Jump to content


Photo
- - - - -

14/15 NBA predvidjanja


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
9 replies to this topic

#1 strikan i netjak

strikan i netjak
  • Members
  • 4 posts

Posted 18 September 2014 - 22:17

Zapad

 

Playoff slika:

 

1. Spurs

2. Zombie Sonics (pojacanji visom minutazom adamsa, snajperstvo morrow-a. + morebit padne trampa)

3. notFrisco Uarijrs (top5 obrana. 7 utakmica bez boguta vs lac + zamalo 3 utakmice protiv spursa 2013)

4. Kjubanovci (iskusna ekipa, vrhunski trener)

5. Flop grad (ekipa koju ponovo krasi iskustvo i jos bolje upoznavanje)

6. Nuggets (vracaju se 3-4 bitna igraca. pitanje je samo stil igre)

7. Blazers (nista posebno, tanka klupa posto ce previse jasiti startere ako bude u prilici. nece se moci razviti mladi)

8. Medjedi (rudarski rad za playoff. ako vec stignu do njega sve je moguce. tanko na visokim pozicijama ako bude ozlijeda)

-----

d finiks sans (neki utisak da ce biti slabiji ove sezone, iako je tolliver nova niska 4. bleco situacija =unutarnji nemir)

Rakete (puno novajlija na jednogodisnjim ugovorima = more li tu biti dobre kemije , pogotovu imajuci u vidu "lidere" ?

Pelicans (nemaju 'krstenog' obranbenog igraca na 1-3 osim djejrua. vrlo jaki na visokim pozicijama. moglo bi bit tu nesto od njih)

Kings (igrace atraktivno al roster idalje nije spreman za doigravanje. isto vazi za vukove. bugi je top3 igrac u ligi ako neko pita, cisto gledajuci talent manje kako se osjeca iz dana u dan)

_________________

Ostali

 

 

Istok

 

Playoff slika:

 

1. Bulls (velki Pau, molecu lepo. ruzha brine, brine zhestoko. pogotovu sto nemaju plejeve neke)

2. Cavs (malo adaptacije mada ce bit potreban jos jedan centar. brine obrana generalno. istok spasava stvar)

3. Raptors (efikasna ekipa statisticka koja ce valjda bit bolja ako se laurij ne ugoji)

4. Wiz (morebit da ce konkurirat za visi plasman. izuzetno iskusna ekipa s dobrim mladim igracima)

5. Hawks (tipicna prosjecna istocka ekipa. dovoljno za istok.)

6. Nets (lopez valjda nece igrati vise od 60 utakmica, williams isto. i sta/kako onda? sumnjivo je sve to)

7. Hornets (nista posebno. dobra timska obrana. da nije lancea visili bi za playoff)

8. Magic ( morebit da jesu morebit da nisu spremni. jak omladinski potencijal)

 

ostalo

knicksi nemaju centra osim ako aldrich ne dobije povirenje. ako ju dobije onda je playoff moguc.

pistonsi idalje imaju dvojca startera s losim kosarkaskim iq-om, odnosno tri ako uracunamo dramonda. nema tu vrv nista uprkos vrlo cijenjenim SVG-om


Edited by strikan i netjak, 18 September 2014 - 22:30.


#2 maXa88

maXa88
  • Members
  • 4,711 posts

Posted 18 September 2014 - 23:24

San Antonio osvaja a ostali neka se poredjaju kako im je volja

#3 Avicii

Avicii
  • Members
  • 1,721 posts

Posted 19 September 2014 - 03:10

Zapad:

1. San Antonio Spurs - sistem koji ima takvu ebitacnu konstantnost tokom cele godine treba da ima svoju zasebnu nauku

2. LA Clippers - Mislim da ce sa malo vise zdravlja i sa pojacanjima da poprave plasman od prosle godine

3. OKC Thunder - Bili bi prvi da imaju trenera, ali posto im je trener cirlidersica Skot Bruks, osudjeni su da ga dudlaju protiv svakog iole ozbiljnog tima

4. Memphis Grizzlies - Da nisu bili osteceni povredama prosle sezone bili bi cetvrti, peti a ne sedmi. Ove godine idu na jace od 50 pobeda. Rupa na poziciji 3 i dalje je tu, ogroman minus.

5. Golden State Warriors - proslogodisnji sastav + Livingston, Brendon Rush, ali ulaze sa dosta povredjenih igraca i sa vecitim upitnikom za dalju kondiciju Boguta

6. Dallas Mavericks - od bitnijih dodali su Smita, Chandlere i Al-Faruka Aminua i po kog propalog ili zapostavljenog igraca, roster je jak, ali godine negativno uticu na srce tog rostera, trazice se hemija i dobitna formula u promenjenom okruzenju, ali gore od sestog mesta na Zapada ne mogu.

7. Houston Rockets - Da im je kouc neko drugi umesto McHalea, bili bi bi u top4, ali posto je matori ziheras jos uvek tu, mogu samo opet da dodju do prve runde i to je to. Poziciju startnog pleja nisu resili, izgubili su Parsonsa a pa treci putu grunuli pare u Trevora Arizu i dodali dosta igraca sa upitnim ucinkom za roster kao sto je njihov. Asika i Lina su dali Lejkersima i Pelikanima samo da ih ne gledaju, a nije mi jasno sta su videli u Terryu. Sezona je izgleda propala onog momenta kad su ga izduvali za Bosha.

8. Portland Trailblazers - Isti prica kao i prosle godine, s'tim sto raspored na pocetku sezone nece biti blagonaklon Blejzerima, i dalje ce imati top5 petorku lige sa najgorom klupom i to ce se ove godine jos vise odraziti. Los prelaznik rok po mojoj proceni.

9. Denver Nuggets - Jak roster koji ce se biti za poslednje mesto playoffa sa jos pola zapada, stvarno je nezahvalno gledati ko ce ispasti, jer ekipe su raznovrsne, upitnika ima mnogo itd. Godina biti ili ne biti Faried, da li ce Lawson i Robinson biti dobri kao na pocetku prosle sezone itd. Da li ce Harris i Nurkic biti faktor ili samo statisti...

10. Phoenix Suns - Iskreno sa ovim prelaznim rokom i sa cinjenicom da ce veoma tesko ponoviti proslu sezonu na Zapadu sa ovakvom odbranom vratice se u lutriju, Zapad je postao dublji i jaci u ovoj sezoni, cinjenicom da su se direktni konkurenti pojacali, dok su se drugi oporavili.

11. New Orleans Pelicans - Nisam pristalica nekog nametanja da im Omer Asik pravi fransizni preokret i da su odjednom playoff ekipa, imaju na ovom zapadu jos bureka da jedu, ma kolko goda para da su grunuli u Evansa, Holidaya, Andersona prosle godine.

---------------------------------------

12. Minnesota Timberwolves - Prelazni rok o kome ce se dugo pricati, potez decenije ili samo dalja mizerija. Ali cinjenica je da se ovaj put 'Sota okrece lutriji svesno u cilju da kroz 3 godine kad splasne ova inflacija talenta na Zapadu izadje kao ekipa koja ce minimalno ucestvovati u playoffu. Rubio je na poslednjoj godini ugovora, a njegov agent tripuje da ce izvuci maksimalni ugovor, jedino ako nauci da sutira sto mu ne ide u poslednjih 8 godina njegovog bavljenja profesionalnom kosarkom. Najveci skup talenta u ligi i ekipa koja ima najvise atleticizma, sto je kontrastno u poredjenju sa prizemnom postavom od prosle godine. Mogu da se nadaju da ce se primaci playoffu ali dosta igraca na tom rosteru nema mnogo minuta NBA kosarke. A sto se tice pika sto su trejdali Phoenix, mozda ga Phoenix i dobije ali sledece sezone(protekcija je ove godine na 12 picku)

13. Sacramento Kings - Tragaci u mulju i skupljaci najgorih ugovora. Ostali su bez najboljeg im pika u poslednjih 10 godina (- Cousins) Thomasa a zamenili su ga sa Collinsonom, koji nazalost nije taj igrac koji ce ih poterati korak dalje. Napravili su upitan pik u Niku Stauskasu(druga dvojka zaredom u prvoj rundi, posle McLemorea), dodali su nekoliko igraca koji nece bitno doprineti  u bilo cemu u vidu Indijskog centra "prema kome Slavko Vranes izgleda kao liliputanac i nista drugo vise" Sim Bhullar, Erica Morelanda i povratnika Casspia, i neki skart u vidu Hopsona i Gee-a u zamenu za Terrya. Pokusava se sa velikim naporom da se dovedu Josh Smith i Rondo, bez uspeha, a ostatak rostera izgleda da je pravljen u uverenju da ce se isti dovesti. Iskreno na kraju ove godine se iz knjiga brisu ruki ugovor Williamsa(6milki) koga ce fala bogu nogirati, mamutski ugovor Rudi Gaya(19milki) i pokoji omanji ugovor, tako da im nece biti strasno ako opet odu u lutriju, ali da kazem da je to nekima vec dosadilo za ovih 8 godina.

14. Utah Jazz - Ja sam pristalica toga da je Exum precenjen igrac i da ce biti bust, drugo ugovor Gordonu Haywardu, pobogu zasto. Jedino da se vidi da li ce Gobert imati bolju sezonu i maci ono Tursko drvo i da li ce Favors unaprediti igru. Ostatak rostera je inace djubre koje je ostatak NBA trejdala u Jutu zajedno sa nekim pikovima druge runde ili za neki skart u zamenu. Sa Lakersima su kandidati za najskrnaviji roster Zapada i ovu godinu svesno ce raditi na razvoju mladih.

15. Los Angeles Lakers - S'brda, s'dola, gomila role igraca koji su dovedeni za sitne pare (Davis, Henry), ok marketinski potez u vidu Lina, solidan pik u vidu Randlea, pitajbogakojiceimkuhac Carlos Boozer i imbecili u vidu Nicka Younga. Da se ne zaborave Nash i Kobe, koji ce imati uticaja na igru, ali sa godinama i sa igrackim kadrom mogu samo da pofasuju jos jedan odlazak u lutriju.

 

O losijoj konferenciji u editu ili nekom drugom postu.


Edited by Avicii, 19 September 2014 - 03:15.


#4 romantik

romantik
  • Members
  • 7,759 posts

Posted 19 September 2014 - 07:14

Minesota napada plejof! Resili su se stetocine i gubitnika Love-a, stigao je mladi, gladni i uvredjeni Wigins, ostatak tima ce igrati sa vise samopouzdanja sad kad nema bradonje i samim tim pruziti bolje partije. Ako ih mimoidju povrede glavnih igraca (Rubio, Pekovic, Wigins) pozitivan skor je garantovan, a sad da li ce to biti dovoljno za doigravanje na ovako jakom zapadu videcemo.

 

Melo i drustvo idu na odmor odmah posle obaveznih 82 utakmice.

 

Majami tone, plejof ce videti samo zato sto su na istoku.



#5 Avicii

Avicii
  • Members
  • 1,721 posts

Posted 19 September 2014 - 16:56

Minesota napada plejof! Resili su se stetocine i gubitnika Love-a, stigao je mladi, gladni i uvredjeni Wigins, ostatak tima ce igrati sa vise samopouzdanja sad kad nema bradonje i samim tim pruziti bolje partije. Ako ih mimoidju povrede glavnih igraca (Rubio, Pekovic, Wigins) pozitivan skor je garantovan, a sad da li ce to biti dovoljno za doigravanje na ovako jakom zapadu videcemo.

 

Melo i drustvo idu na odmor odmah posle obaveznih 82 utakmice.

 

Majami tone, plejof ce videti samo zato sto su na istoku.

Istina je da su u trejdu za Wigginsa i Bennetta izasli kao ogromni pobednici. Druga stvar je sto je Flip Saunders resio da promeni koncepciju sa prizemne postave kao sto je imao prosle godine, na strasnu atletsku postavu koja ce igrati iznad kosa. Resili su se skarta sa klupe delimicno, i Rubio igra zadnju sezonu ruki ugovora. Sa Diengom koji ce igrati minimum 20 minuta na centru i Thad Youngom na 4, ja ocekujem da ce Minesota u najmanju ruku ponoviti priblizan skor iz prosle sezone. E sad prosle sezone je trebalo 49 pobeda za playoff, ove godine ce mozda to biti manje, ali ce broj ekipa sa 40 pobeda biti veci, umnogome. Minnesota da bi usla u playoff treba da bude bolja od Phoenixa, NO(od kojih iskreno verujem da su bolja ekipa), tvrdog Denvera, i nekih od ekipa sa superstarom kao sto su Rocketsi i Trailblazersi. Napadace sigurno, ali za Minnesotu je mnogo bolje da se vrate u lutriju umesto da budu na nicijoj zemlji (bez playoffa i picka) i da sacekaju 2015 kada ce se mnoge stvari izdesavati u offseasonu. Uostalom da napomenem da ce na kraju ove sezone ostati bez carinika JJ Baree(ako ne i ranije), da Young ima player option na ugovoru, tako da se racuna da posle ove sezone dodju(tj pokusaju da se dovedu) Bjelica i Dubljevic, koji trenutno ne mogu zbog ugovora u Evropi. Tim ima dosta mana sa jedne strane i valjalo bi to popraviti.



#6 MrTwister

MrTwister
  • Members
  • 7,594 posts

Posted 19 September 2014 - 18:01

Najveci problem Minnesote po meni je velika guzva igraca na pozicijama 2 i 3.Brewer,Buddinger,Hummel,Martin,Wiggins,LaVine,Shabazz,Robinson III pa i Bennet moze na 3, jebote vise od pola rostera im cine ovi igraci, sto je najgore nijednog od ovih veterana se ne mogu rjesiti sto zbog ugovora sto zbog povreda sto zbog cinjenice da ni za jednog nece dobiti neku pristojnu vrijednost. a svaki od ovih mladjih rukija ce zahtjevati neke minute.Ako im je jedan od najvecih problema prosle sezone bila klupa to vjerovatno nece predstavljati problem sad ali im je pametnije mozda da ne izgube taj pik koji duguju Finiksu.Predvidjam neki jalov pokusaj da se izbori plejof, pa kad tako nesta postane nemoguce, forsiranje ovih mladjih igraca i pokusaj da se ovi veterani uvale nekom plejof timu tokom sezone.


Edited by MrTwister, 19 September 2014 - 18:03.


#7 zorex

zorex
  • Members
  • 4,662 posts

Posted 19 September 2014 - 20:07

Otišao jedan od najboljih igrača lige, a očekuje se dobar skor. Oće to, al' na igrici. 



#8 Avicii

Avicii
  • Members
  • 1,721 posts

Posted 19 September 2014 - 22:48

Otišao jedan od najboljih igrača lige, a očekuje se dobar skor. Oće to, al' na igrici. 

 

Ne zvuci nemoguce, Rubio je pokazao da moze da bude vodja ekipe, pod uslovom da ona igra iznad obruca. A problem prosle sezone je bila prizemnost cele Minesote gde je najbolji atleta bio Corey Brewer(od onih sto su igrali), dok Dieng i Muhammed nisu zaigrali do aprila meseca kad je vec sve bilo jasno. Druga stvar je bila u tome da je Minesota imala jednu od najboljih startnih petorki i bila najbolja ekipa u prvoj cetvrtini na nivou cele lige, ali da je stekala na klupi. S'obzirom da ce Mo Williams menjati JJ-a, da ce Dieng postati rotacioni centar, Budinger verovatno igrati. Imam osecaj da ce Minesota nadomestiti odlazak Kevina time sto ce klupa konacno davati neki doprinos, ali upitnici su svuda oko Lavinea, Wigginsa, Shabazza i Bennetta, momci tek moraju bureka da jedu. Realno sa ovakvim rosterom im je pametnije da igraju na mladost a da ambiciju ostave za godine koje dolaze.

 

edit: kako sam pisao video sam da su Wolves navodno ponudili max ugovor Eric Bledoseu, sto ja mislim da je bullshit potez.


Edited by Avicii, 19 September 2014 - 22:59.


#9 Chaos Is Me

Chaos Is Me
  • Members
  • 16,595 posts

Posted 20 September 2014 - 18:12

Ne zvuci nemoguce, Rubio je pokazao da moze da bude vodja ekipe

 

Dalje nisam čit'o.tm



#10 prosjaci i sinovi

prosjaci i sinovi
  • Members
  • 3 posts

Posted 25 September 2014 - 17:51

Alzo,

 

Bledsou, ajzeja, rookie

goki, dragic mladji, goodwin

Bad man by the name of Gerald Green, Bad man by the name of Pi djej takrr, rookie

Morris bolji, trolliver/morris manje bolji

Plum, Shavlik, len

 

Molin vas. ugurajte Phx u playoff. izbacimo nuggetse. prejaki na 1-3 s pet provjereni rotacijski doprinosa, i 3-4 s zanimljivin potencijalon.

tanko ispod kosa, plum je zanimljiv centar - al za 20ak min. ko ce krpiti ostalo. bilo kako bilo, phx ce biti dinamicna ekipa i mozda jedna od najinteresantnijih za gledanje sta se tice estetske vridnost, tu uz sotu, kingse i gsw.

 

Avicii,

sta se tice sote, spreman san potpisat da su underdog za playoff. al je pivotalan solidan start za takvo nesto, posto je mlada ekipa.zanimljivi ce bit. obrana bolja bez ljube i bare. izgleda da je djordje bas ima talentat za skokove, a i zna igrat opcenito, skolovan je.

lako je recimo grizlijima imat los start-  "da se razumemo" / "da se ne lazhemo"


Edited by prosjaci i sinovi, 25 September 2014 - 17:52.