......
Neki dan sam kupio vrecicu unwaxed lemons da ovo napravim, pa cu danas jer nemam pametnije nista u planu.
Posted 23 April 2017 - 09:06
......
Neki dan sam kupio vrecicu unwaxed lemons da ovo napravim, pa cu danas jer nemam pametnije nista u planu.
Posted 23 April 2017 - 10:50
...
To je super stvar!
Kad su mi neki likovi koji su bili u Magribu to rekli - ja odmah probao.
Zimi - perfektno!
Doduse, ne nam kakav je kvalitet ovdasnjih limunova, no cene 'stipaju'.
Kao da su iz staklenika.
Secam se kad sam dolazio od roditelja iz Italije, pa sa ogromnom kesom sa agrumima (a jedna sakrivena u prtljagu) - taksisti bi obicno umesto para trazili da im dam malo plodova (limun, grejp, narandze, mandarine) i apsolutni hit - crvene narandze.
Nista lepse od dorucka sa tostom, puterom i marmeladom od narandze.
...
Edited by Kinik, 23 April 2017 - 10:52.
Posted 23 April 2017 - 11:02
Posted 23 April 2017 - 11:22
...
To je super stvar!
Kad su mi neki likovi koji su bili u Magribu to rekli - ja odmah probao.
Zimi - perfektno!
Doduse, ne nam kakav je kvalitet ovdasnjih limunova, no cene 'stipaju'.
Kao da su iz staklenika.
Secam se kad sam dolazio od roditelja iz Italije, pa sa ogromnom kesom sa agrumima (a jedna sakrivena u prtljagu) - taksisti bi obicno umesto para trazili da im dam malo plodova (limun, grejp, narandze, mandarine) i apsolutni hit - crvene narandze.
Nista lepse od dorucka sa tostom, puterom i marmeladom od narandze.
...
Nikad nisam trosio lemon confit, pa reko' da probam. Mami me otkako si postavio onaj video, najvise radi izgleda.
Jutros otrcao do ducana da dokupim soli jer sam istrosio sve na meso. Trosim 100 kila soli godisnje, ko da sam smrznuta cesta.
Posted 23 April 2017 - 12:25
lemon confit1.jpg 109.18KB 1 downloads
lemon confit2.jpg 93.07KB 1 downloads
Prejednostavno za napraviti. Mozda kasnije uspijem uglaviti jos jedan limun u teglu, stala su tri i to jedva.
Posted 23 April 2017 - 12:58
Uspio sam nagurat jos jedan limun ali sam ga skroz razcetvorio.
lemon confit3.jpg 69.29KB 1 downloads
Edited by Honey Badger, 23 April 2017 - 12:59.
Posted 27 April 2017 - 14:32
Posted 28 April 2017 - 11:49
Sutra cu da pristavim jednu teglicu ovoga. Nista lakse, a ceif.
Imam brown mustard seeds, jos zute da kupim i imam sve. Jos cu umjesto kupovnog sirceta koristiti moje, od jabuke. Ima da bude vr'!
Posted 02 May 2017 - 19:17
Cas posla. Malo sam liznuo, nije lose uopste. Treba da odstoji sedam dana najmanje prije konzumacije, da sazri.
dijon1.jpg 86.4KB 0 downloads
dijon2.jpg 70.57KB 0 downloads
Tri teglice izaslo, ima da traje 6 mjeseci.
Posted 08 May 2017 - 10:54
Upravo narucio:
unnamed.jpg 13.92KB 0 downloads
5 metara crijeva za kobaje. Ima li neko prijedlog recepta? Trenutno sam najvise za italijanski recept sa vinom i fennel seeds ili spanski chorizo sa dimljenom paprikom ali nisam jos 100%.
Posted 08 May 2017 - 11:42
Ovde imas "svakoraznih":
http://stocarstvo.co...za_kobasice.htm
Samo par sa liste:
Petrovačka domaća kobasica, Presovana kobasica, „Đulai” kobasica, Kobasice sa limunom, Nemačka kobasica sa džigericom, Sirova meka kobasica za kuvanje (Hamburška kobasica)
Posted 08 May 2017 - 11:46
Ovde imas "svakoraznih":
http://stocarstvo.co...za_kobasice.htm
Samo par sa liste:
Petrovačka domaća kobasica, Presovana kobasica, „Đulai” kobasica, Kobasice sa limunom, Nemačka kobasica sa džigericom, Sirova meka kobasica za kuvanje (Hamburška kobasica)
Nisam mislio susiti ni dimiti, idu odma na rostilj ili u zamrzivac. Svjeze.
Posted 08 May 2017 - 12:03
Nisam mislio susiti ni dimiti, idu odma na rostilj ili u zamrzivac. Svjeze.
Pa ima i tih "svezih" na spisku. A koliko se ja secam svinjokolja/disnotora/zabijacki, par kobasica se ostavljao u zamrzivac, nije se ni dimio, vec tako "sirove" se posle przile
Posted 08 May 2017 - 12:18
Pa ima i tih "svezih" na spisku. A koliko se ja secam svinjokolja/disnotora/zabijacki, par kobasica se ostavljao u zamrzivac, nije se ni dimio, vec tako "sirove" se posle przile
Pregledao sam ovlas tu stranicu, pa i te neke 'svjeze' kaze da se okace na stap i suse nekoliko dana u provjetrenoj prostoriji. Ovaj put, koji je prvi put, cu da gledam nesto jednostavnije, od zacina koje imam na raspolaganju, najbitnije mi je da 'ustelim' tehniku.
Treba da vidim i koliko mi mesa treba za 5 metara crijeva.
Posted 09 May 2017 - 17:06
Edited by Denis Jasharevic, 09 May 2017 - 17:09.