Jump to content


Photo
- - - - -

Ima li nekoga ko je otisao u Kanadu kao skilled worker


  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#31 mrd

mrd
  • Members
  • 16,450 posts

Posted 05 December 2016 - 05:50

Nebih da te obeshrabrim niti da ti kazem da se neboris za takvo nesto ali mislim da gubis vreme sa tim i nemoj da te zavaraju ove price kako Kanada pusta sve i svasta,kako jedva cekaju da dodje 250 hiljada ljudi iz Evrope i Azije tamo,kako su primili do sada 150 hiljada izbjeglica rasirenih ruku i slicno,to su novinarske price i pokusaji ...
 
Kanada je zemlja za koju je jako,jako,jako tesko dobiti vizu da odes turisticki tamo a kamo li da odes i da ostanes da radis tj.da dobijes dozvolu za rad i slicno... 
 
Malo sam kompetentan da pricam o ovome,imam rodjenog brata u Kanadi,otisao je tamo pre tacno 12 godina i tek za 4 godine ziveci tamo je dobio pasos i drzavljanstvo(ali da bi uopste mogao da apliciras za drzavljanstvo moras imati nekoga tamo gdje mozes da se prijavis,znaci mjesto prebivalista,moras imati posao koji ti garantuje najmanje 8 sati dnevno da radis a nesmije sat biti placeniji manje od 3 kanadska dolara,sto na mjesecnom nivou mora biti najmanje 700 dolara sto iznosi mjesecna naknada ko tamo neradi vec zivi od socijale, znaci hrpa nekih sitnih stvari koje koce sve zivo),ja imam rodjenog brata tamo i da bi otisao tamo njegova firma mora meni poslati garanciju,tj.drzavi da bas mene traze da idem tamo i da radim,bukvalno garanciju.
 
Moj brat je otisao tako sto je ozenio djevojku(moju danasnju snaju)cak je morao priloziti i dokaze kao sto su slike i 2 svijedoka koji ce posvjedociti da su bili zajedno u ljubavnoj zajednici(vezi) pre nego sto je ona dobila Kanadsko drzavljanstvo ali i pored toga cak mu je trebalo oko 2 godine da sredi papire i dobije vizu,da ti nepricam kakve je probleme imao,hrpe papira,osiguranja,kostalo ga boga oca para,isao je jedno cirka 20 puta u ambasadu na razgovor,bio je na takvim sistematskim pregledima par puta da sam licno mislio da ga primaju da radi u Bijeloj kuci a ne da ide da zivi kod rodjene zene :).
 
Naravno danas je to malo lakse ali ni izbliza tako lagano kako ljudi misle...
 
Prednost u svemu tome imaju obrazovani ljudi fakultetski te ljudi koji imaju odredjene zanate,ali odredjene zanate koji oni traze... ,dalje moras imati nekoga tamo definitvno iz 100 razloga...dalje moras znati Engleski perfekt,imat ces nakon njihovog poziva jedno 3 ili 4 razgovora u ambasadi kod njih,gdje ces pricati sa njima bukvalno na Engleski,provocirat ce te maksimalno...bukvalno kao da ides na mars :) ,a da nepricma o kesu koji moras imati da bi uopste otisao negdje,avionske karte skupe,smjestaj preskup i slicno.
 
Dalje najvecu prednost imaju mladi i ozenjeni parovi sa malom djecom(bebom),oni koji odu 99,9% su mladi bracni parovi(do 25 godina) jos ako imas bebu to je velika prednost jako velike sanse da ti odobre da odes...
 
Dalje za takvo nesto ti treba novca,jer ce te vadjenje papira,osiguranja,ovjere,rezije i sve te gluposti jako puno kostati a da nepricam koliko je standard tamo veliki gdje i ako te udari sretna zvijezda pa uspijes da odes treba ti puno novca za osnovne stvari dok nepocnes raditi,a znaj da moras ici u skolu godinu dana tamo a neko to moras finansirati,u toj skoli polazes ispit na kraju i ako neprodjes deportuju te ako polozis,dobijes karton da se prijavis na Biro rada pa ti traze posao bla bla bla...
 
Moras imati nekoga tamo,najbolje brata,sestru,roditelja ili u najboljem slucaju zakonitu zenu u suprotnom slucaju jako,jako,jako tesko ces uopste uci u razmatranje za odlazak u Kanadu ili Australiju...
 
Najteze je otici u Kanadu i Austraiju,mnogo su komplikovani...
 
Ja licno bi ti preporucio da se drzis evrope,pokusaj Norveska,Svedska,Svajcarska,gdje ima naseg naroda,lakse naci posao,mozes sa nasim pasosem otici 2-3 mjeseca bez da se zezas ,lakse pronaci posao i slicno,ovo ostalo ti je ogroman zalogaj veruj mi... nemam vremena da ti napisem sta meni sve treba samo da turisticki odem kod rodjenog brata u Kanadu :( ,od papira,a o parama da ti nepricam...
Ako suspijes nekako i da se umuvas tamo na tu foru da ostanes,6 godina nesmijes izaci uopste iz Kanade,onda moras imati posao ,prebivaliste,da bi mogao aplicirati uopste za drzavljanstvo...znaci nije to samo ti odes i oni ti daju pasos :)
 
Ja licno imam prijatelja koji ima djevojku u USA ,u Bostonu,ona je dobila pre 5 godina sportsku stipendiju,pre toga su se 2 godine zabavljali i ona dobije sportsku studentsku stipendiju.
Otisla je tamo,zavrsila koledz,dobila posao,a jedini nacin da on ode tamo i da ostane jeste da se uzmu i da ona povuce debele ali debele veze.
Njih dvoje su sad ni na zemlji ni na nebu sto bi se reklo,neznaju sta da rade,on svakih 6 mjeseci ode turisticki tamo i bude 3 mjeseca i nista osim braka nemoze im pomoci,znaci komplikovano je to bas sve maksimalno i jako tesko.
Cak i da se uzmu i udju u brak ,sanse su oko 30% da ih odbiju jer jednostavno nadju ti svasta samo da te odbiju ako im nije dan ali ima i pozitivnih primjera,jedan komsija moj je aplicirao za vizu da ode kod sestre u Kanadu na 3 mjeseca a ovi mu odobrili na 2 godine :rotflmao: ,znaci sreca luda,niko nezna zasto i zbog cega sumu odobrili na toliko,samo ga nazvali i rekli mu da je dobio na 2 godine,ovaj prase ispeko odmah :lol+: , ali eto jednostavno kazu raspolozeni smo za takvo nesto i dobili ste vizu na 2 godine,jednostavno nema pravila ali da ostanes tamo,to je brate pretesko,znaci milijardu uslova ima i ko ima prednost...
 
Kao sto rekoh na pocetku nebih da te obeshrabrim ali drzi se ti Evrope ako vec imas zelju da ides gdje i da radis.
Kod mene drug ima rodjaka u Njemackoj,u Minhenu,od tog rodjaka otac ima firmu,odveo ga na 3 mjeseca da malo raducka i uci,sad mu pravi papire i evo dobio neki dan vizu na godinu dana,znaci dosta lakse dobiti vizu za rad...
Imam i druga kojem je otac zivio u Njemackoj,tamo otisao u penziju,sad se ozenio ovde i dobili bebu,otac mu preko nekog svog prijatelja sredio posao,on otisao i odmah poceo raditi,firma mu sredila vizu na 2 godine,ali uslov da odvede zenu i dijete(bebu) bilo da nadje stan od njamanje 60 kvadrata,da na licnom racunu ima 10 hiljada evra najmanje, da mu plata nije manja od 1700 evra mjesecno,i evo neki dan mu i zena i dijete otisli i dobili na 2 godine vizu...
Lakse za Evropu dosta,ali tesko ostati bilo gdje ali bori se narod...
 


Kao sto pise u naslovu, ima li nekoga ko je otisao preko ovog programa? Imam 32 godine, nisam ozenjen, stolar sam po zanimanju. Znam da treba mnogo novaca, ali nekako bi se tu snasao. Najvise me plasi kako da dokazem da imam iskustva u struci, jer nikad nisam bio prijavljen. Tu su mi potrebne informacije od nekoga ko je otisao. 


Moj ti je savjet pokusaj Norveska,Svedska,Njemacka,Austrija ili Svajcarska,ide lakse,a ako bas hoces da ostanes idi kod nekog tamo u goste,2-3 mjeseca,trazi tamo zenu,zeni se jer je to jedini nacin da ostanes u tvom slucaju(32 godine vec,nema dokaz o radnom iskustvu,nemas zenu i dijete tj.nisi porodican covjek ili mladi bracni par)...
 
Sve najbolje,pozdrav !!!

:puke:


Sent from space! 🚀


  • 0

#32 nonick

nonick
  • Members
  • 1,618 posts

Posted 05 December 2016 - 18:09

Jesi li tako i ti otisao, preko tih agencija? 

ne


  • 0

#33 nellinho

nellinho
  • Members
  • 12 posts

Posted 06 December 2016 - 20:06

Oko radnog iskustva ... pa pitaj tvog "gazdu" kod koga si radio da ti napise preporuke pa ih overi kod sudskog prevodioca.



Ma on bi napisao, nije to problem, mene samo brine da to ne bude prihvaceno. Mene stvarno ne zanima da bilo koga tuzim, nisam takav covek, o njemu nemam nista lose da kazem, ispostovao sam ga 10000 puta, a i da ne gresim dusu, i on je mene.
  • 0

#34 Kido from Junkovac

Kido from Junkovac
  • Members
  • 5,747 posts

Posted 06 December 2016 - 21:24

Pa nek ti onda ucini jos jednom, da ne bude repova izmedju vas.

 

Svi dokumenti su potpuno osnovni, samo moraju biti SVI na broju, bolje odmah,

nego da izgubis 6 meseci na korespodenciju gde bi te podsecali sta jos treba da dostavis.

Diploma, indeks, prevodi.

Od suda su dovoljne 2 reci: 'Nije osudjivan'

Na papiru o zaposlenju moze da pise: 'Ovo uverenje se izdaje samo u svrhu regulisanja poreza'

nikog nije briga, sve normalno.

Takodje, apsoluno je nebitno da li si ozenjen sa decom i sl.


  • 0

#35 nellinho

nellinho
  • Members
  • 12 posts

Posted 07 December 2016 - 14:43

Pa nek ti onda ucini jos jednom, da ne bude repova izmedju vas.

 

Svi dokumenti su potpuno osnovni, samo moraju biti SVI na broju, bolje odmah,

nego da izgubis 6 meseci na korespodenciju gde bi te podsecali sta jos treba da dostavis.

Diploma, indeks, prevodi.

Od suda su dovoljne 2 reci: 'Nije osudjivan'

Na papiru o zaposlenju moze da pise: 'Ovo uverenje se izdaje samo u svrhu regulisanja poreza'

nikog nije briga, sve normalno.

Takodje, apsoluno je nebitno da li si ozenjen sa decom i sl.

 

Cek, cek, ako mozemo da razjasnimo samo. On moze meni da napise nesto kao preporuku, odnosno, da napise moje ime, radio tu i tu, od tad i tad, njegov potpis i pecat firme, Na papiru bi imao pib, maticni broj itd. Jeste li mislili da na tom papiru, treba da se napise i da sam radio kod njega na crno?


  • 0

#36 Kido from Junkovac

Kido from Junkovac
  • Members
  • 5,747 posts

Posted 07 December 2016 - 16:43

To je ipak malo veca glavolomka. Bilo bi svakako bolje I svrsishodnije da detalje

o zaradi I dinamici isplate ostavi po strani. Pucanj u nogu iz vazdusnog pistolja

je jos uvek pucanj u nogu. Pecat, potpis i ime firme.


  • 0

#37 darth bane

darth bane
  • Members
  • 6,016 posts

Posted 10 December 2016 - 12:46

Cek, cek, ako mozemo da razjasnimo samo. On moze meni da napise nesto kao preporuku, odnosno, da napise moje ime, radio tu i tu, od tad i tad, njegov potpis i pecat firme, Na papiru bi imao pib, maticni broj itd. Jeste li mislili da na tom papiru, treba da se napise i da sam radio kod njega na crno?

Slusaj , taj HR ( Human Resource) je jedna od najglupljih "etities" koje sam u zivotu video ... moj savet ti je da  jednostavno uzmes preporuku poslodavca, sa opisom posla i njegovim pecatom, a to jeli bilo na crno ili nije ... bolje ne pominji. Oni nece imti ni vremena, ni sredstava , ni energije a bogami ni zelje da to proveravaju ...

P.S. Samo ako tvoj polodavac bude pristao da to ucini za tebe.


Edited by darth bane, 10 December 2016 - 12:47.

  • 0

#38 duci

duci
  • Members
  • 20 posts

Posted 10 December 2016 - 13:37

Da ne mracim ali mislim da se gazdi ne ide u tvorza da da preporuku i "da je radio kod njega" a dana mu nije upisao u radnu knjizicu (zdravstveno,porez,penziono itd.) Priznaje da si radio na crno sto je protivzakonito i kaznjivo. Svejedno,ne gubis apsolutno nista ako probas  pitas ga a opet ne znam koliko je to validno.

LM,ja sam lomio i pokusavao 2 god.Kanadu i batalio. Prijatelje imamo tamo koji su otisli odaaavno i neke koji su otisli porodicno pre Epress Entry i ne mogu nista da pomognu. Mislim,nista do njih ne zavisi ono sto se boduje za EE. Masinovodja,10god.u struci,7 sertfikata za razlicite lokomotive a onda je dosao EE i gomila gluposti koje se boduju da nisam mogao ni minimum za Pool da saberem. Porodica,malo dete od 1 god.i nista. Meni se cini da Kanada svesno gadja na visokoobrazovani kadar,njihovo pravo apsolutno.

Min.bodova za srednju s.spremu sto moje zanimanje i trazi. Nerealno je da sam doktor nauka a vozim voz. Onda bi imalo sanse za Pool.

Posebno sto sada moras da polazes IELTS pa da ti se boduje za Pool,sto je opet trosak a nista garantovano.

 

Ja sam licno batalio Kanadu i ako se ne budu menjali zakon u EU,ode u SWE u maju-junu. Pisem ovo jer sam bacio u vetar 2 godine cimajuci se sa Kanadom a mogao sam do sada biti u SWE to vreme ili makar pola ulozenog vremena.

Bilo kako bilo sve najbolje zelim.


  • 1

#39 Slavkogolic

Slavkogolic
  • Members
  • 11 posts

Posted 16 December 2016 - 10:47

Ja sam otisao 2014 preko bcpnp skilled worker, kao stolar/carpenter. Pokrenuo sam web sajt jos je u vazi razvoja ali se mozes informisati na www immigration-guru.net na engleskom je posto ga ne pravim samo za nase trziste I za sada je besplatno sve sto ima na njemu.
  • 0

#40 nellinho

nellinho
  • Members
  • 12 posts

Posted 16 December 2016 - 12:13

Hvala, super! Nadam se da ce biti od pomoci.


  • 0

#41 mrd

mrd
  • Members
  • 16,450 posts

Posted 18 December 2016 - 01:50

Mene su deca terala da se preselimo u Kanadu, ali meni nekako ladno. Medjutim, oni uporni, pa se mozda nadjemo u Australiji.

:)


  • 0

#42 Slavkogolic

Slavkogolic
  • Members
  • 11 posts

Posted 18 December 2016 - 23:56

Cek, cek, ako mozemo da razjasnimo samo. On moze meni da napise nesto kao preporuku, odnosno, da napise moje ime, radio tu i tu, od tad i tad, njegov potpis i pecat firme, Na papiru bi imao pib, maticni broj itd. Jeste li mislili da na tom papiru, treba da se napise i da sam radio kod njega na crno?

Dovoljno je da ti napise preporuku sa njegovim projem telefona, imenom firme i adresom. Nikog ne interesuje da li si radio na crno i da li su ti uplacivani doprinosi. Potpis i pecat ti je nebitan ali ako imas onda je +. Takodje je bitno da se dogovoris da ukoliko ga neko zove da zna o cemu se radi i da potvrdi da si radio tu.


Edited by Slavkogolic, 19 December 2016 - 00:02.

  • 0

#43 nellinho

nellinho
  • Members
  • 12 posts

Posted 20 December 2016 - 22:18

Hvala Slavko na odgovoru! Da te pitam, ne razumem malo ovo oko diplome. Treba da se uradi assessment, jel tako? Jel to moze za diplomu srednje skole? 


  • 0

#44 Slavkogolic

Slavkogolic
  • Members
  • 11 posts

Posted 23 December 2016 - 20:56

Hvala Slavko na odgovoru! Da te pitam, ne razumem malo ovo oko diplome. Treba da se uradi assessment, jel tako? Jel to moze za diplomu srednje skole?


Moze I za diploma srednje skole + svedocanstva. Imas na sajtu ECAS
  • 0