prostis)

koja se neminovno reflektiraju na desavanja unutar postojecih clanica EU npr. pitanje drzavnosti Kosova

ili clanstva u Nato savezu.

 

 

ali da ce, demokracija .. sloboda .. i sve komponente koje iz toga proizlaze zazivjeti u takvim drustvima u skorasnje vrijeme,

nece - bas povodom onoga sto smo konstatirali .. zivot u ideologiji od 50/60 godina ostavio je na par generacija gotovo traumatoloske posljedice. tako da ce se u tim drustvima jos i dalje na svijet gledati crno-bijelo .. USofA/RUS .. bipolarno. 


Edited by ivicaundmarica, 18 February 2017 - 09:12.

  • 0

#11278 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 18 February 2017 - 11:22

...

 

 

 

Witz iz sovjetskih vremena.

 

U nekom kolhozu dele nagrade najboljim 'muziljama' - to se na ruskom kaze 'доярка'.

 

attachicon.gifmuzilja - dojarka 1950 m.jpg

 

(pazi - nigde 'automata za muzu!)

 

I predsedavajuci kaze - treca nagrada drugarici XYZ - dzemper od mohera!

Svi u sali - aplauz.

 

Druga nagrada drugarici YZX - odmor u Sociju!

U sali buran aplauz!

 

I prva nagrada drugarici ZXY - sabrana dela V.I. Lenjina!

Svi u sali - tako jos qrvetini i treba!

:ajme:

 

I jos jedan witz.

 

Dodje likinja da pomuze krave.

Krava je pogleda - opet si pijana?

Uhm ...

Krava: nema veze - drzi me za sisice a ja cu da skakucem!

:lol+:

 

Kad bi ti Bane, znao kako se tamo bedno zivelo - ne bi takve reci pale na pamet.

 

...

 

Kad su neki Rusi (osamdesete ili osamdesetprve) poslom dolazili u Zg, sjećam se kako su kao ludi obilazili pozamanterije u potrazi za moher vunicom, koja je već i kod nas tada bila odavno izvan mode. Jedan od dragih gostiju se hvalio (kupio u Nami ili Robnom magazinu, ne sjećam se) moher džemperom u nekoj od onih sirupastih kombinacija boja.

Žao mi je što onda nisam imao mačku pri ruci.


  • 0

#11279 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 27 February 2017 - 12:18

 

Nakon što je stranka rigidne desnice A-HSP organizirala u nedjelju marš u centru Zagreba, a onda i postrojavanje na glavnom zagrebačkom trgu, u cilju davanja 'javne podrške američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i polaganja prisege domovini', reagiralo je i veleposlanstvo SAD-a najsnažnije osudivši taj skup.

 

'Veleposlanstvo Sjedinjenih Država najsnažnije odbacuje neonacistička i proustaška stajališta izražena za vrijeme demonstracija nekolicine ljudi u Zagrebu u nedjelju. Osuđujemo svaki pokušaj povezivanja Sjedinjenih Država s ovom mrskom ideologijom. Takva sugestija uvreda je sjećanju na 186,000 američkih vojnika poginulih u Europi u borbi protiv nacističke Njemačke i nekoliko milijuna nedužnih žrtava ubijenih tijekom Drugog svjetskog rata', stoji u priopćenju.

 

 

Gledam na fotkama slike s tog marša; sve pedesetak starih prdonja (black is new black) na čelu s manijakom, Gruppenführerom Kelemincem. Koji vrag ih je potjerao na ulice (nestašica Haldola?), umjesto da u svojim šljaštećim trenirkama piju mlako Ožujsko i dangube pred kladionicama.

 

Kunu se Trumpu, nose zastavu NPD (o NPD potom) i džinovski štit sa 150 šahovničkih polja (bitno da je prvo bijelo), očito iskovan u automehaničarskoj radnji bratića nekog od ovih vajnih bojovnika.

 

Falilo je samo, a pokušat ću posredno preporučiti to za neki budući marš, da nose i zastavu ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, pa da cirkus bude potpun: ustaško-gerontološka - nacističko njemačka demokratska - pravoslavno nacistička grčka opcija + Trump.

 


  • 2

#11280 mudrac na klonji

mudrac na klonji
  • Banned
  • 810 posts

Posted 07 March 2017 - 13:09

Onaj mlohavi Plenković formirao nekakvo povjerenstvo za suoćavanje s nedemokratskim režimima.

Ishod tog povjerenstva će biti sljedeći.

 

NDH = Jugoslavija.

 

Osnovano je zato što mlohavi Plenković i njegovi nacoši nisu u stanju skloniti ploču "Za dom spremni" da ne bi uvrijedili ustaše.

 

I, šta kažu - brine ih iseljavanje i nestajanje?

Jedva čekam da intenzitet istog postane još jači.


  • 0