Jump to content


Photo
- - - - -

Plijesan na susenom mesu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 lary ptica

lary ptica
  • Members
  • 696 posts

Posted 03 January 2015 - 21:24

Dobih  nedavno susenu svinjsku plecku i  onako  amterski ju  stavim u plasticnu  vrecicu i  odlozim  na  suho mjesto. Elem,  danas sam ju  izvadio i  primjetio da se  po  njoj  pohvatala  plijesan. Najvise  ima bijele, ali  na  par mjesta i  zelene. 

 

Da li je  ova  plecka  jos jestiva i  kako ju da ocistim od plijesni? 



#2 jesenja

jesenja
  • Members
  • 1,428 posts

Posted 03 January 2015 - 21:36


Nožem, kako drugačije? Lepo isečeš sve što je zeleno, i ne stavljaš više u najlon. Zamotaj u papir, ili iseci na komade i stavi u zamrzivač, ništa joj neće biti.



#3 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 03 January 2015 - 22:08

...

 

Ne mora nozem.

 

Dovoljno je ostrom cetkom i cistom krpom.

 

Moze se staviti u zamrzivac (na neko vreme), no sve ima svoj vek trajanja - meso hoce da se isusi i postane pretvrdo i preslano.

 

Jednostavno - to treba trositi na vreme.

 

...