Од рођења мог није прошло без имена твог ни дан ни година...

Тешко је написати текст о клубу за који навијате а да границе љубави и поштовања не пређу у патетику. Покушаћу али чисто сумњам да ће ми успети, они који је не воле (патетику не Звезду) нека опросте ако претерам...
Данас сам се запитао бити или не бити сујеверан? 13 година је протекло а да практично ничег лепог није било везаног за Кошаркашки Клуб Црвена Звезда, а ево први дан неког новог почетка, након тринаест година је управо тринаести дан у месецу. Но колико год неко био сујеверан горој будућности и већој несрећи се не би ни могао "надати", све што је ружно, труло, тужно и несрећно, све што је оличење лошег у овој држави скупило се претходних година у ККЦЗ, који је био, а и још увек је, истински споменик патње и несрећне љубави огромног броја заљубљеника у црвено-белу боју и кошаркашку лопту.
Пробудио сам се осећајем да се нешто битно променило у мом животу, један заиста чудан осећај за који испрва нисам био свестан на шта се односи. Онда сам схватио и сетио се да смо синоћ добили новог председника, нову управу, скупштину - једну нову будућност. Морао сам брже боље да отворим форум како бих се уверио да нисам још увек у кревету и како није све само сан. Јер са ККЦЗ се све свело само на снове, све краће и бајковитије, само се бајке и неки снови завршавају срећно. Постови су ме вратили тамо где смо синоћ стали, односно почели. Тако је некако и са нашом Звездом, она се на неки начин враћа на место свог последњег великог успеха, место на коме смо последњи пут славили титулу шампиона - Железник.
Железник сада треба бити наш нови почетак или можда боље речено почетак нашег опоравка.
Наравно да ће бити пуно оспоравања, сумњи и "бриге" за ККЦЗ, да ли од добронамерних или оних других заиста не знам, не могу да процењујем а нити ме интересује, али знам са сигурношћу да нико други не може да схвати и разуме како се навијачи Коашркашког Клуба Црвена Звезда осећају и кроз шта су прошли у претходној деценији. Они који су остали све те године уз ККЦЗ једини имају права да кажу шта је и ко је њихова Црвена Звезда, с тога господо, сви пријатељи и другови поштујмо одлуку и љубав тих људи, јер Звезда постоји због њих, односно нас који је волимо. Тек када видите бол, тугу, неверицу и, као најгоре, немоћ у очима једног великог Звездаша (да не наводимо имена
Љуба Тадић није могао да каже већу истину: Нема велике љубави без велике радости али и без велике патње. Е, то вам је (КК) Црвена Звезда...
Надам се, и верујем, да су такви тренуци за нама, да ће их бити све мање јер заслужили смо барем мало среће, спокоја и славља. Заслужили смо да опет доживимо онај осећај када се на дан утакмице дрхти, када се одбројавају дани до ње, када се тражи карта више, осећај када се у дерби улази са надом и очекивањем победе а не са рачунањем што мање разлике и стрепњом хоће ли противнички центар поразбијати наше "петице"...
Да ли је ово прави пут или не показаће се у наредним годинама, оно што је сигурно јесте да је практично једини.
На председнику, управи, тренеру и играчима је сада да раде, да тренирају крваво и мукотрпно а навијачи ће то да цене. Нама навијачима остаје коначно оно за шта постојимо, да навијамо, пунимо халу, трошимо дланове, да се трбовићевскиTM ложимо јако и до самог краја, да се пецкамо са комшијама, да поштујемо сваког противника и оно што је најважније да још јаче волимо Црвену Звезду.
Узећу слободу да у име свих нас Звездаша напишем: Звездо срећно, волимо те и знај да ће те увек пратити химна коју су некако наши форумаши наметнули - Добро знај да увек ту сам ја...
И то нека покаже одмах прва утакмица у Пиониру, док не пређемо у Арену
Волео бих да на првој утакмици загрми:
Сумњају неки да бодримо погрешан тим и мрзе нас зато што увек смо с њим ал Север и даље одјекује том навијачком песмом најбољом - РАЧУНАЈТЕ НА НАС!!
Edited by Ridjis, 13 August 2011 - 15:51.

This topic is locked