Osim u Singapuru, gde pijem vodu iz vodovoda, ne pijem je nigde na jugoistoku Azije.
Medjutim, sve te zemlje imaju na ulicama neverovatnu ponudu hrane, koja zaista mami. Sve te zemlje imaju na ulicama i "jedaonice" gde se hrana nudi zaista jeftino, a moze biti vrlo ukusna.
Zdravstvene opasnosti su intoksikacija, toksoinfekcija i amebijaza, sto je najgore,
U Kuala Lumpuru sam gledao predvece pacove velike "k'o macke" kako tuda trce. Bubasvabe, normalno, gamizu na sve strane, a velike su za "tri u porciju".
Medjutim, za one koji idu s ruksakom na ledjima, to je vrlo jeftin nacin prehrane.
Ja se uvek ustrucavam, ali sam mozda i pomalo paranoidan.
Uzgred, ako ste spremni da preuzmete izvestan rizik, nemate mnogo para, a niste paranoidni kao ja, to je odlican i jeftin izbor.
Ako ste u Kampuciji (Kambodzi), Vijetnamu i cak u Tajlandu, budite oprezni s morskom hranom; uverite se da je riba sveza, a racici (shrimps), mogu biti ozbiljno zagadjeni teskim metalima.
Desilo mi se u Bangkoku da sam u dobrom hotelu jeo nekakvu lokalnu varijantu od krabe, zive
udavljene u ulju, sa strasno mnogo ljute paprike odozgo - ceo naredni dan proveo sam u WC-u moje hotelske sobe.
Sto se morske hrane tice, opet je Singapur najsigurniji, cak i u malim restorancivima i na ulici. Singapurska kraba je delikates, koji vredi probati.
Edited by vladan, 01 July 2012 - 20:51.