Preleteo sam par puta preko ovog subforuma, i ok, našao sam neke informacije koje su jako korisne (i otrežnjujuće), ali bih bio zahvalan ukoliko bismo mogli da ih malo personalizujemo
Završio sam Ekonomski u Bgd, na istom ću završiti studijski program IMQF (za one malo manje upućene, master kvantitativnih finansija koji se izvodi na engleskom jeziku i na kom predaju neke od najvećih svetskih i evropskih faca struke). Moj cilj je da me nakon tog mastera pošalju na PhD studije negde van, i to je najbolji i najjednostavniji scenario za otići, i to je ok.
E, sad, poenta je u alternativnom planu, ako PhD studije ne uspeju.
Kako sa relativno dobrim (u rangu sa onim što se u svetu radi; kod nas nema bolje) masterom iz kvantitativnih finansija otići u Singapur ili Hong Kong? Ili možda u neku zemlju koja vama zvuči kao bolja opcija?
Radno iskustvo do sad je, čini mi se, sasvim ok za nekoga ko je tek završio faks, da ne navodim sad ako nema potrebe.
I u najgorem slučaju - kako samo sa diplomom Ekonomskog otići negde? Čini mi se da diploma Ekonomskog nije baš wild card za takve stvari.
Kako se to vama čini, i kakvi su vaši saveti?