Jump to content


Photo
- - - - -

Prva Liga Srbije


  • Please log in to reply
96 replies to this topic

Poll: Prva Liga Srbije (14 member(s) have cast votes)

Favoriti za prolaz u JSL

  1. Sloboda Užice (7 votes [50.00%])

    Percentage of vote: 50.00%

  2. Javor Ivanjica (1 votes [7.14%])

    Percentage of vote: 7.14%

  3. Metalac/Rad (1 votes [7.14%])

    Percentage of vote: 7.14%

  4. "neka filijala" (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  5. biće to iznenadjenje (5 votes [35.71%])

    Percentage of vote: 35.71%

Vote Guests cannot vote

#91 Oi!

Oi!
  • Members
  • 5,168 posts

Posted 23 November 2014 - 21:18

Neće, navikao sam :D

 

Sloga PM - FK Proleter Novi Sad 1:1 (1:0)

 

Tabela posle ove utakmice:

 

WAfy7cC.png

 

Mogli bi ovi na livescore-u da edituju ovo "Sloga Petrovac" :D


Edited by Oi!, 23 November 2014 - 21:22.

  • 0

#92 Oi!

Oi!
  • Members
  • 5,168 posts

Posted 06 September 2015 - 09:17

 

PLS: Petrić i Mirković sada znaju šta znači poraz

 

pre 16 sati / mozzartsport.com

 

Zemunci trenera Gordana Petrića su na gostovanju poraženi sa 1:0 u Čelarevu protiv ekipe ČSK-a, dok je Sinđelić, na čijoj klupi sedi Zoran Mirković, doživeo još neprijatnije iznenađenje na svom terenu i izgubio od Bačke istim rezultatom

 

14414715503995.jpg

 

Fudbaleri beogradskih klubova, Sinđelića i Zemuna doživeli su prve poraze u Prvoj ligi Srbije ove sezone, a jedini tim sa nulom u toj koloni i posle četvrtog kola je novosadski Proleter.

 

Zemunci trenera Gordana Petrića su na gostovanju poraženi sa 1:0 u Čelarevu protiv ekipe ČSK-a, dok je Sinđelić, na čijoj klupi sedi Zoran Mirković, doživeo još neprijatnije iznenađenje na svom terenu i izgubio od Bačke istim rezultatom.

 

Trijumfom na stadionu na Vračaru fudbaleri Bačke se preuzeli lidersku poziciju na tabeli, a sa dva boda više od Bežanije, Sinđelića i Zemuna.

 

Nastavila se i agonija kragujevačkog Radničkog, koji je u ovom kolu do nogu potučen na gostovanju BSK-u u Borči gde je primio pet golova.

 

Ekipi iz Borče ovo je bio prvi trijumf u sezoni, a prvi put je gorak ukus poraza ove sezone osetio nekadašnji superligaš Donji Srem koji je gostovao Dinamu u Vranju.

 

cRnzJgP.png


  • 0

#93 Oi!

Oi!
  • Members
  • 5,168 posts

Posted 26 September 2016 - 20:11

PLS: Mačva gazi ka Superligi, Piroćanci plesali u Novom Sadu, nova goleada OFK Beograda
 
mozzartsport.com

 

Šapčani u malom derbiju savladali BSK iz Borče - 1:0
 
14748194538533.jpg
 
Novo kolo Prve lige Srbije i nova pobeda lidera! Mačva je nastavila sa sjajnim rezultatima, a novu trojku upisala je na domaćem terenu u malom derbiju protiv BSK iz Borče - 1:0 (1:0).

 

Rani pogodak bio je dovoljan Šapčanima da zabeleže šestu ovosezonsku pobedu i nastave sjajnu kampanju u pokušaju da se posle nekoliko decenija vrate u elitu. U tome im je pomogla i verna domaća publika koja je još jednom u solidnom broju ispunila stadion (oko 3.000) i ispratila novi trijumf izabranika Predraga Rogana pa se može reći da Mačvu i Šabac već sada drma superligaška euforija. 

 

Zanimljiv meč odigram je ovog popodneva na stadionu kraj Đetinje gde je Sloboda minimalnim rezultatom savaldala ekipu OFK Odžaka - 1:0. Strelac pogotka odluke bio je centarfor domaćina Uroš Đerić u 66. minutu, a novom pobedom Užičani su dospeli na četvrto mesto na tabeli sa dobrim izgledima da se bore za plasman u Superligu.

 

Iznenađenje dana je verovatno pobeda Piroćanaca u Novom Sadu protiv Proletera (1:0), ali i remi Dinama u Vranju sa Sinđelićem (0:0). Pred oko 2.000 gledalaca na Gradskom stadionu domaćin je imao dobre prilike, ali je beogradski tim odoleo i osvojenim bodom zadržao poziciju broj tri na tabeli.

 

Pobede su u ovom kolu slavili Budućnost iz Dobanovaca koja je tukla Inđiju sa 2:0 i Zemun koji je minimalno savladao Kolubaru (1:0), dok su u okršaju nekadašnjih superligaša, posle sjajne utakmice Jagodina i OFK Beograd podelili bodove pod Đurđevim brdom - 3:3 (2:1). Još jedna utakmica Romantičara sa dosta golova...
 

PRVA LIGA SRBIJE – 7. KOLO

 

Nedelja:

 

Jagodina – OFK Beograd 3:3 (2:1)
Sloboda – Odžaci 1:0 (0:0)
Proleter – Radnički Pirot 0:1 (0:1)
Dinamo Vranje – Sinđelić 0:0
Budućnost Dobanovci – Inđija 2:0 (0:0)
Mačva – BSK Borča 1:0 (1:0)
Zemun – Kolubara 1:0 (1:0)

 

Ponedeljak:

 

Bežanija – ČSK Pivara 0:0

 

1474819598209.png

 


  • 0

#94 Oi!

Oi!
  • Members
  • 5,168 posts

Posted 04 October 2016 - 09:05

Spam, proba


  • 0

#95 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 19 May 2017 - 17:59

:hail:

 

 

 

Legendarni fudbaler kluba sa Karaburme Ilija Petković izabran je danas za predsednika Skupštine kluba, dok je rukovođenje Upravnim odborom povereno Momčilu Miniću. 

- Moramo da probamo da se spremimo za novu sezonu. Voda je ovde udarila na sva vrata! Napred moramo, nema nazad. Malo nas je, ali ako ne budemo jedinstveni neće biti lako ni u Trećoj ligi. Predlažem da renoviramo mnogo toga, zajedničkim radom da probamo da izvučemo klub i da budemo voljeni kao nekad bez obzira na klubašku pripadnosti, rekao je Petković, a preneo "Sportski žurnal". 

Minić je rekao nekoliko reči o aktuelnom dugu, a nije propustio priliku ni da se zahvali onima koji su pomogli da OFK Beograd izgura sezonu.

- Shodno završnom računu, datom u februaru, klub je u minusu 45 miliona dinara. Ukupan dug u nominalnom smislu iznosi pet i po miliona evra, a realno ne prelazi dva miliona. Neka se zna, uz pomoć dobrih ljudi u Upravnom odboru i Crvenoj zvezdi uspeli smo da izguramo sezonu, izjavio je Minić.

 

 

 

No comment...

 

 

edit: http://www.sportskac...cat=1&id=179551


Edited by bounty hunter, 19 May 2017 - 18:01.

  • 1

#96 Oi!

Oi!
  • Members
  • 5,168 posts

Posted 06 September 2017 - 19:30

 
NOVOSAĐANI MUDRIJI OD PIROĆANACA!

 

srbijasport

 

Prva liga Srbije 

 

3. kolo: Pirot: Radnički – Proleter Novi Sad     1:2   (1:1).

 

Bulajić 8, Andjelković 6, Rnić 6, Dojkić 7, Nikolić 6, Tolić 7, Matović 6, Spasić 7, Živanović 6, Mančić 7 (Emeke), Dimitrov 6 (Grkajac). Rezerve: Ilić, Ćirić, Filipović, Emeka, Ivković, Grkajac i Petrović.

 

Strelci: Marko Mančić 20. minut, Mirosavljev 44. i 76. minut iz penala. Igrač utakmice: Mirosavljev (Proleter).

 

 

Nisu se ostvarila očekivanja domaćih i želje navijača Radničkog. Za pobedu je potreban kontinuitet u igri svih 90 minuta. Domaći su dominirali u prvom poluvremnu, da bi u nastavku, posle čudno primljenog gola i prvog udarca Novosadjana prema Bulajiću, iz prevelike želje da stignu do bodova, grešili su toliko često, da je bilo teško razumeti ponekada šta se htelo. Na njihovu nervozu i greške, uicale su i povremene problemtične odluke sudije koje su naravno odgovarale gostu. Novosadjani su čekali svaku grešku domaćih, po koji sudijski dar, umeli da ukradu po neki minut na različite načine i na kraju penalom posle nesmotrenog starta Matovića došli do pobede.

 

20170903_163037.jpg

 

20170903_165844.jpg

 

VARJAČIĆEV PROJEKTIL ZA PRVU RADOST NA ČIKA DAČI!

 

Fudbaleri Radničkog 1923 ostvarili su danas prvu ovosezonsku pobedu na svom terenu. Pred oko 700 gledalaca na stadionu „Čika Dača“ savladana je ekipa ČSK Pivare iz Čelareva sa minimalnih 1:0 (1:0). Gol odluke postigao je kapiten kragujevačkog tima Aleksandar Varjačić iz slobodnog udarca u finišu prvog poluvremena.

 

 

 

Kao što se i moglo očekivati, bila je ovo jedna tvrda, takmičarska utakmica, sa dosta borbe na sredini terena i malo prilika za gol. Domaćin je na kraju opravdao ulogu favorita i obradovao svoje simpatizere, koji su na „Čika Daču“ došli u zavidnom broju bez obzira što je neposredno pre početka susreta Kragujevac zahvatilo žestoko nevreme.

 

djavoli-csk-radnicki.jpg

 

U prvom poluvremenu fudbaleri Radničkog 1923 imali su terensku inicijativu, ali nikako nisu uspevali da nadmudre odbranu gostiju. A onda, kada je izgledalo da će se na odmor otići sa onim najnepopularnijim rezultatom, domaći su došli do vođstva.

 

Uporni Ivković oduzeo je loptu jednom od protivničkih fudbalera i krenuo ka kaznenom prostoru gostiju, ali je zaustavljen prekršajem. Slobodan udarac sa nekih osamnaest metara izveo je kapiten Radničkog 1923 Aleksandar Varjačić i sjajnim udarcem pogodio gornji levi ugao gostujućeg gola. Prelep pogodak, koji je, ispostavilo se, odlučio pobednika današnjeg susreta.

varjacic-radnicki.jpg

U nastavku utakmice gosti su zaigrali malo otvorenije, ali nedovoljno da ozbiljnije ugroze golmana Radničkog Raičevića. Zato moramo pohvaliti defanzivnu liniju kragujevačkog tima, koja je danas odigrala maltene bez greške.

Doduše, gosti iz Čelareva su postigli gol u 81. minutu, ali on je poništen zbog ofsajda. Pre toga Lukić je šutirao sa dvadesetak metara preko gola, a isti igrač je na isteku devedestog minuta pokušao snažnim udarcem sa velike distance da iznenadi golmana ČSK-a Tankosića, ali je čuvar mreže gostujućeg tima sigurno intervenisao.

 

amani-radnicki-csk.jpg

 

U kragujevačkom prvoligašu su zadovoljni igrom, a posebno konačnim ishodom današnje utakmice. Najviše razloga za to ima Aleksandar Varjačić, najbolji pojedinac susreta i strelac efektnog pobedonosnog pogotka.

 

– Utakmica je bila sa puno žara. Mi se nismo plašili protivnika, jer smo znali ako ponovimo igru iz prošlog kola da možemo da dobijemo utakmicu. Mislim da smo dobro otvorili meč i čekali momenat za gol. Iskoristili smo šansu iz prekida i postigli pogodak. Na moju sreću strelac sam bio ja i to je bio moj prvi pogodak u ovoj sezoni. Nakon toga smo uspeli da mirno privedemo utakmicu kraju. Ako nastavimo da igramo ovako dobro i sa puno žara, mislim da se možemo boriti za mesto u sredini tabele i neće biti problema oko opstanka u ligi – ocenio je Varjačić.

 

vojicic-kovacevic-slavisa.jpg

 

Pozitivan utisak posle druge vezane pobede Radničkog 1923 poneo je trener i tim-menadžer Slavko Vojčić, koji je pohvalio igrače za borbenost i zalaganje.

– Bila je ovo dosta teška i tvrda utakmica, posle poraza kod kuće i podviga u Gornjem Milanovcu. Uspeli smo da osvojimo bodove u neizvesnoj utakmici sa malo šansi. Odlučio je izvanredan pogodak Varjačića. On je majstorski izveo slobodni udarac i moram da ga pohvalim, pošto je u ova tri kola bio najbolji igrač Radničkog. Svakako, i svi ostali igrači zaslužuju pohvale. – rekao je Vojčić i dodao:

U prvom poluvremenu Radnički je imao inicijativu i bolje igrao. Gosti su u drugom delu utakmice imali neke poluprilike, ali je naša odbrana na čelu sa štoperom Ilićem odigrala odlično. Uspeli smo da sačuvamo minimalnu prednost i kada se sve sabere zasluženo smo osvojili bodove – sumirao je utiske sa današnje utakmice trener Vojčić.

Poznati fudbalski stručnjak istakao je i značaj novajlija u taboru kragujevačkog prvoligaša.

– Nesporno je da novopridošli igrače znače puno ekipi, posebno Đurđević, a prijatno je iznenađenje i Nedović, koji je odigrao kvalitetno obe utakmice, u Gornjem Milanovcu i danas sa ČSK-om. Nadam se da Radnički sa ovim timom i velikom energijom igrača, uz stručni rad trenera Kovačevića i Ristića, ima šanse da ostane u ovom rangu takmičenja, što je i jedini cilj kluba ove sezone. – izjavio je Slavko Vojčić za KG sport.info.

RADNIČKI 1923 – ČSK PIVARA  1:0 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 700
Sudija: Andrija Stojanović (Beograd)
Pomoćnici: Ivan Krstić (Jakovo), Novak Novaković (Beograd)
Strelac: Varjačić u 45. minutu
Žuti kartoni: Petrović, Vidović (Radnički 1923), Valiđo, Potkozarac, Ilić, Anđelković (ČSK Pivara)

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Miljuš, Ilić, Petrović, Nedović, Vidović, Đurđević, Vićentijević (od 87. Marković), Ivković (od 53. Lukić), Amani (od 72. Andrić).

ČSK PIVARA: Tankosić, Jević, Drašković, Valiđo, Anđelković, Popović, Potkozarac (od 65. Vujošević), Rakić (od 82. Trifković), Ponjević, Ilić (od 58. Bajić), Anđelković.

Radnički 1923 nakon tri odigrana kola ima šest osvojenih bodova i nalazi se u grupi timova koji dele drugo mesto na tabeli. U 4. kolu četu Slaviše Kovačevića očekuje gostovanje Jagodini, koja trenutno tavori na dnu tabele bez ijednog osvojenog boda.

[media][/media

 


  • 0

#97 Markoss

Markoss
  • Members
  • 10,970 posts

Posted 04 January 2019 - 14:03

Aleksa Damjanac (sin prvog saradnika Faljilja Ramadanija, Nikole Damjanca) i Matija Babovic (Milijin necak) u Teleoptiku. 


  • 0