Jump to content


Photo
- - - - -

Chocolat


  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#16 :~))

:~))
  • Members
  • 571 posts

Posted 28 November 2014 - 20:16

Čekam da izmisle čokoladu sa ukusom - vinjaka - 

~ VINJALADA ~

11.gif


  • 0

#17 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 28 November 2014 - 22:09

...

 

Ima!

 

 

 

...


  • 0

#18 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 28 November 2014 - 22:27

...

 

 

 

...


  • 0

#19 :~))

:~))
  • Members
  • 571 posts

Posted 28 November 2014 - 22:29

Nisam znala za ovu koljak varijantu . I ako ima da se kupi u Srbiji, ko zna koliko košta.  Možda je jeftinija varijanta izlomiti čokoladu na štangle pa umakatu u čašicu vinjaka   :D

ali sigurna sam da ni Švajcarci nemaju sa ukusom - kleke, od jedno 30 gradi 40.gif

a još blesavija ideja bi bila čokolada punjena filom od :  duvanskih čvaraka   :s_w:


  • 0

#20 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 28 November 2014 - 23:13

...

 

Ima!

 

 

 

 

 

A za 'umakanje'

:+1:

 

...


  • 0

#21 :~))

:~))
  • Members
  • 571 posts

Posted 28 November 2014 - 23:34

u yeeeeee, pogle šta sve ima u belom svetu  :s_w:  a čula sam ja da postoje neke posebne vrste, unikatne, koje se prave isključivo za neke extra bogatune, jedu se na miligram i koštaju djavo i po, za hedoniste koji ne znaju šta će sa parama. Mogu da naprave šta 'oćeš  :D .  Samo plati pa se naumači  20.gif


Edited by šušumiga, 28 November 2014 - 23:34.

  • 0

#22 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 29 November 2014 - 08:12

Nikad nisam pokushala da pravim praline, mnogo je zahtevno i sa tehnicke strane i po pitanju novca. Potrebna je najbolja cokolada, mnogo znanja i veshtine, tehnicka pomagala.....kad smo kod tehnike, letos mi je cerka donela iz Amerike "bacac plamena", spravicu za przenje shecera na creme brulle, zna da uzdishem za njom vec dugo. I, eno "pishtolja" u shpajzu - ne usudjujem se da ga napunim plinom i napravim krem, bojim se da mi ne eksplodira u rukama jer nemam originano plinsko punjenje vec ono za punjenje upaljaca. Mada, kako sam danas ustala "na levu nogu", mozda.......pa kud puklo - da puklo.....


  • 0

#23 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 29 November 2014 - 12:25

Nikad nisam pokushala da pravim praline, mnogo je zahtevno i sa tehnicke strane i po pitanju novca. Potrebna je najbolja cokolada, mnogo znanja i veshtine, tehnicka pomagala.....kad smo kod tehnike, letos mi je cerka donela iz Amerike "bacac plamena", spravicu za przenje shecera na creme brulle, zna da uzdishem za njom vec dugo. I, eno "pishtolja" u shpajzu - ne usudjujem se da ga napunim plinom i napravim krem, bojim se da mi ne eksplodira u rukama jer nemam originano plinsko punjenje vec ono za punjenje upaljaca. Mada, kako sam danas ustala "na levu nogu", mozda.......pa kud puklo - da puklo.....

Imam ovo vec par godina :D

Stainless-steel-Cooking-tools-torch-Buta

 

Ukoliko je tvoje slican model - koristi slobodno :D


  • 0

#24 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 29 November 2014 - 16:59

pocelo naoruzavanje, pistolji, plinske boce, eksplozivi a sve za kao - kakao krem? :lol+:

 

sta su ljudi smislili samo da ukrote tu stvar, tako benignu i slatku, neznu jednu cokoladu ...


  • 0

#25 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 29 November 2014 - 19:10

za recept sa zlatom

Edible Gold Leaf for Cakes & Chocolates 25 Leaves 23kt

 

Price: $43.00

41JuVhO8bLL.jpg


 


  • 0

#26 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 30 November 2014 - 05:11

za recept sa zlatom

Edible Gold Leaf for Cakes & Chocolates 25 Leaves 23kt

 

Price: $43.00

41JuVhO8bLL.jpg


 

Tja, recept ce  morati da saceka 2017......


  • 0

#27 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 02 December 2014 - 12:07

Kakva lepa tema :D

 

Schoki je jedna od mojih slabosti.

 

Ovu najvolim (što bi rekao neko moj, nije važno ko)

 

Attached File  ragusa.png   191.25KB   6 downloads

 

 

A za praline iz ove fabrike 

 

 http://www.laederach...truffes-38.html

 

nekada davno bila sam u stanju da dva puta mesečno vozim 40 km u jednom pravcu da kupim direktno u fabrici po sniženoj ceni kilogram mešanih pralina po ceni od 50 CHF :D

 

Pred njihovim izlogom stojim začarana kao neke (pretpostavljam normalne) žene pred izlogom prodavnica cipela, odeće, nakita ili ispred čega već se inače zastane ... u mom slučaju, to su knjižare i ovakve radnje  :blush:

 

 

Attached File  Laederach-Laden_Basel.JPG   71.25KB   6 downloads

 

Attached File  Laederach-Laden-Basel_2.JPG   99.61KB   6 downloads

 

 

 


  • 0

#28 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 02 December 2014 - 15:00

uf sad bih ti razbila taj izlog :)

 

...i ukrala delic od one crne table na gornjoj slici desno...i otisla na espreso


  • 0

#29 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 02 December 2014 - 17:43

;)

kras-praline-bajadera-200g.jpg


  • 0

#30 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 03 December 2014 - 19:30

:D

 

 

i ove dole (iako sam namerno izabrala ne bas privlacnu sliku, da ne pozelim da probam)

 

rich_milk_chocolate_cherry_cordials__che


  • 0