Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Tenis klađenje, predlozi, rasprave...


  • Please log in to reply
4679 replies to this topic

#1966 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 08 October 2015 - 13:32

Dok se ja setim da napisem da je live na Iznera kvota 3 u tajbrejku drugog seta protiv Milmana, pri rezultatu 4-3 bez brejka i dok se sam smislim da li da odigram, ode voz. Naravno, Izner je dobio drugi set i sada ima brejk viska u trecem.

 

A inace je Milman i servirao za mec pri 6-5 u drugom setu, tad je kvota bila mozda i duplo veca...


  • 0

#1967 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 08 October 2015 - 19:48

Fabio Fonjinji je odradio svoj deo posla na veliku kvotu,ali je Izner imao velikih problema sa Milmanom (Mc je to vec opisao), tako da bi,izgleda, trebao da se drzim jacih kvota. Dobra vest je da u Pekingu vise nema tog Milmana,a losa je da za sutra ne vidim nijedan unosniji koeficijent. 

Ferrer D. - Lu H.S.  ug<(21.5)  1.75
ATP Peking, tvrda podloga, 1/4f

Najpre cu se oprediliti za manje gemova u ovom mecu,jer ocekujem 2:0 pobedu za Spanca koji nije imao nikakvih problema na turniru do sada,posto je i Belucija i Rosola dobio u dva seta. Mnogi ( niko69 npr.  :P ) ce reci kako je h2h majka,posebno kod ovog para jer je Lu cesto mucio Ferera u proslosti,ali problem za njega je sto je u jednom prilicnom padu od poslednjeg susreta u Oklendu pre skoro dve godine. Ferer i dalje igra protiv najboljih iz nedelje u nedelju,dok Lu nema bas najbolju godinu iza sebe. Cinjenica da je ovde dobio dva meca ce podici njegovo samopouzdanje,ali Spanac igra zaista dobro i bice,rekao bih, i za dva stepenika veca prepreka od Manarina ili Troickog. Ocekujem rutinsku pobedu za Davida.

Moj drugi predlog dolazi iz meca izmedju Novaka Djokovica i Dzona Iznera,sto je verovatno i derbi dana,posebno zbog cinjenice da su njih dvojica vec izgradili jedno malo rivalstvo,posto su odigrali devet meceva uz vodjstvo Novaka sa 7-2 u pobedama. Uprkos vodjstvu,pazljiviji pogled recice nam da je Amerikanac znao da pravi probleme Djokovicu i drzi meceve neizvesnim,sto ce mnoge navesti da (po)veruju kako ce i sutra Izner mec uciniti tesnim.

Djokovic N. - Isner J.  hg1(3.5)  1.65
ATP Peking,tvrda podloga, 1/4f

E pa,nece!  :D 
Pogledao sam ceo mec izmedju Iznera i Milmana,tako da sam dobro video koliko je Dzon bio los danas. Servis mu nije funkcionisao dobro,igra sa osnovne linije nije postojala, a retern mu je bio nekonstantan. Ustvari, Izner je malo sta odigrao valjano do samog kraja 2.seta,kako je to Mc gore opisao. Nazalost po Milmana,tada je krenuo pritisak,zivci su poceli da rade i Australijanac se vise nije uspeo oporaviti od ocajno odigranog servis-gema za pobedu. Izner je u zavrsnom setu rano napravio brejk i to je bio kraj za Milmana. To je deo procesa koji se zove sticanje iskustva, i sigurno ce bolje reagovati u buducnosti,ali ovde je najvaznije reci da Izner nece imati nikakve sanse u petak protiv Novaka ako ponovi takvu predstavu.
Postoji mogucnost da Amer sutra pronadje svoj ritam,ali cak i onda mu ne dajem velike sanse protiv Novaka,koji je ponovo "pravi" u Pekingu. Ispustio je samo 5 gemova u dva meca i mada ne verujem da ce smrviti protivnika sa 61 61,mislim da ce pokriti ovu granicu gemova sa po jednim brejkom u svakom setu. 
 


  • 0

#1968 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 09 October 2015 - 01:52

Nick Kyrgios - Benoit Paire ..... 1 (1.50)

Kenny de Schepper - Karen Khachanov ..... 2 (1.90)

------------------------------------------------------------------------

Ukupan: 2.85


  • 0

#1969 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 09 October 2015 - 10:25

Slazem se za oba para, samo preporucujem oprez, bas dobro servira De Seper, gledao sam ga pre neki dan, pa je moguce svasta. Ovaj mali Kacanov je isto siledzija, ali solidan materijal za obradu, verujem da ce nastaviti da se probija, bas je zaredjao pobede :+1:


  • 0

#1970 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 09 October 2015 - 11:38

Al' koja kurcobolja Kyrgiosa u 3.setu. :D Ekspresno ga izduvao.

 

Odigrah Khachanova u dublu sa Kovalikom, tek da malo (is)treniram zivce sa tenisom... -_-

 

Kenny de Schepper - Karen Khachanov ..... 2 (1.90)

Roberto Carballes Baena - Jozef Kovalik ..... 2 (2.40)

-------------------------------------------------------------------------

Ukupan: 4.56


  • 0

#1971 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 09 October 2015 - 19:24

Petak je doneo dva pogotka. Najpre je Ferer u dva seta dobio Lu-a,mada se mora reci da je Lu imao neke brejk prilike u prvom setu,kasnije je Spanac to rutinski priveo kraju. Potom je Novak razmontirao Iznera na elementarne delove,bez da se i oznojio na terenu. Smesna stvar je da je skoro i bilo 61 61,kako sam napisao da ne ocekujem da ce biti.  :D 
Sutra su na programu polufinala,tako da hteo-ne hteo, moram iz oba da izvucem neke predloge.

Nadal R. - Fognini F.  2   2.55
ATP Peking,tvrda podloga,polufinale

Ovo ce biti vec peti mec njih dvojice u sezoni,pri cemu je Italijan dobio tri (Rio de Zaneiro, Barselona, US Open),a Nadal je slavio u Hamburgu. Do pre godinu dana Nadal bi bio ogroman favorit za pobedu,ali svi znamo sta se desavalo sa njim u ovom periodu i zato kladionice njegovu pobedu ne placaju ispod koeficijenta 1.45(u Majamiju 2014.kvota je bila 1.05,a u Pekingu 2013,1.04). Ako tome dodamo taj Fonjinjijev h2h ove sezone,mislim da je opklada na njega ispravna odluka. Ipak,jedna stvar me brine.
Problem je u tome sto je Italijan delovao vrlo tromo,mlitavo u mecevima protiv Gofana i Kueavasa,cak i za njegove standarde. U oba meca je relativno lako osvajao prvi set,a onda kao da se potpuno iskljucivao u sledecem setu,pri cemu je imao one njegove poznate izlive besa i nezadovoljstva. Na primer. 
U mecu protiv Kuevasa se zalio da Urugvajac pravi premale pauze izmedju servisa,ne cekavsi ni da se skupljaci loptica postave na svoje pozicije,sto je i donekle razumljiva primedba,ali je on oko toga napravio veliku frku trazeci da se obrati i glavnom direktoru turnira(!?),sto je zaista bilo previse.
Stvar je u tome sto ce Nadal to znati da kazni vise od Gofana ili Kuevasa,jer je ekstremno fokusiran teniser u svim situacijama,ali istovremeno je tu pitanje je li trenutno bolji igrac od Fabija,sto stvari oko opklade cini dosta konfuznima. Meni ovo deluje kao 50/50 mec i (cudno ili ne) zavisice od toga kakav ce se Fonjinji pojaviti na terenu. Na ovu kvotu vredi pokusati sa tipom na Italijana. Za one koji mu ne veruju,tu je i igra na vise gemova. Granica je 22.5

Djokovic N. - Ferer D. hg1(5.5) 1.75
ATP Peking,tvrda podloga,polufinale

Zato bi drugo polufinale trebalo biti liseno svake neizvesnosti. Ne samo da medjusobni skor ide skroz u prilog Djokovicu,nego i zato sto igra superioran tenis trenutno. Usudicu se da kazem da igra i bolje negoli u Njujorku,lisen pritiska i nosen neverovatnim prijemom kod kineske publike.
Takodje,Ferer je odigrao puno meceva u dve sedmice,tako da bi umor mogao da pocne da igra ulogu,posebno ako Novak u jednom momentu nagazi papucicu gasa do kraja i odlepi se rezultatski,sto se apsolutno ocekuje. Zato mislim da ce ovo biti voznja u jednom smeru,od pocetka do kraja. Mozda se ova granica cini malo (pre)velikom,jer je npr.ista bila i protiv Bolelija,ali Djokovic u ovakvom izdanju za to ne mari. Volim taj borbeni duh kod Ferera,ali ne vidim da ce sutra pruziti jak otpor. 
 


  • 0

#1972 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 10 October 2015 - 19:08

Subota nije bila specijalno uspesna,posto je Fonjinji (ne)ocekivano lako pao protiv Nadala,dok je Djokovic zabelezio jos jednu laku pobedu. Zrtva je bio David Ferer,a utisak je da je trijumf mogao biti i ubedljiviji. Novak je zaspao u nekim poenima i tako malo vracao Ferera u mec,ali to nista nije promenilo na kraju. To znaci da cemo gledati jos jednu borbu titana u nedelju,iako je termin titan,trenutno, rezervisan samo za Djokovica,jer su velike sanse da mec nece biti tesan,sto najbolje reflektuju i koeficijenti.

Kolliko gemova ce Nadal osvojiti protiv broja 1?

Nekada nije lako napisati najavu za mec/tip i to je definitivno ovde slucaj,jer se cini da je sve sto se treba reci vec receno ranije u sezoni. Mislim,svi znamo o cemu se ovde radi. Nadal se i dalje smatra teniskom legendom i tu nema niceg spornog;zasluzuje ogroman kredit za sve sto je postigao u tenisu,ali on trenutno nije snaga koja je bio,to se mora reci. Voleo bih da kazem nesto superlativno o njegovim izdanjima u Pekingu,ali zaista u njima nisam video nista impresivno,posebno u mecevima protiv Pospisila i Soka,pa nekako sumnjam da ce pruziti jak otpor u finalu.
Protiv slabijeg protivnika,imao bi nadu da bi barem trema ili pritisak mogli odigrati neku ulogu,ali to se jednostavno nece dogoditi kad je sa druge strane mreze Djokovic,koji jos nije izgubio set na turniru. Zapravo,stvari su jos bolje za njega-on jos nije izgubio vise od tri gema u setu,sto je neverovatno ako znamo da je igrao protiv Iznera i Ferera. Spanac cak nije ni bio los danas,ali nista vise nije mogao da napravi u mecu.
Nema potrebe ici dublje u statistiku,ovde su samo dva meca relevantna,ona koja je Novak vec dobio ove sezone,pobedivsi Rafu 63 63 u Monte Karlu i 75 63 61 na Garosu. Pobede su dosle sa Nadalove omiljene podloge,tako da mozemo da pretpostavimo da ce razlika biti velika i sutra,posto je Peking,argumentovano,Srbinov omiljen turnir (broj titula.broj uzastopnih pobeda,prijem kod publike, podloga..).
Ako zelite i sveziji rezultat,tu je nedavno odrzani egzibicijski mec u Bangkoku. Mada je to bio drugaciji tip meca,Novak je lako savladao Spanca 64 62,rezultat kojeg lako mozemo videti i u nedelju. Naravno,cudne stvari se mogu desiti u tenisu i pobeda Nadala ne bi bilo najvece iznenadjenje u istoriji igre,ali realno,ovde vidim samo jedan ishod-rutinsku pobedu Djokovica. 

Granica od 5.5 gemova mozda izgleda visoka na prvi pogled,ali se bojim da ovde nema bolje alternative,sto su i kladionice prepoznale. Nadal je neverovatno veliko ime u tenisu i on ce i dalje puniti tribine gde god se pojavi,ali  trenutno nije igrac koji moze da izazove Novaka na njegovom omiljenom turniru i podlozi.
Osim ukoliko Joker ne podbaci potpuno,iz nekog razloga,ovo bi trebao biti poptpuno jednosmeran mec-mozda cak i pomalo neprijatan za Nadala,kao onaj na Otvorenom prvenstvu Francuske. Uplata treba da bude na ocigledno,to je moja preporuka za sutra.

Djokovic N. - Nadal R.  hg1(5.5)  2.05
ATP Peking,tvrda podloga,finale

Mislim da ce u zenskom finalu Muguruza dobiti Bascinski,uz verovatno pokrivanje hendikep gemova od 3.5. 


  • 1

#1973 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 11 October 2015 - 15:07

Djokovic N. - Nadal R.  hg1(5.5)  2.05
ATP Peking,tvrda podloga,finale

Mislim da ce u zenskom finalu Muguruza dobiti Bascinski,uz verovatno pokrivanje hendikep gemova od 3.5.

Nole 62 62 
Garbin 75 64 


Gledam neke parove da proberem iz sutrasnjeg programa Sangaja. Verovatno cu nesto napisati uvece.


  • 2

#1974 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 11 October 2015 - 21:18

Ivo Karlovic - Jeremy Chardy ..... 2 (1.90)

Steve Johnson - Andreas Seppi ..... 2 (1.90)

--------------------------------------------------------------

Ukupan: 3.61


  • 0

#1975 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 11 October 2015 - 21:41

Peking je zavrsio,sto se mene tice,vrlo uspesno,a na vratima kuca drugi,veci kineski turnir-Sangaj Rolex Open. 
Mnogo meceva je na rasporedu vec sutra,mdjutim ja sam odabrao samo jedan,za sada.

Cilic M. - Wu D.  hg1(5.5)  1.72
Shanghai Masters,tvrda podloga,1.kolo

Mada volim da odigram na lokalne,domace igrace u prvim kolima, ne vidim kako ce Vu napraviti ista protiv Hrvata koji ga je pobedio 62 60 jos 2011.u Pekingu. Jeste bilo davno,ali na njegovom terenu,a uostalom Kinez nije vise (tako) mlad igrac-ima vec punih 25 godina. Pri tome sedi na 230.mestu atp liste. Cilic je bio dobar u Tokiju prosle sedmice,izgubivsi od Nisikorija 1:2,tako da tu nema niceg posebno zabrinjavajuceg.
Mnogo bitnije je sto Vu ima uzasan skor u Sangaju,gde nikad nije prosao prvo kolo. Stavise,nikada nije pokrio ovu granicu gemova. Pa kaze:
-Nisikori 2012, 26 46
-Florijan Majer 2013, 36 36
-Leonardo Majer 2014, 46 16
Razlika izmedju njega i Cilica je ogromna i to sto je pre nekoliko dana u Pekingu uzeo Nadalu osam gemova ne menja mnogo stvari,jer je Nadal bio jako los u tom mecu,izgubivsi svoj servis cak 4 puta!
Verujem da Marin taj luksuz nece dozvoliti i ocekujem njegovu rutinsku pobedu sutra.


  • 0

#1976 helmet

helmet
  • Members
  • 3,303 posts

Posted 12 October 2015 - 15:24

Trungelliti- Lipovsek 1 Mc Gee- Nielsen 1
  • 0

#1977 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 12 October 2015 - 21:04

Cilic je odigrao uzasan mec po svim merilima i tek je u tb 3.seta odneo pobedu,sto znaci da sam lose startovao sa predlozima,ali ima vremena za ispravak. Za utorak sam se opredelio za ove predloge.

Troicki V. - Cuevas P.  2    1.95
Shanghai Masters,tvrda podloga,1.kolo

Tesko je reci po cemu je Viktor postavljen ovde za favorita? Tu je taj famozni h2h koji stoji u njegovu korist,ali to bi bilo sve,po meni. Jednostavno,to nije dovoljno da bi zasluzio ulogu favorita trenutno. Jeste Vico nedavno dobio Raonica,sto je za pohvalu,ali je vec u narednom kolu glatko izgubio od Lua,tako da ne treba preterivati sa tom jednom pobedom nad Raonicem. Pre toga je izgubio 0:2 i od Albota,pa mozemo da zamislimo (vizualizujemo) Viktorove poslednje nastupe kao sendvic-u sredistu je ta jedna pobeda,a okolo su sami porazi i vrlo lose igre. 
Pablo Kuevas je,s' druge strane,bio jako dobar prosle sedmice u Pekingu,izgubivsi na kraju od Fonjinjija. Pisao sam vec o tome kako je karakterizacija Kuevasa kao igraca samo za zemljanu podlogu neporavdana i definitivno ga vidim kao boljeg igraca,u ovom momentu,od Troickog,bez obzira na podlogu. Uslovi u Sangaju nisu ultra-brzi i nece zadati Urugvajcu glavobolju,tako da cu da odigram na njega.

Fognini F. - Sousa J.  hg2(3.5)  1.75
Shanghai Masters,tvrda podloga,1.kolo

Obojica su,u poslednje vreme,igrala dobro pa ocekujem tezak i neizvestan mec i stoga se opredeljujem za ovu granicu gemova na Portugalca. Mislim,Sousa je uspevao da pokrije ovu granicu i u mnogim porazima,a Fonjinji ima tu tendenciju da olako zna da izgubi set protiv odlucnih,cvrstih protivnika. Ako nesto pozitivno mogu da kazem za Portugalca,onda je to upravo takva odlucnost;igrac je to koji nikada ne odustaje i licno me pomalo podseca na Davida Ferera. Jeste Italijan talentovaniji igrac u svakom pogledu,ali retko lagano dobija protivnike protiv kojih mora mnogo da "radi" na terenu. Uostalom,Sousa je pokrio ovu granicu u oba dosadasnja meca. Vrlo verovatno cemo glkedati sva tri seta.

Anderson K. - Haas T.  2  4.0
Shanghai Masters,tvrda podloga,1.kolo

Podrazumeva se da ovakav predlog ide sa manjim ulogom. Razlog za ovakav tip je samo jedan-kvota na pobedu Nemca je jednostavno previsoka. Nije Has odigrao mnogo dobrih meceva ove godine,to priznajem, ali nije ni zaboravio tenis,a u mec ce uci garantovano svez,dok Anderson dolazi u Sangaj sa nekim mozebitnim unutrasnjim previranjem,prvi put u ulozi top10 igraca u karijeri.
Duga sezona je iza Kevina i Juznoafrikanac je izgledao dosta umorno u Tokiju prosle sedmice gde je lagano izgubio od Milera u dva seta. On jeste i dalje veliki favorit,ali mislim da nece privesti sezonu kraju u nekom velikom stilu,te ocekujem da vec sutra vidim nekoliko problema za njega u mecu. Has ce biti potpuno nalozen da pobedi mec i rado cu ga probati na manji ulog. 

Mozzart


Edited by TheObradovic, 12 October 2015 - 21:04.

  • 0

#1978 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 12 October 2015 - 23:15

Ying Ying Duan - Nicole Vaidisova ..... 1 (1.85)

Bojana Jovanovski - Ons Jabeur ..... 1 (1.50)

Vasek Pospisil - Simone Bolelli ..... 2 (1.85)

------------------------------------------------------------------

Ukupan: 5.13


  • 0

#1979 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 13 October 2015 - 00:14

@Obradovic

Taman hteo da ti podrzim tip i onda vidim da je vec igrao prosle nedelje, a mislio sam da mu je ovo prvi mec u Aziji.

Pogledaj Kevinu skor kada igra prvi mec posle neke vece pauze i promene kontinenta u poslednje 2-3 godine ;) mislim da ima 10-ak poraza u mecevima gde je bio favorit, u nekima i ogroman (kvote ~1,15)
  • 0

#1980 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 13 October 2015 - 12:34

@Obradovic

Taman hteo da ti podrzim tip i onda vidim da je vec igrao prosle nedelje, a mislio sam da mu je ovo prvi mec u Aziji.

Pogledaj Kevinu skor kada igra prvi mec posle neke vece pauze i promene kontinenta u poslednje 2-3 godine ;) mislim da ima 10-ak poraza u mecevima gde je bio favorit, u nekima i ogroman (kvote ~1,15)

Has je bio,sto se kaze,long shot pokusaj.
Najgore je sto mi nije prosao nijedan od dva glavna predloga. Vica je nekako uspeo da preokrene mec nakon 26,a Sousa ostao kratak za gem,nakon 67 prvog seta. Nadam se da nista nisi ispratio  :unsure: 
Nisam znao za ovaj podatak o Andersonu,ali zaista Has nije dobio ni najmanju sansu. Po onome sto sam danas odgledao,Tomi je spreman za penziju. Ne moze vise da isprati ovakav nivo tenisa.


  • 0