Jump to content


Photo
- - - - -

FK Napredak Krusevac


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
19 replies to this topic

#1 RaleX037

RaleX037
  • Members
  • 527 posts

Posted 05 September 2012 - 10:09

Posted Image

Osnovan je 8. decembra 1946. Klupske boje su crveno-bele. Svoje utakmice igra na stadionu "Mladost" kapaciteta 10.331 mesto za sedenje.

Posted Image

U svojoj dugoj istoriji, nije imao vecih uspeha u domacem prvenstvu. Najbolji plasman ostvaren je u vreme najteze krize, kada je u sezoni 1994/95 Napredak zauzeo 4-o mesto.
U Evro takmicenjima izdvajaju se sezona 1979/80, kada je napredak eliminisan od Dinama iz Drezdena, kada je u oba meca slavio nemacki tim sa identicnim rezultatom 1:0.
U sezoni 1999/2000 ucescem u finalu kupa Napredak ostvaruje pravo da ponovo izadje na euro scenu. Ovoga puta fatalan je bio grcki OFI Krit, koji je posle 1:1 u Krusevcu slavio ubedljivo sa 5:0. Do duela sa OFI-jem Napredak je dosao eliminisavsi Tulevik iz Estonije, pobedom u Krusevcu sa 5:1 i remijem u gostima 1:1.
Jos bi trebalo pomenuti i par ucesca u kupu sajamskih gradova, a svakako najcuvenija utakmica sa Totenhemom, kada je Napredak ponizio britanskog velikana sa 4:0, a svakako najzasluzniji je Jovica Skoro, koji je na toj utakmici postigao het-trik.

Od 90-ih godina na ovamo, Napredak je u vise navrata ulazio u elitno drustvo srpskih fudbalskih klubova, ali se neverovatnom brzinom, uglavnom posle jedne sezone vracao u nizi rang takmicenja. Od 2007-e godine, tavori u prvoj ligi Srbije, a prosle sezone, posle katastofalnog prvogdela sezone u klub dolaze novi sponzori i sa velikom ambicijom pokusavaju da vrate Napredak tamo gde mu je i mesto, uzimajuci u obzir tradiciju. Posle odlicnog starta drugog dela sezone i hvatanja prikljucka sa vodecima (prisli na samo 5 bodova pred utakmicu sa Radnickim iz Nisa, dok je na polusezoni razlika bila cak 17), u jednoj od odlucijucih utakmica, tadasnji lider, danas Superligas Radnicki Nis, pokazuje da je puno bolji tim i oduzima sve nade Krusevljanima za povratak u elitu.
Ipak, sponzori kluba (Marko Miskovic, Goran Karic...), ne zele da u Napretku ostanu samo par dana i isticu da ne zele da rade stihijski, vec da od Napretka naprave stabilnog prvoligasa i ucesnika euro-takmicenja.
Igracka baza stvorena prosle sezone, prosirena je, tako da na svakom mestu konkurise po dva kvalitetna igraca. Uostalom to se najbolje vidi iz spiska igraca:

Golmani:
Nemanja Krznarić
Dalibor Milenković
Nenad Đurić


Odbrana:
Igor Petrović
Nemanja Janičić
Marko Paunović
Abraham Frimpong
Žarko Udovičić

Darko Dunjić
Bogdan Milošević
Srđan Ristić
Stefan Đuričić

Vezni red:
Obeng Regan
Petar Bojić

Nenad Gavrić
Nikola Milošević
Danijel Smiljković
Nemanja Zdravković
Predrag Jeremić

Radomir Koković
Milan Vignjević

Aleksa Božović
Ivan Kostić


Napad:
Nenad Mirosavljević
Nikola Popović
Nikola Trujić
Stevan Živković

Miloš Bajić



Stručni štab FK Napredak

Šef stručnog štaba: Neško Milovanović
Pomoćni trener: Miodrag Starčević
Pomoćni trener: Ivan Stefanović
Trener golmana: Miodrag Miletić
Doktor: Radojica Nestorović
Fizioterapeut: Radiša Milosavljević
Fizioterapeut: Svetomir Tomić
Ekonom: Dejan Pešić


Spisak je sa zvanicnog sajta, sajt je izuzetno lose azuriran, tako da ima jos par igraca (par talenata iz Gane), a nekoliko njih je i napustilo klub.

Pod vodjstvor novog trenera, Neska Milovanovica ( zamenio smenjenog Aleksandra Kristica), Napredak je u novoj sezoni ostvario 4 pobede iz isto toliko kola i trenutno je lider Prve lige Srbije, sa 12 bodova, ispred Vozdovca, Jedinstva iz Uzica i Cukarickog. Do sada su pred "carapanima poklekli:

1 kolo: Indjija - Napredak 0:2 (Gavric, Bojic)
2. kolo: Napredak - Mladi radnik 4:1 (B. Milosevic, Mirosavljevic 2, Paunovic) gledalaca 3.000
3. kolo: Mladenovac - Napredak 2:3 (B. Milosevic, Gavric 2)
4. kolo: Napredak - Bezanija 3:2 (Mirosavljevic 2, Vignjevic) - 6.000 gledalaca

Nadam se da ovde ima zaintersovanih za komentarisanje igara Napretka i da ce se ukljuciti u raspravu.

Zvanicni sajt kluba

Najbitniji detalji sa poslednjeg duela Napredak - Bezanija:

http://www.youtube.com/watch?v=KfMNyrvEOwQ

Edited by RaleX037, 05 September 2012 - 11:30.


#2 TheZvezdas

TheZvezdas
  • Members
  • 1,130 posts

Posted 05 September 2012 - 10:11

Uh, uh, uh, ovo će biti opasna tema, koja će da se graniči sa politikom :)

#3 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 05 September 2012 - 10:52

Najlepše želje....i da što pre igramo komšijski derbi... :+1:

#4 RaleX037

RaleX037
  • Members
  • 527 posts

Posted 05 September 2012 - 11:25

Hvala, nadam se da ce tema zaziveti.
Odgedao sam obe utakmice na stadionu, ova druga je bila nocna, pa je i poseta bila dosta veca. Napredak redovno prati oko 5000 navijaca.
Igra je u mnogim segmentima unapredjena u odnosu na proslu sezonu, nema bunarenja i preskakanja igre. Vecina golova je plod izgradjenih akcija, a igracki kadar je mnogo kvalitetniji nego sto se po imenima moze zakljuciti. Sportski direktor je Vladimir Matijasevic, dovodio je igrace planski i cak oteo par imena za koja su bili zainteresovani mnogi superligasi, pa cak i nasi najveci klubovi.
Nosilac igre je Nenad Mirosavljevic, ujedno i kapiten ovog mladog i perspektivnog tima, koji svojim iskustvom vodi u nove pobede. Pored njega tu je veznjak Gavric, koji me je najvise iznenadio svojim igrama, ali stvarno ne znam tok njegove karijere. Ali da ne preskacem, na golu je standardan Nemanja Krznaric. Cini se kao odlican golman, dosao je iz Mladosti iz Lucana, ali na poslednjoj utakmici sa Bezanijom napravio par kardinalnih gresaka.
Bekovski tandem cine Marko Paunovic i Zarko Udovicic, obojica su izuzetno prodorni, ali su i u defanzivi odlicni. Stoperski par su Nemanja Janicic i Branko Milosevic. Prvi dolazi iz Bezanije, ne tako davno pominjano i interesovanja oba velika beogradska kluba, dok je Milosevic pred ovu sezonu stigao iz Mladosti iz Lucana i vec postigao dva gola. Prve alternative su Abraham Frimpong na poziciji stopera, i Darko Dunjic, iskusni internacionalac, koji je od dolaska pre vise meseci vukao povredu i tek pre koji dan se prikljucio treninzima.
Na mestu zadnjeg veznog je iskusni Kokovic, nekadasnji kapiten Rada i u par navrata "neuspesni" internacionalac.
U veznom redu preovladava mladost, Nikola Milosevic, velika nada krusevackog fudbala i Obeng Regan, decko koji je na mecu sa Bezanijom zadivio Krusevac, pre svega borbenoscu (oduzeo preko 30 putaloptu suparnickim igracima), a onda i tehnikom koju poseduje. Ovo mu je druga utakmica za klub, jer je tek pre 10-ak dana napunio 18 godina i stekao pravo nastupa van Gane. Bivsi je saigrac Asamoe, ali bih rekao da je daleko ispred u mnogim segmentima igre.
Levo krilo je Nikola Trujic, jedan od retkih igraca koji nije Napretkov po ugovoru, vec je pozajmljen iz redova sampiona drzave, beogradskog Partizana. Izuzetno je prodoran i brz i Partizance vrlo brzo imati izuzetno levo krilo.
Desno igra vec spominjani Gavric, a u samom spicu napada iskusni Mirosavljevic.
Napredak igra u formaciji 4-5-1, koja se u fazi napada izuzetno brzo transformise u 4-3-3.
I klupa nije nista slabija. Vec sam spomenuo Frimponga i Dunjica, a svakako treba spomenuti i Petra Bojica, veznog, koji je takodje vrlo cesto starter. Neodoljivo likom podseca na Duleta Savica, a i lucidnoscu nije daleko. Tu je i Milan Vignjevic, pridoslica iz BSK-a, za koga je takodje navodno bila zainterosava Zvezda, pa cak i Partizan. Tu je i iskusni Predrag Jeremic, kao i jos jedna velika nada krusevackog fudbala, Milos Bajic, napadac koji je na svojoj debitantskoj utakmici postigao prelep gol.

Evo jos malo highlightsa sa prethodnih utakmica. Ovde imate i malo navijackih pesama :D

Mladenovac-Napredak


Napredak - Mladi radnik:

Edited by RaleX037, 05 September 2012 - 11:28.


#5 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 05 September 2012 - 12:02

lepo bi bilo kad bi napredak postao ozbiljan klub, za sad rade OK ali u srbiji se to brzo okrene pa pukne tikva

#6 Manoly

Manoly
  • Members
  • 14,176 posts

Posted 05 September 2012 - 12:10

Kruševac zaslužuje tim u najvišem rangu takmičenja, Napredak je klub sa tradicijom i mislim da se po uplivu određenih sredstava ne postavlja pitanje za sledeću sezonu.

Srećno!

#7 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 05 September 2012 - 12:24

4. kolo: Napredak - Bezanija 3:2 (Mirosavljevic 2, Vignjevic) - 6.000 gledalaca


Sjajan podatak za 2. ligu... :+1:

#8 Poaro

Poaro
  • Members
  • 2,772 posts

Posted 05 September 2012 - 12:42

Rale, samo jedna malo ispravka, nece biti da od 2007. Napredak tavori u prvoj(drugoj) ligi kad su sezone 2007/08 i 08/09 jedne od najuspesnijih u istoriji kluba, 5. i 6. mesto, cak je u onoj 07/08 poslednje kolo odlucivalo o plasmanu u Evropu..

Inace, sto se broja navijaca i kad je druga liga u pitanju, secam se jednog meca izmedju Napretka i Radnickog NI u sezoni 2001/02 kad je bio pun stadion(nekih 10-15 hiljada), s tim sto mu ja nisam prisustvovao jer sam isao u Leskovac na basket Zdravlje-Zvezda :D

Lep uvod, Rale, :+1: samo ne znam da li ovde ima jos Krusevljana koji bi te ispratili na temi, mada mozda ista i privuce neke nove clanove

#9 bojanPFC

bojanPFC
  • Members
  • 340 posts

Posted 05 September 2012 - 13:00

Sjajan podatak za 2. ligu... :+1:

Chu za drugu ligu, to bi bio fantastican podatak i za prvu a kamoli drugu ligu..
Partizan-BSK, Gledalaca:3.500
Partizan-Jagodina, Gledalaca. 2.000

#10 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 05 September 2012 - 13:04

videh na sajtu kluba da nekadašnji prvi strelac jugo lige Dragoljub Kostić trenira pionire u Kruševcu tu su još u mlađim kategorijama filipović,milutinović,vidojević sve dobri igrači i ne sumnjam da će stvoriti neke nove klince jer tamo ima puno talentovane dece

#11 RaleX037

RaleX037
  • Members
  • 527 posts

Posted 12 September 2012 - 03:09

Napredak je tokom vikenda nastavio niz pobeda na gostovanju u Novom Sadu:



Put ka eliti nastavlja se u subotu od 19h pprotiv zajecarskog Timoka.

#12 RaleX037

RaleX037
  • Members
  • 527 posts

Posted 17 September 2012 - 17:16

Napredak - Timok 2:0



Napredak je prvi sa maksimalnih 18 bodova, slede Vozdovac sa 14 i Cukaricki sa 13...

#13 RaleX037

RaleX037
  • Members
  • 527 posts

Posted 17 September 2012 - 20:06

Rale, samo jedna malo ispravka, nece biti da od 2007. Napredak tavori u prvoj(drugoj) ligi kad su sezone 2007/08 i 08/09 jedne od najuspesnijih u istoriji kluba, 5. i 6. mesto, cak je u onoj 07/08 poslednje kolo odlucivalo o plasmanu u Evropu..

Inace, sto se broja navijaca i kad je druga liga u pitanju, secam se jednog meca izmedju Napretka i Radnickog NI u sezoni 2001/02 kad je bio pun stadion(nekih 10-15 hiljada), s tim sto mu ja nisam prisustvovao jer sam isao u Leskovac na basket Zdravlje-Zvezda :D

Lep uvod, Rale, :+1: samo ne znam da li ovde ima jos Krusevljana koji bi te ispratili na temi, mada mozda ista i privuce neke nove clanove


U pravu si za ovo, inace je to peto mesto i najbolji plasman ikada u istoriji kluba (mada ni za to bas nisam siguran).

2009-e smo ispali i od tada nismo bili u eliti.

Edited by RaleX037, 17 September 2012 - 20:08.


#14 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 30 April 2013 - 21:57

 

SPISAK 500 NAJVEĆIH DUŽNIKA - PRAVNA LICA

 

395 FUDBALSKI KLUB NAPREDAK 100475294 125.128.137 aktivan

http://www.poreskaup...naLicaDug_5.pdf

 

:mellow: 



#15 RaleX037

RaleX037
  • Members
  • 527 posts

Posted 28 June 2013 - 08:05

FK Napredak – prelazi i nagađanja

 

 

 

Dugo se nagađalo ko će biti trener ekipe Napretka. Imena koja su se pominjala išla su od vrlo zvučnih domaćih stručnjaka, poput Rajevca, Stepanovića, Živadinovića, pa do onih iz inostranstva. Na kraju, ispostavilo se da su ipak bila samo nagađanja, potpisao je Milan Lešnjak.

Kada su igrači u pitanju i tu postoji puno pretpostavki, nezvaničnih informacija po društvenim mrežama, velikih želja i nagađanja, pa prenosimo neke od njih.

Brana Ilić – Sigurno se sećate ovog fudbalera, nastupao je za Rad, Partizan i Vojvodinu. Smatran je za veoma talentovanog fudbalera, na kraju je završio u Grčkoj, a sada traži šansu da pokaže da je zaista veliki igrač.

Prins Tejgo – Igrač koji je dugo bio na meti večitih, na kraju igrao u Partizanu, navodno je u pregovorima sa Markom Miškovićem! Veliko pojačanje ako do toga dođe.

Sebastijan Kristofo – Član mlade reprezentacije Urugvaja, nastupa u najpopularnijem klubu te zemlje – “Penjarol”, igrao i u seniorskoj reprezentaciji jednu utakmicu. Igra u veznom redu.

Huan Itrube – Reprezentativac Argentine (do 20 godina), igra u Portu kao pozajmljeni igrač River Plate. Igra na poziciji krilnog napadača. Kada je ovaj igrač u pitanju, i on sam je potvrdio da postoji interesovanje našeg kluba, kao i da je otvoren za pregovore.

Inače, Marko Mišković, finansijer Napretka, za klupski sajt je izjavio da ne želi u ovom trenutku da otkriva potencijalna pojačanja: “Nažalost ne,” rekao je Mišković “jer u Srbiji cene igrača su ekstremno visoke za one klubove koji finansijski dobro stoje”.

Ono što se sigurno zna je da je Miloš Deletić (20) potpisao. Ovaj bivši igrač Vojvodine nije se naigrao u toj ekipi, pa će mesto u timu tražiti u Napretku. Igra na poziciji krilnog napadača.

Interesovanje za pojačanja je svakako ogromno, kao što su i očekivanja od ekipe u narednoj sezoni.

 

izvor


Edited by RaleX037, 28 June 2013 - 08:09.