Jump to content


Photo
- - - - -

Agent osiguranja života - siguran i zagarantovan posao!?


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

Poll: Osiguranje života (35 member(s) have cast votes)

Vaša iskustva sa životnim osiguranjem

  1. Krajnje pozitivna (2 votes [6.67%])

    Percentage of vote: 6.67%

  2. Pozitivna (2 votes [6.67%])

    Percentage of vote: 6.67%

  3. Nemam ih (20 votes [66.67%])

    Percentage of vote: 66.67%

  4. Negativna (4 votes [13.33%])

    Percentage of vote: 13.33%

  5. Krajnje negativna (2 votes [6.67%])

    Percentage of vote: 6.67%

Vaša iskustva sa agentima osiguranja

  1. Fini ljudi, sve lepo objasne (6 votes [20.00%])

    Percentage of vote: 20.00%

  2. Nemam iskustva (14 votes [46.67%])

    Percentage of vote: 46.67%

  3. Prevaranti (10 votes [33.33%])

    Percentage of vote: 33.33%

Vote Guests cannot vote

#16 orisni

orisni
  • Members
  • 976 posts

Posted 13 May 2013 - 04:55

@Miki

Ti izgleda zvucis kao neki agent. Hajde ako ti nije tesko, ostavi ovde neko *kvantitativno* poredjenje "riziko osiguranja" i "zivotnog osiguranja koje isplacuje neke pare ako se prezivi". Znaci, nemoj da ostavis pricu "za riziko osiguranje se ne dobija nista u slucaju ako se prezivi", nego ostavi tacno kolike su premije. Do sada to nijedan agent nije ostavio. Hvala unapred ako to uradis.


  • 0

#17 savetnik u osiguranju

savetnik u osiguranju
  • Members
  • 3 posts

Posted 18 April 2014 - 16:07

KAKO NEKO UOPSTE POVERUJE DA MOZE MALO DA ULAZE, PUNO DA DOBIJE, I DA PRITOM SAMO LEZI KOD KUCE?!

Moj rodjak uplacuje po 1.000 evra godisnje, nije hteo da predje na ovo srpsko Winer, ide do Brckog ili u Madjarsku da daje pare, ubedjuje me koliko ce para dobiti, a ja ga samo slusam, iskolacim oci i pomislim sta coveku treba da se desi da pocne da razmislja na tako blesav nacin... Pitao sam ga kako je potpisao ugovor na nemackom, kome ce da se obraca ako mu nesto treba, ko ce u Srbiji da mu bude procenitelj, kako to misli da naplati, da li preko konzulata, meni to prosto ne ide u glavu da neko tako da pare, hajde vi koji ste agenti, objasnite mi bar neko od pitanja?

Pozdrav! Pokušaću da ti dam neke odgovore.

 

1. Na našem tržištu najvećim delom su austrijska osiguranja, među njima i Wiener. Ne znam zašto rođak ide do Brčkog ili u Mađarsku da bi uplatio premiju kada to može i iz Srbije. Nadam se da rođak zna nemački, a samim tim i uslove koje je potpisao. POLISA OSIGURANJA VAŽI SVUDA U SVETU. Ukoliko se desi osigurani slučaj i ima pravo nadoknade po polisi, sve može da završi u srpskom Wieneru :)

 

2. Koliko će para dobiti po isteku ugovora? Onoliko koliko je navedeno u polisi kao osigurana suma. Jedino to je ZAGARANTOVANO. Osigurana suma je suma koju planira da uštedi. 1000 eura godišnje na 20 godina = 20.000 eura + dobit. 

 

3. Dobit? Postoji i dobit na tu sumu. Kolika? Niko ne može da garantuje. Zašto? Zavisi od poslovanja osiguravajućeg društva. Bežite od agenata koji vam garantuju dobit. Ne prodaju vam lošu stvar. Samo očigledno ne poznaju dobro posao i funkcionisanje osiguravajućih društava. Dobit može biti i 50% uloženog, ali niko ne garantuje. Ukoliko neko misli da preko dobiti može da se obogati, ovo nije način za to. Osiguranje služi samo da pomogne u najtežim situacijama (invalidnost,bolest...) i da po isteku ugovora imate neku ušteđevinu.

 

Ukoliko postoji još neka nedoumica, slobodno pitajte. Nisam ovde da bih vam prodao osiguranje. Cilj mi je da vam pružim ispravne informacije. A da li će neko napraviti polisu životnog osiguranja, odluka je samo njegova.


  • 0

#18 savetnik u osiguranju

savetnik u osiguranju
  • Members
  • 3 posts

Posted 18 April 2014 - 16:35


Imam jedno pitanje vezano za gornju tvrdnju: Sta se desava ukoliko osiguranik posle npr. 10 godina uplacivanja osiguranja ostane bez posla i ne moze da nastavi da uplacuje do kraja ugovora od 25 godina?

 

 


U tom slučaju se radi tzv. Otkup premije, tj na osnovu Vašeg zahteva i obrazloženja Osiguravajuća kuća će Vam isplatiti deo iznosa koji ste uplatili. Koliki je taj deo, ne znam na pamet, on se računa i Vaš agent vam može dati tu informaciju. Zavisi od Vaše starosti, broja uplaćenih odnosno broja preostalih rata. Što je bliže isteku, to je bliže uloženoj sumi, logično je.

Zašto raditi otkup kada je bolja opcija status mirovanja? Status mirovanja oslobađa klijenta plaćanja premije na godinu dana. Ako neko i ostane bez posla valjda će za godinu dana naći drugi i nastaviti sa štednjom. Za taj period od godinu dana klijent ostaje osiguran. Da neki ne pomisle da je ovo neki gratis - kada klijent izađe iz statusa mirovanja, retroaktivno uplaćuje premiju.


  • 0

#19 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 18 April 2014 - 17:35

Zašto raditi otkup kada je bolja opcija status mirovanja? Status mirovanja oslobađa klijenta plaćanja premije na godinu dana. Ako neko i ostane bez posla valjda će za godinu dana naći drugi i nastaviti sa štednjom. Za taj period od godinu dana klijent ostaje osiguran. Da neki ne pomisle da je ovo neki gratis - kada klijent izađe iz statusa mirovanja, retroaktivno uplaćuje premiju.

Bajati ti ovi postovi na koje odgovaras?


  • 0

#20 savetnik u osiguranju

savetnik u osiguranju
  • Members
  • 3 posts

Posted 22 April 2014 - 20:06

Bajati ti ovi postovi na koje odgovaras?

U pravu si. Bajati jesu. Bitno da postoji odgovor :D


  • 0

#21 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 29 April 2014 - 22:04

Sta je sa ovom temom? Stalno mi se iznova pojavljuje kao neprocitana, a nema novih postova.


  • 0

#22 orisni

orisni
  • Members
  • 976 posts

Posted 01 May 2014 - 10:58

Ova tema ima osiguranje zivota tako da ne moze da umre. :)

 

Jos kad bi neko ostavio i neke korisne informacije o "riziko" osiguranju, tema bi imala nekog smisla.

 

@savetniku u osiguranju

Ti si nedavno pisao o "zivotnom osiguranju koje isplacuje neke pare ako se prezivi (i jos moze da bude dobiti, cak i 50% ulozenog, ali niko ne garantuje)". Hajde ako ti nije tesko, ostavi neko poredjenje sa "riziko osiguranjem", npr. kolike su premije. Do sada to nijedan savetnik nije ostavio. Hvala unapred ako to uradis.


  • 1

#23 Klotzen

Klotzen
  • Members
  • 1,405 posts

Posted 19 June 2014 - 19:52

Evo ti primer sa DDOR sajta :

 

prvi red je za muškarce a drugi za žene.

 

Pristupna starost
35 godina
35 godina

Trajanje osiguranja
5 godina
5 godina

Mesečna premija
2,60 €
1,40 €

Godišnja premija
31 €
16,90 €

Jednokratna premija
145,60 €
79,70 €

Osigurana suma za slučaj smrti
10.000 €
10.000 €

 

posle se žene žale da nemaju ista prava kao muškarci :)

 

PS riziko osiguranje nije štednog karaktera nego se isplaćuje samo u slučaju smrti ili trajne invalidnosti.


Edited by Klotzen, 19 June 2014 - 19:54.

  • 0

#24 orisni

orisni
  • Members
  • 976 posts

Posted 23 June 2014 - 00:35

@Klotzen

Hvala za konkretne brojke. Posto nisi naveo preciznu adresu, glugao sam DDOR sajt i pretpostavljam da si brojke uzeo sa ove stranice:

http://www.ddor.rs/s...iko-osiguranje/

 

Tamo pise da je ovo "primer", sto valjda znaci da brojke mogu biti i vece ili manje. Zna li neko precizne brojke? Jos vaznije, kako se porede riziko i neriziko osiguranja? Recimo ako muskarac od 35 godina zeli da na 5 godina ima osiguranu sumu od 10.000E u slucaju smrti, ovaj primer riziko osiguranja kaze da placa 2,60E mesecno. Koliko bi placao za neriziko osiguranje i koliko su ta osiguranja isplacivala na stednju u poslednjih pet godina?

 

Jos jedna stvar mi je zapala za oko: "Posebna pogodnost je što zdravstveni pregled nije potreban do visine osigurane sume od 10.000 evra." Je li to tako za sva riziko osiguranja u Srbiji? Mogu li ja da uzmem po jedno riziko osiguranje do 10.000E od svake osiguravajuce kuce? Koliko star/mlad treba da budem da bi mi to dali?

 

Ako se ovde ponovo javi neki agent osiguranja koji ne ostavi konkretno poredjenje, i posto se ja ne javljam cesto, da li moze neko drugi da pita agenta ili da ostavi poredjenje ili da prestane da se javlja? :)


  • 0

#25 Klotzen

Klotzen
  • Members
  • 1,405 posts

Posted 11 July 2014 - 19:04

Što se tiče broja polisa, tu nema ograničenja kod životnih osiguranja. Koliko god polisa da imaš svaku možeš da naplatiš ako se ostvario rizik za koji si osiguran. Nisam 100% siguran ali mislim da čak možeš i u jednom osiguranju da napraviš više istih polisa.

 

za tačne cene moraš kod agenata, radi se o tabeli za koju im trebaju tvoji podaci. Zato ili ne stave cene ili stave neki primer.


  • 0

#26 orisni

orisni
  • Members
  • 976 posts

Posted 12 July 2014 - 19:46

mislim da čak možeš i u jednom osiguranju da napraviš više istih polisa.

Ne verujem da mozes u istoj osiguravajucoj kuci da napravis vise riziko polisa do 10.000 evra bez pregleda. Pise: "Posebna pogodnost je što zdravstveni pregled nije potreban do visine osigurane sume od 10.000 evra." To verovatno znaci da ne mogu da napravim 10 polisa od 9.999 evra, jer bih tako dobio 99.990 evra bez pregleda.

 

za tačne cene moraš kod agenata

Okej, ako ne znas cene, ne znas cene. Ali glavno pitanje ovde su cene. Nije pitanje kako se kvalitativno porede riziko i mesovito osiguranje, jer znamo to sto si bio napisao "riziko osiguranje nije štednog karaktera nego se isplaćuje samo u slučaju smrti ili trajne invalidnosti.". Hvala na komentaru u svakom slucaju.


  • 0

#27 DejanSi

DejanSi
  • Members
  • 1 posts

Posted 16 May 2016 - 23:40

Ja bi vama svima reko , posto vidim da svi mislite da znate nesto , a pojma nemate , de napravite se pametni pa neki put i svratite do neke osiguravajuce kuce i ispircajte sve ovo sto ste pisali na forumu , pa ce vam ljudi i lepo objasniti sta je osiguranje i cemu sluzi . Ni jedna osiguravajuca kuca se ne bavi prevarom, nego vec sinacilini od osiguravajucih zastupnika koji ni ne objasne klijentima o cemu je rec vec im kazu sve i svasta i posle ispadne obrnuto ... a to da vam se novac ne isplacuje to je laz , svako osiguranje je posebno za sebe svaka polisa se razlikuje, postoje polise stednog karaktera a neke nisu a takva osiguranja se odnose na nosiguranje imovine oni nisu stednog karaktera i po isteku ugovora ne vraca se ulozen novac , zato ta osiguranja imaju u ponudi i najmanje trajanje ugovora ... A i zlatno pravilo kod svakog ugovora stoji PAZLJIVO PROCITAJTE UGOVOR DA ZNATE STA POTPISUJETE I KOJI SU USLOVI .


  • 0

#28 orisni

orisni
  • Members
  • 976 posts

Posted 17 May 2016 - 01:48

@DejanSi

Hvala sto si se javio na ovu ozbiljnu temu.

 

svratite do neke osiguravajuce kuce i ispircajte sve ovo sto ste pisali na forumu

Ja ne mogu da svratim do osiguravajuce kuce u Srbiji jer sam "odsutan iz opravdanih razloga". Ali ako ti imas neke KONKRETNE podatke o poredjenju zivotnog osiguranja, da li bi, molim te, mogao da ih izneses ovde? Konkretno, kako se precizno, kvantitativno (ne kvalitativno) porede riziko i mesovita osiguranja?

 

Recimo uzmi za primer muskarca od 35 godina koji zeli da se osigura na 15 godina sa osiguranom sumom od 20.000evra. Kolika bi bila premija za riziko osiguranje? Kolika bi bila premija za mesovito osiguranje? Da li ima neke garantovane stope stednje za mesovito osiguranje? Ako nisu garantovane, kolike su bile nedavno isplacene/pripisane stope?

 

Nemoj samo da pises kako se riziko i mesovito osiguranje razlikuju u tome da li se pri dozivljenju dobiju neke pare ili ne. To je jasno. Ono sto treba da se poredi je kolike su premije i kolika je ocekivana suma koja se dobije pri dozivljenju. Ako znas te brojke, molim te iznesi ih. Hvala unapred.


  • 0