Jump to content

Photo
- - - - -

Kradja u hotelu

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Marti Misterija

Marti Misterija
  • Members
  • 662 posts

Posted 13 October 2011 - 18:40

Ne znam gde da smestim ovu temu pa obzirom da se tice problema koji se desio tokom putovanja smatram da je najbolje da to ucinim ovde.

Vec nekoliko dana se nalazim na sluzbenom putu - konferenciji tokom kog sam odseo u Hotelu Mercure u Bratislavi.
Jutros sam primetio da mi iz novcanika koji se nalazio u unutrasnjem dzepu kaputa nedostaje celokupna kolicina novca (evra) koja se tamo nalazila dok su dinari koji su se tamo nalazili jos uvek u novcaniku...
Odmah sam prijavio to na recepciji nakon cega je pozvana policija koja je samnom obavila pregled sobe i utvrdila - nista...
Na recepciji je ocitano ko je ulazio u sobu i ustanovljeno je da su pored mene u sobu tokom tih nekoliko dana ulazile tri cistacice i jedna devojka koja vrsi dopunu mini bara. Nakon toga sam otisao u policiju gde sam dao kompletnu izjavu o svemu u vezi novca...
Naglasavam da sam preko 100% siguran da je novac ukraden iz sobe i da to niko drugi nije mogao da ucini. Razlozi za takvo misljenje su pre svega zato sto novcanik nigde nisam vadio - cak ni u hotelu, nalazio se duboko u unutrasnjem dzepu kaputa tako da definitivno niko nije mogao da ga ukrade odatle - bar ne da ga izvadi, iz njega odvoji i uzme samo evre a dinare ostavi i da ga zatim vrati u kaput. Prosto nemoguce i za najvestijeg lopova imajuci u vidu cinjenicu da niti sam ulazio u neku guzvu niti mi je bilo ko u gradu igde prisao cak ni na metar (niti ja bilo kome).

Obzirom da, koliko sam primetio, ni u hotelu niti u policiji gde su mi uzeli izjavu i dali potvrdu da mi je taj novac ukraden, nemaju bas nesto volje da se iole pozabave tim slucajem jer sam stranac koji preksutra putuje i lakse im je da puste da prodje vreme i ja odem nego da se zezaju sa mojim problemom pitao bih one koji su bili u slicnoj situaciji ili koji znaju sta ciniti koja su moja prava tj. sta ja sve mogu da ucinim po pitanju navedenog problema. Policija nije cak ni obavila razgovor sa ove cetiri zene koje su ulazili u hotel a cak iako sam ja ubedjen da je novac mogao nestati samo u hotelu i nigde drugde nisu cak ni stavili u izjavi da je ukradeno tu posto su rekli da to nece da stave jer nemam nikakvog dokaza da je bas tu ukradeno....

Situacija je krajnje neprijatna pa bi mi svaki komentar koji je od koristi dobro dosao.

Hvala unapred.

#2 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 16,092 posts

Posted 13 October 2011 - 19:16

Ne znam gde da smestim ovu temu pa obzirom da se tice problema koji se desio tokom putovanja smatram da je najbolje da to ucinim ovde.

Vec nekoliko dana se nalazim na sluzbenom putu - konferenciji tokom kog sam odseo u Hotelu Mercure u Bratislavi.
Jutros sam primetio da mi iz novcanika koji se nalazio u unutrasnjem dzepu kaputa nedostaje celokupna kolicina novca (evra) koja se tamo nalazila dok su dinari koji su se tamo nalazili jos uvek u novcaniku...
Odmah sam prijavio to na recepciji nakon cega je pozvana policija koja je samnom obavila pregled sobe i utvrdila - nista...
Na recepciji je ocitano ko je ulazio u sobu i ustanovljeno je da su pored mene u sobu tokom tih nekoliko dana ulazile tri cistacice i jedna devojka koja vrsi dopunu mini bara. Nakon toga sam otisao u policiju gde sam dao kompletnu izjavu o svemu u vezi novca...
Naglasavam da sam preko 100% siguran da je novac ukraden iz sobe i da to niko drugi nije mogao da ucini. Razlozi za takvo misljenje su pre svega zato sto novcanik nigde nisam vadio - cak ni u hotelu, nalazio se duboko u unutrasnjem dzepu kaputa tako da definitivno niko nije mogao da ga ukrade odatle - bar ne da ga izvadi, iz njega odvoji i uzme samo evre a dinare ostavi i da ga zatim vrati u kaput. Prosto nemoguce i za najvestijeg lopova imajuci u vidu cinjenicu da niti sam ulazio u neku guzvu niti mi je bilo ko u gradu igde prisao cak ni na metar (niti ja bilo kome).

Obzirom da, koliko sam primetio, ni u hotelu niti u policiji gde su mi uzeli izjavu i dali potvrdu da mi je taj novac ukraden, nemaju bas nesto volje da se iole pozabave tim slucajem jer sam stranac koji preksutra putuje i lakse im je da puste da prodje vreme i ja odem nego da se zezaju sa mojim problemom pitao bih one koji su bili u slicnoj situaciji ili koji znaju sta ciniti koja su moja prava tj. sta ja sve mogu da ucinim po pitanju navedenog problema. Policija nije cak ni obavila razgovor sa ove cetiri zene koje su ulazili u hotel a cak iako sam ja ubedjen da je novac mogao nestati samo u hotelu i nigde drugde nisu cak ni stavili u izjavi da je ukradeno tu posto su rekli da to nece da stave jer nemam nikakvog dokaza da je bas tu ukradeno....

Situacija je krajnje neprijatna pa bi mi svaki komentar koji je od koristi dobro dosao.

Hvala unapred.

Od policije veovatno neće biti ništa.

Probaj na galamu, idi kod direktora hotela i traži mu da ti to nadoknadi. sedi sad na e-mail i napiši na centralu Mercure, najbolje svim članovima boarda, direktorima, preti da ćeš da ih tužiš, napiši svima što nešto znače u tom hotelu, direkciji za Slovačku itd, itd itd. Možda upali, ništa te to neće koštati. Kad predješ granice, slučaj ide ad acta.

#3 Marti Misterija

Marti Misterija
  • Members
  • 662 posts

Posted 13 October 2011 - 19:23

Videcu i to sutra da uradim - sa organizatorom konferencije sam dogovorio da razgovaram sa gen. menadzerom tog hotela posto je danas razgovor samnom obavila menadzerka koja nije glavna cak ni u ovom hotelu (ovaj glavni je bio zauzet ceo dan).

U sustini do sada se sve svodilo na to da ja nemam nikakvih opipljivih dokaza da je to naka od zaposlenih, a ne vidoh da se bas iko pretrgao da obavi razgovor sa njima - ni iz hotela niti iz policije...

#4 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 16,092 posts

Posted 13 October 2011 - 19:26

Videcu i to sutra da uradim - sa organizatorom konferencije sam dogovorio da razgovaram sa gen. menadzerom tog hotela posto je danas razgovor samnom obavila menadzerka koja nije glavna cak ni u ovom hotelu (ovaj glavni je bio zauzet ceo dan).

U sustini do sada se sve svodilo na to da ja nemam nikakvih opipljivih dokaza da je to naka od zaposlenih, a ne vidoh da se bas iko pretrgao da obavi razgovor sa njima - ni iz hotela niti iz policije...

Hotelijeri se najviše plaše scena i galame, najbolje pred punom recepcijom ili holom, ako ti nije blam. Obično na drskost postigneš više, nego na pristojnost. (Na žalost, u ovom slučaju/u ugostiteljstvu, je obično tako).

#5 Marti Misterija

Marti Misterija
  • Members
  • 662 posts

Posted 13 October 2011 - 19:46

Mozda sam to trebao danas ali valjda ni sutra nece biti kasno...

Nigde ne mogu da nadjem ko je glavni za Mercure grupaciju pa da pripretim i njime kao i nikog iz boarda ili ko su iznad gen. managera ovog hotela, ovako sam samo nasao e-mail adresu Chairmana & CEO-a Accor grupe pod kojom se i nalaze Mercure Hoteli kao i imena ostalih koji se nalaze u BoD te grupacije...

Da kazem da cu poslati mailove svakom od njih ponaosob...

Edited by Marti Misterija, 13 October 2011 - 19:52.

#6 vini_d_pu

vini_d_pu
  • Members
  • 4 posts

Posted 14 October 2011 - 03:00

Nemoj ponaosob, bolje je da vide kome si sve poslao. Ozbiljnije ce prici situaciji jer ce razmisljati i kako ce drugi reagovati.

#7 vini_d_pu

vini_d_pu
  • Members
  • 4 posts

Posted 14 October 2011 - 03:01

a i videce da si "galamdzija".

#8 Marti Misterija

Marti Misterija
  • Members
  • 662 posts

Posted 14 October 2011 - 12:37

Razgovarao sam sa organizatorima konferencije i rekli su mi da od toga nece biti nista ali sam zakazao za pola 3 sastanak sa generalnim menadzerom hotela gde ce da prisustvuju i organizator konferencije iz Ceske kao i predstavnik zemlje domacina konferencije tj. Slovacke.

Mozda ne mogu ja nista da dobijem tim sastankom ali mogu da mu stavim do znanja da mogu da povucem neke poteze koji ce da uzdrmaju reputaciju hotela i gde ce oni da izgube daleko vise nego sto je meni ukradeno.

#9 perica7

perica7
  • Members
  • 7 posts

Posted 13 February 2012 - 08:51

Accor hotel ima customer satisfaction email, tamo napises i ispljujes ih do bola, naravno treba zvati muriju da se napise zapisnik mada bez svedoka ce to sve biti suplja prica.. Slovaci su lopovi do bola kao i cesi. Pare nikad nostavljati u Hotelu sve svoje nosim sa sobom...

#10 logic

logic
  • Members
  • 17 posts

Posted 13 February 2012 - 12:07

Prevaranti lopovi, policija naravno umesana, samo na viku i galamu, ne zovi policiju telefonom nego licno po policajca, jos bolje interpol, i natovari da ti ukradena vazna dokumentacija + bla bla,, ma sve cega se setis,telefonom ako zoves jako verovatno da ces biti preusmeren na "njihove policajce", tehnika je danas cudo, od prilike slozi pricu i potenciraj na vaznosti nestalih dokumenata pa vracanje novca da bude "minorna satisfakcija" eto malo idejom da pomognem i jebi im sve po spisku razumeju oni srpski jako dobro.Udri na menadzera hotela imenom i prezimenom pa u mejl da mu se oznoji guzica morace da je digne,il gubi poziciju.

#11 logic

logic
  • Members
  • 17 posts

Posted 13 February 2012 - 12:10

P.S. otvaram nov topic u zivot i stil : sustina prevare-odvracanje paznje mislim da ima mnogo iskustava sa prevarantima svake vrste bilo ko od nas obicnih ljudi.