Jump to content


Photo
- - - - -

Pouzdani investitori u Novom Sadu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 dejasta

dejasta
  • Members
  • 6 posts

Posted 05 August 2013 - 10:07

Zelim da kupim stan u Novom Sadu pa me zanima jel zna neko koji su dobri investitior u smislu kvaliteta gradnje, papiri itd? Hvala.



#2 chilli

chilli
  • Members
  • 946 posts

Posted 05 August 2013 - 11:56

Nema pouzdanih investitora, postoje samo nepouzdani i manje nepouzdani. U moru investitora (više od 100) koji su gradili po Novom Sadu u protekloj deceniji, na prste jedne ruke možeš nabrojati one koji su opstali. Ja sam nedavno kupio stan od "pouzdanog", odnosno nekoga ko je slovio za dobrog i kvalitetnog. Na moju sreću, "puk'o" je tek kada sam se uselio, a garažu koju sam uredno platio dobio sam u sirovom stanju. Sada je u blokadi.

To znači da kupovinom u predgradnji veoma mnogo rizikuješ da ostaneš bez para (ili stana, kako ti draže), te ti zato savetujem da kupiš gotov stan, jer ovo nerviranje i obigravanje oko gradilišta ne bih nikome savetovao.

Od investitora koji i dalje rade, grade, ali ne prodaju stanove pre nego što završe zgradu - jedino mi na pamet pada "Dinamika".

Što se tiče papira, sve i da pribavi lokacijsku i građevinsku dozvolu, ništa ti ne garantuje da investitor neće odstupiti od odobrene kvadrature (u praksi to znači dodatni sprat ili dva) i ostaviti zgradu (a samim tim i stan) neuknjiženu.

 

Pamet u glavu!



#3 sladjamanic

sladjamanic
  • Members
  • 6 posts

Posted 07 August 2013 - 15:52

Tu stvarno treba biti oprezan i obavezno proveriti svu dokumentaciju i papire. Cula sa je XXX dobar investitor, eve ga i link: OBRISAN LINK ali koliko god drugi hvalili odredjene investitore nista ne raditi dok se licno ne provere papiri. Sad je moguce preko interneta, na sajtu katastra, proveriti da li objekat uknjizen sto je osnova da i stan bude uknjizen.


Edited by DJ_Vasa, 07 August 2013 - 22:05.
Nećemo linkove


#4 ipex

ipex
  • Members
  • 77 posts

Posted 08 August 2013 - 15:16

Inobačka, Aleksandar gradnja, Vaer, ...