Jump to content


Photo

FK Partizan 2014/15.


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
8449 replies to this topic

#1 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 07 June 2014 - 17:43

Kad ja pođoh...

 

Zaista, prvi mečevi u Hramu prošle sezone bili su baš atipični. Dugo nismo doživeli toliko mučenje na samom početku evro turneje. Sto minuta strepeli smo protiv simpatične narandžaste ekipe iz Gjumrija. Volkov je sedam dana nakon spasilačkog pogotka morao da najavi da će i ovu sezonu igrati od sjaja do očaja (od beka sa centaršutem kojem smo se obradovali kao sedmici na lotou, do crvenog protiv Širaka, i asistencija u četvrtfinalu Kupa i prolećnom derbiju, koji su mu bili dovoljni da ostavi svoj pečat u svim takmičenjima u kojima smo učestvovali). Ispadanja u trećoj sedmici jula spasio nas je na kraju Fofana (simbol našeg skautinga) koji u dve izgledne situacije nije uspeo ni da da gol, ni da dovoljno sponatno padne i izbori penal (iako je polovina stadiona oko 80. minuta pomislila da je nerećni Kipranin svirao isti).

 

sp-partizan.jpg

 

Humska ulica...

 

Kao i nekoliko prethodih i prošlu sezonu, makar ovaj domaći deo, imali smo čast da otvorimo u svom Hramu. I po jutru se mogao poznati dan. Nije to jutro bilo kao šest prethodnih (goleada protiv Borca, najava Jamba protiv Pazara, Stojketov penal i 7+ protiv BSK-a). Sve je bilo kao poručeno, lepo vreme, protivnik sa jednom izmenom na klupi i tri leva beka u sastavu, a opet momci u crno-belom nam opet priređuju 90+ minuta  preznojavanja i mučenja. Umuva ga Luka nekako na kraju, za preokret i simboličnih 4:3 da nas sete na Bežaniju 2006. i Ješićeve bravure. Dosta je simbolike ove sezone, od 4:3, pa sve do Kruševca. Ali polako, dug je bio put do Kruševca...

 

I na mesecu da igraš, čak i tu ću poći ja...

 

Pa i nismo se baš naputovali ove sezone, nekih 1000km do Tuna, i upola toliko do Razgrada. Definitivno (evro)sezona za zaborav, posebno partija u Švajcarskoj, mada teško ćemo izbrisati iz sećanja kung fu Markovića i Stankovića na ledu.

 

Ceo život veran tebi...

 

Jesenju polusezonu su samo najzagriženiji mogli da isprate. Rezultatski odlična u poređenju sa onim što smo mogli videti po terenima širom Srbije. Pa i kod Ješića smo znali koje su nam utakmice lakše, a koje teže, a ove polusezone svaka utakmica je bila mučenje za sebe. Kod kuće, na strani, protiv drugog ili petnaestog, za nas je bilo apsolutno nebitno. Nakon tog Pazara, Stojke nas je odmah u Nišu podsetio koliku smo sreću imali sto smo ga imali ove tri sezone (HVALA, majstore), pa su usledile dve naše najbolje utakmice te polusezone (goleada po nikad jačem pljusku protiv Kragujevca i pobeda nad Radom - ipak sam malo preterao, nismo se mučili protiv petnaestog i šesnaestog u Hramu). 

 

stojkovic-vladimir.jpg

 

A kad dođu nevolje...

 

Polako stigosmo i do dva jesenja derbija i dve najbitnije utakmice te polusezone, koje smo naravno izgubili. Po onom novosadskoj pljusku, naši igrači (a i oni koji su to tek kasnije postali), učinili su sve da ne dođemo ni do boda. Desetak poklonjenih korenera, bespotrebnih faulova, autogol, uz Škuletićev gol bili su dovoljni Vojvodini za pobedu, a mi smo i dalje bili prvi. Kao hladan tuš stižu dva kiksa za redom u Hramu, i opet možemo biti srećni sa ta dva boda i zahvaliti se starom grobaru Mirosavljeviću. A derbi, derbi je tek posebna priča. Opet autogol i 90 minuta ničega, ničega osim logorske vatre na jugu, a opet smo bili prvi.

 

Najbolji tim, to svako zna...

 

Sa bodom više i najboljim timom, ili smo tako makar mislili, ušli smo u jesenju polusezonu. Trajković, Škuletić, Drinčić i Lazović su stigli, posle dužeg vremena doveli smo samo afirmisane igrače u najboljim igračkim godinama. Nisam zaboravio i onog petog, ali hteo sam da ga izdvojim. Posle nekoliko sezona ispunila mi se velika želja da u svetom dresu gledam Vuleta, i nije me razočarao ni najmanje. Nikolić je već u Turskoj malo požurio i najavio napad na 15 od 15, a prepreke su stajale već na početku puta...

 

...I kad dođe tuga...

 

Prvi meč, i po treći put za redom mi se iz Pazara vraćamo samo sa jednim bodom, i već od samog početka prolećne polusezone više nismo prvi. Nakon toga, penal u 90. na prvom od prolećnih derbija i slaba partija protiv Napretka bili su dovoljni da se opraštamo od titule. Tamo gde je sve počelo, pre šest godina, sad se i završava.

 

SP%20PARTIZAN.jpg

 

U ranu zoru...

 

Ipak, imali smo priliku da se ovog proleća još jednom proradujemo, i to kakvu, u goste nam je došla najbolja ekipa na svetu u tom trenutku, ekipa sa petnaest vezanih pobeda (pobedila je sve ekipe u ligi za redom, sve do jedne). Lukač, Drinčić, Kojić, nije moglo slađe.

 

463174_derbi260414rasfoto-marko-metlas34

 

...Uvek ćete voleti Grobari sa juga...

 

Nešto neverovatno se desilo ove polusezone. Izgubili smo titulu posle šest godina dominacije, nismo stigli ni do polufinala Kupa, evropsku turneju završili pre septembra, a na stadionu se nije čuo ni jedan zvižduk. Navijači nisu pronašli novog Babovića, Miljkovića, Šćepovića, trener koji je prekinuo niz niko nije terao iz kluba. A bilo je prilika, čekali smo golove i po 85 minuta, gubili bodove u nadoknadi, mučili se, ali uvek smo prepoznali da igrači daju sve od sebe i da je ovog proleća to što se odvijalo pred našim očima više ličilo na ono što želimo da gledamo...

 

Samo za tebe srce mi kuca...

 

Što se tiče nove sezone, nemamo nikakvu predstavu šta nas očekuje, a ja znam da imam samo jednu želju, da igramo fudbal.

 

VOLIM PARTIZAN!

 

 

FK_Partizan_-_najnoviji_grb_PNG.png

P.S.

 

Ja bih da pevam još malo...

 

Golom protiv OFK Beograda, Saša Ilić je pretekao Bobeka i postao najbolji prvenstveni strelac u istoriji kluba. Legenda!

 

Sasa%20Ilic.jpg


Edited by Baros, 15 October 2014 - 15:05.


#2 Matija76

Matija76
  • Members
  • 4,032 posts

Posted 07 June 2014 - 17:57

Nek' nam je sa srecom, samo sto za srecu treba jos mnogo toga...



#3 sirmium

sirmium
  • Banned
  • 7,585 posts

Posted 07 June 2014 - 18:00

sretno...i da se makar u le plasiramo ;)



#4 Nikola87

Nikola87
  • Members
  • 5,364 posts

Posted 07 June 2014 - 18:07

Auu kakvo otvaranje teme  :hail:  E za ovo stvarno "respect"!



#5 T Mac

T Mac
  • Members
  • 8,239 posts

Posted 07 June 2014 - 18:09

Ajde srećno nam bilo. Pa da gledamo makar LE ove jeseni u Humskoj.



#6 sirmium

sirmium
  • Banned
  • 7,585 posts

Posted 07 June 2014 - 18:18

Partizan u žrebu za Ligu šampiona!

Vicešampion Srbije iznenada dobio priliku da ide ka najjačem takmičenju u evropskom fudbalu

 
 
 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković FK-Partizan-FK-Vozdovac-16.jpg

Odluka da UEFA izbaci Crvenu zvezdu iz evropskih takmičenja na godinu dana jednosmerno ukazuje na to da će drugoplasirani tim Srbije u sezoni 2013/2014 igrati u kvalifikacijama Lige šampiona.

TelegrafbannerSRB468x60px16052014.gif

UEFA tri puta meri, jednom seče, tako da i žalba koja je omogućena Zvezdi u suštini neće promeniti ništa što se crveno – belih tiče, ali hoće u sezoni dva crno – bela kluba.

Kako je Telegraf ranije pisao, Partizanu je odgovaralo da Zvezdu Evropska kuća fudbala izbaci pre žreba za prvo kolo kvalifikacija, jer da je to učinila posle žrebanja, Srbija bi izgubila pravo na tim u kvalifikacijama za najjače klupsko takmičenje.

Iz Partizana poslednjih dana su poručivali da ne žele nesreću komšijama, ali i jasno poručivali da će se suočiti sa eventualnim pretumbavanjem iz kvalifikacija Lige Evrope u Ligu šampiona.

Dalje, što se srpskih klubova tiče, U Ligu Evrope, pored Vojvodine i Jagodine, u Evropu će eliminacijom Zvezde i Čukarički.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)



#7 Ajmo Milivoje

Ajmo Milivoje
  • Members
  • 9,612 posts

Posted 08 June 2014 - 00:19

Oumaru prvi na spisku Partizanovih želja
Z. Ivković | 07. jun 2014. 23:58 | Komentara: 0

Lista pojačanja kluba iz Humske sačinjena je od iskusnih internacionalaca, pa uz Kamerunca, tu su i Lomić, Tubić, Alivodić

 
 
 
sp%20fk%20vojvodina_620x0.jpg

Abubakar Oumaru

PARTIZAN je ozbiljno prionuo na posao u prelaznom roku, jer bi posle eliminacije Crvene zvezde, mogao i u kvalifikacije u Ligu šampiona, a to celoj priči daje novu dimenziju. Kao i minulih godina, klub će nastojati da vrati neke bivše igrače, tipovana su i pojačanja iz domaće lige, a spisak je impozantan: Oumaru Abubakar, Marko Lomić, Nemanja Tubić, Enver Alivodić!

 

 

Povrede Nemanje Kojića, nejasna dijagnoza Petra Škuletića i neizvesnost sa statusom Danka Lazovića, navode crno-bele da potraže pojačanje u napadu, a prva opcija je, baš kao i u zimskom prelaznom roku - Abubakar Oumaru. U slučaju Kamerunca, situacija je nešto komplikovanija, pošto ga još godinu dana vezuje ugovor sa belgijskim Beverenom. Postoji opcija otkupa, što bi verovatno bilo preskupo, ali i opcija pozajmice, koja je sada daleko realnija, nego pre nekoliko meseci, kada su crno-bele zaustavili pravni propisi.

 

Crno-belima je u ovom trenutku najvažnije da reše pitanja štopera jer je istekao ugovor Milanu Obradoviću, Vojislavu Stankoviću ističe za šest meseci (postoji mogućnost da ostane), a Branislav Trajković će gotovo sigurno biti prodat. Nemanja Tubić, iskusni defanzivac Krasnodara je prva opcija, a i ugovor mu ističe 30. juna. Partizanovo je dete, proveo je tu punih 12 godina.

 

Ukoliko bi na poziciji levog beka realizovali zamišljeno, u Humskoj bi definitivno uboli „džek-pot“. A, plan je da se naplati transfer Vladimira Volkova i na njegovo mesto angažuje - Marko Lomić! I nekadašnjem igraču crno-belih (oblačio dres dva puta od 2005-07, i 2009-10) ugovor sa Dinamom iz Moskve ističe 30. juna.

 

Partizan je zimus veoma dobro poslovao sa Vojvodinom (angažovani Trajković, Vulićević i Škuletić) a trener Marko Nikolić želi ponovo da uspostavi ubojiti tandem po desnom boku Vulićević-Alivodić. Vezisti ugovor sa „lalama“ ističe za šest meseci i ovo je jedina prilika da Novosađani nešto zarade na igraču.

Ukoliko crno-beli ispune misiju i dovedu pomenute igrače, ponovo će formirati iskusan a kvalitetan tim.

BABOVIĆ ČEKA
STEFAN Babović je u zimskom prelaznom roku bio na korak od povratka u Partizan, a ista situacija je i sada. Nije tajna da struka Partizana izuzetno ceni Babovića, koji važi za jednog od najboljih igrača u ligi, problem nije ni obeštećenje, jer fudbaler sa Voždovcem ima „džentlmenski dogovor“.

REGAN U FOKUSU

VEZISTA Napretka Obeng Regan želja je crno-belih od zimus. Fudbaler iz Gane i dalje interesantan, tim pre što bi Darko Brašanac mogao da napusti klub, ali njegova karijera se u velikoj meri vezuje za sportskog direktora Kruševljana - Vladimira Matijaševića, koji se, pak, više vezuje za Crvenu zvezdu.



#8 simple minds

simple minds
  • Members
  • 11,226 posts

Posted 08 June 2014 - 03:42

međik babo... najebali smo



#9 Plikuscht

Plikuscht
  • Members
  • 16,514 posts

Posted 08 June 2014 - 08:02

imamo li mi, kao klub, ikakav nacin da angazujemo nekoga ko nije nikada igrao na jna!?

 

neki skaut, prijateljski klub, bivsi igrac, neko cetvrti ... da javi, da savet, ukaze ... nesto!?



#10 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 08 June 2014 - 09:41

Imali smo jednog sto je tako dovodio, ali oterao ga Tole...



#11 heineken

heineken
  • Members
  • 842 posts

Posted 08 June 2014 - 09:53

budimo realni trazimo nemoguce :)

 

- da ove godine napokon dobijemo novu i sposobniju upravu

- da se manemo megalomanskih sanjarenja i dovodjenja skupih igraca u stilu uuuu ovaj nam je zamalo/zabio gol, mora da je extra klasa

- da se javno postave realni ciljevi (stvaranje tima i igre, uvodjenje igraca iz svog pogona u prvi tim, prolece u LE, titula, kup) sa jasno definisanim prioritetima

- da se treneru javno kaze koji procenat ostvarenja tih ciljeva garantuje njegov ostanak

- da se marketingu postave ciljevi (broj prodatih sezonskih, poseta na utakmicama, zarada)

- da se na vreme razmislja o vracanju dugova

- da se nadju pare za isplatu plata "radnoj zajednici" i premija od prosle godine igracima

- da se igraci kaznjavaju novcano za kartone dobijene zbog prigovora, jajarenja i nesportskih poteza



#12 T Mac

T Mac
  • Members
  • 8,239 posts

Posted 08 June 2014 - 10:10

Mnogo je to prijatelju za ovu upravu.



#13 onajslopatom

onajslopatom
  • Members
  • 223 posts

Posted 08 June 2014 - 11:18

A da Zeku molimo da se vrati? :wicked:



#14 Plikuscht

Plikuscht
  • Members
  • 16,514 posts

Posted 08 June 2014 - 11:28

uz dopustenje, mala, ali sustinska izmena ...

budimo realni trazimo nemoguce :)

 

- da ove godine napokon dobijemo novu i sposobniju upravu

da bi onda ona mogla da se bavi sledecim:

- da se javno postave realni ciljevi (stvaranje tima i igre, uvodjenje igraca iz svog pogona u prvi tim, prolece u LE, titula, kup) sa jasno definisanim prioritetima

- da se treneru javno kaze koji procenat ostvarenja tih ciljeva garantuje njegov ostanak

- da se marketingu postave ciljevi (broj prodatih sezonskih, poseta na utakmicama, zarada)

- da se na vreme razmislja o vracanju dugova

- da se nadju pare za isplatu plata "radnoj zajednici" i premija od prosle godine igracima

- da se igraci kaznjavaju novcano za kartone dobijene zbog prigovora, jajarenja i nesportskih poteza



#15 Kele

Kele
  • Banned
  • 731 posts

Posted 08 June 2014 - 11:30

Mene najviše brine što ćemo opet tokom leta tražiti novi štoperski par.


Edited by Kele, 08 June 2014 - 11:40.