Jump to content


Photo

Reprezentacija Srbije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
14802 replies to this topic

#14791 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 03 October 2013 - 23:08

Ne bih reko "mali čovek", više "stuck-ovan u nekom drugom vremenu". I to možda.

Sujeta ? Suvišno je reći da je to normalna stvar za one koje se na vrhunskom nivou bave poslovima gde radiš znanjem, mozgom...



#14792 Bud_Weiser

Bud_Weiser
  • Banned
  • 1,462 posts

Posted 03 October 2013 - 23:34

Predlazem da se otvori posebna tema o Ivkovicu, da svi koji zele da ga opljunu to ucine prvi tamo, da bi mi ostali mogli da imamo pregled i uvid u svu "nedolicnost" ovog covjeka i pokusali naknadno konstruktivno da sudjelujemo. 

 

Volio bih kad bi mi neko detaljno objasnio u cemu je njegov (neoprostivi) grijeh? Zeli neko mozda da kaze, da nas je cijelo ovo vrijeme obmanjivao? 

 

Meni Duda sasvim sigurno nije  holy cow,  ali dajte da vidimo svu vasu (nepokolebljivu) argumentaciju.

 

 

 

P.S. -Molim da se i ova tema vrati u pdf 'Kosarka'.



#14793 X factor

X factor
  • Members
  • 405 posts

Posted 04 October 2013 - 08:22

Malo o spasiocima srpske kosarke, dokazanim šampionima, čijim je nepozivanjem izlapeli matori golubar uskratio svima nama radost zbog osvojene (verovatno najsjanije) medalje:

 

  • Pecanje preče od parketa: Miličić na Svetskom prvenstvu u pecanju šarana
Od raskida ugovora sa Bostonom u novembru prošle godine, košarkaš Darko Miličić nema angažman, a slobodno vreme iskoristio je da učestvuje na Svetskom prvenstvu u pecanju šarana. ( http://sport.blic.rs...-pecanju-sarana )

 

 
Vladimir Radmanović završio košarkašku karijeru Video
 

Vladimir Radmanović, nekadašnji košarkaški reprezentativac naše zemlje i član "plavih" koji su na Svetskom prvenstvu 2002. u Indijanapolisu postali prvaci sveta, odlučio je da završi svoju igračku karijeru.

Kako javlja specijalizovani košarkaški internet sajt "WorldBasket", Radmanović više neće aktivno igrati košarku. ( http://sport.blic.rs...rkasku-karijeru )


Edited by X factor, 04 October 2013 - 08:24.


#14794 DayWalker

DayWalker
  • Members
  • 7,846 posts

Posted 04 October 2013 - 15:30

stojakovic, bodiroga, djordjevic, danilovic???



#14795 Zvezdinho

Zvezdinho
  • Members
  • 19,480 posts

Posted 07 October 2013 - 18:53

 

Aleksandar Kesar, signed contract with Shandon Gold BC. He takes position of consultant of head coach, and will join the team next week.

 



#14796 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 08 October 2013 - 05:58

KSS ODLUČUJE: Ko odbije da igra za Srbiju može da ostane bez kluba na godinu dana
Prema disciplinskom pravilniku nacionalni savez može da igrača, koji odbije da igra za reprezentaciju, prijavi FIBA, čime bi automatski bio suspendovan na šest meseci do godinu dana i izgubio bi ugovor. Međutim, to se nikada nije desilo do sada
 
Kosarkaska-reprezentacija-Srbije-1.jpg

 

Odbijanje igranja za košarkašku reprezentaciju Srbije postao je trend poslednjih godina, ali malo ko u Srbiji zna da po pravlima KSS košarkaši moraju da se odazovu pozivu ili će biti kažnjeni zabranom igranja, bilo za koji klub u Evropi da su potpisali!

 

Ali naš nacionalni savez nikada nije iskoristio niti primenio to disciplinsko pravilo.

 

FIBA KAŽE: KO NE IGRA ZA DRŽAVU GUBI UGOVOR

 

Prema disciplinskom praviliniku KSS, nacionalni savez ima pravo da podnese prijavu protiv igrača koji odbiju poziv u nacionalni tim, čime bi on bio kažnjen od strane FIBA zabranom igranja od šest meseci do godinu dana!

 

Ovo je potvrdio i doskorašnji selektor Srbije Dušan Ivković u intervjuu za NIN.

 

- Nisam za prijave protiv onih koji odluče da ne igraju za nacionalni tim, jer onda FIBA propisuje zabranu igranja u roku od šest meseci do godinu dana. Time igrači automatski gube ugovore – rekao je Ivković za NIN, i dodao:

Dusan-Ivkovic-fot-Milena-Djordjevic-4.jp

 

NIKO NIKADA NE ODBIJA, SVI ODUSTAJU ZBOG POVREDA

 

- Znam da je igračima teško, jer u tih 90 utakmica u sezoni retko nalaze vremena da se podvrgnu terapijama ili posvete individualnom radu. Ali svi su u sličnoj situaciji. Sve profesionalne sportiste nešto boli i nose rizik igrajući. Zato mislim da treba raditi s onima koji žele da igraju – poručio je bivši selektor Srbije.

 

Međutim, problem je u tome što niko nikada nije zvanično odbio da igra za nacionalni tim, već je svaki igrač odbio zbog povrede koju ima.

 

Milos-Teodosic-Vladimir-Micov-i-Zoran-Er

Konkretno to je ovog leta bio slučaj sa Zoranom Ercegom, Vladimirom Micovim, Duškom Savanovićem i Novicom Veličkovićem, koji su morali da se oporave od povreda. Samo je Milan Mačvan decidirano rekao da ne želi da igra, što je potvrdio bivši selektor.

 

Jedino je Miloš Teodosić, iako teško povređen, došao na pripreme i pokušao da se oporavi za Evrobasket. Nije uspeo da se oporavi za EP, ali će bar za sezonu biti spreman.

 

Velike probleme sa leđima je imao i Duško Savanović, koji se javio lekarima nacionalnog tima, dok su opravdanja Ercega, Micova i Veličkovića prilično “tanka”.

 

- Otvoreno sam pitao igrače da li žele da igraju ili ne, tražio sam decidirane odgovore. Jedino je Mačvan nedvosmisleno odbio – rekao je Ivković.

 

milan-macvan-wikipedia-Petar-Milosevic.j

 

DISCIPLINSKI PRAVILNIK PREDVIĐA KAZNU

 

Disciplinski pravilnik KSS jasno kaže u svom članu 71 da sledi kazna svakom ko odbije nastup za nacionalni tim.

 

“Igrač koji neopravdano zakasni ili neopravdano odbije da nastupi za reprezentaciju ili neopravdano ne dođe na pripreme reprezentacije kazniće se vremenskom i novčanom kaznom”, navodi se u članu.

 

Clan-71-disciplinskog-pravilnika-KSS-sre

 

Ostaje samo pitanje zašto nacionalni savez ne primenjuje ovo pravilo? Pa, razlozi idu od toga da možda ne žele da uništavaju karijere igračima, pa do toga da ne mogu decidirano da dokažu da je neko odbio da igra ako se požali na povredu.

 

U današnjem profesionalnom sportu svaki igrač posle naporne sezone ime neku povredu, lakšu ili težu, i to je veliki problem jer sa te strane ne možete nekoga obavezivati da igra ako je povređen.

 

Naravno, sa druge strane bilo bi veliki skandal da KSS prijavi nekog našeg reprezentativca i tako mu onemoguči da igra i razvija se dalje, a može i da mu ugrozi karijeru.

 

Rešenje je upravo u komunikaciji između Saveza i selektora sa igračima i konstantna briga o njima kako bi osećali da neko vodi računa.


Edited by glimmer twins, 08 October 2013 - 05:58.


#14797 stondisha

stondisha
  • Members
  • 8,588 posts

Posted 08 October 2013 - 08:53

http://www.b92.net/s...8&nav_id=762655

 

 

 

Najzaslužniji za trijumf ruskog tima bio je srpski plejmejker Miloš Teodosić, koji se posle povrede vratio na spektakularan način – 26 poena (4-8 za dva, 4-7 za tri), 5 skokova i 9 asistencija. Odličan je bio i kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić sa 13 poena (6-11 iz igre) i 7 skokova.

 

A kad vidim ovde postove tipa:

 

Indijanac, psiho, sociopata...

 

:ajme:



#14798 Mental Mickey Maguire

Mental Mickey Maguire
  • Members
  • 4,540 posts

Posted 08 October 2013 - 14:08

Šta da kažem o Teodosiću i njegovoj šuterskoj partiji? Budite sigurni da ćemo ga u novoj sezoni češće koristiti na poziciji beka šutera. Mislim da će dobro funkcionisati u tandemu sa Pargom. Miloš je bio zaista dobar, posebno što zbog povrede nije dugo igrao - rekao je Mesina

Pročitajte više: http://www.sportal.r...php?news=110960


#14799 stondisha

stondisha
  • Members
  • 8,588 posts

Posted 08 October 2013 - 22:16

 

Šta da kažem o Teodosiću i njegovoj šuterskoj partiji? Budite sigurni da ćemo ga u novoj sezoni češće koristiti na poziciji beka šutera. Mislim da će dobro funkcionisati u tandemu sa Pargom. Miloš je bio zaista dobar, posebno što zbog povrede nije dugo igrao - rekao je Mesina

Pročitajte više: http://www.sportal.r...php?news=110960

 

 

Mesina je uvek (barem meni) imao totalno promašene da ne kažem retardirane poteze. Novica na 3 sad teo na 2 i nikad nisu upalili.

 

Teu je ovo poslednja sezona u CSKA.

 

Ili on ili Mesina jedan leti.



#14800 Zvezdinho

Zvezdinho
  • Members
  • 19,480 posts

Posted 30 October 2013 - 15:15

 

 

 
NOVO OBELEŽJE BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA SRPSKIM JUNACIMA U ČAST: Peković istetovirao Boj na Kosovu!

KOŠARKA

13:09, 30.10.2013.

Autor: Kurir sport

Košarkaš Minesote odlučio je da u novu sezonu u NBA ligi uđe sa novom tetovažom

nikola-pekovic-tetovaza-foto-hatnbalotte

Peković sa novom tetovažom, Foto: hatnbalotterypick.com

MINESOTA - Košarkaš Minesote i crnogorski reprezentativac Nikola Pekovićistetovirao je na levoj nozi "Boj na Kosovu".

Peković na svom telu ima veliki broj tetovaža. Međutim, najpoznatija je tetovaža srpskog viteza nad gomilom lobanja na levoj ruci.

"Motiv moje nove tetovaže je "Boj na Kosovu". To je najpoznatija bitka u našoj istoriji koja se dogodila 1389. godine", objasnio je američkim novinarima bivši košarkaš Partizana.

Peković (27) je rođen u Bijelom Polju, a član je Minesote od 2010. godine. On je pre Timbervulfsa igroa za Panatinaikos, Partizan i Atlas.

Minesota će svoj prvi meč u novoj sezoni NBA lige odigrati u noći između srede i četvrtka sa ekipom Orlanda.

 

 

 

Da mi je znati gde je sad onaj pametnjakovic sto nas je ubedjivao kako je ono vizantijski vitez i da se Pekovic izjasnjava Crnogorcem.



#14801 edinjo

edinjo
  • Banned
  • 232 posts

Posted 03 November 2013 - 08:58

Krilni centar Njegoš Sikiraš (206 1999 Stella Assura Roma)‚ zadnji izdanak bijeljinske škole košarke OKK Budućnost koju vodi trener Dario Cojić i iz koje su izašli reprezentativci Srbije Đoko Šalić (1995 Partizan) i Boriša Simanić (1998 Crvena Zvezda*)‚ igraće narednog leta za kadetsku reprezentaciju BiH.


Na drugom forumu kazu da je poceo igrati kosarku pre godinu i po dana. Da je prilicno dominirao protiv vrsnjaka iz Srbije na nekom turniru regiona i da je bio letos na nekom kampu u organizaciji KSS.

Edited by edinjo, 03 November 2013 - 09:05.


#14802 ChrisJudd

ChrisJudd
  • Members
  • 925 posts

Posted 27 November 2013 - 08:45

http://www.b92.net/s...7&nav_id=782338



#14803 peja™

peja™
  • Members
  • 25,889 posts

Posted 30 November 2013 - 15:37

...


Edited by peja™, 30 November 2013 - 15:38.