Nikako da utrefim da se odstampaju kako treba, osijedicu. Kud su i prevelike.
labels.jpg 118.54KB 4 downloads
Posted 05 December 2016 - 23:07
Nikako da utrefim da se odstampaju kako treba, osijedicu. Kud su i prevelike.
labels.jpg 118.54KB 4 downloads
Posted 17 February 2017 - 12:43
Je li neko cuo za UMAi vrecice? Najnovije cudo tehnologije za susenje (curing) mesa. Napravljene su od specijalnih polimera koje dozvoljavaju ispustanje vlage, a sprecavaju ulazak bilo cega pa se meso moze susiti u regularnom frizideru bez ikakvih problema.
Trenutno UMAi ne nalazim na UK trzistu ali nadjoh na ebay-u od druge firme i odlucio sam da probam nekad nakon sjetve da se probam sa charcuterie. Taman da iskoristim frizider koji je nakon sira prazan i iskljucen.
Ovo izgleda najjednostavnije za neki prvi pokusaj:
Posted 17 February 2017 - 19:08
...
Odavno.
Moj zet to obozava.
...
Edited by Kinik, 17 February 2017 - 19:10.
Posted 17 February 2017 - 19:21
Super stvar. Ja sam vec narucio kit, stici ce nekad iduce sedmice. U toku iduce sedmice cu naruciti meso pa cu imati cime da se zanimam iduci vikend.
Odlucio sam se za capicolu i bresaolu. Mozda mi bude trebalo jos ove pink curing soli, pa cu naruciti jos malo ekstra. Uz ovaj kit dodje svega 50g.
Ovo je bresaola recept koji mi se svidja. Ovaj umotava komade u gazu i susi na zraku. Ja cu umjesto gaze vakumirati u UMAi vrecice i bob me veselio.
Edited by Honey Badger, 17 February 2017 - 19:59.
Posted 17 February 2017 - 20:44
Bresaolu obožavam, ali čupa uši koliko je skupa, a pre svega u CZ je veliki problem da je nadješ.
Obavezno da napišeš kako je to ispalo.
Posted 17 February 2017 - 21:13
Bresaolu obožavam, ali čupa uši koliko je skupa, a pre svega u CZ je veliki problem da je nadješ.
Obavezno da napišeš kako je to ispalo.
Hocu, nemas frke. Upravo gledam kod mog mesara, silverside nije skupo, kao ni ovaj komad za capicolu.
Ove vrecice sam platio £19, to je jos i najskuplje.
Posted 17 February 2017 - 21:19
Hocu, nemas frke. Upravo gledam kod mog mesara, silverside nije skupo, kao ni ovaj komad za capicolu.
Ove vrecice sam platio £19, to je jos i najskuplje.
jbg, za te pare kupim kilo u Italiji....svejedno idem tamo za par nedelja...
Posted 17 February 2017 - 21:26
jbg, za te pare kupim kilo u Italiji....svejedno idem tamo za par nedelja...
Pa jebote, neces meso narucivati iz Londona. Kupi meso kod tebe, bocu vina iz Lidla, a za ove kese, zacine i prasku so se snadji.
Posted 17 February 2017 - 21:28
Pa jebote, neces meso narucivati iz Londona. Kupi meso kod tebe, bocu vina iz Lidla, a za ove kese, zacine i prasku so se snadji.
Pa jeboitebe, kese su ti 19 sterlinga, za te pare kupim kilo bresaole u Ići. Dobro, ako ne kilo, onda bar tri frtalja...
Posted 17 February 2017 - 21:35
Pa jeboitebe, kese su ti 19 sterlinga, za te pare kupim kilo bresaole u Ići. Dobro, ako ne kilo, onda bar tri frtalja...
Pogledaj koliko kostaju te kese u Chechiji. U UK je sve skuplje.
Posted 17 February 2017 - 22:17
Pogledaj koliko kostaju te kese u Chechiji. U UK je sve skuplje.
'Aj pogledaću, pa ako nadjem za 10, mogu da ti prodam za 14. Dobro tebi, dobro meni...
Posted 17 February 2017 - 22:39
...
Majstore!
...
Posted 18 February 2017 - 09:04
'Aj pogledaću, pa ako nadjem za 10, mogu da ti prodam za 14. Dobro tebi, dobro meni...
Eto vidis.
Posted 18 February 2017 - 15:17
...
Nesto preko Amazona
Najbolja fora je za 'Prague powder'!
(to je ono zlo zvano 'salitra' / 'saltpeter')
Taj M. Ruhlman je pravi djavo, a knjiga mu je sjajna (samo sam je letimicno prelistao), to bi obavezno trebalo imati.
...
Edited by Kinik, 18 February 2017 - 15:29.
Posted 18 February 2017 - 15:33
...
Nesto preko Amazona
Najbolja fora je za 'Prague powder'!
(to je ono zlo zvano 'salitra' / 'saltpeter')
Taj M. Ruhlman je pravi djavo, a knjiga mu je sjajna (samo sam je letimicno prelistao), to bi obavezno trebalo imati.
...
http://foodrecap.net...ated-additives/
Ne znam koliko je obavezno ali posto mi je prvi put, radicu po receptu.