Jump to content


Photo
- - - - -

Grupa C


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
280 replies to this topic

#1 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 27 May 2012 - 00:57

U grupi C ucestvuju, aktuelni sampion Evrope Spanija, Italija, Republika Irska i Hrvatska.

Kako su stigli do EP-a:

Put Spanije do EP (maksimalan skor)

Put Italije do EP

Put Republike Irske do EP + Baraz

Put Hrvatske do EP + Baraz

Mecevi ove grupe igraju se u Gdanjsku (Gdańsk) i Poznanju (Poznań) - Poljska.

Posted Image

Stadion u Gdanjsku - PGE Arena Gdańsk, je potpuno nov stadion, koji je izgradjen upravo za potrebe predstojeceg EP-a. Izgradnja je zavrsena sredinom prosle godine. Kapacitet je 43,615 mesta, dok je cena izgradnje ovog objekta iznosila oko 200 miliona evra. Stadion je otvoren 14. avgusta 2011. godine na mecu poljskog sampionata, izmedju domace Legije i Krakova (1:1). Prvi medjunarodni susret su odigrali Poljska i Nemacka 6. septembra iste godine. I taj mec je zavrsen bez pobednika, ovaj put je bilo 2:2. Pored meceva u C grupi, na ovom stadionu ce se odigrati i jedan od meceva cetvrtfinala.

Posted Image

Stadion u Poznanju, nosi naziv Stadion Miejski (ili Municipal Stadium), sagradjen je od 1968-1980. godine, dok je renoviranje trajalo 7 godina, od 2003-2010. godine. Samo kostanje renoviranja je iznosilo 180 miliona evra. Usluge ovog stadiona koji prima 43,269 posetilaca, koriste lokalni timovi Leh (1. liga) i Varta (2. liga). Nece se koristiti u eliminacionoj fazi ovogodisnjeg Evropskog prvenstva.

Naredna cetiri posta, ce sadrzati detaljan opis reprezentacija koje se nalaze u ovoj C grupi.

Edited by Xpert, 08 June 2012 - 13:27.


#2 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 27 May 2012 - 00:58

Шпанија



Posted Image


На ред су дошли и тренутни владари Света и Европе. Шпанци су друга репрезентација која је успела да споји односно да истовремено буде и првак Европе и првак Света, када се томе придода да састав који је то успео да учини стиже мање више исти у Пољску и Украјину јасно је ко је први фаворит турнира.



Оно што сигурно мучи селектора Висентеа Дел Боскеа је одсуство најбољег стрелца Шпаније свих времена Давида Виље због повреде. Виља је постигао 51 гол, а током 2008 и 2009 је поставио рекорд - 16 голова на 15 мечева. Играч са највише наступа је капитен Икер Касиљас који је 130 пута бранио гол Шпаније и тешко је поверовати да ће га ико икада стићи.

Тим за Еуро 2012


Голмани:
Икер Касиљас (Реал Мадрид),
Пепе Реина (Ливерпул),
Виктор Валдес (Барселона)

Одбрана:
Алваро Арбелоа (Реал Мадрид),
Серхио Рамос (Реал Мадрид),
Јуанфран (Атлетико Мадрид),
Хорди Алба (Валенсија),
Раул Албиол (Реал Мадрид),
Џерард Пике (Барселона),
Јави Мартинез (Атлетик Билбао)

Средина терена:
Ћави (Барселона),
Серхио Бускетс (Барселона),
Андрес Инијеста (Барселона),
Ћаби Алонсо (Реал Мадрид),
Давид Силва (Манчестер Сити),
Санти Казорла (Малага),
Сеск Фабрегас (Барселона),
Хуан Мата (Челси)

Нападачи:
Јесус Навас (Севиља),
Педро (Барселона),
Фернандо Љоренте (Атлетик Билбао),
Фернандо Торес (Челси),
Алваро Негредо (Севиља)


Поред поменутог Виље нема ни Пујола, Марћене и велико изненађење је отпадање са списка Роберта Солдада који игра феноменалан фудбал последњих година у Валенсији. Велике бриге затаје и криза у којој се највећим делом сезоне налазио Фернандо Торес али Дел Боске верује у њега. Лично бих волео да прва нападачка опција буде Љоренте али због стила који гаји Шпанија бојим се да ће и овај шампионат углавном почињати са клупе. Средина се зна, као и одбрана.

Шпанци су први фаворити и свака ранија елиминација пре полуфинала, па можда чак и тад, била би изненађење.
Група им је таман по мери, Италијани који нису тренутно у сјајној ситуацији, Република Ирска која има своје квалитете али је ипак индивидуално доста слабија и Хрватска којој недостаје боља одбрана за озбиљнији резултат.
Одмах на старту имамо дерби између Фурије и Азура, утакмица се игра 10. јуна Гдањску.

Шпанија је пре неколико дана победила нашу репрезентацију 2-0, мада у тој утакмици Дел Боске је извео комбинован тим, без играча Барселоне, Ат. Билбаа и Челсија. 4 дана касније играли су и против Јужне Кореје и победили 4-1. Последња припремна утакмица је сутра против Кине.


Edited by Xpert, 03 June 2012 - 23:44.


#3 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 27 May 2012 - 01:01

Италија



Posted Image



На овај шампионат у Пољску и Украјину одлазе после у принципу лаких квалификација. Можда би и било неких компликација за њих да се нису догађале ненормалне ствари ван фудбалског терена што им је олакшало посао. Дивљање хулигана из Србије дало је Италији вероватно кључна 3 бода за миран одлазак на ЕП. Група у којој ће играти већ је описана, Азури на старту одмах играју најтежи меч против Шпаније за коју се очекује да заузме прву позицију. 14. јуна противник ће им бити вероватно главни конкурент у борби за пласман другу фазу - Хрватска. Тај меч морали би да добију уколико не мисле да се брзо врате кући.

Као што већ поменух овом тиму Италије без икакве сумње недостаје квалитет какав су имали неки ранији и славнији састави репрезентације.
Но то су Италијани и њих никада не смете отписати, увек се могу провући кроз групу, у 1/4-финалу постигну рани гол и одиграју катанаћо, у полуфиналу победе са пенала и очас посла ето их у финалу... Искрено не верујем да се то може десити и овог лета али видећемо...

Главне узданице тима су свакако: капитен Буфон, Кијелини, Пирло, Де Роси, Балотели, Касано... Танко зар не?
Међутим има ту доста квалитетних и тимских играча попут Мађа, Монтолива, Маркизија, Ноћерина, Барзаљија, Ди Наталеа тако да може да се направи екипа која ће почивати на колективној и дисциплинованој игри. То је већ посао селектора Ћезареа Пранделија а да му неће бити лако показале су и пријатељске утакмице, на последње три Италија је поражена, од Уругваја и Америке (0-1 обе) а чак су мечеви одиграни у Италији, и од Русије чак 0-3. Додуше само овај последњи је скоријег датума и у склопу припрема за ЕП,

Састав тима:
Spoiler


Потенцијална "бомба" ове екипе је Марио Балотели. Момак који може толико доброг да донесе али може и два пута више штете да начини по себе и своје саиграче.
У принципу он је овде једини играч са потенцијалом да постане и буде фудбалер светске класе, најбољи међу најбољима, али је већ толико глупости направио за ово мало година колико има да већ може књига да се напише. Без обзира на све он уверава да када игра за репрезентацију своје земље такве ствари му се не могу и неће дешавати. Колико је у стању да одржи реч показаће ово лето, лично још увек верујем у њега као јединог могућег покретача ове Италије.


Edited by Xpert, 08 June 2012 - 13:29.


#4 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 27 May 2012 - 01:03

Република Ирска



Posted Image


Ирска одлази у Пољску и Украјину после квалификационог циклуса који су завршили на другом месту иза Русије а испред Јерменије, Словачке, Македоније и Андоре, и после баража у коме су били бољи од Естоније (4-0 и 1-1).
На овом турниру биће ауцајдери, у групи ће вребати шансу да изненаде Италију и Хрватску у борби за друго место пошто би требало да Шпанци буду неприкосновени.
Тим им је састављен највећим делом од добрих играча Премијер лиге, по просеку година биће једна од најстаријих, ако не и најстарија, репрезентација шампионата.
Имају врхунског голмана Шаја Гивена који је рекордер по броју наступа за репрезентацију (121), Ричарда Дана, Џона Ошеја, Ејдена Мекгидија, Дамјана Дафа, Дарена Гибсона, Кевина Дојла, феноменалног Робија Кина који је набољи стреалац свих времена са 53 гола...
И на крају доброг селектора Ђованија Трапатонија.
Његов списак
Spoiler


Пре неколико дана победили су Босну 1-0 а сутра их очекује последња провера против Мађара у Будимпешти.
На ЕП први меч играју 10. јуна против Хрвата и биће то можда меч одлуке за њих. Уколико изгубе шансе да се нађу међу осам најбољих су минималне, због тога ће морати да буду опрезни. Мада ако желе пласман у други круг вероватно би морали да траже победу против наших комшија.


Edited by Xpert, 04 June 2012 - 01:00.


#5 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 27 May 2012 - 01:13

Хрватска



Posted Image




Карта за Пољску и Украјину је изборена можда и теже него што се очекивало. Сама квалификациона група није била претерано тешка: Грчка, Хрватска, Летонија, Израел, Грузија и Малта. Порази од Грчке и Грузије у гостима, кикс кући против Грка а умало и против Грузије условили су да Ватрени морају до ЕПа кроз бараж. А тамо они, крвници са Еура 2008 - Турци. Идеалан тренутак и прилика за освету.
Победа од 3-0 усред Истанбула била је довољна за миран реванш и какву такву наплату рачуна Турцима.

Пут Пољске и Украјине крећу:

Golmani: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Ivan Kelava;

Odbrana: Domagoj Vida, Jurica Buljat, Vedran Ćorluka, Josip Šimunić, Gordon Šildenfeld, Ivan Strinić, Danijel Pranjić;


Srednji red: Darijo Srna, Tomislav Dujmović, Ognjen Vukojević, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ivan Perišić, Niko Kranjčar, Milan Badelj, Ivo Iličević;

Napad: Nikola Kalinić, Nikica Jelavić, Mario Mandžukić, Eduardo da Silva.




Билић је морао да са списка изозстави Ловрена и Олића због повреда. На располагању има сјајан нападачки кадар: Едуардо, Манџукић, Јелавић и Калинић, мука је одлучити се за стартере.
Везни ред је такође одличан: Модрић, Крањчар, Перишић, Срна, Ракитић, Бадељ, Вукојевић...
Највише проблема ова екипа има са одбраном, да су и ту попуњени као у предње две линије вероватно би спадали и у фаворите на ЕП. Овако одбрана остаје највећа главобоља за селектора Билића.

Хрватима би први меч требао да буде императив јер је Република Ирска сигурно слабија од Шпаније и Италије, барем по играчком кадру. Са 3 бода из тог меча ушли би у друго коло далеко растерећеније и са предношћу у односу на Италијане.
Шансе су ту, постоје и ако Хрвати буду играли као на претходном Европском шампионату не сумњам да ће проћи у другу фазу.


Edited by Xpert, 08 June 2012 - 13:33.


#6 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 27 May 2012 - 01:53

Хрвати јуче играли са Естонијом и победили 3-1 али су већим делом меча играли одлично
Други и трећи гол су феноменлни



#7 Heroin Bob

Heroin Bob
  • Members
  • 646 posts

Posted 27 May 2012 - 14:27

Spain squad:

Goalkeepers: Iker Casillas (Real Madrid), Victor Valdes (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool);

Defenders: Jordi Alba (Valencia), Raul Albiol, Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos (all Real Madrid), Juanfran (Atletico Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Javi Martinez (Athletic Bilbao);

Midfielders: Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas (all Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Santi Cazorla (Villarreal), Jesus Navas (Sevilla), Juan Mata (Chelsea);

Forwards: Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Chelsea), Alvaro Negredo (Sevilla), Pedro (Barcelona)

Nema Soldada :blink::ajme:

#8 gervasius twinkleminkleson

gervasius twinkleminkleson
  • Members
  • 1,731 posts

Posted 27 May 2012 - 14:39

Nema Soldada, Adriana i Muniaina, a tu su Negredo i Torres. Potpuno nezasluzeno, ali ne i neocekivano. Torres je makar nekad bio veliki igrac, ali cime je Negredo zasluzio prije Soldada i Adriana da bude u ekipi, nije mi jasno...

#9 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 30 May 2012 - 16:33

Posted Image

#10 mikeb92

mikeb92
  • Members
  • 73 posts

Posted 06 June 2012 - 13:49

Ovde je Spanija jedino sigurna za prolaz. Drugo mesto mogu svi da osvoje.

#11 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 06 June 2012 - 14:02

Слажем се, мислим да ће Хрвати до друге позиције

#12 mikeb92

mikeb92
  • Members
  • 73 posts

Posted 06 June 2012 - 15:00

Ne znam za Hrvate zaista. Irci su takticki veoma dobri,imace veliku podrsku navijaca, veliki motiv posle 20 i nesto godina pauze a verujem i kao zemlja vecu reputaciju kod sudija.

#13 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 06 June 2012 - 15:34

Mislim da je ovo prava prilika za Hrvate da pokazu koliko mogu, a mogu mnogo. Proslo prvenstvo nisu imali srece, sad bi moglo da im se vrati. Turke su razbili u barazu i naostreni su, a prtotiv Zabara uvek dobro igraju...

#14 mikeb92

mikeb92
  • Members
  • 73 posts

Posted 06 June 2012 - 18:33

Turci su u poslednjim prijateljskim mecevima pokazali da znaju da igraju i pobedjuju. Protiv Hrvata su nesrecno izgubili. Moram da priznam da ne volim da gledam kad neka ekipa napada i stvara prilike a protivnik se brani sa 10 igraca i na kraju pobede kao Hrvati u Turskoj. Volim otvoren fudbal. Dajem vece sanse Ircima nego Hrvatima. Hrvati mozda imaju dobar srednji red i napad ali im je zadnja linija i golman koji brani za malo poznati Rostov, ispod proseka.

#15 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 06 June 2012 - 19:00

Da, nesrecno su izgubii 3-0 u sred Istanbula :rolleyes: