Jump to content


Photo
- - - - -

Neopravdano poskupljenje vode u Starim Banovcima


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 slobv

slobv
  • Members
  • 1 posts

Posted 21 February 2015 - 10:22

Prvo je „poštena“ vlast (kao i sve dosadašnje) otela lokalni vodovod koji su meštani izgradili samodoprinosom i dodelila Pazovačkom vodovodu.Na preradi vode nista nije izmenjeno i dalje se crpi iz arterskih bunara sa filterima na pumpi i hemijskim tretmanom.Voda je očajnog kvaliteta smrdi pije se na sopstveni rizik jedino je dobra za kupanje i pranje.Nije otrovna sto će vlast dokazati analizama, već njen kvalitet izaziva dugoročne posledice po organizam (bubrege).Dovoljno je pogledati sanitarije i stakleno posudje posle pranja.Tako losu vodu odlučili u preko noćui da poskupe skoro 100%. Sa 24,37 din. podigli su na 43,37 din. sada je veća nego cena vode u Beogradu (42,97 din.)koja se obradjuje u fabrici vode.
Obrazlozenje zaposlenih u vodovodu, tu odluku donela je skupština opštine Stara Pazova. Kažu to je cena koju plaćaju meštani Stare Pazove te moraju i Stari Banovci.
Tu se vidi stvarna namera političara da otme vodovod i obezbede finansiranje budžetskih firmi koje imaju monopol u uslugama i višestruko veći broj zaposlenih, nista nerade uzimaju koliko hoće samo je ostalo da zaposle i kućne ljubimce na budžet.Još malo ispadaće kroz prozor od gužve u kancelarijama.

Sramota a narod ćuti i trpi.