Jump to content

Photo

KK Црвена Звезда Београд 2011/12

• This topic is locked This topic is locked
16508 replies to this topic

#1 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 28,270 posts

Posted 11 August 2011 - 12:30

Од рођења мог није прошло без имена твог ни дан ни година...

Posted Image

Тешко је написати текст о клубу за који навијате а да границе љубави и поштовања не пређу у патетику. Покушаћу али чисто сумњам да ће ми успети, они који је не воле (патетику не Звезду) нека опросте ако претерам...

Данас сам се запитао бити или не бити сујеверан? 13 година је протекло а да практично ничег лепог није било везаног за Кошаркашки Клуб Црвена Звезда, а ево први дан неког новог почетка, након тринаест година је управо тринаести дан у месецу. Но колико год неко био сујеверан горој будућности и већој несрећи се не би ни могао "надати", све што је ружно, труло, тужно и несрећно, све што је оличење лошег у овој држави скупило се претходних година у ККЦЗ, који је био, а и још увек је, истински споменик патње и несрећне љубави огромног броја заљубљеника у црвено-белу боју и кошаркашку лопту.

Пробудио сам се осећајем да се нешто битно променило у мом животу, један заиста чудан осећај за који испрва нисам био свестан на шта се односи. Онда сам схватио и сетио се да смо синоћ добили новог председника, нову управу, скупштину - једну нову будућност. Морао сам брже боље да отворим форум како бих се уверио да нисам још увек у кревету и како није све само сан. Јер са ККЦЗ се све свело само на снове, све краће и бајковитије, само се бајке и неки снови завршавају срећно. Постови су ме вратили тамо где смо синоћ стали, односно почели. Тако је некако и са нашом Звездом, она се на неки начин враћа на место свог последњег великог успеха, место на коме смо последњи пут славили титулу шампиона - Железник.
Железник сада треба бити наш нови почетак или можда боље речено почетак нашег опоравка.

Наравно да ће бити пуно оспоравања, сумњи и "бриге" за ККЦЗ, да ли од добронамерних или оних других заиста не знам, не могу да процењујем а нити ме интересује, али знам са сигурношћу да нико други не може да схвати и разуме како се навијачи Коашркашког Клуба Црвена Звезда осећају и кроз шта су прошли у претходној деценији. Они који су остали све те године уз ККЦЗ једини имају права да кажу шта је и ко је њихова Црвена Звезда, с тога господо, сви пријатељи и другови поштујмо одлуку и љубав тих људи, јер Звезда постоји због њих, односно нас који је волимо. Тек када видите бол, тугу, неверицу и, као најгоре, немоћ у очима једног великог Звездаша (да не наводимо имена :)) после новог пораза и срамоте онда можете докучити све те компликоване везе која носи љубав према клубу.
Љуба Тадић није могао да каже већу истину: Нема велике љубави без велике радости али и без велике патње. Е, то вам је (КК) Црвена Звезда...

Надам се, и верујем, да су такви тренуци за нама, да ће их бити све мање јер заслужили смо барем мало среће, спокоја и славља. Заслужили смо да опет доживимо онај осећај када се на дан утакмице дрхти, када се одбројавају дани до ње, када се тражи карта више, осећај када се у дерби улази са надом и очекивањем победе а не са рачунањем што мање разлике и стрепњом хоће ли противнички центар поразбијати наше "петице"...
Да ли је ово прави пут или не показаће се у наредним годинама, оно што је сигурно јесте да је практично једини.

На председнику, управи, тренеру и играчима је сада да раде, да тренирају крваво и мукотрпно а навијачи ће то да цене. Нама навијачима остаје коначно оно за шта постојимо, да навијамо, пунимо халу, трошимо дланове, да се трбовићевскиTM ложимо јако и до самог краја, да се пецкамо са комшијама, да поштујемо сваког противника и оно што је најважније да још јаче волимо Црвену Звезду.
Узећу слободу да у име свих нас Звездаша напишем: Звездо срећно, волимо те и знај да ће те увек пратити химна коју су некако наши форумаши наметнули - Добро знај да увек ту сам ја...

И то нека покаже одмах прва утакмица у Пиониру, док не пређемо у Арену Posted Image, направимо неосвојиву тврђаву, да се као на Маракани противници изгубе од страха и забораве како се зову, да оду на коленима. А онда ако Бог да среће...

Волео бих да на првој утакмици загрми:

Сумњају неки да бодримо погрешан тим и мрзе нас зато што увек смо с њим ал Север и даље одјекује том навијачком песмом најбољом - РАЧУНАЈТЕ НА НАС!!

Spoiler

Edited by Ridjis, 13 August 2011 - 15:51.

#2 veteran1970

veteran1970
  • Members
  • 3,174 posts

Posted 12 August 2011 - 09:45

јбт,не могу да се смирим цело јутро .... а није да нисам имао великих датума у животу (ту не рачунам 3 највећа, рођење клинаца и први пољубац са мојом љубави :wub:).....
било је ту и званичних вечера на двору престолонаследника,па разноразних ВИП догађаја,па овога и онога ...... али све то сам доживљавао и одрађивао мање више професионално и без емоција ..... е,ово вечерас је нешто сасвим другачије ..... заиста за мене има јачину 5. октобра,по непријатељу кога треба да победим....међутим, по емоцији је једноставно неупоредиво ..... идеали (знам,јесам будала),страст,љубав,патња ,радост ,све оно због чега сам је заволео и волим још, данас и луђе и чини ми се јаче,били су разлог што сам био решен да учиним све што је у мојој моћи и да не дозволим умирање и нестајање моје прве дечачке љубави са кошаркашког неба ......

тешких момената је било веома много ,шамара,понижења,ниских удараца,од стране непријатеља,"пријатеља" ..... вређање и подјебавање вечитих ривала је заменило сажаљење и равнодушност,победе или бар часне поразе су заменили дебакли,праћени равнодушношћу свих у клубу и великог броја навијача ..... то је требало издржати,мотив за борбу никада није био већи ,а шансе за успех никада мање ...... за једне плаћеници,за друге паћеници,за треће невидљиви ..... а ми поносни и храбри,искрено верујемо у чудо,у тренутку када сазнајемо да смо испали из лиге, док се увреде и псовке разлежу Пиониром устајемо и певамо из свег гласа "Добро знај да увек ту сам ја ...."

.......и ево га петак 12.08.2011. , дочекасмо и тај дан,да се усправимо,погледамо пркосно сваког у очи,свесни да смо прошли голготу,свесни да смо ишли погрешним путем и од два зла као по правилу бирали веће ..... својом љубављу и вером,истрајношћу и снагом заслужисмо ово Сунце на небу изнад кошаркашке Србије ...... рад,ред,поштење,крв,зној и сузе нам требају помоћи да од снова дођемо до стварности ..... од жеља и надања до трофеја ...... од осрамоћених и унижених до поносних Цигана ......

Хвала свима који су помогли да данашњи дан сване ...... хвала свима који су веровали ..... радујте се , ово је наш велики дан

#3 Astor

Astor
  • Members
  • 182 posts

Posted 12 August 2011 - 09:54

јбт,не могу да се смирим цело јутро .... а није да нисам имао великих датума у животу (ту не рачунам 3 највећа, рођење клинаца и први пољубац са мојом љубави :wub:).....
било је ту и званичних вечера на двору престолонаследника,па разноразних ВИП догађаја,па овога и онога ...... али све то сам доживљавао и одрађивао мање више професионално и без емоција ..... е,ово вечерас је нешто сасвим другачије ..... заиста за мене има јачину 5. октобра,по непријатељу кога треба да победим....међутим, по емоцији је једноставно неупоредиво ..... идеали (знам,јесам будала),страст,љубав,патња ,радост ,све оно због чега сам је заволео и волим још, данас и луђе и чини ми се јаче,били су разлог што сам био решен да учиним све што је у мојој моћи и да не дозволим умирање и нестајање моје прве дечачке љубави са кошаркашког неба ......

тешких момената је било веома много ,шамара,понижења,ниских удараца,од стране непријатеља,"пријатеља" ..... вређање и подјебавање вечитих ривала је заменило сажаљење и равнодушност,победе или бар часне поразе су заменили дебакли,праћени равнодушношћу свих у клубу и великог броја навијача ..... то је требало издржати,мотив за борбу никада није био већи ,а шансе за успех никада мање ...... за једне плаћеници,за друге паћеници,за треће невидљиви ..... а ми поносни и храбри,искрено верујемо у чудо,у тренутку када сазнајемо да смо испали из лиге, док се увреде и псовке разлежу Пиониром устајемо и певамо из свег гласа "Добро знај да увек ту сам ја ...."

.......и ево га петак 12.08.2011. , дочекасмо и тај дан,да се усправимо,погледамо пркосно сваког у очи,свесни да смо прошли голготу,свесни да смо ишли погрешним путем и од два зла као по правилу бирали веће ..... својом љубављу и вером,истрајношћу и снагом заслужисмо ово Сунце на небу изнад кошаркашке Србије ...... рад,ред,поштење,крв,зној и сузе нам требају помоћи да од снова дођемо до стварности ..... од жеља и надања до трофеја ...... од осрамоћених и унижених до поносних Цигана ......

Хвала свима који су помогли да данашњи дан сване ...... хвала свима који су веровали ..... радујте се , ово је наш велики дан

Pa ti stvarno hoćeš skroz da me uništiš.
Izgubio sam svaki kredibilitet na radnom mjestu, misle da sam lud 100%.
Smijem se i plačem u isto vrijeme.

VOLIM TE ZVEZDO!!!!

#4 zemljoradnik

zemljoradnik
  • Members
  • 541 posts

Posted 12 August 2011 - 09:56

Svaka cast na postu.
Docekasmo ovaj veliki dan za nas KK , i zelim da uputim poseban pozdrav svima koji su dolazili u Pionir proteklih ovih sezona a posebno ljudima koji nisu klonuli ni posle proslogodisnjih 0-6 na pocetku NLB-a. Verovali smo u bolje sutra i ono danas stize .
Nadam se jakoj Zvezdi i jednom trofeju sledece godine. Ziveli

#5 maestro23

maestro23
  • Members
  • 351 posts

Posted 12 August 2011 - 10:14

Veterane, dubok naklon tvojoj ljubavi...

#6 veteran1970

veteran1970
  • Members
  • 3,174 posts

Posted 12 August 2011 - 10:31

Кари инсистира на 2 квалитетна и обавезно искусна појачања,без њих ништа неће потписати (ако већ није B-))

први је искусан плеј,намазан,асистира без гледања,велики Циган
други је искусна 4 убада кад нико не сме,преузима одговорност у најтежим тренуцима,не трпи малодушност у екипи ... једном речју вођа

чак му ни то није доста па инсистира да то буде комбо играч који може да игра 2 позиције одједном ..... и шта се десило?

Чова решио !

ево га решење

Attached Files

#7 prasac

prasac
  • Members
  • 664 posts

Posted 12 August 2011 - 10:38

Gde stavi Covu umesto Videnova? Posted ImagePosted Image

Jbt mi dugujemo pare igracima iz sampionske generacije, tacnije Milanu Prekovicu oko 50 000 evra.

#8 _propolis_

_propolis_
  • Members
  • 1,265 posts

Posted 12 August 2011 - 11:47

Jos 5h,17min,10sec!!!!!!

Edited by _propolis_, 12 August 2011 - 11:48.

#9 Fender

Fender
  • Members
  • 5,911 posts

Posted 12 August 2011 - 11:52

Blic sa informacijama o sokantnim zamenama za Pesica :twak::twak::twak:

http://sport.blic.rs/Kosarka/201506/Covicevi-aduti-Pesic-i-Gurovic

#10 kum zorzo

kum zorzo
  • Members
  • 842 posts

Posted 12 August 2011 - 11:53

Uhhhh u pola 5 sam ustao....... znam da je sve ok, al nekako strepim, podrhtavam. Sta smo sve prosli i preturili preko glave nije ni cudo........
Cekamo 20.00 konferenciju za stampu i da se vrati prava kosarka pod svodove crveno-belog Pionira!

#11 veteran1970

veteran1970
  • Members
  • 3,174 posts

Posted 12 August 2011 - 11:58

Zajebavaj zajebavaj :) Ako Kari ne potpise drzi gace.

а ако потпише само ће нам оне и остати :o :D

#12 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 28,270 posts

Posted 12 August 2011 - 12:09

Управу је био Ветеран, тј девојка Борисова, за Милоша. Требало би да потпише данас за неке Италијане. Што се мене тиче нека иде, никад ми се није ни свиђао као играч, што се могло закључити из мојих постова до сад Posted Image

#13 Beonegro

Beonegro
  • Members
  • 10,210 posts

Posted 12 August 2011 - 12:13

Blic sa informacijama o sokantnim zamenama za Pesica :twak::twak::twak:

http://sport.blic.rs...Pesic-i-Gurovic

Pa dobro, ne bi vise bili Panteri, nego Moskitosi iz Železnika :ajme:

#14 winie

winie
  • Members
  • 8,862 posts

Posted 12 August 2011 - 12:17

Pa dobro, ne bi vise bili Panteri, nego Moskitosi sa dalekog-a-opet-tako-bliskog Islanda :ajme:

fixed.

#15 Fender

Fender
  • Members
  • 5,911 posts

Posted 12 August 2011 - 12:21

а ако потпише само ће нам оне и остати :o :D

Pa dobro, ne bi vise bili Panteri, nego Moskitosi iz Železnika :ajme:

Bolje i u gacama da gledam Karija, nego u Dolce Gabana odelu ponositog Islandjanina. Taj bi vratio Gurovica
da igra jebes mi sve. Mosktosi.......jebali ga moskitosi........