Jump to content


Photo

KENIZACIJA 2


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Protest S. Palanka

Protest S. Palanka
  • Members
  • 2 posts

Posted 28 June 2013 - 10:05

Ogromna je mana pojedinca, koji, kada bi najradije da ukaže na suludost aktuelnog trenutka - rečju (najpre), upravo reči nema na pameti, ili se, pak, izvesnim a svrsishodnim rečnikom ne služi. Hoću reći: ostajem bez teksta baš u trenutku kada bih najžešće da ga opljunem. I sad, znam da će i ovaj tekst završiti na "deponiji", ali vredi pokušati, makar za početak, i zloupotrebiti onaj Balaševićev: "E, pa lepo, baš ti 'fala / Al' sam jedno, ipak, uspeo da s'vatim / Šupalj si k'o crkveno zvono / **bo te voz koji te don'o / da se ja tu s tobom cela veka patim!"

Jedan drugi pojedinac, po kome kao da je nastala pesma "Šugar rep", predsednik opštine Smederevska Palanka, Radoslav Milojičić Kena, uzurpira moje vijuge već izvesno vreme. A kako je sve to počelo, čemu je vodilo, i kakv tok ima zasad?

Evo:

1. Izbacim status na facebook-profilu: "Eto vam, Palančani moji dragi, šta ste dopustili: na mestu kultne "Bašte bioskopa", u sklopu nekadašnjeg Centra za kulturu, ili Pozorišta - ako hoćete, ovih dana gradski oci prave buvljak!!! **b'o nas i Kena, i Živko, i ona dvojica crvenih: Pera Večera i Đura Frizura!!! Šta je sledeće? Da li treba da očekujemo da u sali Gradskog pozorišta zavrište Viki, Miki i Stoja - jer je prostor odličan za neku folkoteku? Hoće li iko staviti prst na čelo, i da se zapita: Pa, dobro, majku mu, dokle više ovako (?!); ili treba nekome iz opštinskog rukovodstva prislanjati štogod na čelo uskoro??????!!!!!!" - i interesovanje bukne za dva sata. Vidim: prisloniti amrel opštinskom rukovodstvu uz lice (da ih narod ne bi popljuvao) ima odjeka, i rešim da napravim stranicu. Dogodi se "Čudo"! Do danas, stranica ima nešto manje od hiljadu pet stotina "lajkova", što je, za jednu apatičnu palanku, kakva je ova naša - neverovatan podatak. Uz malo istraživanja, dođem do neverovatnih podataka u vezi sa letnjom baštom bioskopa, i o tome pišem ovde http://forum.b92.net...949-kenizacija/ , a dokumente s tim u vezi objavim ovde (https://www.box.com/...ijcdcci3rlc671g)

 

2. Brani se predsednik optine:

http://smederevskapa...-06-13-08-58-45

pa ovde

http://smederevskapa...-06-14-12-06-48

i nešto rigoroznije ovde

http://dssmederevska...-06-14-12-12-51

 

3. Grupa ljudi, okupljena na ovoj stranici (https://www.facebook...0336473?fref=ts) organizuje protest. Snimak protesta () je pogledalo više od hiljadu pet stotina ljudi. Dobili smo i prostor u jednom dnevnom listu (http://www.danas.rs/...?news_id=262619)

 

Bilo je teških reči, bilo je i reči podrške, ali danas se sve znatno komplikuje. Zašto? Zato što je jedan od organizatora protesta dobio otkaz. Nalogodavac njegovog otkaza je, niko drugi do, Radoslav Milojičić Kena. 

Zato, u subotu, 29. juna, dan posle velikog praznika, Vidovdana, organizujemo još jedan protest. Želimo da sagledamo činjenice. Želimo da se uverimo da su palančani progledali posle Vidovdana. Želimo hitnu Milojičićevu ostvku na mesto predsednika oštine!

 

Ako bude imao vremena, mogao bi da nam odgovori i:

Ko je platio njegovo letovanju u Budvi, prošle godine, tj. ko je dao 4.000 evra za bahanalije njegovih dobrih ortaka i njega, potrošenih za samo pet dana?

Ko je pravi vlasnik TV jasenica, i da li je tačno da je izjavio: citiram "A kad ne bude više potrebna za stranačke aktivnosti, plan je da se proda. Pa, i da se izgubi neki dinar, nije strasno. Ne može baš svuda da se zaradi."?

Koliko kenokrata se oblači u prodavnicama sportske odeće na račun opštine?

Kolike su premije, dok su sve češće blokade računa škola, javnih preduzeća i opštinskog budžeta?

S kolikim finansijskim dubiozama funkcionišu javna preduzeća u našem gradu?

Šta je sa "Mikuljom"?

Ko je odgovoran za gubitak od 113.051,00 evra, i to bez plaćenih poreza, prilikom poslovanja sa imovinom "Doma Armije"?

Koji je, zapravo, "naš" službeni "Pežo"? Et cetera...

 

Ima mnogo pitanja, a samo jedno, odgovorno lice može dati odgovore. Na odgovornost ga treba pozvati što je pre to moguće, kada je već toliko vispren da naruči otkaz jednom od organizatora protesta, prvog inače, napravljenog iz dobro znanih razloga. Je li to najbolje što ume? Da naruči otkaz? Pa, šta je on u ovom gradu? Šerif? Je li Palanka krajolik iz filmova o divljem zapadu? O čemu se ovde, pobogu, radi?

 

"Ako sam s tobom, rek'o, ravan / o'ma odlazim na tavan / da se od sramote obesim međ šunke!"

 

Pavle Jozić

 

 

 

Attached Thumbnails

  • 1002.jpg
  • 1001.jpg