Ja mislim da sam to objasnila u svojim ranijim postovima na ovom topiku. Kritika koja je sama sebi svrha ne moze biti konstruktivna.
Razumem da ti neke stvari vidis iz svoje perspektive ali iz moje mogu da ti kazem da mnoge odluke nemaju veze sa politikom.
Isto tako ti kao forumas - sasvim razumljivo - osim ove kritike koju vidis ovde (a ima je i konstruktivne i nekonstruktivne) ne mozes videti recimo kritiku koja
se desava u direktnom kontaktu sa nekim forumasem. Nekom direktno javis sta si i zasto uradio (a u vezi sa njim) ili te neko pita, ti objasnis i to je - iz mog iskustva - uvek konstruktivno (cak i ako se ne slazete skroz).
Opet, treba imati u vidu i to da se vise puta desilo da su neke donesene odluke preinacene u nekom dijalogu sa forumasima, da smo se nasli barem negde na pola puta.
A i treba imati u vidu da ukoliko si ti urezao u kamen da su sve odluke ispolitizovane, onda ja ili bilo ko drugi moze malo toga da ti kaze sto bi promenilo taj kamenorezacki rad.
Takav jedan scenario ne ostavlja puno prostora za konstruktivnost. No i to se da hendlovati.
Ne, nisi ti meni ništa objasnila.
Ponavljam opet da ne želim da se bavim banalizacijama i tehničkim aspektima moderacije, tj. likovima koji spamuju, vređaju sagovornike i onima koji krše osnovna pravila lepog ponašanja.
Uzmimo za primer ovo:
Ja sam dobio ban od 24 casa, zbog "negiranja legitimiteta armije BiH". Cak sam dobio i wikipedia link, koji potvrdjuje taj legitimitet. A negiranje se svodi na to da sam napisao "tzv ABiH". Jeste, negirao sam legitimitet alijinoj vojsci da se naziva Armija Bosne I Hercegovine. To je bila bosnjacka vojska, odnosno tacnije receno muslimanska, sa sve dzamijama u kasarnama, u "muslimanskim brigadama" u sastavu. Ko ne vjeruje, neka pita nekog od kolega forumasa ko je bio u toj i takvoj ABiH.
Dakle, ne samo da je uobičajena praksa da se reči vade iz konteksta i da se zbog toga dobija ban (i ja sam dobio jedan od 30 dana zbog toga što sam u postu spomenuo Argentince) što je svojevrsna uvreda za inteligenciju na koju se rado poziva, već se i neka banalna pitanja bespotrebno politizuju.
Ako je neko mišljenja da je Armija BiH takozvana, to jest da je ona to samo u nazivu, o tome se može i da prodiskutovati, ali to nikako ne može biti povod za ban. Takvo pozicioniranje moderacije smatram kontraproduktivnim za rapsravu i forum. Mi smo ovde kako bi diskutovali i raspravili, neslagali se i kritikovali, jer samo tako možemo da stignemo negde. Prostačko svađanje, učitavanje i vađenje iz konteksta je meni jedan veliki
turn off.
Gore od toga je jednoumlje, a takvom politikom i pozicioniranjem moderacija to podstiče.
Kome je do "bleje", kao što je Baron lepo primetio, njemu će i početna stranu ovoga portala biti dovoljna.
Edited by Tarmi, 27 May 2012 - 13:53.