Jedna agencija nudi posao postara u Holandiji za drzavljane EU. Posto sam nedavno dobio drzavljanstvo jedne EU zemlje, zanima me koliko je ovo realna ponuda za posao. Nude 1200 eur neto + stanovanje u kuci (u sobi sa cimerom, a kuca ima par soba - to je meni ok, navikao sam na slicno). Ono sto sam za sada saznao jeste da je agencija posrednik (naravno
Agencija je registrovana i svi znaci deluju da posluju legitimno (adresa u Sloveniji i Beogradu, fiksni telefon, internet stranica, uredna email komunikacija sa email adresa koje nisu registrovane preko gmail, yahoo ili slicnih servisa).
Razlozi zbog kojih bih otisao su zato sto zelim da osetim i druge zemlje i kulture, a mislim da se to najbolje moze postici radom i zivotom na tim mestima. Ovde imam honoraran posao koji mi se dopada, medjutim plata je minimalna i stize kad bog da, tako da je motivacija naravno i finansijske prirode.
Voleo bih i za one iz Holandije da mi kazu koliko ovaj novac tamo vredi (radi se o Amsterdamu), i sta bih trebao da pitam poslodavca. Pitanja tipa sta je ukljuceno u bruto platu, kao npr. zdravstveno osiguranje i slicna cu naravno da pitam, no sigurno postoje neke specificnosti u Holandiji kojih nisam svestan.
Hvala unapred za odgovore.
Edited by frogger, 12 September 2011 - 13:24.