Jump to content

Photo
- - - - -

ZASTO?

• Please log in to reply
1134 replies to this topic

#781 Razdrug

Razdrug
  • Members
  • 42 posts

Posted 14 February 2012 - 15:12

Ma moze lista i bez tebe, nije greda, bas me interesuje koji su tvoji fa favoriti....

Ne morate da se prepirete.Svi znamo da je Vladan najveći antifašista na forumu.

#782 Cooltywattor

Cooltywattor
  • Members
  • 4,780 posts

Posted 14 February 2012 - 15:13

Ma moze lista i bez tebe, nije greda, bas me interesuje koji su tvoji fa favoriti....

Fazon i jeste u tome što je najblaže rečeno neozbiljno nekoga optužiti da je fašista, a nemati nikakav valjan argument koji bi tu optužbu potvrdio.

#783 harper lee

harper lee
  • Banned
  • 10,556 posts

Posted 14 February 2012 - 15:15

Fazon i jeste u tome što je najblaže rečeno neozbiljno nekoga optužiti da je fašista, a nemati nikakav valjan argument koji bi tu optužbu potvrdio.

To je zato sto te optuzbe sluze za denunciranje sagovornika a ne za iznosenje stava o tudjoj politickoj orijentaciji. A za tako nesto ti argumenti ne trebaju.

#784 Foster

Foster
  • Members
  • 340 posts

Posted 14 February 2012 - 15:16

ali nema ih. makar ne medju aktivnim forumašima. Oni uglavnom ne mogu da predju 10 postova ovde. Čak su i autentični šovinisti retki.

Cekaj malo, ne kontam, anti-fa si u stanju da prepoznas a fa ne......

#785 Cooltywattor

Cooltywattor
  • Members
  • 4,780 posts

Posted 14 February 2012 - 15:17

Većina ovih prvih se sama trsi sa je to, dok ne videh da se neko hvalio da je ovo drugo.

#786 Kino Sutjeska

Kino Sutjeska
  • Members
  • 219 posts

Posted 14 February 2012 - 15:24

Da je inicijalno bilo razuma nikada se i ne bi doslo u situaciju da se desi ZASTO te mooda ne bi uopste ni bila aktuelna tada. A ni sada.
Bio bi aktuelan sporazumni razvod braka i kud koji mili moji - da se zivi, radi, gradi ...

Naravno da je rat bio najtupavije moguce rjesenje, medjutim ja bih pitao zasto je uopste bio potreban bilo kakav razvod u vreme ujedinjavanja Evrope. Secamose kako je 1990 Toto Kutinjo pevao Zajedno (Insieme) o ujedinjenoj Evropi, dok su u Jugoslavijji u isto vreme bila potpuno suprotna kretanja, da bi se posle devet krugova pakla vratili na pocetak i okrenuli ulasku u Evropsku zajednicu, a to sve u vreme "razvoda" je bilo na dohvat ruke.

Osim neke simbolike, zastava, himni, novih glavnih gradova, ogromne birokratije i slicno, ja ne vidim nikakve druge koristi od toga, a steta je na svakom koraku.

Ovo nije prica ko nas bre to zavadi :D nego cisto pominjanje jednog paradoksa da u vreme evropskog trenda ujedinjavanja, kod nas se razmahalo nesto potpuno suprotno.

#787 dolenajugu

dolenajugu
  • Members
  • 2,438 posts

Posted 14 February 2012 - 15:25

, samo pišem o tome da smo se svi ovde, za mrvicu, približili normalnosti - pa se ekstremi, jedni ili drugi, sve lakše uočavaju kao takvi.

što nužno ne mora značiti pozitivan iskorak.......normalnost je relativna katerogirja i obično je utvrđuje važeći sistem vrijednosti.......ergo.....

#788 Foster

Foster
  • Members
  • 340 posts

Posted 14 February 2012 - 15:26

Većina ovih prvih se sama trsi sa je to, dok ne videh da se neko hvalio da je ovo drugo.

Zar se ne podrazumeva da bi svi normalni ljudi trebali biti u anti-fa gangu......

#789 Black Dog

Black Dog
  • Members
  • 1,255 posts

Posted 14 February 2012 - 15:29

misliš u anti-anti-anti-fa? bar na ovom forumu.

#790 steins

steins
  • Members
  • 4,696 posts

Posted 14 February 2012 - 15:30

:ajme: u pravu si ne kontaš - nego bi nešto hteo od mene a nisi sasvim siguran šta.

evo ti još ovaj odgovor, a posle ću morati da te napustim, jako sam umoran - fašiste na forumu ne mogu da prepoznam jer ih - nema. Izuzev ovih antifašista koji mi opasno smrde upravo na fašizam. :D

što nužno ne mora značiti pozitivan iskorak.......normalnost je relativna katerogirja i obično je utvrđuje važeći sistem vrijednosti.......ergo.....

ne ali u ovom slučaju jeste pozitivan iskorak kad se ima u vidu ono što je prethodilo. ostatak posta ću shvatiti kao malecnu žaoku pa ću ga preskočiti. :D

Edited by steins, 14 February 2012 - 15:33.

#791 Foster

Foster
  • Members
  • 340 posts

Posted 14 February 2012 - 15:39

:ajme: u pravu si ne kontaš - nego bi nešto hteo od mene a nisi sasvim siguran šta.
evo ti još ovaj odgovor, a posle ću morati da te napustim, jako sam umoran - fašiste na forumu ne mogu da prepoznam jer ih - nema. Izuzev ovih antifašista koji mi opasno smrde upravo na fašizam. :D
ne ali u ovom slučaju jeste pozitivan iskorak kad se ima u vidu ono što je prethodilo. ostatak posta ću shvatiti kao malecnu žaoku pa ću ga preskočiti. :D

Ma skonto sam odavno da te muci ovo boldovano, cemu tolika frka.....

#792 ManicMiner

ManicMiner
  • Members
  • 954 posts

Posted 14 February 2012 - 15:39

Zar se ne podrazumeva da bi svi normalni ljudi trebali biti u anti-fa gangu......

Normalni ljudi i jesu antifa, jer da nisu, ne bi bili normalni.

Ali samoproklamovani forumaski antifa pokret nema mnogo veze sa normalnoscu, i eto ti odgovora na tvoju obzervaciju. To je pre histerija u cilju ubijanja viska slobodnog vremena.

Edited by ManicMiner, 14 February 2012 - 15:40.

#793 Cooltywattor

Cooltywattor
  • Members
  • 4,780 posts

Posted 14 February 2012 - 15:52

Ne! Podrazumeva se da bi svi normalni ljudi trebali biti u anti-fa gangu, bez krivljenja, navodnika i bilo kakve dvosmislenosti.

#794 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 6,235 posts

Posted 14 February 2012 - 15:57

A put do ZASTO sve duzi ...

Put do ZASTO moze da bude i sasvim kratak, nadomak ruke. Ali dzaba, nikad se nece preci ako se stoji u mestu i nikad ne ucini onaj prvi, pocetni korak. To je naravno, otvoren razgovor, u kojem se ljudima dopusta da do kraja izreknu svoju misao. U kojem im se ne prilepi etiketa vec posle prve recenice, pa se sve ostale citaju kroz tu prizmu. Ako se uopste citaju...

Ako se, pri tome, svaki pokusaj da se zakoraci prema tom ZASTO u startu oznaci pokusajem sminkanja istorije, pranja biografija i savesti, presvlacenjem nacista i fasista i kako sve ne, sansa da se do odgovora stigne biva jos manja.

#795 Foster

Foster
  • Members
  • 340 posts

Posted 14 February 2012 - 16:01

Ne! Podrazumeva se da bi svi normalni ljudi trebali biti u anti-fa gangu, bez krivljenja, navodnika i bilo kakve dvosmislenosti.

Ne, jedan deo ljudi je u anti-fa gangu, jedan deo u fa-gangu a ostatak u menijesvejedno-gangu,
kad govna iz fa-ganga naprave belaj onda se menijesvejedno gang pita ZASTO......