Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Tenis klađenje, predlozi, rasprave...


  • Please log in to reply
4679 replies to this topic

#2041 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 17 November 2015 - 23:40

Svaki novi dan u Londonu donosi ocekivanje da cemo gledati fantasticne meceve,ali treba biti iskren-tesko je ocekivati savrsenstvo od igraca, uzimajuci u obzir cinjenicu da je kraj sezone i da su svi vec odigrali "tonu" uzbudljivih meceva u sezoni. Nisu svi mecevi koje smo do sada videli bili kvalitetni,pa i zabavni,ali makar ce uzbudjenje rasti kako se priblizavaju zavrsne borbe u grupama.
 
Sto se tice mojih opklada-drugi dan zaredom u koloni pogodaka mi stoji velika 0,i sad treba povratiti izgubljeno. To nikad nije lagan zadatak,pa ce i moji predlozi za sredu biti vise hazarderski.

Prvi termin donece bitku izmedju Endija Mareja i Rafaela Nadala u mecu koji ce verovatno odluciti ko ce se plasirati u polufinale, tako da ce biti dosta pritiska na obojici,koja su dobila svoje prve meceve lako i sa dosta rezerve. Marej se suocio sa nekim problemima protiv Ferera i lako je mogao da izgubi set protiv Spanca,dok je Nadal imao lak posao protiv Vavrinke,koje se raspao u jednom momentu prvog seta,nakon cega su kola krenula nizbrdo za njega.

Stvari bi trebale biti mnogo izjednacenije sutra i mislim da bi ovo mogao biti jedan od onih epskih meceva koje cekamo cele nedelje. Obojica su bila dobra u svojim prvim mecevima,obojica izgledaju motivisano za ovu priliku i podloga,cini se,ne daje prednost nijednome od njih. Ovo,naravno,nije zemlja,ali je dosta spora podloga koja ne pogoduje narocito igracima koji igraju agresivan,napadacki tenis. Umesto toga-prevladava tenis sa osnovne linije,sa duzim izmenama-i obojica su odlicna u tom segmentu igre.

Murray E. - Nadal R.  2   2.47
ATP Finale London, tvrda podloga/indoors, grupa

Sto se mene tice,cini mi se da malo vise vredi dati poverenje Nadalu ovde,mada necu kriviti nikoga sto me,eventualno,nece ispratiti nakon prethodna dva dana. Stvar je u tome da mi Marej deluje bezinspirativno,pokazivao je neke frustracije cak i kada je sve islo dobro po njega protiv Ferera,dok mi je Nadal delovao odlucno i fokusirano,znajuci da je za njega ovo zaista poslednji turnir sezone. Na ovu kvotu,moram da odigram na njega.

Takodje cu odigrati na autsajdera i u drugom mecu dana,jer nalazim da je izuzetno tesko da podrzim Svajcarca nakon onoga sto sam video u njegovom prvom mecu u Londonu.

Wawrinka S. - Ferrer D.  2   2.36
ATP Finale London, tvrda podloga/indoors, grupa

Bio je to mec (protiv Nadala) u kojem se ocekivalo da dobije,ali u kojem nije ni najmanje bio konkurentan. Jeste prvi dosao do brejka,  ali je to bilo otprilike jedino pozitivno sto sam video od njega u celom mecu.
Od tog momenta,Nadal ga je nadigrao u maltene svakom gemu,sto je stavilo Vavrinku u hit or miss igru,a to ga je odvelo u katastrofu,zaista. S' druge strane, Ferer je odigrao solidno protiv Mareja,dosavsi u situaciju da mu otkine set i bivajuci vrlo aktivan i u Endijevim servis gemovima. Stavise,pokazivao je zelju da stigne svaku lopticu u njemu prepoznatljivom stilu i volju da se bori za svaki poen.
Ako se nista ne promeni od prvih meceva,Ferer ce ovo dobiti lagano,a ako se i promeni,ja mislim da bi Spanac trebao biti blagi favorit u mecu. On je cesto autsajder vredan poverenja,ali je retko favorit kojem bi dao poverenje protiv najvecih imena,i zato cu odigrati na njega protiv Stena. Sve u svemu-zaista mislim da je Spanac sposoban da ukrade sou za sebe sutra.

BaltBet


  • 0

#2042 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 18 November 2015 - 22:32

Utorak je doneo pomalo sokantan poraz Djokovica od Federera. Rezultat koji nije samo poremetio pretpostavljeno stanje na tabeli,nego je uticao i na pitanje krajnjeg pobednika turnira. Sto se mene tice,Djokovic je i dalje glavni favorit za titulu ,ali trenutno stanje u Stan Smith grupi treba uzeti u obzir i zbog meceva koji su sutra na programu. 

Mec izmedju Novaka Djokovica i Tomasa Berdiha,npr,nije vise takmicarski nebitan,i zbog toga takodje dajem velike sanse Novaku za rutinski trijumf. Da je Novak dobio u utorak,mozda bi se postavilo pitanje njegovog motiva,mozda bi bilo nekih spekulacija hoce li pruziti svoj maksimum sa osiguranim prolaskom,ali u ovakvoj situaciji ce morati da pobedi te mislim da ce biti pravi,obzirom na okolnosti. Mec koji je odigrao protiv Federera nije bio dobar;naprotiv,ali se mora odati priznanje Rodzeru koji je odigrao zaista sjajno i koji gotovo nije pravio neiznudjene greske tokom svojih napada.

Djokovic N. - Berdych T.  hg1(4.5)   1.70
ATP Finale London, tvrda podloga/indoors, grupa

Sasvim posteno da kazem- mislim da bi Novak pobedio Berdiha u utorak sa tom igrom,jer je Berdih izgledao potpuno beznadezno protiv Nisikorija do drugog seta. Japanac se nekako uspeo raspasti nakon osvojenog prvog seta i brejka u drugom,dozvolivsi Berdihu ne samo da se vrati u set,nego i u celi mec,a sto je ovaj iskoristio. Medjutim,treci set je doneo jos jednu promenu momentuma-i,istina je da ceski teniser nije izdrzao pritisak na kraju,praveci neke blesave greske koje su omogucile Nisikoriju da dobije mec. Sve u svemu,nije to bio kvalitetan mec i sigurno ne mec kojeg bi opet pogledao,a ostajem pri misljenju da bi Novak i sa onakvom igrom-dobio obojicu u utorak.

E sad,ja znam da je Berdih odigrao dobro protiv Djokovica u Parizu,ali mislim da dva meca koja je odigrao u Londonu govore vise od tog iz Bersija. Zaista,Berdih igra ocajno na ovom turniru i cinjenica da mora da dobije mec 2-0 da bi uopste imao sansu da se plasira u polufinale,bice negde u njegovoj podsvesti od samog pocetka borbe. I da,verujem da ce se Tomas raspasti na terenu ukoliko izgubi 1.set. Ne verujem da ce Djokovic osecati bilo kakav pritisak,pa ga igram na ovu granicu gemova. Oni koji traze vecu kvotu,mogu da probaju sa hendikepom od 5.5 gemova.

Federer R. - Nishikori K.  hg1(3.5)  1.55
ATP Finale London, tvrda podloga/indoors, grupa

Drugi mec ce takodje biti zanimljiv jer i Nisikori ima sansu za plasman u polufinale,ali ocekujem da mu Federer zatvori vrata prilicno brzo. Neko bi mogao da istrazuje mogucnost da Federer,iz nekog razloga, izgubi mec,ali mislim da su takve spekulacije ovde neosnovane i besmislene. Nisikori jos nije odigrao dobar mec u Londonu (samo je bio manje los od Berdiha), dok je Svajcarac bio vrlo dobar u oba meca,te bi sve osim relativno lake pobede za njega bilo iznenadjenje za mene.
Federer je razbio Nisikorija na ovom istom mestu pre 12.meseci (63 62)- i ne vidim nista sto bi sad govorilo u prilog japanskog asa. Iz onoga sto sam video u poslednje vreme,mogu da kazem da Kej nije odigrao dobar mec jos od Tokija,a to je bilo zaista davno. I dok Rodzer,sasvim realno,cilja ka tituli u O2 Areni,Nisikori verovatno gleda ka odmoru,pa cu (i zbog toga) odigrati na favorita i u ovom mecu. Opet-kome je kvota mala  neka pokusa i sa vecim hendikepom (4.5) koji se placa kvotom oko 1.80.

Mozzart

I dok sam pisao predloge,krajickom oka sam gledao kako se Ferer raspao na terenu i,verovatno, me sprecio da dan zavrsim sa oba pogotka. Covek je vodio 5-3 u 1.setu,imao set loptu na servisu,nije je iskoristio i nakon toga je izgubio 6.gemova zaredom.  :ajme:


  • 0

#2043 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 20 November 2015 - 00:04

Ako neko ima racionalno objasnjenje o tome sta se dogodilo u mecu Federera i Nisikorija,neka napise,jer mi je neobjasnjivo da Svajcarac izgubi 2.set u kojem vodi sa 4-1! Federer je na kraju skoro izgubio i ceo mec,sto je nesto sto se retko desava na ovom nivou. U svakom slucaju,to je i jasan znak da ovi mecevi poslednjeg kola nisu za vece uloge,jer motivisanost igraca,ipak,nije na najvisem nivou.

Nadal R. - Ferrer D.  hg1(3.5)   1.62
ATP Finale London, tvrda podloga/indoors, grupa

Da budem iskren,vise sam ocekivao od Ferera na ovom turniru,a manje od Nadala pre njegovog pocetka,pa to u sustini i sumira moj pogled na ovaj mec i moje razloge zasto verujem da ce Nadal pokriti ovu granicu. Podloga ni u jednom pogledu nece pomoci Fereru,pa je jedina stvar koja mu moze dati neku nadu cinjenica da Nadal nema zasta da igra.
Greska! 
To nije potpuno tacno,jer su ulog i neki poeni za atp listu,a Nadal ih treba sto je vise moguce,dok takodje mislim da bi bilo pomalo opasno za njega da sada "spusti gas" i izgubi mec pred polufinale. Rafa nije poput Federera-njemu su potrebni intenzitet i fokusiranost da bi odigrao dobar mec,pa ne vidim da ce se ugasiti protiv zemljaka,koji je bio apsolutno uzasan protiv Vavrinke od momenta kada je servirao za 1.set.
Nadal je,s' druge strane,odigrao bukvalno bez greske protiv Mareja,ne dajuci Skotu uopste besplatne poene,drzeci svoju poziciju u mnogim defanzivnim izmenama i ne vidim da ce izgubiti ovaj mec. Uprkos losoj sezoni on je i dalje bolji od Davida u svakom segmentu igre i lagana pobeda bila bi savrseni uvod za polufinale.
Kao i juce cu reci da je u opticaju i hendikep od 4.5 gema za one koje traze vecu kvotu-2.11 u BaltBetu.


Pitanje je jednostavno-Vavrinka ili Marej?

Drugi mec je borba na sve ili nista izmedju Stena Vavrinke i Endija Mareja,pa bi ovde trebali videti dosta pritiska,nervoze i slicnih stvari. Neko bi mogao da spekulise o tome da Endi zeli sto pre da zavrsi ucesce u Londonu,da bi se pripremio za finale DC,ali mec kojeg je odigrao u prvom kolu protiv Ferera govori protiv ove teorije zavere,pa mozete da birate u sta da verujete.

Ja cu se distancirati od ovakvih prica i fokusirati se na teniske stvari. Mislim da je fer reci kako je Marej zasluzio da bude favorit za pobedu,na osnovu vidjenog do sada. Njegova partija protiv Nadala nije bila najbolja i izgledalo je da je iznenadjen kvalitetom Rafine igre,ali bila je to dosta kompaktna izvedba bez blesavih poteza, glupih gresaka (ako greska moze biti pametna?) i slicnih stvari. Vavrinka,u mojim ocima makar,igra hit or miss turnir,a njegove predstave su vrlo neujednacene cak i u okviru jednog meca. 
Jeste tu i tamo bilo fantasticnih udaraca,ali brojka neiznudjenih gresaka je previsoka,pa se ne moze reci da je bio dobar do sada. Pobeda protiv Ferera je u velikoj meri bila do Spanca koji se raspao,pa bi bilo pogresno dati kredit Svajcarcu za taj trijumf.

Kvote za pobedu su,po meni,na mestu,ali se necu odluciti niti za jednu,jer moj predturnirski predlog da Merej ispada u grupi jos "zivi", tako da u sustini cekam pobedu Vavrinke. Ako moram da kazem-reci cu da bi,inace,podrazo Mareja na kvotu 1.66,ali ostajanje po strani je moja odluka. Mozda bude nekih zanimljivih mogucnosti na kladjenju uzivo.


  • 0

#2044 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 20 November 2015 - 16:52

Inigo Cervantes - Andrej Martin ..... 1 (1.70)

Igor Sijsling - Luca Vanni ..... 2 (1.90)

-------------------------------------------------------------

Ukupan: 3.23


  • 0

#2045 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 20 November 2015 - 23:10

I stigosmo do poslednjeg ATP dogadjaja sezone-zavrsnog turnira (finala) sezone.
Svetski broj 1,Novak Djokovic,odbranu titule zapocece mecom protiv prvog japanskog reketa,Keja Nisikorija. Uzimajuci u obzir njegovu formu,tesko je zaobici cinjenicu da je u Londonu apsolutni favorit za titulu,ali kvota od 1.50 je prilicno neatraktivna. Umesto toga, probacu sa jednim drugim,tzv.outright predlogom.

Dakle,predlog koji mi je zaokupio paznju, sa stanovista vrednosti, je da se Endi Marej nece plasirati u polufinale.

Andy Murray  -  faza eliminacije - grupa  2.50 (mozzart)

Marej je zreban u neizvesniju,tezu grupu od dve (to je makar moje skromno misljenje), zajedno sa Nadalom, Vavrinkom i Fererom. Na papiru,Endi bi trebao lagano da se plasira ispred najmanje dvojice od njih za prolazak,ali faktori situacije ce to uciniti mnogo komplikovanijim i reci cu da Skot nece uspeti.
Najpre,on se pripremao za ovaj turnir trenirajuci na sljaci,sto ima mnogo smisla pred finale Dejvis kupa,ali apsolutno nikakvog smisla sto se tice ovog dogadjaja. Gotovo svi teniseri se zale kako je tesko napraviti promenu podloge u kratkom vremenu,i ko zna kako ce se Marej nositi sa ovim? Stavise,on mozda cak nece ni zeleti da se prilagodi na najbolji nacin-setite se da je u jednom momentu Endi ozbiljno razmisljao da se cak i ne pojavi u Londonu(!),i shvaticete sta zelim da kazem. Nadal,Vavrinka i Ferer nemaju ovakvih briga,tako da su u O2 Arenu dosli da igraju svoj najbolji tenis. Pod ovakvim okolnostima,vredi odigrati protiv Skota,mada sam ocekivao i malo izdasniju kvotu za ovu igru.






 

 Winnnn   ^_^


  • 1

#2046 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 21 November 2015 - 09:20

Endi Marej sada moze mirno da se pripremi za finale DC,sto znaci da ipak necemo gledati "veliku cetvorku" u polufinalima danas. Uzbudjenja,siguran sam,nece izostati i nakon jucerasnjeg dobitka u mecu Nadal-Ferer,bilo bi lepo kad bi turnir zakljucio sa serijom pogodaka.

Djokovic N. - Nadal R.  ug>(20.5)  1.85
ATP Finale London, tvrda podloga/indoors,polufinale

Mec izmedju Djokovica i Nadala trebao bi da bude pravi triler,imajuci u vidu njihovo rivalstvo,ali budimo iskreni-ono je bilo prilicno jednostrano u poslednje vreme,posto je Djokovic dobio sve ovogodisnje meceve prilicno lako. Ako se secate,Novak je pobedio Nadala u ovoj sezoni vec tri puta-osim istorijske pobede na RG,tu su jos bili i trijumfi u Monte Karlu i Sangaju. Sve pobede sa maksimalnim rezultatom. Zato Nadalova pozicija, pred danasnje polufinale, izgleda prilicno beznadezno,zar ne?

Mozda ipak ne. Najpre,Nadal nikad nije bio ovako dobar na ovom turniru. NIje Rafa bio dobar ni u Bazelu ni u Parizu,ali nesto se ocito promenilo nakon onog poraza u Bersiju od Vavrinke, i ponovo je sila na koju treba racunati-svidelo se to nekome ili ne. Naravno,to jos nije Nadal koji je dominirao svetskim tenisom,ali je i takav uspeo da nadigra Mareja u dvorani,sto zasluzuje pohvale.
Treba,medjutim,reci da dugi mec koji je igrao protiv Ferera nije bio stratesko remek-delo,posto nece imati mnogo vremena za oporavak;stavise-bila je to velika borba sa brojnim dugackim i napornim poenima. Ako ovome umiksamo i cinjenicu da ni Novak nije bio na svom uobicajenom nivou u Londonu,ne bi me cudilo da ste pomalo zbunjeni pred ovaj mec-jer ja definitivno jesam!

Ako Novak pronadje svoju najbolju igru,svakako ce biti sposoban da razbije Nadala i pokrije veliku granicu gemova koja je ponudjena. Ako ne odigra najbolji tenis,Nadal ima sta je potrebno da mu napravi velike probleme. Licno,idem na igru sa vise gemova kao glavnim predlogom,ali cu sigurno,za manji ulog,odigrati i da Rafa osvaja set sto se u BaltBetu placa kvotom 2.30

Federer R. - Wawrinka S.  hg1(3.5)  1.88

ATP Finale London, tvrda podloga/indoors,polufinale

Drugo polufinale donece nam mec Federera sa njegovim zemljakom, Bice to repriza proslogodisnjeg polufinala,u kojem je Federer na kraju preziveo nekoliko Stenovih mec lopti,i kojeg su obelezile i neke kontroverze na i oko terena. Kad kazem oko,mislim na prvi red, Njegovi navijaci ce mozda biti pomalo zabrinuti nakon meca sa Nisikorijem,a oni koji podrzavaju Vavrinku su sigurno odusevljeni posle sinocnje pobede nad Marijem,ali ja,jednostavno,ne vidim drugi ishod ovde,osim Rodzerovog plasmana u finale.

Uostalom,Fed vodi 19-3 u pobedama,sto je skor koji dosta govori,cak i uz Stenov ociti napredak poslednjih par godina. Sto je jos zanimljivije,sve tri Stenove pobede dolaze sa sljake. Izvan nje,Vavrinka jos nije pobedio Rodzera. Argumentovano, uslovi u Londonu su blizi sljaci nego drugim brzim podlogama,ali Federerov skor u grupi govori da se odlicno snasao u njima,te da moze svakoga da pobedi ovde,ukljucujuci i Djokovica.

Umor bi,takodje,mogao da odigra neku ulogu za Stena,posto nije imao dan odmora za polufinale,kao Rodzer. Znacaj meca,vecernji termin i los skor ce doneti i nesto pritiska na Vavrinku,a videli smo sinoc,uprkos pobedi,da se nije najbolje snalazio u situacijama u kojima je servirao za set ili mec. 


  • 0

#2047 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 22 November 2015 - 11:28

Da budem iskren,nisam ocekivao da mec izmedju Djokovica i Nadala postane klasik,ali sam ostao prilicno razocaran na kraju,posto se Novak pojavio "naspanovan",a Rafa nije imao cime da odgovori,sto je dovelo do Novakove lagane pobede,mnogo lakse nego sto sam ocekivao. Moj predlog je bio gubitni.
U drugom polufinalu,svesvajcarskom, Vavrinka je napravio rani brejk protiv zemljaka,ali je zatim Federer brzo uzvratio,sto je ponovo dovelo do Stenovog sloma i do toga da nije imao nikakve sanse u 2.setu. Ovde mi je predlog prosao.

To znaci da cemo videti savrseni finis ATP World Tour Finala,gledacemo mec kojeg svi zele da vide ponovo. Svajcarski br1.je pobedio naseg tenisera u mecu u grupi,ali da li moze da ponovi isti rezultat i danas?

Ako postoji jedna rec koja moze da opise taj mec,koji su igrali u grupi,to je-jednostran. Ozbiljno-Novak se mucio od prvog gema i do kraja nije proigrao,sto je dozvolilo Federeru da mu zatvori vrata pobede,gotovo bez ikakvih problema. Mec je,kasnije,izazvao i neke  kontroverze,jer su londonski mediji preneli kako je Djokovic,navodno, izjavio da je "predao(prepustio) mec Federeru",a sto nikakve veze sa istinom nema. Ironicno-tako je to zaista izgledalo na terenu,mada se ne moze nista oduzeti Rodzeru koji je bio bolji tog dana i potpuno zasluzio pobedu.
Medjutim,Djokovic je izgledao kao drugi covek juce protiv Nadala. Dobro,ne bas kao drugi covek. Izgledao je kao stari Djokovic iz najveceg dela sezone,dominirajuci igrom i  nijednog trenutka ne dozvolivsi Rafi sansu da uopste bude ravnopravan. Na servisu je bio nezaustavljiv. Na reternu dobar,sa mnostvom dobrih udaraca koji su mu doneli dosta prilika za brejk.

                                                  Djokovic i Federer donose savrseni zavrsetak sezone

Sto se tice Federera-on je legenda i jos uvek je sila u tenisu,ali je ocito da je podloga u O2 Areni mnogo sporija nego sto bi on voleo. Njegova napadacka igra bi mogla potpuno funkcionisati protiv igraca koji nisu sjajni u defanzivi,ali Djokovic bi trebao da bude sposoban da napravi mnogo reterna,passing-shotova, obzirom na brzinu terena i nisam siguran da ce Rodzer imati odgovor na to. Videli smo kako neko moze da ga nadigra ovde iz odbrane u mecu protiv Nisikorija,a svi znamo kolika je razlika izmedju Japanca i Novaka,i to bi trebalo da nam da ideju koliko bi ovo mogao biti tezak mec za Rodzera.

Sasvim sam siguran u jedno-ogromna vecina u publici ce zeleti da vidi Fedovu pobedu,ali bojim se da je on svoju sansu propustio ranije,na US Openu. Tamo su uslovi isli njemu na ruku,tamo je imao mnostvo faktora na svojoj strani. Ovo jeste dvorana,to je tacno,ali je teren mnogo sporiji i Djokovic ce ga veceras nadigrati sa,pomalo dosadnim,ali preciznim udarcima sa osnovne linije koje izvodi sa neverovatnom konstantnoscu. Djokovic igra sezonu zivota i  argumentovano prosecne partije u grupi su se desile, verovatno,da bi sacuvao vise energije za zavrsne meceve,ukoliko mec protiv Nadala moze biti pokazatelj. On nema vise zasta da se stedi,ovo mu je poslednji mec u sezoni i ubedjen sam da cemo ponovo videti pravog Novaka.

Prosle godine,njih dvojica su trebala,takodje,da odigraju finale,ali se desio slucaj Dzemperak,i Federer se,umesto sa reketom,pojavio sa mikrofonom u ruci objasnjavajuci publici da nije spreman da izgubi. To se ne bi trebalo ponoviti veceras i ne znam je li to dobro za njega ili ne,ako Novak bude na maksimumu. Bojim se da ce se Rodzer naci u velikim problemima vrlo brzo i da ce mozda cak i brzo izgubiti mec. Znam da koeficijenti na Djokovica rastu,da padaju na Federera,ali svejedno cu odigrati na Novaka.

U BaltBetu se pobeda Novaka placa sa 1.45, a hendikep gemovi sa 1.76 (2.5), 2.21 (3.5), 3.31 (4.5). Ja igram sledece,a vi po svom izboru.

Djokovic N. - Federer R.  hg1(2.5)  1.76
ATP Finale London, tvrda podloga/indoors,finale

 


  • 0

#2048 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 22 November 2015 - 20:39

Djokovic N. - Federer R.  hg1(2.5)  1.76
ATP Finale London, tvrda podloga/indoors,finale

6:3 6:4


  • 6

#2049 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 25 November 2015 - 21:23

Dobro,hajde da malo detaljnije pogledamo ka Gentu i finalu Dejvis kupa,koje bi trebalo da obezbedi prikladan zavrsetak teniske 2015.godine. Ova sezona ce biti zapamcena po Djokovicu i njegovim impresivnim rezultatima,ali ne moze se ignorisati ni prica Endija Mereja i njegovog pokusaja da donese Velikoj Britaniji trijumf u ovom takmicenju. 
Nazalost,nepredvidjena i nesrecna drama se prelila,u jednoj drugoj formi, i na ulice Brisela,ali izgleda da je dato zeleno svetlo za odrzavanje finala,tako da nas ocekuje zanimljiv vikend u Gentu.

                                           Moze li Endi Marej da povede svoj tim do istorijske pobede?

Kladionice vide Britance kao velike favorite za osvajanje "salatare",ali je ne mogu da podrzim Endija i saigrace na ovako malu kvotu (1.21). Na kraju krajeva, mnogo toga moze da podje naopako za goste u ta tri dana. Najpre,sve u njihovom timu zavisi od Endija Mareja,od kojeg se (mozda i previse naivno) ocekuje da donese tri poena za Britance. Naravno,on nije usamljen u timu,ali je tesko ocekivati da Kajl Edmund ostvari neku pobedu.

Ustvari,ja sam prilicno iznenadjen sto su i Dzejmi Marej i Dominik Inglot pozvani u ekipu,jer to znaci da selektor Leon Smit nema rezervu za singl. Naravno,postoji mogucnost da Endi bude odmoren u subotu i da ne igra dubl zajedno sa bratom,ali male su sanse za takav scenario,jer je bolji igrac od Inglota. Ocekuje se da britanski prvi reket odigra mec dublova tog dana.
Domacin ima mnogo kompletniji tim,jer sva cetvorica Belgijanaca mogu da odigraju i singl,a sem toga sam sasvim siguran da su mnogo trenirali i dubl u proteklih nekoliko sedmica,da bi bili poptuno spremni za mec. Gofan nije tako dobar kao Merej,ali ce biti veliki favorit protiv Edmunda,kao sto ce to biti i Stiv Darcis,tako da su svi izgledi da ce ceo mec odluciti dublovi. Isto tako,mec moze biti resen vrlo brzo i ako Endi dozivi neku povredu npr. Endi ce osecati veliki pritisak kroz ceo vikend,jer njegov kiks znaci kraj britanskih nadanja,mada pritiska nece biti liseni ni Belgijanci,posebno u mecevima protiv slabasnog Edmunda,protiv kojeg se ocekuju "sigurna" dva poena.

Kada se sve sabere i oduzme,mislim da su sanse za titulu 50/50 i zato mi je kvota na pobedu domaceg tima previse primamljiva da bih je zaobisao. Znam da bi jedan veliki deo teniskog sveta voleo da gleda kako Marej donosi titulu na Ostrvo,ali previse je toga sto moze poci naopako za Britance,pa mi ovih 1.21 za njihov trijumf bukvalno izgleda smesno.

Belgija osvaja Dejvis kup - DA - 4.42
BaltBet

Manji neki ulog,podrazumeva se. 


 


  • 0

#2050 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 26 November 2015 - 15:03

Luca Vanni - Marco Chiudinelli ..... 2 (2.30)

Marco Cecchinato - Radu Albot ..... 1 (1.55)

---------------------------------------------------------------

Ukupan: 3.56


  • 0

#2051 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 27 November 2015 - 09:45

Pomalo iznenadjujuce,nominacije su promenjene za oba tima u poslednjem trenutku,tako sto je britanski selektor Leon Smit uvrstio Vorda umesto Inglota,sto je izmena koja ima smisla po mom misljenju;uostalom-pisao sam kako je nelogicno da gostujuci tim nema alternativu za singl. S' druge strane,i domacin je napravio jednu promenu,posto Stiv Darcis nece igrati u petak,sto moze biti ili neki problem sa povredom ili neki takticki potez pred dublove u subotu i singl poslednjeg dana. Jesu li se sanse za osvajanje "salatare" zbog ovih korekcija promenile? 
Tesko-Bemelmans nije tako dobar kao Darcis,ali je eksplozivniji igrac koji moze napraviti nesto vise stete Mareju od Darcisa,ako odigra na maksimumu.

U svakom slucaju,danas su na programu dva singla i ja cu probati da predlozim neke tipove za njih,pocevsi od meca izmedju Gofana i Edmunda.

Goffin D. - Edmund K.  ug>(31.5)  1.75
Davis Cup,sljaka/dvorana, Gent,finale

Svetski br.16. bi trebalo da bude lider i glavni igrac domaceg tima i njegov trenutni rejting sugerise da je apsolutni favorit protiv Edmunda,ali nece bas sve biti na njegovoj strani danas i  zato mislim da ce ovde biti vise gemova.
Najpre,Gofan nije odigrao takmicarski mec jako dugo,jos od poraza od Mareja (16 06) u Parizu. Od tada je imao mnostvo treninga na sljaci u Belgiji,ali je odlucio da ne putuje u Juznu Ameriku na neki od celindzera i tako formu odrzava kroz meceve. To je upravo ono sto je Edmund uradio i njegovi poslednji rezultati su izvrsni kad se uzme u obzir cinjenica koliko je bio prosecan/los do ovog momenta u sezoni. Motivisan predstojecim finalom DC,Edmund je osvojio jak celendzer u Buenos Airesu,pobedivsi igrace poput Zebaljosa i Berloka na putu do titule.

Kajl je u odlicnoj formi i danas ce na teren istrcati sa svescu da se od njega ne ocekuje pobeda. Zato moze da odigra bez pritiska,da pusti ruku i bez obzira sto ce protiv sebe imati publiku,mislim da ce (u jednoj meri) testirati favorita u prvom mecu dana. Naravno, Gofan je talentovaniji i bolji igrac od Edmunda u svim segmentima igre,ali je i sam imao nekih cudnih momenata ove sezone i pritisak pobede koji lezi na njemu ce biti neizbezan,pa se ne bih zacudio da cak ispusti i set u mecu. Ja cu se opredeliti za vise gemova,jer moze da prodje i u 3.seta.

Bemelmans R. - Murray E. us>(3.5)   5.05
Davis Cup,sljaka/dvorana, Gent,finale

Drugi mec dana,izmedju Rubena Bemelmansa i Endija Mareja,bi trebao da bude potpuno jednosmeran,ali svejedno cu pokusati sa predlogom da domaci igrac osvaja set,tj.da ce u mecu biti vise od tri seta. Naravno,sanse za to su vrlo male,ali zato imamo ovakav koeficijen,kojeg necu ignorisati. 
Bemelmans je igrac koji dosta vremena provodi po raznim celendzerima i njegov renking je uglavnom realan,obzirom na njegov talenat. Vise voli brze podloge,igra cesto klasicnim servis/volej stilom i "eksplozivni" stil igre mu nikad nije bio problem-konstatnost je ono s' cim se muci. 
Igrajuci na domacem terenu u mecu u kojem nema sta da izgubi,a moze da postane junak dace mu potrebno ohrabrenje. Sa nesto srece,mogao bi Endiju da zada neki problem u jednom setu i tu (pored kvote) vidim razlog za ovakav tip. Nemam nikakvu dilemu oko toga ko ce pobediti u mecu,ali postoji mala sansa da svetski br2. nece dobiti bas tako lako.

Ovde je opcija i igra ug>(26.5),ali hazarderski i sa malim ulogom inapadam veliku kvotu. 

BaltBet


Edited by TheObradovic, 27 November 2015 - 09:47.

  • 0

#2052 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 27 November 2015 - 19:31

Bemelmans ispustio 4-2 u 3.setu i na 5-4 set-loptu.  :ajme: 

Nisam nezadovoljan,prosao mi je Gofan,ovde je isto dosao plus,ali bi ovih 5.05 bilo kao jagoda na torti. 


  • 0

#2053 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 28 November 2015 - 21:19

                                                     Velika Britanija na pobedu od istorijskog trijumfa

Braca Merej su napravila dobar posao i donela svom timu (verovatno) kljucni bod,sto znaci da su Britanci na samo jedan poen od istorijske pobede koja ce,izmedju ostalog,staviti i Endija Mereja u neke teniske almanahe kao legendu ovog sporta,barem u okvirima njegovog Ostrva. To znaci i da je moj predlog da Belgija osvaja trofej pred kolapsom,ali nije napravljena velika steta jer je i ulog bio prilagodjen koeficijentu.
Da se vratim Endiju. Najbolje od svega je sto ce mladji od brace biti u poziciji da sve zavrsi sam,posto ce igrati prvi mec dana protiv Davida Gofana. Endi je postavljen za velikog favorita,sto je i jedino logicno,obzirom da je ovo mec za kojeg se priprema prilicno dugo,maltene od kada je uveo svoj tim u finale.

Mec ce,medjutim,doneti nesto pritiska na Mareja i to bi moglo da proizvede neka cuda za Gofana,koji je uvek bio nezgodan autsajder,sposoban da svakome pruzi veliku borbu. Jos uvek se secam kako je dobro igrao protiv Federera na RG pre nekoliko godina,kada je jos uvek bio prilicno nepoznat igrac. Zapravo,moze se i povuci neka paralela sa upravo tim mecom,uzimajuci u obzir sporu podlogu i snagu protivnika,ali pitanje je ima li Gofan ono sto je potrebno da izazove Mareja u ovim okolnostima? Ja mislim da nema.

Goffin D. - Murray A.  hg2(6.5)  1.60
Davis Cup,sljaka/dvorana, Gent,finale

Jednostavno,setimo se samo meca kojeg su njih dvojica odigrala u Parizu pre samo nekoliko sedmica i u kojem se Endi jedva oznojio, u neverovatno lakoj pobedi- i ja ne verujem da promena podloge i uslova moze imati tako veliki uticaj,da bi Gofan postao ravnopravan takmac. Sporiji uslovi ce mu ici malo na ruku,ali Marej je napravio veliki napredak na zemlji ove godine,a ni podloga u Bersiju nije bila narocito brza,pa sve u svemu,verujem da cemo videti laku pobedu Britanca sutra,kojom ce sezonu zavrstiti u velikom stilu.

Bio sam pomalo razocaran nacinom na koji je igrao protiv Bemelmansa u petak,jer je bio bio previse pasivan u nekim trenucima, mozda zato sto se bojao velikog broja neiznudjenih gresaka. Danas je bio mnogo bolji u dublovima,gde je nadigrao sve protivnike, ukljucujuci i svog brata, koji je trebao Endijevu pomoc- s' vremena na vreme- samo da bi ostao fokusiran u mecu. Endi je dokazao da je pravi lider tima,vadio je Dzejmija iz problema i osigurao pobedu. Jednako takva predstava trebala bi da obezbedi i laku pobedu sutra.

Bemelmans R. - Edmund K. 1  2.76
Davis Cup,sljaka/dvorana, Gent,finale

Ne verujem da ce uopste biti petog meca u nedelju,a ako ga,kojim slucajem,i bude- ne verujem da ce bas oba ova igraca biti na terenu,sto znaci da ce opklada biti nevazeca,sa kvotom 1. Ipak,red je da tipujem i ovaj par.
Ako dodje do poslednjeg meca u Gentu i on bude "ziv",verujem da ce se kod domacina skinuti Stiv Darcis. U svakom slucaju, pritisak ce biti enorman i ne verujem da ce Edmund moci da se izbori s' tim. On nije bio sposoban da se nosi sa njim ni u daleko komfornijoj poziciji u petak,pa je sva prilika da bi izgubio odlucujuci mec u nedelju. Naravno,i britanski selektor bi mogao da stavi Vorda u nadi da je on iskusniji igrac,ali je on potpuno beznadezan slucaj kad je u pitanju zemljana podloga,pa ne vidim kako bi to popravilo stvari.

BaltBet




 


  • 0

#2054 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 28 November 2015 - 21:32

Hteo bih jos nesto da napisem,ovako nezavisno od prethodnog posta.

Poslednji dan Dejvis kup vikenda ce biti,uglavnom,i poslednji dan cele teniske sezone. Zelim svima vama,koji ste citali,pratili, pogadjali i promasivali zajedno sa mnom,da pozelim jedan lep decembar u kojem nece biti pravih teniskih turnira, i nadam se da cemo se ponovo citati u januaru,taman pred turnire u Dohi i Australiji.

Nadam se da vas nisam (previse) smorio i sto je bitnije- da vas nisam "uterao u crveno" kad su novci u pitanju.  :blush:  :D 

Mada je 2015.svakako bila vrlo interesantna teniska godina,sledi nam Olimpijska 2016. pa ce sledeca sezona biti jos uzbudljivija sa dodatnim,petim,Grend slemom.

Pozdrav i vidimo se!  :D


  • 0

#2055 milance-bg

milance-bg
  • Members
  • 711 posts

Posted 28 November 2015 - 22:30

Kako ja volim da igram cesto sisteme 4/5, neka sledece godine Novak osvoji bar 4 od 5 Grend slema, ne mora bas svih pet  :kece:


  • 1