Jump to content


Photo
- - - - -

Prevare na Limundu i Kupindu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
46 replies to this topic

#46 jesenja

jesenja
  • Members
  • 1,428 posts

Posted 29 November 2014 - 17:36

Ja često kupujem preko limunda i kupinda, doduše, samo knjige i neka ulja i akvarele (za moje lično uživanje, ništa više od toga), i nikad nisam imala problema, ni sa isporukom, ni sa kupljenim predmetom - uvek je bilo tačno onako kako je opisano, i uvek sam bila zadovoljna.

Nešto što košta 15000 dinara nikad ne bih kupovala na buvljaku, što kupindo i limundo jesu.



#47 masterNS

masterNS
  • Members
  • 484 posts

Posted 29 November 2014 - 18:13

Da podelim sa vama jedno moje iskustvo sa kupindom.

Kupim ja na kupindu neki predmet za 4800. Pre toga kontakitram prodavca, on objasni detalje, pitam ja jel moze preko kupindo kesha, kaze on moze. Obavim kupovinu, uplatim novac, stigne potvrda od kupinda da su pare legle. Javim ja i prodavcu za svaki slucaj. Stize mi poruka od njega:"Super, saljim ti ja cim mi legnu pare." Reko druze ne ide to tako, proveri koju opciju si ponudio, pare su legle kupindu, cim meni stigne predmet ja njima javim da je sve ok  i tebi lezu pare. On mi odgovori da nije znao da je to tako, to njemu ne odgovara, ako bih ja mogao da povucem pare od kupinda,pa da mu uplatim na ziro racun, pa da mi posalje, bla bla , truc truc... Boji se da ga ne prevari kupindo... I ja odustanem, javim kupindu sa sve prepiskom, kupindo mi vrati pare. Prevarant. 

Kupio sam gomilu diskova, knjiga, jaknu, preko kupinda/limunda i nikad me niko nije prevario, jer sam ja svaki put uradio sve sto je do mene da se to ne desi. Sada postoji grupa od 3-4 osobe kojima uplacujem unapred bez razmisljanja, jer smo toliko saradjivali da se i licno poznajemo, sa svim ostalima otvoriti cetvoro ociju i paziti se.


Edited by masterNS, 29 November 2014 - 18:20.