Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

"Interstellar"


 • Please log in to reply
303 replies to this topic

#301 ZenisNP

ZenisNP
 • Members
 • 1 posts

Posted 19 July 2016 - 11:04

Interstellar je film koji se moze komentarisati teko posle 3,4 gledanja i to pažljiva..Tema je dobra samo je malo nepovezana,puna rupa :

1.Svet budućnosti se sreće sa nedostatkom hrane,ali vozila idu,ima struje,svi imaju hranu na tanjiru..a zitarice izumiru jer se pojavljuju biljni paraziti koji ih ubijaju jer se hrane Azotom iz atmosfere..ni jedna biljka ne može da koristi atmosferski azot već ga koristi preko oksida kao i ugljenik,a izbacuje kiseonika..a glavna prica je kao"poslednji gladni čovek biće prvi koji će se ugušiti..ovo je na nivou lošeg sastava nekog osnovca

2.Espedicija NASA koja košta milijarde dolara,u svetu koji se sreće sa nedostatkom hrane,ide na put prema crnoj rupi kod Saturna,koja ih odvodi u drugu galaksiju..e sad kroy crnu rupu ne može ništa da prođe ali je sonda poslala snimak gde se vidi da je druga galaksija koja sadrži milijarde bitova,al nikakav tekst "ne možeda prodje"

3.Ekspedicija nalaze planete pogodne za život,koje nisi za čoveka ništa bolje od recimoMarsa...

E sad da je Nolanova priča upakovana o neki SF b produkcije,i da prodje a ovako angažovanje vrhunskih fizičara sa površnim objašnjenjima je baš nepitko..


 • 1

#302 sasa965

sasa965
 • Members
 • 201 posts

Posted 19 July 2016 - 12:39

Dirnuo si u osinje gnezdo.

Idolo poklonici Nolana ima da te razapnu.


 • 0

#303 Janne240

Janne240
 • Members
 • 5,179 posts

Posted 11 December 2016 - 22:23

Konačno sam dočekao da ogledam film koji je zaista odlicna drama/ SF triler ali...e sad poznavanje fizike mi nije bas na tom nivou da bih komentarisao razne replike objasnjenja i teorije...sto gravitacije sto crne rupe singulariteta itd. Ima tu kojecega, niti sam razumeo Majkla Kejna u resavanju tih jednacina, do onih obrata u filmu....Ne smetaju mi ti nedostaci tipa sta se desava sve na zemlji, kao sto mi ne treba da dokucim sve te komplikacije o prolasku iz jedne u drugu galaksiju, sem da svaki pokusaj spasa i otkrica prave planete dovodi do razocarenja, sto ekipu sto publiku...a nema ni tih "drugih bica", te se ljudski rod sam spasava.. herojstvom glavnog pilota i cerke dr Branda. Plus izdajstva i prevare koje su nezaobilazne u dramatizaciji i ubrzavanju radnje...

 

Na momente stravicne na momente ridikulozne scene u Crnoj rupi koje podsecaju na Odiseju...

 

U svakom slucaju jako dobar film, i na kraju, ljubav pobedjuje, kosmicka sila koja spaja Marf, njenog oca i cerku pokojnog fizicara.


Edited by Janne240, 11 December 2016 - 23:05.

 • 0

#304 Janne240

Janne240
 • Members
 • 5,179 posts

Posted 11 December 2016 - 23:04

Normalno je da postoje različita mišljenja oko ovog filma, nekome se dopao, nekome nije. Ali, besmisleno je navoditi kao vrhunski nedostatak to što glavni junak govori akcentom koji se ne uklapa u priču. Kako to može da utiče na celokupnu sliku o filmu?

Sva je sreca da je doktor Lecter u Jaganjcima raskrinkao po govoru ko je i odakle potice agent Clarice. Mozda je i u Interstellar-u  neko trebao da cacne Metjua?

Bilo kakvo pominjanje Zorana Zivkovica, a narocito ovde, dramaticno utice na moje zdravlje. Kada ga vec pominjemo onda da kazem da on nikada nije udarao po niski, ni kada je sa svojim pajtosom Krsticem drzao sastanke nama zaludjenicima u kucici preko puta Tasine skole. Sastanke na kojima smo iskreno i naivno verovali da njih dvojica zaista traze neku crvotocinu za bolji zivot ove zemlje.

Ja bih mnogo vise voleo da povodom ovog filma procitam misljenje jednog drugog Zorana Zivkovica. Misljenje coveka cije su kratke emisije o SF filmovima obelezile jedan period mog zivota i presudno uticale na moje snvatanja SF-a i filma uopste. Emisije o Odiseji, Rolerbolu, Bliskim susretima su pravi dragulji. Verujem da tu ima mesta i za Interstellar.

Imam li zamerke na film? Ne, nemam uopste. Mozda ima nekih nelogicnosti. Ali, ljudi moji, pa film je pre svega umetnost. Kad god imam slicne dileme setim se recenice iz filma Mancevskog koja kaze da vreme ne umire i da krug nije pravilan. Posle toga se prepustim uzivanju.

A nelogicnosti? Sta ja imam sa tim, sto bi rekao Djole.

Potpuno se slažem i sa tom pričom kojom nas je gosp. Živković edukovao o SF-u...i naravno sa tim da se film tretira kao umetnost a ne kao matematička jednačina, gde moramo da otkrivamo sve nelogičnosti ili dokazujemo neke razumljive ili manje razumljive teorije.


 • 0