ziva riba
#1
Posted 05 June 2012 - 23:08
Ja ih obozavam.
I sad tako spremila sebi veceru, i ajd bas da izguglam to sto jedem.. Kad ono prvi link, imam i sta da vidim!
http://www.gourmet.c...salmon-tapeworm
Sta mislite o ovome i uopste na temu za i protiv zive ribe?
#2
Posted 05 June 2012 - 23:30
a takve clanke preskaci, ako krenemo da googlamo sta sve ima da se nadje u salati, mesu, vocu, rekama, zemlji..... nit cu jesti ,nit se leti kupati u reci, jezeru, nit bosa hodati. sve je to sto pisu istina ali srecom statistika je na nasoj strani....
Ne pricam iskljucivo o sushiju vec o onim tanusnim filetima pastrmke ili lososa kojih ima po supermarketima.
Ja ih obozavam.
I sad tako spremila sebi veceru, i ajd bas da izguglam to sto jedem.. Kad ono prvi link, imam i sta da vidim!
http://www.gourmet.c...salmon-tapeworm
Sta mislite o ovome i uopste na temu za i protiv zive ribe?
#3
Posted 05 June 2012 - 23:36
Sta mislite o ovome i uopste na temu za i protiv zive ribe?
Ja mislim da treba voditi racuna o proizvodjacu/isporucitelju. Ovde se marinirani losos jede na angro, ali nikad nisam cula da se neko razboleo od njega. Tako da nema razloga za nepoverenje.
#4
Posted 06 June 2012 - 00:49
#5
Posted 06 June 2012 - 01:17
a ja se bas bila uprpila. jos odlucim kao ajd da dam i macki da proba, macka ce detektovati ako nesto nije u redu. kad ono macka, koja inace obozava zivu ribu, ni da omirise!!? al na kraju sam pojela, u kombinaciji sa dinjom, savrsenstvo vredno rizika
Ma samo krkaj i ne sekiraj se. I ja se takvih delikatesa nikad ne bih odrekla. Mace to nece zbog soli. Ne znaju sta je dobro (ali zato znaju sta podize pritisak i razara bubrege ).
#6
Posted 09 June 2012 - 12:24
Meso (pravo) krvavo, a riba vrlo dobro termicki obradjena.
Stvar ukusa...
Edited by vladan, 09 June 2012 - 12:25.
#7
Posted 09 June 2012 - 22:54
Ovde se opet, po ko zna koji put, brkaju pojmovi.
'Ziva riba' - nesto iz azijatske kuhinje sto mrda u tanjiru i 'sirova riba' nesto seceno / soljeno i ponudjeno uz japanski wasabe koji ubija parazite.
...
#8
Posted 26 June 2012 - 03:02