...
Mislim da nije problem supermarket / free range, vec izbor komada.
Uzeo si nesto sa 'silverskin-om' / vezivnim tkivom.
A masnoce su ok, one daju shmek.
...
Nisam, i ovo je capicola misic kao i proslo meso. Isti komad, samo druga svinja. Komercijalne svinje, duge, bijele, koje brzo rastu i imaju manji omjer masnoce od starijih pasmina i zato je to. Da je ovdje bilo vise masnoce, bolje bi bilo.
p.s. Nije ovo lose, naprotiv. Jako ukusno, samo trebaju zubi ili mozda za ubaciti u neko varivo da da malo smeka.
p.p.s. Pazi razlike, a isti komad:
post-22384-0-08914800-1491424387_thumb.jpg 27.15KB
0 downloads
capicola.jpg 100.53KB
0 downloads
Na lijevoj strani je ona sto sam ranije radio, pogledaj koliko je deblji i ljepsi masni sloj. Osim sto sam zadnji puta malo nadimio, sve ostalo sam isto odradio.
Edited by Honey Badger, 20 May 2017 - 13:48.