Jump to content

Photo
- - - - -

Moralo je...nazalost !

drzavljanstvo otpust

• Please log in to reply
159 replies to this topic

#1 tirrex

tirrex
  • Members
  • 41 posts

Posted 25 August 2012 - 14:01

Ostala neka,manja,pokretna imovina.Samo cu da sacuvam dokumenta,nesto slika,uspomena...Ostalo prodajem,pa...put pod noge ! :ss:

Attached Files

#2 Ibiza

Ibiza
  • Members
  • 779 posts

Posted 25 August 2012 - 15:47

Srecno! Sreca prati odvazne, kazu latini.

#3 sorb

sorb
  • Members
  • 375 posts

Posted 25 August 2012 - 15:49

Jel' ovo neka fora?
Odricati se jednog drzavljanstva, a nemati rezervno.
...ili mislis da je ocaj dovoljan razlog da 'dobijes azil', drzavljanstvo druge zemlje.
Skola, vidim, ti nije neka karta za ulazak u 'pravnu, demokratsku drzavu'.
Gde vi, ljudi zivite

#4 tirrex

tirrex
  • Members
  • 41 posts

Posted 26 August 2012 - 13:00

Srecno! Sreca prati odvazne, kazu latini.

Hvala ! Trebace mi :+1: !

#5 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 1,953 posts

Posted 26 August 2012 - 15:54

Jel' ovo neka fora?
Odricati se jednog drzavljanstva, a nemati rezervno.
...ili mislis da je ocaj dovoljan razlog da 'dobijes azil', drzavljanstvo druge zemlje.
Skola, vidim, ti nije neka karta za ulazak u 'pravnu, demokratsku drzavu'.
Gde vi, ljudi zivite

U Srbiji.
Goran ima zanat rukuama, zna neshto da radi. Moji se nisu usrecili sa fakultetskim diplomama, ako emigriraju, imace iste shanse kao i Goran.
Ne moram da formalno trazim otpust iz drzavljanstva, Srbija i ja smo se odavno razishle a ako bas hocete da znate kako se osecam - ja sam apatrid, odavno.
Gorane, ako ne pokushate, kajacete se, srecno!

Edited by highlanderka, 26 August 2012 - 15:57.

#6 Mimix

Mimix
  • Members
  • 460 posts

Posted 26 August 2012 - 16:04

Jedna od mojih vecitih dilema,da li je i koliko pametno otici i spaliti sve mostove za sobom,ili ipak treba ostaviti sebi mogucnost povratka? Ako se spali most za sobom, onda nema nazad,sto moze da predstavlja dodatni motiv da se cvrsce i odlucnije krene prema napred. Ako se ostavi mogucnost povratka,da li ovo moze da bude razlog za nekakvu podsvesnu samosabotazu na putu ka napred? Ljudska psiha je cudo jedno...
U svakom slucaju,cestitam na hrabrosti i srecno...

#7 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,994 posts

Posted 26 August 2012 - 18:04

srećno, šta god da je plan

mada iskreno, ne kontam šta je plan?

znam da neke zemlje ne dozvoljavaju dvojno državljanstvo, ali šta se dobija ako se odrekneš srpskog a nemaš nijedno drugo?

#8 Ibiza

Ibiza
  • Members
  • 779 posts

Posted 26 August 2012 - 18:13

Jedna od mojih vecitih dilema,da li je i koliko pametno otici i spaliti sve mostove za sobom,ili ipak treba ostaviti sebi mogucnost povratka? Ako se spali most za sobom, onda nema nazad,sto moze da predstavlja dodatni motiv da se cvrsce i odlucnije krene prema napred. Ako se ostavi mogucnost povratka,da li ovo moze da bude razlog za nekakvu podsvesnu samosabotazu na putu ka napred? Ljudska psiha je cudo jedno...
U svakom slucaju,cestitam na hrabrosti i srecno...

William Osvajac je, kad se iskrcao u Englesku, unustio sve brodove kojima je doplovio, i uspeo!

#9 Upekkha

Upekkha
  • Members
  • 1,157 posts

Posted 26 August 2012 - 18:49

1. Prestanak državljanstva otpustom

Član 28

Državljaninu Republike Srbije državljanstvo Republike Srbije prestaje otpustom ako podnese zahtev za otpust i ako ispunjava sledeće uslove:

1) da je navršio 18 godina života;

2) da nema smetnji u pogledu vojne obaveze;

3) da je izmirio poreze i druge zakonske obaveze u Republici Srbiji;

4) da je regulisao imovinskopravne obaveze iz bračnog odnosa i odnosa roditelja i dece prema licima koja žive u Republici Srbiji;

5) da se protiv njega u Republici Srbiji ne vodi krivični postupak za krivična dela za koja se goni po službenoj dužnosti, a ako je u Republici Srbiji osuđen na kaznu zatvora - da je tu kaznu izdržao;

6) da ima strano državljanstvo ili dokaz da će biti primljen u strano državljanstvo.

#10 Hill Bill

Hill Bill
  • Members
  • 6,293 posts

Posted 26 August 2012 - 19:11

6) da ima strano državljanstvo ili dokaz da će biti primljen u strano državljanstvo.

Case closed. Spin.

#11 tirrex

tirrex
  • Members
  • 41 posts

Posted 28 August 2012 - 23:55

U Srbiji.
Goran ima zanat rukuama, zna neshto da radi. Moji se nisu usrecili sa fakultetskim diplomama, ako emigriraju, imace iste shanse kao i Goran.
Ne moram da formalno trazim otpust iz drzavljanstva, Srbija i ja smo se odavno razishle a ako bas hocete da znate kako se osecam - ja sam apatrid, odavno.
Gorane, ako ne pokushate, kajacete se, srecno!

Nisam krivicno gonjen,ni kaznjavan.Imam oko 25 godina iskustva,u poslovima oko elektronike i u telekomunikacijama.Vrlo dobro citam,pisem,a dovoljno dobro govorim nemacki i engleski.Nezenja-do sada uspesno odolevao...
Valjda je dosta za novi pocetak...?!! ;)

#12 Lotosss

Lotosss
  • Members
  • 145 posts

Posted 29 August 2012 - 10:58

Nekoliko dana nakon 5.oktobra...sedi društvo, svi veseli, najbolje dane mladosti utrošismo pišteći i zviždeći po ulicama, na mitinzima i protestima...stanje euforično, napokon ćemo živeti kao sav normalan svet..dolazi nam jedan drug, osmeh od uva do uva...i baca na sto pasoš.
Idem, reče, a mi svi navalismo na njega - pa gde sad, sad će da nam krene... "Idem, i nikad više se neću osvrnuti, niti doći...a da ste pametni, i vi biste isto...uvek ćete biti dobrodošli u moj dom!"
Šta danas reći - ko je bio u pravu?
Evo i ja se, nepunih mesec dana stariji od pokretača ovog topica (ako je suditi po priloženom dokumentu), premišljam i spremam da odem...i to je poraz jedne države, ne kada idu mladi, fakultetski obrazovani ljudi...već ljudi duboko zašli u petu deceniju, profesionalno i materijalno dokazani u svojoj sredini, jer im se SMUČILO ovo ovde. Podržavam, i svaka čast, samo hrabro napred!

#13 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,994 posts

Posted 29 August 2012 - 14:00

i dalje mi nije jasno čemu otpust iz državljanstva

#14 acajou

acajou
  • Members
  • 3,671 posts

Posted 29 August 2012 - 14:09

Mozda covek ide u zemlju u kojoj mu dozvoljavaju samo jedno drzavljanstvo.. ;)

#15 Sunshine State

Sunshine State
  • Members
  • 835 posts

Posted 29 August 2012 - 14:30

Ali, kako ce dobiti otpust ako nema "strano državljanstvo ili dokaz da će biti primljen u strano državljanstvo."?