Jump to content


Photo
- - - - -

Pravilnik PDF-a i tehnicka pomoc


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 21 February 2015 - 12:02

Postovani forumasi, osnovna pravila foruma mozete procitati na ova 2 linka

 

http://forum.b92.net...tion=boardrules

http://forum.b92.net...a/#entry2321242

 

Osim ovih pravila, na PDF-u Kosarka vaze I sledeca:

 

1) Zabranjeno je vredjanje igraca, trenera i funkcionera. Lakse uvrede I kvalifikacije tipa slepac, magarac I sl. ce se tolerisati (sve dok ne postanu ucestali nacin izrazavanja), a teze tipa retard, govno, debil, psovanje majke I ostalih clanova familije ce biti kaznjavane banom od 3 dana, pa nadalje, u zavisnosti od tezine prekrsaja.

Sto se tice sudija, kriterijum je malo rastegljiviji, ali isto tako psovanje majki, dece, familije, zelje za upotrebom lekova I sl. za sobom povlaci ban, 7 dana pa nadalje.

 

2) O svim stvarima koje se ne ticu same kosarke kao igre, pise se na temi “Ciji je tata jaci”. To podrazumeva price KKCZ-FMP-APR, Vujoseviceve konferencije, budzete klubova I slicno. Izlazak van te teme sa ovim diskusijama ce se smatrati trolovanjem

 

3) O sudjenju se isto pise na temi “Ciji je tata jaci” posebno kada se zasniva na opstim ocenama, floskulama I sl. Kada je potkrepljeno klipom (slikom, gifom) diskusija se moze voditi I na temi “Kosarkaska pravila”. Izlazak van tih tema sa ovim diskusijama ce se smatrati trolovanjem.

 

4) Izbegavajte citiranje dugačkih postova, kao i njihovo komentarisanje jednom rečenicom ili frazom. To se posebno odnosi na komentare kao što su “potpisujem”, “slažem se”, “sustina”, “u centar” I sl. Forum nije chat, pa se shodno tome potrudite da pišete sadržajno i pregledno. Naučite kako da citirate i odgovarate nekolicini diskutanata u jednom postu.

 

5)Kada odgovarate drzite se onoga sto je napisano na forumu, nemojte diskutovati na forumu o necemu sto sa njim nema veze, kao sto su komentari na drugim portalima, forumima, iz vaseg okruzenja I sl. sto ce se smatrati trolovanjem

 

6) Ukoliko imate neko pitanje za moderaciju, postavite ga na odgovarajucoj temi – “PDF Kosarka, predlozi, zalbe, pohvale, sugestije” ili na PM moderatoru. Ovo se posebno odnosi na pitanja “Zasto mi je obrisan post”, “Zasto sam banovan” I sl. Takvo ponasanje ce se na ostalim temama smatrati trolovanjem teme I ometanjem moderacije. Takodje, iako postoji visi prag tolerancije kod kritike moderacije, imajte u vidu da vredjanje nije dozvoljeno.

7) Kada god prenosite neku vest, navedite izvor (pozeljno link). Ako je vec kopirate celu, uradite to smestajuci je u quote tagove. Zabranjeno je linkovanje drugih foruma.

 

8) Moderacija zadrzava pravo da jednoglasnom odlukom udalji svakoga za koga smatra da je na ovaj forum zalutao, da mu je kosarka najmanji motiv za registraciju I da njegov doprinos moze jedino biti negativan

9) Ako smatrate da je nesto na forumu protivno pravilima, prijavite to koristeci dugme report i sacekajte reakciju moderatora, nemojte sami pokusavati da isterate pravdu. Bez obzira na inicijalni post svejedno je zabranjeno bilo kakvo vredjanje. Postovi tipa "Zasto xy forumas nije banovan" i sve ostale varijacije na temu (gde je cilj u stvari prozivanje tog forumasa) nisu dozvoljene i smatrace se stalkovanjem.

Zabranjene su i bilo kakve istrage i spekulacije o kloniranju i smatrace se takodje stalkovanjem, za sve stvari navedene pod ovom tackom sluzi dugme report.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Uputstva (zahvalnost Cameronu sto je sve odradio u vidu gif-a :) ):

 

1) Kako okaciti sliku

 

Spoiler

 

2) Kako staviti nesto u spoiler

 

Spoiler

 

3) Kako staviti link u tekst (umesto adrese vidi neki tekst, npr. naslov clanka)

 

Spoiler

 

4) Kako koristiti opciju multiquote

 

Spoiler

 

5) Kako okaciti YT link

 

Spoiler

 

* youtube sada u share daje link sa https i ako se ne obriše to s, ne radi


Edited by nlavrnja, 05 July 2015 - 17:29.