Jump to content


Photo
- - - - -

Skandinavija


  • Please log in to reply
884 replies to this topic

#841 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 11 December 2017 - 10:42

Dočim se oni iz “nordijskog pokreta otpora” bore za njihova prava. Ne moraš baš na svakoj temi da juriš levičare ako ih nema. Pogledaj prvo film koji sam postavio pa onda komentariši. Ovako, izgleda kao da te ta tema ni ne interesuje. Vala baš, Fatah i Hamas su baš onako levo, radnička klasa, internacionala i sl. :D
  • 0

#842 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 11 December 2017 - 11:00

Dočim se oni iz “nordijskog pokreta otpora” bore za njihova prava.Ne moraš baš na svakoj temi da juriš levičare ako ih nema. Pogledaj prvo film koji sam postavio pa onda komentariši. Ovako, izgleda kao da te ta tema ni ne interesuje.Vala baš, Fatah i Hamas su baš onako levo, radnička klasa, internacionala i sl. :D


Ta tema me uopste i ne intresuje, ali me intresuje palestinski terorizam. Naveo si da su palestinski teroristi saradjivali sa neonacistickim teroristima u proslosti. Moje pitanje je sa kojim neonacistickim teroristickim organizacijama ili pojedincima su saradjivali? Pritom takvu saradnju ne negiram, ali je ona bila minorna, ali sam sasvim siguran da ti o tome ne znas nista nego si napisao to cisto onako.
Nemoj da skreces sa teme nego navedi dokaze za tvoju tvrdnju.
Da, Fatah jeste levicarska i sekularna organizacija. Ranije komunisti, danas deklarativno socijalisti. PFLP i DFLP i ranije i danas su ostali komunisti. Hamas je prvi napad izvrsio 1992-3, mozda cak i 1994, da ne guglam sad. PIJ 1987, ali oni nisu imali vise od jednog napada godisnje. Aktivnosti PIJ i Hamasa su vezane iskljucivo za prostor Bliskog Istoka, dok je PLO, samim tim i Fatah kao njegov kljucni deo vrsio napade po celom svetu. Tako da ako nesto ne znas pitaj, a ne da pises tako bezvezne tvrdnje.
  • 1

#843 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 11 December 2017 - 12:32

Tema nije palestinski terorizam nego narastajući neonacizam u skandinavskim zemljama. Ne troluj.
  • 0

#844 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 11 December 2017 - 12:48

...

 

 

Tzv. 'narastajuci neonacizam u skandinavskim zemljama' je samo leftisticko kiselo testo koje narasta u necijim glavama.

 

Gde se starim povicima 'drz'te lopova' i primitivnim etiketiranjem zeli sakriti cinjenica da je leftizam istorijski pandrknuo pa sada ide u korak sa desnicom, parazitirajuci na vukojebinskom pervertiranom 'parlamentarizmu'.

;)  

 

...


  • 0

#845 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 11 December 2017 - 13:11

Muslim leaders visit Swedish synagogue in show of support following anti-Semitic events

We want to show sympathy and solidarity with Jews in Malmö and condemn all forms of racism and anti-Semitism in society,’ a local Muslim scholar said

 

 

Mr Lofven said: "I'm terribly upset over the attack on a synagogue in Gothenburg yesterday and calls for violence against Jews at a demonstration in Malmo.

"There is no place for anti-Semitism in our Swedish society. The perpetrators will be held accountable."

He urged "all democratic forces" in Sweden to work together to create "a tolerant and open society where everyone feels safe".

 


  • 0

#846 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 11 December 2017 - 14:26

Muslim leaders visit Swedish synagogue in show of support following anti-Semitic events

We want to show sympathy and solidarity with Jews in Malmö and condemn all forms of racism and anti-Semitism in society,’ a local Muslim scholar said

 
To je sve samo predstava za naivne. Zamaskirana endemska mrznja. Ni da pisnu kad je jedan imam na antisemitskim demonstracijama pre par meseci rekao da su Jevreji "potomci majmuna i svinja"(!?). To su nesto bili ludnuli i istrcali na ulice (stare navike se tesko menjaju) u Svedskoj zbog jednog dogadja u Izraelu (ubijena dva izraelska policajca pa im ogranicili pristup nekoj dzamiji). 

 

Mr Lofven said: "I'm terribly upset over the attack on a synagogue in Gothenburg yesterday and calls for violence against Jews at a demonstration in Malmo.
"There is no place for anti-Semitism in our Swedish society. The perpetrators will be held accountable."
He urged "all democratic forces" in Sweden to work together to create "a tolerant and open society where everyone feels safe".


A i ovaj samo animira naivne. Godinama su zmurkali i importovali antisemitizam ali i glasove. I sta sada da kaze?

Samo demagogise. Prosle godine je rekao da je antisemitizam sram za Svedsku. 

Kada su crveni opet dosli na vlast na poslednjim izborima odmah su proglasili prvu feministicku vladu na svetu (feministicka my ass) a par nedelja kasnije priznali Palestinu (zeleno svetlo za divljake da divljaju). Vazda su koketirali sa belosvetskim divljacima. 

 

Svojevremeno su objavljeni rezultati nekog istrazivanja u Svedskoj koje je pokazalo antisemitizam kod 39% muslimana a 5% kod domicilnih. 

To se brze bolje relativizovalo i zabasurilo. Tako su godinama ignorisali i ubistva iz tzv casti, zarad mira u kuci. I zmurkali kad im dodje neki badza sa vise zena ili sa maloletnom zenom. Svasta su oni turali pod tepih. Sad je sve stiglo na naplatu. 

 

To vecito zabasurivanje i strah da se imenuju problemi je, pisala sam o tome, doslo kao kec na 11 ekstremnim desnicarima koji su kidnapovali agendu i te postojece probleme jos vise naduvali. A ovi onda nastavili iz greske u gresku pa jos vise zacutali o problemima da ne bi slucajno isli na ruku ekstremnim desnicarima. Tek nakon sto ih je bubnulo onih 160 000 izbeglica za samo cetiri meseca su poceli da malo reaguju i shvataju da vise ne mogu da zmure jer im je licemerni sanak popucao po savovima. 


  • 3

#847 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 11 December 2017 - 17:28

sta ce ljudi... samo rade svoj posao i

 

mnogo vise muslimana ce da glasa za svaku vlast koja priznaje palestinu i koja deli packe izraelu,

pa nisu oni budale umeju da broje

 

ponekad pod pritiskom moraju da osude neki cin agresije, antisemitizma i terorizma ...mislim da ponovim, nisu oni tolike budale


  • 1

#848 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 11 December 2017 - 17:29

Koliko znam, palestinski i neonacistički teroristi su vrlo dobro sarađivali u prošlosti. Tako da je vrlo opasno deliti ih po verskoj ili nekoj drugoj indoktrinaciji, da li se o neonacizmu pravi larma a o islamistima ćuti, apsolutno je besmisleno raspravljati. Širi kontekst je bitan. Terorizam je terorizam.

 

 

Tema nije palestinski terorizam nego narastajući neonacizam u skandinavskim zemljama. Ne troluj.

 

Kako sad trolovanje? Naveo si da su neonacisticki teroristi i palestinski teroristi saradjivali u proslosti. Sad kad ti trazim da potkerepis to dokazima tebi je to trolovanje. Pre ce biti da ne znas o cemu pises. Obraz ko djon.


  • 1

#849 Senn

Senn
  • Members
  • 213 posts

Posted 11 December 2017 - 22:09

 priznali Palestinu

Kada sam čuo da su priznali Palestinu - bio sam u fazonu "WTF, nema mi nikakve logike", mada čitajući postove ovde - izbistrilo mi se: priznanje radi glasova muslimana na izborima. Vrlo prosta stvar. Mada mi je ostao nejasan ovaj potez Obame krajem 2016-te, al' nebitno, pošto je tema "Skandinavija".


Edited by Senn, 11 December 2017 - 22:25.

  • 0

#850 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 12 December 2017 - 00:03

Kao što se muslimani u nečijim glavama doživljavaju kao neiskreni (a nisu morali da izraze solidarnost) jer svakako podržavaju divljake i da njih nema ne bi bilo ni naduvavanja “ekstremnih desničara” (koji, kako se vidi na filmu, sami sebe zovu nacional- socijalistima a ako se nekome ne sviđa to što su pa neka im pošalje protest da poštuju PC a ne Hitlera), isto tako neko može svaku osobu sa Balkana koja živi u Skandinaviji proglasiti neiskrenom jer, moguće, podržava ratne zločince Mladića, Karadžića, Izetbegovića, Tuđmana i dr. koji su izvršili najmasovnije zločine na tlu Evrope od kraja WWII (zanimljivo bi bilo videti šta statistika kaže u njihovom slučaju, koji procenat ljudi balkanskog porekla koji žive u skandinavskim zemljama, iz svakog naroda ponaosob, veruje u nevinost potvrđenih zločinaca), podržava Putlera, pokojnike Sadama, Gadafija i dr. belosvetske diktatore i masovne ubice, divi se “dostojanstvenoj Severnoj Koreji”... Tako da treba samo biti u koži tih ljudi, među kojima sigurno ima poštenih, razumnih i nenasilnih, pa onda posle svega napisati da zabašuruju nasilje nad ženama (verovatno i tu postoje neki statistički podaci koliki procenat Njih zabašuruje nasilje u porodici), da Oni podržavaju sa čak (!) 30- ak procenata antisemitizam a domatji samo 5 % (koji, btw, nikakve veze sa Izraelom i bliskoistočnom krizom nemaju, izuzev tih 5 % domaćina koji veruje iskreno u Teoriju Svetske Jevrejske Zavese) i sl. pokazatelji koji jasno ukazuju kakvi su Oni. Isto mislim i za Jevreje (i u Švedskoj, što da ne, jer neonacisti / a ne ekstremni desničari, kako im se PC tepa/ upravo negiraju sve što im se desilo za vreme WWII i krenuli bi u Švedskoj i diljem Skandinavije upravo od njih), Azijate, Afrikance i dr. Inače, upravo je u Norveškoj objavljeno istraživanje Statističkog biroa po kojem su deca imigranata sklonija kriminalu u odnosu na svoje roditelje. Naravno da su se istraživači ogradili od generalizacija i da su naglasili da postoji ipak pad u izvršenju krivičnih dela ali već nekoliko dana to predstavlja jednu od glavnih vesti. Pri tome, na samom vrhu su mladi afričkog a zatim slede oni azijskog porekla. Na to su iz Frp- a izjavili da su rezultati očekivani. Naravno da je tako ako se uzme tako uža slika stvarnosti. Ni reč o nasilju uopšte, nevezano za etničko poreklo ali zato dobro dođe ekstremnim desničarima da ojačaju svoje pozicije jer im od programa ništa drugo nije ostalo.

Edited by melankolic, 12 December 2017 - 00:50.

  • 0

#851 bohumilo

bohumilo
  • Members
  • 1,267 posts

Posted 12 December 2017 - 01:40

Ovo me malo podseti na jedan komican odlomak iz Kraudera, koji se doduse vise tice moralnog i intelektualnog fijaska laznih/komsomolskih medija, no ovde po pitanju Svedske:

 


  • 1

#852 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 12 December 2017 - 12:17

Kada sam čuo da su priznali Palestinu - bio sam u fazonu "WTF, nema mi nikakve logike", mada čitajući postove ovde - izbistrilo mi se: priznanje radi glasova muslimana na izborima. Vrlo prosta stvar. Mada mi je ostao nejasan ovaj potez Obame krajem 2016-te, al' nebitno, pošto je tema "Skandinavija".

 

Crveni su uvek koketirali sa svim imigrantima pecajuci glasove. Odavno je pocela ta prica, verovatno jos 70-ih kad su dolazili Cileanci zbog vojnog puca i Iranci kad je shah pao (tu je bilo dosta komunista koji su shurovali sa mulama da sruse shaha a kad su ga srusili mule ih progonile) i kad je bio rat sa Irakom a i jos uvek dolaze (iranski imigranti su polarizovani, dva sveta iz iste zemlje, ima vrsnih strucnjaka) pa preko nasih gastarbajtera koji su obozavali Palmea. Doduse, tacno je i da su crveni uvek bili bolecivi prema Palestincima i palestinski shalovi (i bukvalno i figurativno) su ovde neprolazna moda kod crvenih i zelenih. 


  • 1

#853 Senn

Senn
  • Members
  • 213 posts

Posted 12 December 2017 - 16:51

Crveni su uvek koketirali sa svim imigrantima pecajuci glasove. Odavno je pocela ta prica, verovatno jos 70-ih kad su dolazili Cileanci zbog vojnog puca i Iranci kad je shah pao (tu je bilo dosta komunista koji su shurovali sa mulama da sruse shaha a kad su ga srusili mule ih progonile) i kad je bio rat sa Irakom a i jos uvek dolaze (iranski imigranti su polarizovani, dva sveta iz iste zemlje, ima vrsnih strucnjaka) pa preko nasih gastarbajtera koji su obozavali Palmea.

Da, isto kao što u Austriji neke desno orijentisane/anti-EU partije imaju "pro-srpske" stavove po pitanju Kosova, a u stvari love glasove gastarbajtera i ništa više. Mada, sa stanovišta interesa političara - sve je to legit.


  • 0

#854 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 04 February 2018 - 15:35

Prosli vikend je umro Ingvar Kamprad, osnivac IKEA-e. Bio je vise nego vrlo omiljen kod svojih zaposlenih u Svedskoj. IKEA ima oko 150 000 zaposlenih u 40 zemalja. Samo nekoliko sati nakon objave vesti javili su se”naslednici”.

 

Predsednik omladinskog ogranka Leve partije je objavio da je doslo vreme da radnici dobiju ”ono sto je od njih oteto”. Pa kaze, ”nas je 150 000 radnika koji treba da delimo nasledstvo”.

 

Istovremeno, jedna ocvala bivsa predsedica stokholmskog distrikta Leve partije je pohitala da na Twitteru kaze, ”Nacisticki kapitalista, nista za zaljenje”. Ovo je, najblaze receno, neukusno i necivilizovano, ovako nastupiti u roku od odmah. To i nije nastup, to je sirenje smrada. Dok oni pricaju drugi rade. Da nema tih koji rade i grade ne bi ni te neodgovorne sline i neuki sljam imali od koga da otimaju (u svom vlaznom snu). 

 

Ti jadani se odazivaju na ovaj logo.

 

Attached File  leva_partija_logo.jpg   19.87KB   8 downloads

 

Kada je neki levicar bio entrepreneur koji je svoju ideju osmislio, razvio i pretvorio u stvarnost, zaposlio stotine hiljada ljudi, generisao ogromne prihode stalno investirajuci u razvoj? 

 

Kada je neki levicar delio sakom i kapom svoje zaradjene pare?

 

Btw, IKEA-u ne moze niko da nasledi jer je u vlasnistvu raznih zaduzbina. To je svesno napravljen potez osnivaca da bi se izbegle eventualne trzavice u buducnosti i firma dovela u pitanje. Zato IKEA nije na berzi, nije na prodaju i nema cenu. 


  • 1

#855 Ibiza

Ibiza
  • Members
  • 1,487 posts

Posted 04 February 2018 - 15:48

Au, zadnji pasus me je rastuzio jer sada "nasa Vilika"nece ni kinte dobiti !! Life sucks !!


  • 1