To je otprilike kao ovaj sto sam nasao kod nas u Merkatoru, Meggle... malo previse masti i carbs za moje potrebe ako bi se konzumirao (za neke "zvakao") na veliko
Znaci i dalje trazimo neki gde su carbs i masti jos nize. Kakvi li su nutrition facts za ove sa pijace sto preporucuje Vesna
Na tvom mestu ne bih bila bas 100% uverena da je ono sto pise na pakovanju uvek tacno. 0% ugljenih hidrata verovatno znaci da su uklonjeni u najvecoj mogucoj meri, ali ne verujem da moze bas svaka molekula da se prosto izvadi . Ako se neki proizvod vec pravi od mleka, sva je prilika da ce nesto uvek ostati.
Pogledala sam na jednom sajtu koji daje sastav za uobicajene proizvode koji se mogu kupiti ovde u Svedskoj, i stvar stoji ovako: Od svezih sireva, osim pomenutog cottage cheese, tu su i filadelfija i kesela. Za prvi znam da ga ima u Srbiji, a i drugi se pominje na nekim kulinarskim sajtovima, pa se valjda i on moze naci.
Za ova dva pravilo je sledece - manje ugljenih hidrata - vise masti; i obrnuto. Uglavnom ih ima vec od nekih 2% ugljenih hidrata, ali u tom slucaju 10-15% masti. Bolju kombinaciju nisam uspela da nadjem.
Btw, racunaj da oko polovinu ugljenih hidrata u svakom mlecnom proizvodu cini mlecni secer, laktoza. Ako kupujes proizvode bez nje, vec si nesto postigao .