Čekam da izmisle čokoladu sa ukusom - vinjaka -
~ VINJALADA ~
Posted 28 November 2014 - 20:16
Čekam da izmisle čokoladu sa ukusom - vinjaka -
~ VINJALADA ~
Posted 28 November 2014 - 22:09
...
Ima!
...
Posted 28 November 2014 - 22:27
...
...
Posted 28 November 2014 - 22:29
Nisam znala za ovu koljak varijantu . I ako ima da se kupi u Srbiji, ko zna koliko košta. Možda je jeftinija varijanta izlomiti čokoladu na štangle pa umakatu u čašicu vinjaka
ali sigurna sam da ni Švajcarci nemaju sa ukusom - kleke, od jedno 30 gradi
a još blesavija ideja bi bila čokolada punjena filom od : duvanskih čvaraka
Posted 28 November 2014 - 23:13
...
Ima!
A za 'umakanje'
...
Posted 28 November 2014 - 23:34
u yeeeeee, pogle šta sve ima u belom svetu a čula sam ja da postoje neke posebne vrste, unikatne, koje se prave isključivo za neke extra bogatune, jedu se na miligram i koštaju djavo i po, za hedoniste koji ne znaju šta će sa parama. Mogu da naprave šta 'oćeš . Samo plati pa se naumači
Edited by šušumiga, 28 November 2014 - 23:34.
Posted 29 November 2014 - 08:12
Nikad nisam pokushala da pravim praline, mnogo je zahtevno i sa tehnicke strane i po pitanju novca. Potrebna je najbolja cokolada, mnogo znanja i veshtine, tehnicka pomagala.....kad smo kod tehnike, letos mi je cerka donela iz Amerike "bacac plamena", spravicu za przenje shecera na creme brulle, zna da uzdishem za njom vec dugo. I, eno "pishtolja" u shpajzu - ne usudjujem se da ga napunim plinom i napravim krem, bojim se da mi ne eksplodira u rukama jer nemam originano plinsko punjenje vec ono za punjenje upaljaca. Mada, kako sam danas ustala "na levu nogu", mozda.......pa kud puklo - da puklo.....
,
Posted 29 November 2014 - 12:25
Nikad nisam pokushala da pravim praline, mnogo je zahtevno i sa tehnicke strane i po pitanju novca. Potrebna je najbolja cokolada, mnogo znanja i veshtine, tehnicka pomagala.....kad smo kod tehnike, letos mi je cerka donela iz Amerike "bacac plamena", spravicu za przenje shecera na creme brulle, zna da uzdishem za njom vec dugo. I, eno "pishtolja" u shpajzu - ne usudjujem se da ga napunim plinom i napravim krem, bojim se da mi ne eksplodira u rukama jer nemam originano plinsko punjenje vec ono za punjenje upaljaca. Mada, kako sam danas ustala "na levu nogu", mozda.......pa kud puklo - da puklo.....
,
Imam ovo vec par godina
Ukoliko je tvoje slican model - koristi slobodno
Posted 29 November 2014 - 16:59
pocelo naoruzavanje, pistolji, plinske boce, eksplozivi a sve za kao - kakao krem?
sta su ljudi smislili samo da ukrote tu stvar, tako benignu i slatku, neznu jednu cokoladu ...
Posted 29 November 2014 - 19:10
za recept sa zlatom
Edible Gold Leaf for Cakes & Chocolates 25 Leaves 23kt
Price: $43.00
Posted 30 November 2014 - 05:11
za recept sa zlatom
Edible Gold Leaf for Cakes & Chocolates 25 Leaves 23kt
Price: $43.00
Tja, recept ce morati da saceka 2017......
Posted 02 December 2014 - 12:07
Kakva lepa tema
Schoki je jedna od mojih slabosti.
Ovu najvolim (što bi rekao neko moj, nije važno ko)
ragusa.png 191.25KB 6 downloads
A za praline iz ove fabrike
http://www.laederach...truffes-38.html
nekada davno bila sam u stanju da dva puta mesečno vozim 40 km u jednom pravcu da kupim direktno u fabrici po sniženoj ceni kilogram mešanih pralina po ceni od 50 CHF
Pred njihovim izlogom stojim začarana kao neke (pretpostavljam normalne) žene pred izlogom prodavnica cipela, odeće, nakita ili ispred čega već se inače zastane ... u mom slučaju, to su knjižare i ovakve radnje
Laederach-Laden_Basel.JPG 71.25KB 6 downloads
Laederach-Laden-Basel_2.JPG 99.61KB 6 downloads
Posted 02 December 2014 - 15:00
uf sad bih ti razbila taj izlog
...i ukrala delic od one crne table na gornjoj slici desno...i otisla na espreso
Posted 02 December 2014 - 17:43
Posted 03 December 2014 - 19:30
i ove dole (iako sam namerno izabrala ne bas privlacnu sliku, da ne pozelim da probam)