Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Kuda ide USA


  • Please log in to reply
20155 replies to this topic

#61 botaa

botaa
  • Members
  • 84 posts

Posted 05 October 2014 - 16:03

Proizvodi IP - neko treba da bude mozak operacije 

 

operacije unistavanja cele planete u sopstvenom kratkorocnom interesu, takozvano klanje vola za kilo mesa.

 

oni prvo da organizuju svoje drustvo da iskorene siromastvo kao neke zemlje sev. evrope pa posle da se kandiduju za nesto vise.


  • 0

#62 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 05 October 2014 - 16:06

Primer: prvi upravljivi avion poleteo je u Americi. Da li Amerika danas jedina u svetu pravi avione? Ne, daleko bilo! 

Ali i dalje pravi najbolje - i pravice ih jos mnogo decenija, sto ove srboidne budaletine (i njima pridruzene ekstremno-levicarske budaletine, u skladu sa konceptom crno-crvene koalicije ekstremistickih budala) jako nervira. Tako da treba to povremeno naglasiti :lol+:


  • 0

#63 Mashinovodja

Mashinovodja
  • Members
  • 2,454 posts

Posted 05 October 2014 - 16:18

ratovi u ex yu su kao prvo mogli bili vrlo lako spreceni od strane eu da nas je preko noci primila, a kao drugo bili su samo poligon za mnogo vece ratove koji se spremaju jer niko ne planira da zaustavi besomucnu potrosnju na kredit koju je patentirala pogodi ko?

 

(ne nije rusija)

A, to li je?!

 

Dakle, mi smo bili samo poligon, neka vrsta male kostimirane probe za mnogo veće ratove. A ja mislio da smo bili samo glupi kao turski q*ac da preko noći razbucamo  jednu inače prilično solidnu državu i da usput i bukvalno koljemo jedni druge.

 

Kad si tako dobro obavešten, šta je onda zaključak sa te kostimirane probe? Na primer, da li se to isplati ili ne isplati?

 

A "besomučnu potrošnju na kredit" može da zaustavi svako ko to želi jer kredit (još) nije obavezan. Koliko znam, nijedan bankar ne plasira kredite tako što zajmoprimcu prisloni cev pištolja između očiju i kaže "potpisuj za kredit ili pucam".


  • 0

#64 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 05 October 2014 - 16:23

operacije unistavanja cele planete u sopstvenom kratkorocnom interesu, takozvano klanje vola za kilo mesa.

 

oni prvo da organizuju svoje drustvo da iskorene siromastvo kao neke zemlje sev. evrope pa posle da se kandiduju za nesto vise.

:lol+: One iste zemlje sto su skontale da to ne ide pa ce ipak da se prebace na US sistem? Na zalost svih srbijanskih 'lepih zelja' US ne mora da se kandiduje za nista, niti ispunjava bilo kakve uslove.

 

Ipak je to super sila, pa ih nesto ne interesuje sto bi ti da oni iskorene siromastvo .....


  • 0

#65 dhx

dhx
  • Members
  • 7,032 posts

Posted 05 October 2014 - 16:34

Ali i dalje pravi najbolje - i pravice ih jos mnogo decenija, sto ove srboidne budaletine (i njima pridruzene ekstremno-levicarske budaletine, u skladu sa konceptom crno-crvene koalicije ekstremistickih budala) jako nervira.

Ma da ti vidiš kad Rusija proizvede sve silne Suhoje i MiG-ove o kojima gusla Lazanski a čije slike ovi srbovski znalci potajno sakrivaju unutar 4x magazina.

 

Kakva Amerika, kakvi bakrači, sve je to odavno propalo. Jedino što valja od Amerike je kad je sv. Njole pokori i kad razne Braduljice potpišu milionske ugovore da nose vodu igračima na teren.


Edited by dhx, 05 October 2014 - 18:45.

  • 3

#66 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 05 October 2014 - 16:34

operacije unistavanja cele planete u sopstvenom kratkorocnom interesu, takozvano klanje vola za kilo mesa.

Sto se u Srbiji inace ne radi. Imas li ti u kuci posebno kantu u koju bacas plastiku i staklo, kantu u koju bacas djubre, ili kantu u koju bacas hranu da bi se materije reciklirale. Uf zaboravio sam gde bacas potrosene baterije? Toliko o zagadjenju.

 

oni prvo da organizuju svoje drustvo da iskorene siromastvo kao neke zemlje sev. evrope pa posle da se kandiduju za nesto vise.

U svakom slucaju svesni su siromastva i pokusavaju to da rese. 


  • 2

#67 Mashinovodja

Mashinovodja
  • Members
  • 2,454 posts

Posted 05 October 2014 - 16:53


Bice, lakse je pijuckati to pivo i ne raditi nista - pa, kad je vec nama lose, da raspravimo kako ce i Amerima biti lose, ako bog da.

A šta ako ne da? Da li bi to značilo da nije na našoj strani, nego na strani mrske Amerike? Ma, neeee, to ne može biti moguće?! :o

 

Ovo "ako bog da" i "daće bog" čujem toliko često u kontekstu želje da se nekome desi nešto loše, da počinjem da se pitam otkud ta i tolika bolesna naslada i želja za tuđom nesrećom?! Nemam potrebe ni da pitam da li su ti koji tako uzimaju boga u usta pravi hrišćani, uprkos veličini krstova koji kače na vratove i retrovizore. 

 

Više puta sam pokušavao u razgovoru da pitam ljude  "ako propadne Amerika/Zapad/Vatikan/Masoni/Jevreji, <nastaviti listu sa srpskim neprijateljima po slobodnoj proceni>, šta ćeš ti lično i konkretno dobiti u tom slučaju?", ali nikad nisam uspeo da dobijem nikakav suvisliji odgovor, osim nekakvog trabunjanja o "pravdi", "zasluženoj kazni", "neka i oni vide kako je kad..." i tome slično.

 

Dešava se i meni da ponekog zamrzim, ali za to uvek imam lične razloge i uvek je u pitanju konkretna osoba, nikad cela jedna nacija. Ali nepojmljivo mi je da ja seirim zato što je negde u Americi ili svetu iz bilo kog razloga nastradao neki meni nepoznati američki Joe ili Dick.

 

Nisam fan američke spoljne politike, naprotiv, mislim da je loša, pogrešna i štetna, ali znam i to da f**in' Joe ili Dick imaju uticaja na spoljnu politiku svoje zemlje tačno onoliko koliko ja imam uticaja na spoljnu politiku Srbije - apsolutno nikakvog! Zašto bih ih ja onda mrzeo?!


  • 1

#68 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 05 October 2014 - 16:58

Istorijski troll ...

Tesko da bi se u Londonu klanjali bilo kome ... VB je ostrvska zemlja i jako je tesko osvojiti je. Hitler je u WW2 imao celu Evropu i bolje naoruzanje pa nije uspeo da uradi nista osim besomucnog bombardovanja. Takodje, ni u Parizu to ne bi bio slucaj jer je Vilhelm I Pruski vec bio porazio Napoleona III pa Francuska nije postala deo Nemacke.

 

To je figurativno rečeno; poanta je bila da bi Saveznici vjerovatno izgubili rat (talijanska fronta se počela raspadati a Nijemci su na zapadnoj fronti napredovali), da USA nisu ubacile svježe trupe i tehniku. Kao i u WWII, kad bi bez američkog angažmana Europa ili bila pod Hitlerom, ili pod ruskom čizmom. I onda mi onaj laprda o dugovima s kamatom. Ma dug je takav da ga je nemoguće otplatiti.

 

Ja volim da stvari posmatram racionalnije. Pa evo cinjenica:

 

...

 

Vojne intervencije: Koreja, Vijatnam, Somalija, Irak, Avganistan, Libija, Sirija - ili su bili porazeni ili su zavili zemlju u crno u ime uvodjenja demokratije.

 

...

 

Netočno: Koreja je obrambena akcija Ujedinjenih nacija kao pokušaj obrane Koreje od kineske invazije. Rusi, koji su nahuckali Kineze na agresiju i sami su se povukli kad su vidjeli razmjere Maovog ludila. Tu se ne može govoriti ni o kakvom porazu.

Vijetnamska kriza je nastala zbog ekspanzionističkih aktivnosti komunističkih vlasti u Hanoju (pod političkim pokroviteljstvom i uz vojnu pomoć SSSR-a), što je ipak najvećim dijelom bio rezultat traljave francuske kolonijalne politike u Indokini. SAD se došle (prvo vojni savjetnici, a zatim i trupe) na poziv vlade Republike Vietnam iz Saigona.

Somalija je potpuno opravdana operacija, koja je trebala biti puno žešća. Na nju nitko nije imao prigovora.

Afganistan nije američka operacija već intervencija ISAF-a, pod vodstvom NATO-a i uz punu podršku i blagoslov UN-a (Rezolucija 1386). Budući da je uklonjen talibanski režim, a u konačnici i OBL, operacija se, unatoč relativno visokim gubicima ne može smatrati neuspjehom.

Američki angažman u Libiji je bio kratkotrajan i imao je karakter vatrene podrške saveznicima samo u cilju sprečavanja krvoprolića u Benghaziju, na koji su krenule trupe diktatora Gaddafija.

U Siriji nije bilo nikakve američke inrvencije i to ne zato što bi se (kako to ovdašnjim rusoljupcima slatko zvuči) Obama uplašio Putinovog odgovora, već zato što kao legalist nije htio poduzimati ništa bez odobrenja međ. zajednice. Radi toga je bio žestoko kritiziran kod kuće.

Ostaje Irak, koji jest kontroverzan.

Također, zaboravio si Grenadu i Panamu, obje operacije kristalno čiste, opravdane i - dobivene.

I najvažniji od svih: Hladni rat. Mission accomplished!


  • 3

#69 Mashinovodja

Mashinovodja
  • Members
  • 2,454 posts

Posted 05 October 2014 - 17:17

Arapi ih mrze, muslimani ih mrze, Juznu Ameriku su zavili u crno, nas su bombardovali, Rusi ih ne vole, Kinezima su konkurencija.

Hehehhe, ovo me podseća na ono:

 

"Niče je umro, Šopenhauer više nije s nama, Sartr je odavno pokojni - a ni ja se ne osećam najbolje..."

 

Inače, za tvoju informaciju, pošto sam par godina proveo u jednoj arapskoj zemlji, mogu ti dokumentovano reći da sa mržnjom prema Amerikancima tamo stoje otprilike kao i mi. Postoji gologuzija vaspitana da mrzi Ameriku jer gologuziji uvek nasušno treba neko da ga mrzi i okrivljuje za sve loše što joj se dešava u njenom od samog starta samog luzerskom životu. Neki od njih završavaju u raznim "kampovima" za obuku gde se vrbuju za "islamsku stvar" i čvrsto veruju da ih od raja (do yaya) deli samo dužina kanapčeta detonatora koje će cimnuti u pravom trenutku.

 

A običan i normalan svet Amere niti posebno voli, niti ih posebno mrzi, ali rado posluje s njima. Američki dolari im uopšte ne smrde. Kao ni nama, uostalom...


  • 3

#70 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 05 October 2014 - 17:24

Hehehhe, ovo me podseća na ono:

 

"Niče je umro, Šopenhauer više nije s nama, Sartr je odavno pokojni - a ni ja se ne osećam najbolje..."

 

Inače, za tvoju informaciju, pošto sam par godina proveo u jednoj arapskoj zemlji, mogu ti dokumentovano reći da sa mržnjom prema Amerikancima tamo stoje otprilike kao i mi. Postoji gologuzija vaspitana da mrzi Ameriku jer gologuziji uvek nasušno treba neko da ga mrzi i okrivljuje za sve loše što joj se dešava u njenom od samog starta samog luzerskom životu. Neki od njih završavaju u raznim "kampovima" za obuku gde se vrbuju za "islamsku stvar" i čvrsto veruju da ih od raja (do yaya) deli samo dužina kanapčeta detonatora koje će cimnuti u pravom trenutku.

 

A običan i normalan svet Amere niti posebno voli, niti ih posebno mrzi, ali rado posluje s njima. Američki dolari im uopšte ne smrde. Kao ni nama, uostalom...

Pa US je trenutno najnaprednija ekonomski, a i dosta se novaca ulaze u razvoj, svuda u svetu. Osnovno sto ih vodi je biznis prosperitet, nekada je to dobro po nekoga, a nekada lose. U svakom slucaju u US vlada jak individualizam, a rad se neverovatno postuje.

Mnogi ih ne vole, ali drage volje hoce i da rade sa njima i da se usele i zive taj omrazeni amerikanski zivot.

Cudno, a tako ljudski.

Kuda to ide, pa verovatno nigde posto se na kraju sve svodi na cebe, hranu i krov nad glavom.


  • 0

#71 botaa

botaa
  • Members
  • 84 posts

Posted 05 October 2014 - 17:52

 

 

Ipak je to super sila, pa ih nesto ne interesuje sto bi ti da oni iskorene siromastvo .....

 

pa bio je i sssr super sila pa vise nije, a one od pre da i ne pominjemo. nije to mesto toliko zagarantovano koliko ti mislis.


  • 0

#72 botaa

botaa
  • Members
  • 84 posts

Posted 05 October 2014 - 17:54

Sto se u Srbiji inace ne radi. Imas li ti u kuci posebno kantu u koju bacas plastiku i staklo, kantu u koju bacas djubre, ili kantu u koju bacas hranu da bi se materije reciklirale. Uf zaboravio sam gde bacas potrosene baterije? Toliko o zagadjenju.

U svakom slucaju svesni su siromastva i pokusavaju to da rese. 

 

kad je koja revolucija pocela u srbiji? za nas je rezervisana stranica "odjeci i reagovanja"


  • 0

#73 Pristevac

Pristevac
  • Members
  • 11,229 posts

Posted 05 October 2014 - 17:59

Ali i dalje pravi najbolje - i pravice ih jos mnogo decenija, sto ove srboidne budaletine (i njima pridruzene ekstremno-levicarske budaletine, u skladu sa konceptom crno-crvene koalicije ekstremistickih budala) jako nervira. Tako da treba to povremeno naglasiti :lol+:

To je zaista diskutabilno. Mislim prevashodno na putničke avione.


Edited by Pristevac, 05 October 2014 - 17:59.

  • 1

#74 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 05 October 2014 - 18:51

To je zaista diskutabilno. Mislim prevashodno na putničke avione.

Pa tesko da je mnogo diskutabilno - eventualno bi bilo diskutabilno kad bi postojala drzava (za razliku od konzorcijuma drzava) koja bi mogla da pravi avione u slicnoj kategoriji. A ti vrlo dobro znas da je ono na sta ciljaju srboidni diskutanti upravo to, znas Rusija, Kina, BRIKS, blablatructruc. Ne osecaju se srboidni androidi dobro ni kad vide Airbus, ipak su tu dominantni mrski Britanci koji su, izmedju ostalog, rusili naseg prijatelja Saddama i ukrali glasove sa skotskog referenduma, te mrski Francuzi koji su prvi napali naseg prijatelja Gadafija, intervenisu stalno nesto po nama dragim Afrikama i nece da prodaju oruzje nasem najdrazem Putinu. To voli samo Tu-144 i Il-62.


  • 0

#75 botaa

botaa
  • Members
  • 84 posts

Posted 05 October 2014 - 18:57

...

 

 

 

a kako je moguce covece da ih niko ne voli a oni toliko dobri? ajde nam to objasni kad si vec u zaletu.


  • 0