Pozdrav svima. 
Interesuju me vasa iskustva tj ljudi koji su proslu kroz to. Dakle, interesuje me koji je najbrzi nacin ucenja nemackog. Idem u jednu beogradsku skolu stranih jezika, radimo po tangramu u pitanju je redovan kurs i nastava se prema mojim nekim prohtevima odvija extremno sporo. Zainteresovan sam da idem na intenzivni kurs, ali oni ne mogu da formiraju grupu (inace radi se o poznatoj beogradskoj skoli jezika). Sad tako trazim skole koje drze intenzivne kurseve jezika, ima ih, ali ne po ceni koju bih placao ovamo, ali retko koja da ima dovoljno da ljudi da bi formirali grupu.
Kljucno pitanje!
Da li uopste pokusavati preko skole uciti nemacki obzirom da zelim sto pre da ga naucim, konkretno treba mi nivo B2 planiram da to zavrsim za max 2 god sto mislim da je sasvim relano. Ili je mozda bolje pokusati kod privatnih profesora, neke manje grupe i da imam intenzivan rad radi sto brzeg prelazenja gradiva. Eto toliko me interesuje.
PS Ako neko ima neke brojeve ljudi ili cak drzi casove iz nemackog jezika moze slobodno da me kontaktira putim DM-a. Pozdrav i hvala! 
Problematika mi je trenutno jako poznata i bliska jer je moje dete proslog meseca proslo kroz to iz razloga sto zeli studirati napolju.
Ne mogu ti konkretno reci koliko je tesko, obzirom da ona zavrsava filolosku gimnaziju - nemacki jezik kao prvi i engleski kao drugi.
Posle polozenog ispita je pozalila sto odmah nije prijavila C1 jer joj je izgledalo prilicno lako, da se tako izrazim. Opet da kazem, njoj je osma godina ucenja nemackog u skoli i jos dve godine pre pocetka skolskog nemackog, dakle, ukupno deset.
Sam ispit nije nimalo jednostavan, polaze se u nekoliko faza i u dva dana.
Vremena za rad imas dovoljno, znaci da mozes da se sasvim lepo koncentrises, no, pretpostavljam da te tehnikalije znas i sam, da te ne davim previse.
Ako ce ti ista pomoci iskustvo koje posredno imam preko svoje cerke, moj ti je savet da, ako si u mogucnosti, ipak platis dobrog profesora nemackog jezika koji ce te spremiti konkretno bas za ovaj ispit. Ne bih ti mogla odmah dati preporuke, jer nisam sigurna koliko ljudi koje bih preporucila, imaju vremena i prostora za nove djake.
Ne smem ti sa sigurnoscu tvrditi, ali mislim da postoje i knjige za svaki nivo (tako je bar za engleski) i mogu se kupiti u Kneza Milosa u Educational center 19/1. Tu je najbolji izbor udzbenika, bar kada je nemacki jezik u pitanju. Provericu ti i ovo koliko sutra, jer se moja kcerka nije posebno pripremala niti imala knjige, ali mislim da je rekla da postoje.
Po mom nekom skromnom misljenju, da bi samo polozio B2, sa prelaznom ocenom C, dovoljno ti je i sest meseci intenzivnog rada, za vecu ocenu, barem B, na primer, treba ti ipak malo vise vremena ulozenog u ucenje.
A1(pocetnicki), A2, B1, B2, C1, C2 (potpuno proficient). Znaci neki napredniji srednji. Otprilike toliko ti treba za opusteniju komunikaciju.
Mislim da je ipak malo visi nivo obzirom da je dovoljno posedovati diplomu o polozenom B2 ispitu da bi se moglo studirati u Austriji i Nemackoj.
Ako je neko polagao te testove na Geteu, mislim na te sertifikate za nivoe da mi kaze koliko su ti testovi teski, koliko traje i neke osnovne informacije posto uskoro zavrsavam kurs A1 i idem da polazem
Mislim da sam ti odgovorila koliko - toliko i na ovo pitanje u gornjem postu. Za nekoga ko je na A1 kursu, mislim da su ipak teski, zato ti i predlazem intenzivan rad od najmanje sest meseci.
Opet, provericu sutra s detetom koliko ona misli da bi ti bilo potrebno, jer ipak sam ja u odnosu na nju diletant za nemacki jezik

Da, mozes da polazes i na austrijskom institutu, podjednako je priznat i u Nemackoj, a ˝tezina˝ polaganja je ista na oba

Ovo ti napominjem iz cisto tehnickih razloga jer imaju razlicite termine, sto ce reci, ako propustis jedan termin na Geteovom, sledeceg meseca imas na Austrijskom institutu termin.