Jump to content


Photo
- - - - -

koalicija SNS-a i Ds


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
6 replies to this topic

#1 Kole1

Kole1
  • Members
  • 1 posts

Posted 24 March 2015 - 21:17

U mojoj Opštini Bačkoj Palanci, od danas je obelodanjena nova koalicija, navodno ljutih protivnika. Razloga i objašnjenja je bilo sijaset, potvrda i kontra argumenata, da su oni za pojedine odluke, samo iz razloga što žele da uznaprede život gradjana u seoskim MZ ( od ukupnog broja stanovnika Opštine, 50 % je iz naseljenih mesta- sela  a druga polovina iz grada Bačka Palanka). Dosadašnju koaliciju, koja je bila u istotako sprdnja sastavu, činili su  SNS- Dveri ( prirodni partneri, zar ne ?) Pokret Socijalista, Dss koji je izbačen, SPS-SDPS-PUPS, Slovačka stranka i odbornik SVM, isto izbačeni ali od danas svi otpadaju i nova koalicija ponosa izgleda ovako SNS-Dveri, PS, DS.
Današnje prelomno zasedanje lokalnog parlamenta imalo je jako tešku tačku dnevnog reda, tačku razlaza, ito Poveravanje komunalnih delatnosti JKP Komunalprojekt, javnom preduzeću koje treba da preuzme- preotme komunalne poslove na selima, iako tamo MZ imaju svoje načine i svoje cenovnke naplate i ugovore sa privatncima godinama unazad, MZ u proteklih 50 godina gradeći svoju komunalnu infrastrukturu putem samodoprinosa nisu ni jedan dinar dobili od majke Opštine ali sad se ta ista majka brecnula i odlučila da preuzme seoske vodovode, kanalizacije, deponije smeća i seoska groblja i da počne sa naplatom na način koji to radi JKP po gradu iako i malo dete zna da niko iz naseljenih mesta- sela neželi da pokloni ili da na upravljanje nekom ko to želi oteti....
U stranu gradjana staje lokalni SPS i počinje kampanju TUDJE NEĆEMO SVOJE NEDAMO tražeći modalitete da se nadje kompromis sa vrhom SNS-a i dogovori opcija po kojj bi sela zadržala svoju imovinu i mogla da osnuju svoja privredna društva namenjena za komunalne poslove, što u krajnjoj liniji zakon dozvoljava.
Nastranu"zakona " staje SNS i dobijaju nekakvo saopštenje ministarke Mihajlović (uveravaju gradjane da je ona nadležna za MZ ) da jedino njihov predlog može da prodje tj objedinjeno upravljanje JKP Komunalprojekta na celoj teritoriji Opštine, da napomenem da je Direktor JKP isto kadar  SNS ito poznat po aferi izbora i brzini završenog "fakulteta", a na samom izboru prevagnulo je da kandidat ima posebnih vrlina i sklonosti iako nema ni dana staža u JKP a pogotovo u rukovodjenju.
Pred samu sednicu organizovanisu sastanci sa narodom i predstavnicima MZ, bilo je tu teških, mučnih i drskih diskusija ali preovladava preksinoćni naprasan dil sa MZ Tovariševo gde se eto kao slučajno pojavljuju predstavnici lokalnog desetkovanog odbora DS i oni samoinicijativno nude pomoć u vidu podnošenja njihovih amamdmana na skupštini koji će zadovoljiti seoske MZ, naravno t je samo bio zvaničan alibi da se pridruže vlasti SNS, isteraju SPS i toliko zdušno brane predlog odluke da ni odbornici SNS nisu morali izlaziti i braniti predlog.
Poduže sam uplivao u ovu priču ali želim da učesnike foruma uputim u ludilo apsurda i bojim se korupcije, postavljam danas sebi pitanje dali je ovu novu vlast odobrijo gazda u Nemanjinoj ako jeste zašto ili ako nije ništa znao, koje uspeo da ga slaže i opet zašto,,,,,


Edited by DJ_Vasa, 24 March 2015 - 22:53.
font


#2 Klotzen

Klotzen
  • Members
  • 1,405 posts

Posted 24 March 2015 - 22:34

Mislim da već ima par opština gde su oni na vlasti. Ali to i nije tako važno, jer su to lokalni problemi. Možda u većim gradovima toga neće biti ali u manjim će biti sve više i više.



#3 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 24 March 2015 - 22:59

U Srbiji se vlast i opozicija se ni u cemu ne razlikuju i moze svako sa svakim.

Imas svakakvih koalicija.

 

Nova odbornička većina (16 od 29) koju čine NS-URS-DS-GG „Preobraženje“, potpomognuta sa po jednim odbornikom SNS i JS, (Miloslavom Radojevićem i Draganom Vidojevićem), smenila je predsednika opštine Slobodana Vidojevića (SNS) i na njegovo mesto izabrala Milutina Jutku Jeličića (NS), kome je ovo treći mandat na finkciji prvog čoveka opštine.

 

http://www.blic.rs/V...stali-opozicija

 

 

Posle kraćeg dogovora, SNS sa 12 odbornika u Skupštini opštine Titel, DS sa dva odbornika i SRS, takođe sa dva odbornika, postigli su dogovor i napravili novu većinu u Skupštini opštine, što je na sednici u utorak rezultovalo promenama na čelnim mestima u Titelu - rekao je novoizabrani predsednik opštine Titel

 

http://www.telegraf....na-celu-opstine



#4 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 24 March 2015 - 23:03

ko je kome opozicija pitanje je sad....

 Gomila sitnih , a bogami i vrlo  krupnih , pa cak i najkrupnijih podguznih muva je iz DSa presao u SNS.  Tako da ispada da vladaju u takoreci istoj postavi, sa nekim malim kozmetickim izmenama , to jest dodacima- mladih iz SNSa koji jos nisu stigli da prave sopstvene transfere



#5 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 24 March 2015 - 23:09

ko je kome opozicija pitanje je sad....

 

Niko nikom. Oni koji su u politici sve ovo vreme i dalje tamo ostaju jer su od toga ziveli i nameravaju da od toga zive.

Da li se zovu SNS, DS, SRS, Dveri, DJB, pa zar je uopste bitno.

 

Ono klasicno - isto sranje, drugo pakovanje.



#6 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 24 March 2015 - 23:28

To je sasvim OK. Doduse, trebalo bi da im se pridruze dSS, srs i Dveri, pa bi se moglo mirne duse reci da su sva govna na jednom mestu. Sto je, sa higijenskog i sanitarnog stanovista, krajnje pozeljno. 



#7 Vlax

Vlax
  • Members
  • 3,869 posts

Posted 24 March 2015 - 23:35

Do sada su nas jahali pojedinacno, sad najbolje da nas zajasu grupno.