Jump to content


Photo
- - - - -

Večiti derbi


  • Please log in to reply
2835 replies to this topic

#16 stvorko

stvorko
  • Banned
  • 3,004 posts

Posted 16 November 2012 - 12:16

Ih, kakav si ti to komšija kad hoćeš da dereš komšinicu koja je pala niz stepenice i doživela višestruke frakture???


Matora se sama bacila niz stepenice da bi naplatila visoko osiguranje od drzave.
  • 0

#17 Nikola87

Nikola87
  • Members
  • 5,364 posts

Posted 16 November 2012 - 12:33

Marković vs Mudrinski: Oni igraju derbi svaki dan!

15.11.2012 10:53 | MOZZART Sport
Razdvajaju ih mesta rođenja i klupska pripadnost, a u obe stvari su se nekako podelili na sever i jug – Mudrinski je iz Srbobrana, Marković iz Brusa, prvi je zvezdaš, drugi partizanovac... To što igraju za ljute rivale samo je učvrstilo veliko prijateljstvo koje su gradili godinama

Posted Image


Za večiti fudbalski derbi u Srbiji, naročito danas i u trenutnim okolnostima, jednostavno ne možemo da tvrdimo da će imati u sebi nešto lagano. Crvena zvezda i Partizan igraće 17. novembra na našem najvećem stadionu, a tada će jedan naspram drugog stajati "domaćin" Ognjen Mudrinski i "gost" Saša Marković. Da li u startnih jedanaest, da li na klupi ili van protokola, o tome će već odlučiti treneri Janković i Vermezović. Naravno, zdrava logika govori da ih nismo slučajno izdvojili za našu rubriku. Kako bismo pronašli bar nešto što bi moglo da večiti derbi podvuče pod "lagano", odabrali smo srpske mlade reprezentativce, inače odlične drugare.


Razdvajaju ih mesta rođenja i klupska pripadnost, a u obe stvari su se nekako podelili na sever i jug –Mudrinski je iz Srbobrana, Marković iz Brusa, prvi je zvezdaš, drugi partizanovac. Sale i Mudri su nas sačekali kod "Belvila" gde Marković ima stan, ali ni Ognjen ne živi daleko. Kiša je neprestano pljuštala te večeri, tako da i nismo imali previše izbora osim da se popnemo kod Saše.


U stanu mnogo fudbalskih rekvizira – žuti i crveni kartoni, odnosno sudijske zastavice kao uspomene sa nedavnog puta u Englesku sa mladom reprezentacijom. U ormanu se nalazi i Sašina kolekcija dresova, a kod televizora neizbežni Sony Playstation. Fudbal se igra vrlo često, a s obzirom na to da u ponudi čuvenih igrica nema Partizana i Zvezde, Marković i Mudrinski odabrali su "zamene" iz grčkog šampionata - PAOK protiv Olimpijakosa.


Ko je te večeri pobedio? Neka ostane redakcijska tajna...


Ono što ćemo otkriti jeste kako su dvojica momaka postali vrlo dobri prijatelji i kako su se uopšte upoznali, kao i šta čini njihov život van fudbala.


"Znamo se još iz vremena kada smo igrali omladinske lige. Mudri je tada bio u Vojvodini, ja u OFK Beogradu. Sećam se, uvek bi nam dao gol", otvorio je Saša priču.
"Doduše, nismo imali prilike da se češće družimo sve dok se nismo sreli u reprezentaciji. On je bio u Beogradu, ja u Novom Sadu, potom u Jagodini. Počeli smo da se družimo prvo u omladinskoj selekciji, kasnije smo eto zajedno došli i do mlade reprezentacije. Otkad sam u Beogradu, malo je lakše i drugačije, mada nije bilo mnogo slobodnog vremena.
Imali smo natrpan raspored, mnogo utakmica, obaveze u reprezentaciji, konstantno po karantinima i putovanjima"
, nadovezao se Mudrinski.


"NIJE MI BILO SVEJEDNO KAD JE MUDRI STIGAO U ZVEZDU"


Posted Image


Marković je oduvek bio partizanovac. Stigao je u Humsku još kao klinac, tada talentovani fudbaler iz Brusa. Nakratko je prešao u OFK Beograd, pa se pre izvesnog vremena vratio među crno-bele. A kada je čuo da će Mudri u Zvezdu...
"Pa nije mi bilo svejedno. Znao sam kakav je igrač. Čestitao sam mu, što je potpuno normalno. O Mudriju mogu da kažem sve najbolje, dugo ga poznajem. Postiže važne golove za ekipu, sjajan je čovek u svakom smislu. Nismo nikada na terenu imali duele, pozicije su nam takve da nismo usmereni direktno jedan na drugog. Da sam štoper... Ali iskreno ne bih voleo da se vraćam toliko, bolje on da juri mene. A-ha-ha..."


Tokom razgovora bilo je mnogo smeha i humora, peckanja na račun rivalstva Partizana i Crvene zvezde.Saša je u tim trenucima bio nešto raspoloženiji, s obzirom na to da je Partizan u minulih pet godina šampion. Mudri bi se samo nasmejao...
"Sale je totalno pozitivan lik, vrlo duhovit. Ima veliku energiju. Prvi je u ekipi da se našali, da prozove... E onda kada odemo na teren, reč je o totalno drugačijoj osobi. Daleko je ozbiljniji."


Posted Image Obojica, naravno, prate i vole strani fudbal.

Normalno je da očekuju da će jednog dana dresove Partizana i Zvezde zameniti nekim iz ozbiljnijih i jačih liga. Ko zna, možda će to biti kao i te večeri – Sale u Volfzburgu, Mudri u Rubinu.


"TI GLEDAŠ LIGU EVROPE, A JA JE IGRAM"


Ipak, da ne nagađamo previše, evo koji je bio Ognjenov izbor:
"Volim da pogledam utakmice najjačih liga na svetu - španske, engleske, italijanske... Tu su naravno Liga šampiona i Liga Evrope. To se dešava u slobodno vreme, kada nema utakmica."


Saša se ubacio nakratko:
"Samo da te podsetim da ja ipak igram tu Ligu Evrope koju ti gledaš. A-ha-ha..."


Nije mu Mudri ostao dužan.
"Pa dobro, igrao sam i ja s Jagodinom, istina kvalifikacije, ali verujem da će iduće sezone biti malo drugačije..."


Svesni su da ih očekuje još mnogo dokazivanja u domaćim takmičenjima.
"Meni je tek druga sezona da igram standardno našu najbolju ligu. Mislim da ima još dosta vremena da pokažem koliko znam. Imam želju da zaigram u nekom dobrom evropskom klubu, da obezbedim sebe i porodicu, omogućim joj normalan život. Eto to su mi želje. Mnogi me pitaju za ligu, ali šta da kažem? Prosto, ne znam, ali ako bih već morao
da biram, eto neka bude Holandija."


Sale vidi Mudrinskog u Engleskoj ili Španiji.
"On je visok i jak, dobro igra glavom, super bi se snašao u Engleskoj. A što se mene tiče, ma ko zna... Turska, Ukrajina, a-ha-ha... Eventualno Rusija... Šalu na stranu, ali zaista protiv Rusije ne bih imao ništa protiv. Nemačka je takođe atraktivna, slažem se i za Holandiju, ali da bi se tako nešto ostvarilo, moram još mnogo da pokažem u Srbiji, pa gde me put odvede."


Obojica razmišljaju o večitom derbiju. Ni jedan ni drugi nisu imali prilike da budu direktni akteri. Saša se i tu našalio, pa je istakao da je on ipak igrao derbi, ali onaj mini, beogradski OFK Beograd – Rad.Mudrinski ima vrlo jasan stav:
"Mislim da je za nas derbi u subotu mnogo važniji. Odgovara nam samo pobeda, nerešeno nikako, kako bismo ostali u trci za titulu. Igramo na svom stadionu, pred svojim navijačima. Trudićemo se da ih ne izneverimo. Za mene se dogodila velika promena – stigao sam u Zvezdu iz Jagodine, ipak male sredine, što ne može da se poredi. Dosta toga se dogodilo u ova dva meseca, ali nije to dug period. Mnogo mi je značilo što sam poznavao trenera iz reprezentacije, kao i dosta drugara. Brže sam se uklopio. Ne mogu ništa loše da kažem, stvarno mi je lepo. Ništa mi se negativno nije dogodilo do sada."


Sale se, ovog puta bez šale, prisetio prethodne tri utakmice Partizana i Crvene zvezde.
"Samo da se ne ponove. Jeste da smo osvojili titulu, ali nije bilo svejedno posle tih poraza. Tu su najvažniji bodovi u sezoni. Svaki navijač hoće pobedu u derbiju, kompletna Srbija živi za to. Imam baš tu u blizini jednog komšiju koji me stalno pita u vezi sa svakom utakmicom, a posebno se interesuje za mečeve protiv Zvezde."


Posted Image"KOLIKI TI JE UGOVOR?"


Zbog čega su odabrali fudbal? Kod Mudrinskogdosta toga ide od oca, nekada aktivnog fudbalera koji mu je preneo i ljubav prema Zvezdi. Ognjen je od pete godine učio šta znači fudbal i počeo da šutira loptu u Srbobranu. Sale je takođe krenuo kao klinac. Partizan je često tada dolazio na pripreme u Brzeće. Igrao jeMarković protiv vršnjaka iz Partizana, primećen je njegov talenat, tako da se Saša preselio u Beograd u sedmom razredu osnovne škole.
"Proveo sam mnogo lepih trenutaka u OFK Beogradu, bio sam tamo dve i po godine. Ali iskreno govoreći, uvek sam težio tome da se vratim u Partizan."


Momci su svesni da se bave ozbiljnim poslom, međutim, umeju i da se dobro provedu. Žestoko se slavilo na splavu River posle osvajanja prvog mesta u grupi i plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo mladih.
"Dobili smo Makedoniju i otišli da proslavimo kako dolikuje. Stvarno smo se mnogo dobro proveli tada. Bez opijanja naravno, sve u granicama normale", prisetio se Mudrinski, koji nam je ubrzo objasnio i šta bi radio da nije u fudbalu.
"Verovatno bih bio u Srbobranu, moji roditelji tamo imaju kafić. Znam da napravim odličan espreso. Imamo i porodičnu proizvodnju drvene ambalaže, gajbice za voće i povrće, tako da bih nešto od toga sigurno radio. Ne bih mogao da uporedim gradove u kojima sam do sada živeo s Beogradom, ipak je ovde sve daleko drugačije."


Saši je period adaptacije na prestonicu lakše prošao, jer je bio daleko mlađi. Opredelio se da živi u "Belvilu" iz prostog razloga što mu pruža mogućnost da vrlo brzo dođe do Zemunela.
"Najvažnije mi je da nemam gužvu do Teleoptika i nazad, što mi ova lokacija omogućava. Mnogo toga mi je blizu."


Posted Image


U Beogradu je nedavno bio čuveni motivacioni govornik Nik Vujičić, čovek koji je uspeo da prevaziđe ogromne fizičke hendikepe. Dotakli smo se malo i te teme, pošto je Mudrinski počeo da čita njegovu knjigu, a Marković je bio na Vujičićevom predavanju.
"Neverovatan čovek. Sigurno da nije lako govoriti o sebi na takav način kao što on to čini. Priznati da je razmišljao o samoubistvu, zbog čega se promenio. Objašnjava kako u životu jednostavno moraš da gledaš na stvari pozitivno."


Obojica priznaju da im najčešće postavljaju pitanje "koliki ti je ugovor?". Ovim momcima novac nije u prvom planu, mnogo im je važnije šta će i kako učiniti na terenu. Uostalom, pre mnogo godina nisu mogli da pretpostave da će biti u Zvezdi ili u Partizanu.


Marković i Mudrinski kažu da će maksimalno iskoristiti odmor posle naporne polusezone. To će biti vreme za "stvari lagane".
"Samo da nema tenzije... Ustaneš, pa kafica i novine, to je lagano. Ma jedna opuštencija", objasnio jeSaša, a po ko zna koji put te večeri s njim se složio Mudrinski.


Druženje smo završili uz kaficu u lokalu ispred Markovićeve zgrade.


  • 0

#18 Khal Drogo

Khal Drogo
  • Members
  • 7,907 posts

Posted 16 November 2012 - 13:13

Laganih 2-0 , Jankaru zaključavamo u šupu i igrači sami dobijaju rutinski.

Mudrinski daje gol glavom, Milijaš daje jednu bombu, ajjjje.
  • 1

#19 suptil

suptil
  • Members
  • 2,079 posts

Posted 16 November 2012 - 13:43

x poluvreme, resava se sve u drugom poluvremenu, uz mali broj golova ...
  • 0

#20 stvorko

stvorko
  • Banned
  • 3,004 posts

Posted 16 November 2012 - 13:47

x na poluvremenu je tradicionalan put ka Partizanovom uspehu na Marakani.
Od 100.derbija, Zvezda je samo dva puta pobedila nakon neresenog poluvremena (2-0 sa reberom i 1-0 djukic).

Zvezda derbije dobija na svom stadionu u prvom poluvremenu.
  • 2

#21 mozzer

mozzer
  • Members
  • 6,471 posts

Posted 16 November 2012 - 13:48

Mislim da ce ipak prevagnuti braca Scepovic bliokirajuci svaki napad i igru srednjaka Partizana... stoga 1:0 za Zvezdu, odlucuju: Scepovici; Osim ako Vermez talija ne odluci da ih izostavi iz tima, ali to je nemoguce...
  • 0

#22 Ajmo Milivoje

Ajmo Milivoje
  • Members
  • 9,612 posts

Posted 16 November 2012 - 14:02

Mazic sudi derbi...
  • 0

#23 Manoly

Manoly
  • Members
  • 14,176 posts

Posted 16 November 2012 - 14:09

Matora se sama bacila niz stepenice da bi naplatila visoko osiguranje od drzave.


Gurnuli je zlikovci, stvorko!
Čekaj mečku i na svojim vratima...
  • 0

#24 stvorko

stvorko
  • Banned
  • 3,004 posts

Posted 16 November 2012 - 14:12

nece oni kod nas. bar ne u toj meri.

vece govno, vise muva. manje govno, manje muva.

nismo mi stub srBstva , koji cemo im.


nego, ajd ti budi korektan kao Konstantin, pa me ugosti na nasem najvecem stadionu ko on na Cairu.

Edited by stvorko, 16 November 2012 - 14:14.

  • 0

#25 Manoly

Manoly
  • Members
  • 14,176 posts

Posted 16 November 2012 - 15:02

nece oni kod nas. bar ne u toj meri.

vece govno, vise muva. manje govno, manje muva.

nismo mi stub srBstva , koji cemo im.


nego, ajd ti budi korektan kao Konstantin, pa me ugosti na nasem najvecem stadionu ko on na Cairu.


Da ne pričamo puno o govnima različitog formata, ne bih pravio veliku razliku između dve strane, ali to je neka druga priča.
Uz naklon Konstantinu moram da konstatujem da bih te rado ugostio, ali obaveze me vode van Bg-a, pa neću ići na derbi, a kako stvari stoje niti ga gledati...
  • 0

#26 simple red white

simple red white
  • Members
  • 12,615 posts

Posted 16 November 2012 - 15:13

Izmedju 55-tog i 60-tog minuta bice sviran penal za nas tj bice 1:0 za nas.
  • 0

#27 stvorko

stvorko
  • Banned
  • 3,004 posts

Posted 16 November 2012 - 18:09

Mislim da ce ipak prevagnuti braca Scepovic bliokirajuci svaki napad i igru srednjaka Partizana... stoga 1:0 za Zvezdu, odlucuju: Scepovici; Osim ako Vermez talija ne odluci da ih izostavi iz tima, ali to je nemoguce...


Sta znam. Ako izuzmemo klinacko i seljacko ponasanje koje je pokupio od brata i jos nekih bivsih i sadasnjih igraca, Stefan Scepovic je po meni dobro odigrao ovu polusezonu. Davao je neke golove koji nisu izrazito centarforski.

Mene brine Pickobradi. Radi se o vrhunskom poslusniku, poltronu, kukavici. I kad je bila bolja situacija u klubu, nikada nije napao zvezdu. Odigrao je 3 prvenstvena derbija 0-0, 0-0. 1-1, ni u jednom sansu nismo napravili ako ne racunamo ponisten cist gol Ilieva s pocetka 2004.
Njegova formacija 4-5-0 u fazi napada, odnosno 9-1-0 u fazi odbrane moze rezultirati golom samo ako Bajko ponovo pocne da se drogira tako da je realno da ce Partizan ovu utakmicu izgubiti jer je Ivanov, koliko god ja gotivio ovog momka, sklon kiksevima u derbiju a Petrovic na golu mi uliva poverenje koliko i Muggsy Bogues na mestu teskog centra.
  • 0

#28 delgado

delgado
  • Members
  • 35,185 posts

Posted 16 November 2012 - 18:20

Ocekujem rutinsku pobedu Zvezde
  • 1

#29 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 16 November 2012 - 21:57

Mi imamo Toleta, Toleta, Toleta
Mi imamo Toleta, gde je Vama
:lol+:
  • 0

#30 simple minds

simple minds
  • Members
  • 11,226 posts

Posted 16 November 2012 - 22:18

Lola je ključar Marakane.


Edited by simple minds, 16 November 2012 - 22:19.

  • 0