Jump to content


Photo
- - - - -

Grupa D


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
110 replies to this topic

#1 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 27 May 2012 - 01:43

U grupi D ucestvuju, jedan od domacina sampionata - Ukrajina, Svedska, Francuska i Engleska.

Ukrajina je, kao domacin sampionata, direktno plasirana na EP, a ostali su tu stigli na sledeci nacin:

Put Svedske do EP

Put Francuske do EP

Put Engleske do EP

Mecevi ove grupe se igraju u Kijevu (Kiev,Kyiv) i Donjecku (Donetsk) - Ukrajina.

Posted Image

Stadion u prestonici Ukrajine - Olympic National Sports Complex, je izgradjen davne 1923. godine. Stadion je renoviran nekoliko puta - 1941, 1999 i 2011. i sada je jedan od najmodernijih i najvecih stadiona u Evropi. Samo kostanje renoviranja stadiona je iznosilo preko 500 milona evra. Spominje se da je ta cifra blizu, neverovatnih, 700 miliona evra! Stadion je kapaciteta 70,000 gledaca. Na poslednjem otvaranju ovog kompleksa, nastup je imala Shakira, a prvi mec na ovom prelepom zdanju, odigrale su reprezentacije Ukrajine i Nemacke, 11. novembra 2011. I ova utakmica je zavrsena neresenim rezultatom (3:3).
Pored 3 utakmice u grupnoj fazi, na ovom stadionu ce se igrati i jedna cetvrtfinalna utakmica kao i veliko finale 1. jula, kad cemo dobiti novog vladara Evrope.

Posted Image

Stadion u Donjetsku - Donbass Arena je izgradjen 2009. godine i na ovom stadionu igra Sahtjor. Izgradnja ovog stadiona je iznosila oko 300 miliona evra. Stadion je otvoren 29. avgusta 2009. (taj datum je drazvni praznik u Ukrajiji - dan rudara), kada je nastupala poznata Americka pevacica Beyoncé Knowles. Prva zvanicna utakmica je ogirana mesec dana kasnije, kada je domaci Sahtjor pobedio Obolon iz Kijeva, rezultatom 4:0. Stadion je kapaciteta 51,500 gledalaca.
Osim meceva grupne faze, na ovom stadionu ce biti odigran mec cetvrtfinala, kao i prvi polufinalni mec na sampionatu.

Edited by Xpert, 27 May 2012 - 02:52.


#2 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 27 May 2012 - 01:49

Украјина




Posted Image







Селектор: Олех Блохин
Капитен репрезентације: Андреј Шевченко
Надимак: Збирна (жути и бели)
Тренутни ФИФА ранг: 52
Најбољи ФИФА ранг: 11(2007 године)
Најлошији ФИФА ранг: 132 (1993 године)
Најбољи стрелац: Андреј Шевченко (46)
Највише одиграних утакмица: Анатолиј Тимошчук (116)
Највећи успех на Европскимпрвенствима: - , ово им је први пут да учествују на ЕП


Ако би били искрени можемо рећи да је велико питање да ли би ови Источни Словени изборили пласман и на ово Европско првенство да нису одабрани за једног од домаћина. Ипак играч као Андреј Шевченко заслужује да своју каријеру заврши игањем на једном великом турниру, на коме до сада није учествовао. Поред Андреја ово ће бити вероватно и последње велико такмичење за још неке фудбалере: Тимошчука, Вороњина, Шевчука и Назаренка.
Селектор Олех Блохин, који је 2007 напустио кормило тима али се пред овај шампионат старог континента вратио на ту позицију, рачуна на следећих 23 играча:

Spoiler


Edited by nlavrnja, 11 June 2012 - 23:05.


#3 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 27 May 2012 - 02:04

Шведска



Posted Image



Квалификације за овогодишњи Еуро су завршили као другопласирани иза Холандије, ипак захваљујући одличним играма и само два пораза уз 8 победа нису морали у бараж већ су као најбоља другопласирана екипа нашли пут директно до Пољске и Украјине.
Тамо им свакако неће бити лако јер је група заиста неугодна и право је питање где тражити бодове. Француска и Енглеска су саме по себи увек фаворит а Украјина као домаћин и солидна екипа такође неће бити неко коме се може лако откинути 3 бода. Међутим уколико Швеђани желе, а сигурно је да желе, у другу фазу морају одмах у првом мечу да покушају да победе, на Олимпијском стадиону у Кијеву пред 70ак хиљада домаћих навијача.

Највише наступа за Шведску има наравно Томас Равели 143 а од активних фудбалера Андерс Свенсон 127. Највише голова постигао је Свен Ридел, на 43 утакмице 49 голова.
Звезда и главни играч садашње екипе је Златан Ибрахимовић. Очекује са да његовим головима и асистенцијама Швеђани остваре запажен резултат. Највећу помоћ му пружају Елмандер, Тоивонен и Розенберг у нападу, Калстром, Елм и Ларсон на средини а гол Исаксона бране Мелберг, Сафари, Гранквист...
Исаксон је искусан чувар мреже, уосталом Скандинавци су увек имали добре голмане па тако ни сада не морају да се брину.
Десни бек током квалификација био је Лустиг али Јануара је прешао у Селтик и мала минутажа је дала у последње време предност Гранквисту. Он је солидан играч са добрим пасом, не претерано брз а може помоћи и као централни штопер.
Олаф Мелберг је најискуснији дефанзивац, одличан играч мада са годинама је доста изгубио на брзини. Увек је опасан и у противничких 16 метара. Гранквист је такође добар и опасан по противником гол, наравно из прекида пре свега. Базична позиција му је штоперска али у последњих неколико утакмица почиње као десни бек.
Мартин Олсон игра у ПЛ тако да је доста напредовао, по левој страни је веома опасан. Ипак предност на тој позицији има Сафари који наступа за Андрлехт.

Шведска традиоционално игра чврст и тврд фудбал, са доста трчања и пуно добијених дуела. Њихови играчи су снажни, скочни и имају добру игру главом. У принципу и овога лета треба очекивати исти или сличан стил фудбала од њих. А сва лепота фудбала и мајсторски потези резервисани су за Златана Ибрахимовића. Можда не најбољи пример понашања и можда лош као особа ипак мора се признати да је Златан велики зналац ове игре. Мало простора њему је довољно да сам реши меч, највеће Шведске наде полажу се на њега.

Селектор Ерик Хамрен, који је у каријери водио искључиво Скандинавске тимове, изабрао је следећих 23 играча

Spoiler


Edited by nlavrnja, 11 June 2012 - 23:08.


#4 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 27 May 2012 - 02:05



Француска



Posted Image


Луксембург, Албанија, Белорусија, Румунија и БиХ били су противници у борби за пласман на ЕП 2012. Француска је сакупила бод више од Босне и тако директно изборила пласма те није било потербе за баражом и нечасним радњама Анрија :rolleyes:
На сам турнир Французи стижу као фаворити из сенке, јер не спадају у најужи круг екипа на које се типује али имају квалитетан тим а и све бољу игру у последње време.
Групу би требало да прођу али никако неће бити то лако учинити јер ту су Енглези, домаћин Уркајина и увек тврди и незгодни Швеђани. Да ли ћемо можда овог лета присуствовати формирању неке нове, Риберијеве, ере сазнаћемо у наредних месец дана. Лично не верујем да могу тако далеко да оду и освоје прво место али могу да елиминишу неког од најјачих као што су Шпанија или Немачка.

У припремном периоду су одиграли 3 утакмице и све три победили, 3-2 Исланд, 2-0 Србију и 4-0 Естонију, руку на срце и не претерано јаке противнке.
Селектор Блан је у претходних годину, две имао доста проблема са састављањем тима, недисциплином и расизмом али изгледа да полако ствари долазе на своје место. У Украјину и Пољску повео је следеће играче


Goalkeepers:

Cédric Carrasso (Bordeaux),

Hugo Lloris (Lyonnais),

Steve Mandanda (Marseille).

Defenders:

Gaël Clichy (Manchester City),

Mathieu Debuchy (Lille),

Patrice Evra (Manchester United),

Laurent Koscielny (Arsenal),

Philippe Mexès (Milan),

Adil Rami (Valencia),

Anthony Réveillère (Lyonnais).


Midfielders:

Yohan Cabaye (Newcastle),

Alou Diarra (Marseille),

Florent Malouda (Chelsea),

Marvin Martin (Sochaux),

Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain),

Yann M'Vila (Rennais),

Samir Nasri (Manchester City).


Forwards:

Hatem Ben Arfa (Newcastle),

Karim Benzema (Real Madrid),

Olivier Giroud (Montpellier),

Jérémy Menez (Paris Saint-Germain),

Franck Ribéry (Bayern),

Mathieu Valbuena (Marseille).


Првенство ће због повреда пропустити Кабул и Реми. Највећаћ снага тима свакако је у квалитетној средини и добрим крилима. Иако сви некако у Риберију виде кључног играча и вођу по мени је то Насри.


ЕП отварају дербијем против старих "пријатеља" Енглеза...


Edited by nlavrnja, 11 June 2012 - 23:14.


#5 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 27 May 2012 - 02:08

Engleska

#6 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 30 May 2012 - 16:34

Posted Image

#7 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 03 June 2012 - 17:39


Zbog ovoga Cahill propusta EP, cudi me da Hodzson nije poslao nekoga na koga nece racunati za EP da izlomi noge ovoj budali Mertensu.

#8 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 05 June 2012 - 23:41

Deset igrača Ukrajine se otrovalo hranom u Nemačkoj pred prijateljsku utakmicu sa Turskom. Butko i Garmash večeras igrali i pored zdravstvenih problema. Anatoliy Tymoshchuk je u bolnici na infuziji.

#9 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 06 June 2012 - 01:26

:(
Моји фаворити...
Ваљда ће колико толико да се опораве до ЕП.

#10 mikeb92

mikeb92
  • Members
  • 73 posts

Posted 06 June 2012 - 13:47

Francuzi prvi u grupi a Englezi mogu da se provuku kao drugi.

#11 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 06 June 2012 - 14:02

Вероватно, мада сам на прогнози типовао навијачки, да пролази Украјина

#12 mikeb92

mikeb92
  • Members
  • 73 posts

Posted 06 June 2012 - 14:49

Вероватно, мада сам на прогнози типовао навијачки, да пролази Украјина


Moguce navijacki i prednost domaceg terena. Ali koliko sam ih ja posmatrao u nekoliko meceva, ono je druga liga. Matori Shevcenko im je glavni igrac ali je on postao prespor.




#13 mikeb92

mikeb92
  • Members
  • 73 posts

Posted 07 June 2012 - 21:16

Francuze ne ubrajaju u favorite za osvajanje titule, ali mogu biti jedno od iznenadjenja na prvenstvu. Ukoliko se dvostruki evropski i svetski prvaci mogu predstavljati kao potencijalno iznenadjenje.

#14 Lineker

Lineker
  • Members
  • 2,209 posts

Posted 10 June 2012 - 22:51

Zna li neko gde mogu videti predvidjanje za prvih 11 Ukrajine za meč protiv Švedske?

#15 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 10 June 2012 - 22:54

http://uk.eurosport....den-413771.html