Jump to content


Photo
- - - - -

ziva riba


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
7 replies to this topic

#1 golosina

golosina
  • Members
  • 499 posts

Posted 05 June 2012 - 23:08

Ne pricam iskljucivo o sushiju vec o onim tanusnim filetima pastrmke ili lososa kojih ima po supermarketima.
Ja ih obozavam.

I sad tako spremila sebi veceru, i ajd bas da izguglam to sto jedem.. Kad ono prvi link, imam i sta da vidim!
http://www.gourmet.c...salmon-tapeworm

Sta mislite o ovome i uopste na temu za i protiv zive ribe?

#2 oslo

oslo
  • Members
  • 812 posts

Posted 05 June 2012 - 23:30

ja obozavam sve varijante zive ribe, skroz sveza ili marinirana ili ona meni najdraza fermentirana, skandinavci zovu rakfisk.

a takve clanke preskaci, ako krenemo da googlamo sta sve ima da se nadje u salati, mesu, vocu, rekama, zemlji..... nit cu jesti ,nit se leti kupati u reci, jezeru, nit bosa hodati. sve je to sto pisu istina ali srecom statistika je na nasoj strani....

Ne pricam iskljucivo o sushiju vec o onim tanusnim filetima pastrmke ili lososa kojih ima po supermarketima.
Ja ih obozavam.

I sad tako spremila sebi veceru, i ajd bas da izguglam to sto jedem.. Kad ono prvi link, imam i sta da vidim!
http://www.gourmet.c...salmon-tapeworm

Sta mislite o ovome i uopste na temu za i protiv zive ribe?



#3 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 05 June 2012 - 23:36

Sta mislite o ovome i uopste na temu za i protiv zive ribe?


Ja mislim da treba voditi racuna o proizvodjacu/isporucitelju. Ovde se marinirani losos jede na angro, ali nikad nisam cula da se neko razboleo od njega. Tako da nema razloga za nepoverenje.

#4 golosina

golosina
  • Members
  • 499 posts

Posted 06 June 2012 - 00:49

a ja se bas bila uprpila. jos odlucim kao ajd da dam i macki da proba, macka ce detektovati ako nesto nije u redu. kad ono macka, koja inace obozava zivu ribu, ni da omirise!!? al na kraju sam pojela, u kombinaciji sa dinjom, savrsenstvo vredno rizika :)

#5 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 06 June 2012 - 01:17

a ja se bas bila uprpila. jos odlucim kao ajd da dam i macki da proba, macka ce detektovati ako nesto nije u redu. kad ono macka, koja inace obozava zivu ribu, ni da omirise!!? al na kraju sam pojela, u kombinaciji sa dinjom, savrsenstvo vredno rizika :)


Ma samo krkaj i ne sekiraj se. I ja se takvih delikatesa nikad ne bih odrekla. Mace to nece zbog soli. Ne znaju sta je dobro (ali zato znaju sta podize pritisak i razara bubrege :lala: ).

#6 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 09 June 2012 - 12:24

Sorry, ne volim...
Meso (pravo) krvavo, a riba vrlo dobro termicki obradjena.
Stvar ukusa...

Edited by vladan, 09 June 2012 - 12:25.


#7 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 09 June 2012 - 22:54

...

Ovde se opet, po ko zna koji put, brkaju pojmovi.

'Ziva riba' - nesto iz azijatske kuhinje sto mrda u tanjiru i 'sirova riba' nesto seceno / soljeno i ponudjeno uz japanski wasabe koji ubija parazite.

...



#8 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 26 June 2012 - 03:02

Ja obicno izbegavam sushi restorane u sirokom krugu ali sam pre par godina imao priliku da probam ribu spremljenu bez kuvanja u Kostariki.Riba se utopi u limunov sok,kokosovo mleko, so i jos neke zacine koje nisam mogao da definisem i onda stoji u staklenoj posudi na suncu XX broj sati.Nakon toga se stavlja na hladjenje i sluzi hladna.