Jump to content

Photo
- - - - -

O forumu, Prison Breaku, moderaciji itd.

• This topic is locked This topic is locked
97 replies to this topic

#31 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 6,187 posts

Posted 27 May 2012 - 15:33

A ti bi malo "pozitivne atmosfere" sa tog foruma da preseliš ovde? Malo prostačenja, ha? Ala bi ti to leglo!
Ovako, sve je nekako sterilno na ovom forumu.
Zašto ti nisi otvorio temu o ESC- u nego se pozivaš na forum na kojem je "ekipa" daleko bolje organizovana na proterivanju neistomišljenika nego ijedan drugi forum na BHS- u?

Odgovorio si sam sebi. Ko god da je otvorio temu o Eurosongu, ispao bi prostak koji pokusava da siri pozitivnu atmosferu dok se ratni zlocinci nekaznjeno setaju na slobodi, ljudska prava se krse na svakom koraku, a i Hilandar gori.
Da je topic otvorio Rotterdamac, do sada bi se vec uveliko pricalo o opojnim drogama, da je Vilhelmina odavno bi se stiglo do kiflica i Jorgovanke Tabakovic, da je Baron, tek tu bi bilo gadarija svake vrste.... Eto, pomenuh samo neke od nas koji smo se danas javili na ovom topicu, a niz se moze nastaviti do u beskraj. Koliko to ima veze s mozgom, kad je rec o festivalu lakih nota u koji su sinoc bile uprti oci stotina miliona tv gledalaca u Evropi i okolini? Nema nimalo.
Sinoc sam, nakon odgledanog finala, sela uz komp da vidim kakvi su utisci drugih. Bas kao sto sam radila i prethodnih godina. Trazim, trazim, ali nista... Morala sam da se zadovoljim lokalnim medijima, njihovim komentarima citalaca i forumima. Mogu ti reci da je sve prastalo od euforije, a i u RL su petarde letele kroz prozore i automobili trubili na sve strane. Valjda su nekako zasluzili malo pozitivne atmosfere, pa im se prasta i to, i skakanje u centralnu gradsku fontanu, i dvoprstasenje.... Sto ovde nije slucaj, pa je blam i priznati da si gledao taj opijum za sVrBski narod.
Drugi razlog zbog kog niko nije otvorio topic o Eurosongu na fb92 je mnogo trivijalniji: Sve manje ljudi ga uopste posecuje. Nekome je to razlog za smeh. Meni nije.

#32 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 9,150 posts

Posted 27 May 2012 - 15:39

...

Meni koliko je poznato, ovde na forumu je iz godine u godinu bilo tih evrovizijskih tema. Ima dole na Muzici, moze da se proveri. Ne secam se da je bilo frke oko toga.

#33 melankolic

melankolic
  • Members
  • 13,321 posts

Posted 27 May 2012 - 15:45

Odgovorio si sam sebi. Ko god da je otvorio temu o Eurosongu, ispao bi prostak koji pokusava da siri pozitivnu atmosferu dok se ratni zlocinci nekaznjeno setaju na slobodi, ljudska prava se krse na svakom koraku, a i Hilandar gori.

Iskreno, nisam čitao dalje od ovog tvog konfabuliranja.
Da li ti, kako si to rekla jednom prilikom, stvarno prvo pročitaš ono što pošalješ ili reaguješ po automatizmu? Da li si pročitala ijednu stranicu teme o ESC 2012 na tom forumu? Ja jesam, sve do jedne stranice. I mogu da ti kažem da SrBovi nikako da izađu iz teorije (svealbanske) zavere (začinjene gerontofobijom, mizoginijom, homofobijom...). Ali to je samo ESC, zezamo se, širimo pozitivnu atmosferu... doduše, među pripadnicima sopstvenog naroda. Kome se ne sviđa naš humor, malo ćemo ga podbosti "vi, Hrvati, ustaše... hahahaha" PPP humorom a ako i to ne pomogne, doći će već neko ko će te staviti u groups "pilićari" ili neku drugu sa egzotičnim nazivom.
Znači, ne govorim ovo napamet kao ti. Niti sam licemer, kao neki, koji na ovom forumu pozivaju druge da umesto njih otvore temu (koja na xyz forumu ima 36475936216 strana a ovde nijednu) jer će se u suprotnom svesti na moderaciju i par njih iz "ekipe".

Edited by melankolic, 27 May 2012 - 15:56.

#34 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 6,187 posts

Posted 27 May 2012 - 16:03

Da li si pročitala ijednu stranicu teme o ESC 2012 na tom forumu?

Nisam. Retko tamo svracam i veoma kratko se zadrzavam. Ni ovom prilikom mi nije palo na pamet da ih branim ili namecem kao svetao primer ovom, ili bilo kom drugom forumu. Jos manje da poredim tamosnji topic s ovdasnjim, nepostojecim. Samo sam konstatovala ono isto sto i Rotterdamac: Da je cudno da nesto sto je ovog vikenda toliko aktuelno u celoj Evropi, ne ostavi ni najmanjeg traga na ovom forumu.

Meni koliko je poznato, ovde na forumu je iz godine u godinu bilo tih evrovizijskih tema. Ima dole na Muzici, moze da se proveri. Ne secam se da je bilo frke oko toga.

I ti, kao i Melankolic, zamenjujes teze. Ne radi se o tome kakvi su bili nekadasnji topici o ESC, nego o tome kakav je fb92 danas.

#35 Vesna

Vesna
  • Members
  • 18,446 posts

Posted 27 May 2012 - 16:07

upravo o tome se radi. bilo ih je a više ih nema. i ne samo tih jer šta god da napišeš dobićeš na vrat jednog melankolika (ne veruješ? pogledaj post ) ili nekog drugog od "moderatorske dece". i dajte da se više ne lažemo da nisu u pitanju moderatorske (da ne idem naviše u hijerarhiji) simpatije ili antipatije. a zašto je to tako, to bi trebalo da znate. a ne znate.
doduše, znam ja.

zoran lepo reče da moderatori nisu birani na izborima već su postavljeni od strane onih koji kreiraju politiku foruma, kakva god da je i biraju se na osnovu toga koliko su voljni da je slede. i ti i ja vrlo dobro znamo da je tako. s tim što ja to mogu i hoću da kažem a vi (još uvek) nećete. mada ostavljam mogućnost da vam ništa (još uvek) nije jasno.

u svojih 12 godina postojanja forum nije bio ovoliko polarizovan, čak ni kada su na njemu obitavali mnogo "čvršći" nacionalisti nego što su ovi sadašnji. čak i onaj ko eventualno prvi put čita forum ne mora da ide dalje od ovog topika, već na njemu će mu sve biti kristalno i do detalja razjašnjeno.

moderatori su najodgovorniji za atmosferu na forumu jer je oni kreiraju mogućnostima da usmeravaju diskusiju bilo brisanjem postova, opomenama, kažnjavanjem ili čime god već. svaki "požar" koji je nastao je posledica pogrešne reakcije moderatora. koliko je ko iz mod tima voljan da uvidi da je loše procenio situaciju ili pogrešio i shodno tome prilagodi/izmeni donetu odluku ili da je tvrdoglavo brani bez obzira na reakcije, to je već stvar ličnog izbora svakog pojedinca.

sve u svemu, sve se svodi na politiku od koje ni ti lično, ma koliko se trudila da prikažeš drugačije, nisi imuna - sami ste to tražili.

edit: link

Edited by ...., 27 May 2012 - 16:10.

#36 Tarmi

Tarmi
  • Members
  • 981 posts

Posted 27 May 2012 - 16:10

Kada smo bili klinci, u kraju smo imali jednoga pandura tupču, koji je svima dosađivao, šetkao se i uglavnom se pravio pametan.

I svaki put kada bi nas prekinuo u loptanju ili nam oduzeo loptu, mi bismo porazbijali noćno osvetljenje i sačekali ga pijanoga iz kafane kasno u noć, i izuli od batina.

Ujutro bi tako ugruvan morao da se bori sa mamurlukom, ali je nekako prema svima bio prijatniji, pristupačniji i podnošljiviji.

Je l' vi odmarate nekad, ili ste uvek pametni?

Edited by Tarmi, 27 May 2012 - 16:13.

#37 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 9,150 posts

Posted 27 May 2012 - 16:20

I ti, kao i Melankolic, zamenjujes teze. Ne radi se o tome kakvi su bili nekadasnji topici o ESC, nego o tome kakav je fb92 danas.

Pa ne radi se ni o tome da mi smisljamo i prejudiciramo sta bi bilo kad bi bilo.
Nije mi zaista bila namera da zamenjujem teze nego ti si iznela jednu pretpostavku u svom postu i oko toga razvila citav scenario. To sve vise vuce na self-fulfilling prophecy.
Ne bih na sitna crevca i da razvodnjavam ali da pogledamo na cemu se bi se eventualna diskusija bazirala:

Pretpostavka, sta bi bilo kad bi bilo …

Ko god da je otvorio temu o Eurosongu, ispao bi prostak koji pokusava da siri pozitivnu atmosferu dok se ratni zlocinci nekaznjeno setaju na slobodi, ljudska prava se krse na svakom koraku, a i Hilandar gori.
Da je topic otvorio Rotterdamac, do sada bi se vec uveliko pricalo o opojnim drogama, da je Vilhelmina odavno bi se stiglo do kiflica i Jorgovanke Tabakovic, da je Baron, tek tu bi bilo gadarija svake vrste....

Pa onda pojacana self-fulfilling prophecy + niz do beskraja.

Eto, pomenuh samo neke od nas koji smo se danas javili na ovom topicu, a niz se moze nastaviti do u beskraj.

Pa onda trazenje neke veze sa necim nepostojecim tj nepostojecom situacijom …

Koliko to ima veze s mozgom, kad je rec o festivalu lakih nota u koji su sinoc bile uprti oci stotina miliona tv gledalaca u Evropi i okolini? Nema nimalo.

Drugi razlog zbog kog niko nije otvorio topic o Eurosongu na fb92 je mnogo trivijalniji: Sve manje ljudi ga uopste posecuje.

Pa ko bi to onda napravio niz do u beskraja? Da si otvorila takav jedan topik onda bismo imali o cemu da pricamo, ovako je besmisleno.

E jos kakve smo srece pa od ovakvih hipotetickih situacija jos i moze da se razvije diskusija u kojoj se na kraju ko zna gde stigne a ono sto je na pocetku bila pretpostavka postane istina oko koje se slatko iskrvi njih par komada.

A to sto mislis o forumu moze da se kaze i bez da zamisljamo kako bi izgledao neki nepostojeci topik pa da nam on tako nepostojeci sluzi kao referentni sistem.

#38 melankolic

melankolic
  • Members
  • 13,321 posts

Posted 27 May 2012 - 16:29

Nisam. Retko tamo svracam i veoma kratko se zadrzavam. Ni ovom prilikom mi nije palo na pamet da ih branim ili namecem kao svetao primer ovom, ili bilo kom drugom forumu. Jos manje da poredim tamosnji topic s ovdasnjim, nepostojecim. Samo sam konstatovala ono isto sto i Rotterdamac: Da je cudno da nesto sto je ovog vikenda toliko aktuelno u celoj Evropi, ne ostavi ni najmanjeg traga na ovom forumu.

Ti samo hoćeš da kažeš da na fb92 ne važi pravilo o moderisanju, gde svaki moderator ne moderiše samo svoj (-e) pdf (-ove) nego se još i mešaju jedni drugima u rad (npr. neko sa Politike se meša Bad Music- u na Muzici)?

Na kojem ti i dalje pišeš a onaj drugi retko i posećuješ. U čemu je problem, ako ga uopšte ima?

#39 Vesna

Vesna
  • Members
  • 18,446 posts

Posted 27 May 2012 - 16:30

Spoiler

E jos kakve smo srece pa od ovakvih hipotetickih situacija jos i moze da se razvije diskusija u kojoj se na kraju ko zna gde stigne a ono sto je na pocetku bila pretpostavka postane istina oko koje se slatko iskrvi njih par komada.

A to sto mislis o forumu moze da se kaze i bez da zamisljamo kako bi izgledao neki nepostojeci topik pa da nam on tako nepostojeci sluzi kao referentni sistem.

evo jednog vrlo postojećeg referentnog sistema.

od 20 top postera u toku 24 sata samo jedan (pogodi koji!) nije sa pdf sport.

#40 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 9,150 posts

Posted 27 May 2012 - 16:37

evo jednog vrlo postojećeg referentnog sistema.

od 20 top postera u toku 24 sata samo jedan (pogodi koji!) nije sa pdf sport.

Nikakva novost. Tako je manje vise vec par godina. Zavisi od perioda.

#41 Vesna

Vesna
  • Members
  • 18,446 posts

Posted 27 May 2012 - 16:51

Nikakva novost. Tako je manje vise vec par godina. Zavisi od perioda.

kao što rekoh, svako ima mogućnost izbora: da tvrdoglavo brani stav koji je zauzeo ili da pokuša da ga koriguje ili prilagodi

toliko o komunikaciji. :D

#42 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 9,150 posts

Posted 27 May 2012 - 16:57

kao što rekoh, svako ima mogućnost izbora: da tvrdoglavo brani stav koji je zauzeo ili da pokuša da ga koriguje ili prilagodi

toliko o komunikaciji. :D

To nije bio stav. To su cifre koje se mogu proveriti. To nema veze ni sa tvrdoglavoscu, ni sa prilagodjavanjem, ni sa korigovanjem ...

Btw, jedino sto mogu da korigujem je to da se skinem sa te liste na kojoj sam se danas nasla pokusavajuci da diskutujem tj kazem nesto i iz svoje perspektive ...

#43 Golubica

Golubica
  • Members
  • 3,253 posts

Posted 27 May 2012 - 17:03

To nije bio stav. To su cifre koje se mogu proveriti. To nema veze ni sa tvrdoglavoscu, ni sa prilagodjavanjem, ni sa korigovanjem ...

Ja ne mogu da proverim cifre za proslost, ali se secam recimo perioda pre dve godine, kada je na top-poster spisku bilo oko polovina forumasa sa sporta i polovina "ostalih", koji su generalno bili najaktivniji na politicko-drustvenim temama.

#44 melankolic

melankolic
  • Members
  • 13,321 posts

Posted 27 May 2012 - 17:08

Ja se sećam perioda kada je nick .... bila čak aktivnija i od "sportista" pa mi nije palo pamet da to uzimam kao argument za bilo šta.
Moraću, izgleda, da se potrudim da dostignem cifru od 18000 postova kako bih opravdao reputaciju koju imam kod nekih forumaša.

Edited by melankolic, 27 May 2012 - 17:11.

#45 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 9,150 posts

Posted 27 May 2012 - 17:08

Ja ne mogu da proverim cifre za proslost, ali se secam recimo perioda pre dve godine, kada je na top-poster spisku bilo oko polovina forumasa sa sporta i polovina "ostalih", koji su generalno bili najaktivniji na politicko-drustvenim temama.

Pa mozes da krenes da pratis on a daily basis pa nakon nekog vremena vidis otprilike kako izgledaju variable.

Btw, Sport po prirodi stvari ima jednu drugu dinamiku u postovanju. Zamisli samo neku utakmicu pa kako praste postovi. Sasvim logicno.