Forum B92: Električni aparat za brijanje - Forum B92

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Električni aparat za brijanje Iskustva o električnim aparatima i preporuke Rate Topic: -----

#1 User is offline   paradizo 

• Group: Members

Posted 07 February 2012 - 19:57

Evo ovako, rešio sam da kupim neki električni aparat za brijanje.
Pošto sam se do sada brijao žiletima, zanimaju me vaša iskustva.

U ponudi su najzastupljenija dva brenda Philips i Braun.
Njihova razlika je u načinu brijanja. Naime, Braun ima mrežicu, a Philips ima rotirajuće glave.

Zanimaju me vaša iskustva. Koji je od ovih brendova bolji i koji pruža kvalitetnije brijanje? Koji može da zahvati duže dlake, gvala ili mrežica (ne mislim baš na dugačke, nego na onu bradu od 2,3,4 dana)?

Svaki savet, pomoć, sugestija, znači mi!

Hvala! Posted Image
0

#2 User is online   nvukelic 

Posted 07 February 2012 - 20:42

Uf, ja sam se brijao dve godine Philipsovim brijačem sa tri glave, ali sam se opet vratio na žilet. Meni je, iskreno, to bilo mučenje, pogotovo ako mi je brada bila malo duža (4-5 dana), suze na oči su mi išle. Nikome to ne bih preporučio, ali opet, znam da ima i drugačijih iskustava...
"Nationalism is an infantile disease. It is the measles of mankind." Albert Einstein

"It seems to me that if you or I must choose between two courses of thought or action, we should remember our dying and try so to live that our death brings no pleasure on the world." John Steinbeck

"All our science, measured against reality, is primitive and child-like – and yet it is the most precious thing we have." Albert Einstein
0

#3 User is offline   estranged 

Posted 07 February 2012 - 23:47

ja sam se nalozio da uzmem to pre par meseci ali su komentari bili tipa : uzimaj ako se brijas svaki dan,nije za bradu od 5-6 dana kao sto nvukelic kaze ...
a kako ne volim da se brijam,i ne brijam se cesto odustao sam

This post has been edited by estranged: 07 February 2012 - 23:49

"Some people never go crazy.What truly horrible lives they must lead."
- Barfly,1987

I want to hurt you just to hear you screaming my name ...

... u jutra besana jos dodje nezvana i kao provalnik mi pretura po mislima i pesmama,al' to je sve sto mi moze ...
0

#4 User is online   nvukelic 

Posted 08 February 2012 - 09:51

Upravo tako, za svaki dan bih ga možda i koristio, ali ako nešto mrzim, mrzim da se brijem :D...
"Nationalism is an infantile disease. It is the measles of mankind." Albert Einstein

"It seems to me that if you or I must choose between two courses of thought or action, we should remember our dying and try so to live that our death brings no pleasure on the world." John Steinbeck

"All our science, measured against reality, is primitive and child-like – and yet it is the most precious thing we have." Albert Einstein
1

#5 User is offline   Rotterdamac 

Posted 08 February 2012 - 12:40

View Postnvukelic, on 08 February 2012 - 09:51, said:

Upravo tako, za svaki dan bih ga možda i koristio, ali ako nešto mrzim, mrzim da se brijem :D...

ja sam prije jedno 7-8 godina za bozic dobio od tadasnjeg gazde onaj sa punjacem (filipsov) sto se mozes ''i na suho'' i pod vodom brijati. hvali ga gazda samo tako, a svako jutro ja ufatim najmanje jednu-dvije fule na bradi. ko da ga je neko kosacicom za travu brijao. kao dobro, brzo se obrijes i sl. i probam ja, odmah nakon tusiranja. kao brzo cu jbg. ako hoces dobro maltene isto ko sa ziletom, cak sam sa ziletom i brzi. smrzo se nako mokar, a nikad se obrijati. a nikad izbrijan. probam sve fore, ma kakvi, ne valja mi i ne valja. dobro ga operem, naprskam alkoholom i poklonim jednom drugu koji ga je docekao ko ozebo sunce. bili su poprilicno skupi. nakon par mjeseci udjem kod njega u kupatilo, vidim na jednoj polici aparat, ni opran nije od zadnje upotrebe. jarane, brijes li se ti sa ovom aparatom? brijem, brijem, neuvjerljivo kaze. haj ne lazi kazem mu, eno ga prljav tako ko da ga nikad nisi koristio ni prao. ma jebo aparat jarane, brijem se opet ziletom, ako hoces da ti ga vratim. ma hocu kurac, jebo te aparat. :lol: a taj je bio u to doba jedan od najboljih, ako ne i najbolji.
■“Kad ljudi budu upravljali vladama, vlade im neće biti potrebne. Do tada ćemo biti jebani:”
0

#6 User is offline   mrd 

Posted 08 February 2012 - 15:39

Ja se brijem tim elektricnim sa tri noza. Uglavnom ga drzim u kolima, pa kad je guzva ujutro, onako na slepo, sve osisam. Meni to radi.Treba nekih 5 minuta da se lepo ostruzem. Kad je duza dlaka, ima neki dodatak sa strane koji prvo otvorim pa skratim bradu, da bi rotacioni nozevi mogli da poseku ostatak.
Kojo: "Čitam o maltretiranju i vezivanju pertli oko vrata osmogodišnjim devojčicama u školi.
Pa gde je tu to srpsko viteštvo o kojem nam seru decenijama? Gde su tvorci i korisnici „nebeskog naroda“
da stanu pred te mlade ljude i kažu da su sve to neviteške akcije nedostojne nebeskog naroda? Nema ih."
0

#7 User is online   nvukelic 

Posted 08 February 2012 - 16:14

View PostRotterdamac, on 08 February 2012 - 12:40, said:

a svako jutro ja ufatim najmanje jednu-dvije fule na bradi. ko da ga je neko kosacicom za travu brijao.
ako hoces dobro maltene isto ko sa ziletom, cak sam sa ziletom i brzi. a nikad izbrijan.

Taj rad, nit' brzo, nit' dobro. A još i boli :).

This post has been edited by nvukelic: 08 February 2012 - 16:14

0

#8 User is offline   Starešina 

Posted 08 February 2012 - 17:18

Uvek Braun, uvek mrezica...since 2002 :D

Ako treba konstantno da budesh izbrijan nemoj da te mrzi odvojiti 5 minuta svako jutro...laganica

..ako se malo zapustish Braun ima dobre trimere za duzhu bradu...
Sve je naše !!!
0

#9 User is offline   medobrundo 

Posted 09 February 2012 - 03:29

View Postnvukelic, on 07 February 2012 - 20:42, said:

Uf, ja sam se brijao dve godine Philipsovim brijačem sa tri glave, ali sam se opet vratio na žilet. Meni je, iskreno, to bilo mučenje, pogotovo ako mi je brada bila malo duža (4-5 dana), suze na oči su mi išle. Nikome to ne bih preporučio, ali opet, znam da ima i drugačijih iskustava...

haha, nisi valjda duzu bradu brijao sa tim glavama? :lol+:

Nisam pokusavao, ali mogu da zamislim.

Ja na svom Philipsu (a ima i na svim ostalim) imam trimer, koji skroz skrati dlaku, a onda se izbrijes sa glavama. Mada ja te glave slabo koristim, uglavnom samo trimer (onda izgleda kao brada od 2-3 dana).. mada, ja sam student :D
0

#10 User is offline   mrd 

Posted 09 February 2012 - 03:40

medobrundo said:

1328754587[/url]' post='3462131']

Nisam pokusavao, ali mogu da zamislim.

Ja na svom Philipsu (a ima i na svim ostalim) imam trimer, koji skroz skrati dlaku, a onda se izbrijes sa glavama. Mada ja te glave slabo koristim, uglavnom samo trimer (onda izgleda kao brada od 2-3 dana).. mada, ja sam student :D

E, to je taj dodatak. Trimer, :wub: lepo poseces travu i onda obrijes bradu.
Kojo: "Čitam o maltretiranju i vezivanju pertli oko vrata osmogodišnjim devojčicama u školi.
Pa gde je tu to srpsko viteštvo o kojem nam seru decenijama? Gde su tvorci i korisnici „nebeskog naroda“
da stanu pred te mlade ljude i kažu da su sve to neviteške akcije nedostojne nebeskog naroda? Nema ih."
0

#11 User is offline   medobrundo 

Posted 09 February 2012 - 03:42

View Postmrd, on 09 February 2012 - 03:40, said:

E, to je taj dodatak. Trimer, :wub: lepo poseces travu i onda obrijes bradu.

Na sta li ti lice kola posle koriscenja trimera :lol:
0

#12 User is offline   mrd 

Posted 09 February 2012 - 03:56

medobrundo said:

1328755377[/url]' post='3462136']
Na sta li ti lice kola posle koriscenja trimera :lol:

Da vidis tek na sta lice posle pereca i sokova. ;)Usisa se to na prvom pranju.Zamisli da se brijem ziletom.
0

#13 User is online   nvukelic 

Posted 09 February 2012 - 08:55

View Postmedobrundo, on 09 February 2012 - 03:29, said:

Da... Posted Image Imam i ja taj trimer, samo nije nešto posebno, u stvari i nije pravi trimer, već služi samo da poravnam zulufe i sliče radnje, probao sam ja da skratim s tim bradu, ali neće. Ma, nebitno, u svakom slučaju, ne bih to poželeo ni neprijatelju :lol:.

0

#14 User is offline   Shedou 

Posted 09 February 2012 - 15:12

ja sam se vise puta unakazio sa pomenutom spravom.

meka kozza, tvrda brada....uzzas.

kada je situacija obrnuta, stvar lepo radi...ili makar da je neka tamnija tvrdja kozza.

edit: trimer imam na onom megagiga ziletu sa 3 ostrice. elektricni uspeshno skuplja prashinu.

This post has been edited by Shedou: 09 February 2012 - 15:13

Kosamisedizenaglaviistrasnomeljutikadavidimdaidijotipostajucijenjeniljudi...

...Soy como el junco que se dobla, Pero siempre sigue en pie...resistire...
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic