S obzirom da sam se sam susreo sopstvenom greškom sa problemom sa bankom, a mislim da ima i dosta drugih, palo mi je na pamet da možda ne bi bilo loše da postoji tema gde ljudi mogu pročitati tuđa iskustva, kao i savete pametnijih kako im noći ne bi bile neprospavane. Naime i ja sam pre nekoliko godina nepromišljeno dao prijatelju sopstvene menice za hipotekarni kredit, koji nije uspeo isplatiti i sada mu je od banke stiglo opomena, što je prvi korak ka aktiviranju hipoteke, odnosno kako su oni naveli vansudske prodaje. Mene zanima pošto sam ja solidarni dužnik da li banka može i od mene izvršiti naplatu prodajom nepokretnosti, odnosno stana koji sam pre davanja menice, nakon što sam se razboleo, Ugovorom o poklonu poklonio kćerki, a ja sam ostao plodouživalac. Možda i deluje glupo pitanje s obzirom da je koliko se ja kao laik razumem to njeno vlasništvo, ali s obzirom da su oni u telefonskom razgovoru pretili da mogu sve, nije mi više svejedno.
Banke i problemi s njima
Started by
Broj 1
, Mar 30 2012 21:26
2 replies to this topic
Posted 30 March 2012 - 21:26
Posted 30 March 2012 - 21:54
Ugovor o poklonu banka mozda moze da ospori (jer mirise da ste ga poklonili kako bi ste izbegli obavezu prema banci). Mozda bi bilo najbolje da cerka proda taj stan uzme novac i kupi drugi stan na svoje ime. Tada banka moze da vam pljune pod prozor.
Posted 30 March 2012 - 22:04
Ugovor o poklonu banka mozda moze da ospori (jer mirise da ste ga poklonili kako bi ste izbegli obavezu prema banci). Mozda bi bilo najbolje da cerka proda taj stan uzme novac i kupi drugi stan na svoje ime. Tada banka moze da vam pljune pod prozor.
Malo je komplikovano i njoj sada da ga proda iz nekih privatnih razloga, no možda je bitno napomenuti da se ne radi o izbegavanju obaveza prema banci, što se nadam razložno vidi i iz toga da je Ugovor o poklonu napravljen tri godinr pre davanja menica, odnosno razlog za njegovo pravljenje je bio neizvesnost daljeg moga lečenja nakon operacije.