Jump to content


Photo
- - - - -

Olimpizam


  • Please log in to reply
230 replies to this topic

#226 Jurgen

Jurgen
  • Members
  • 6,514 posts

Posted 29 June 2015 - 20:03

Olimpijske igre na Eurosportu

1625805-34513900-640-360.jpgEurosport

Međunarodni olimpijski komitet je dodelio sva prava prenosa Olimpijskih igara 2018 – 2024 za Evropu Diskaveriju i Eurosportu

  • 1

#227 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 09 April 2016 - 22:39

Pri kraju su vaterpolo kvalifikacije za Rio i poznati su svi ucesnici, mada su kvalifikacije bile malcice cudne.

 

Prvo su Holandjani i Kanadjani malo zakuvali grupe, prvi su dobili Spance, drugi remizirali sa Madjarima, da bi u cetvrfinalu imali tri puta 8-7 i jedno 8-8.

 

Na kraju ipak ocekivano na Igre idu, Madjarska, Italija, Spanija i Francuska. Meni je zao Holandjana, imali su sjajan turnir i na kraju posle peteraca su izgubili od Francuza. 

 

Inace ni jedna ekipa iza Afrike nece biti u Riju (zadnji put je Egipat ucestvovao u Atini 2004).

 

Samo da podsetim posto prolazi van radara, malo zbog izbora, malo zbog lose reklame, da su od 15. Aprila u Zrenjaninu evropske kvalifikacije za OI u Rvanju. Na osnovu rezultata tu mozemo makar jos do jedne vize (Maksimovic ili Nemes).


Edited by DonJuan, 09 April 2016 - 22:39.

  • 1

#228 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 02 July 2016 - 16:04

Nije mi jasno ovo što se dešava oko naših kajakaša. 

 

Izgleda da će sestre Moldovan ipak veslati na Igrama umesto Benedek/Starović. Samo da podsetim da je dvojac Benedek/Starovič na svim takmičenjima osvajao medalje, da je na zadnjem EP osvojio zlatnu medelju, da su u Riju bili jedni od kandidata za medalju, na kraju krajeva one su osvojile olimpijku vizu i sada da odluka ko će nas predstavljati u Riju je pala u jednoj trci? Zatim, slicno i kod kajakasa Dragosavljević ne ide zato što ga je Novaković pobedio u jednoj trci, da ne pričam da je Dragosavljević prvak evrope 2014 i 2015, a da pri tom i sam Novaković priznaje da mu jednosed nije prioritet. 

 

Jednostavno WTF. Svaka časta sestrama Moldovan, ali do medalje u Riju će mnogo teže nego Benedek/Starović, i totalno je nerazumna odluka kajakaškog saveza da jedna trka odlučuje sve.

 

Neshvatljivo, jebeno neshvatljivo da na Igre ne šaljemo Evropske prvakinje.


Edited by DonJuan, 02 July 2016 - 23:06.

  • 1

#229 Tragic Bronson

Tragic Bronson
  • Banned
  • 480 posts

Posted 03 July 2016 - 11:14

Dragosavljević nije u nekoj formi mi se čini. A Benedek, Starović nisu nastupale na zadnja dva takmičenja šta sam pratio, ne znam zašto.


  • 0

#230 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 03 July 2016 - 21:51

Dragosavljević nije u nekoj formi mi se čini. A Benedek, Starović nisu nastupale na zadnja dva takmičenja šta sam pratio, ne znam zašto.

Nastupale su na zadnjem EP i postale prvakinje Evrope, do duse na duzoj stazi, ali opet ne menja bitno stvar.

 

Inace zadnja prognoza je da cemo osvojiti cak 12 medalja u Riju:

 

Zlatne - Djokovic i vaterpolisti

Srebrne - Kosarkasi, Kajak-Starovic/Benedek (od ovoga naravno nista), Andrea Arsovic

Bronzane - Ivana Spanovic, Kajak-Tomicevic/Zoric, Kajak-Grujic/Novakovic,Davor Stepanek, Veslanje-Bedjik/Vasic, Milica Mandic, Bobana Velickovic


  • 0

#231 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 09 July 2016 - 15:05

OLIMPIJSKE IGRE OTKAZANE ZBOG NEUČESTVOVANJA JASNE ŠEKARIĆ
 
sport 7. jul 2016.Autor: Bane Grković
 
RIO DE ŽANEIRO, 7. jul 2016, (Njuz) – Olimpijski komitet Brazila saopštio je da će ovogodišnje Olimpijske igre biti otkazane zbog odluke Srbije da reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić ne bude deo olimpijskog tima.
 
– Sa nevericom smo primili ovu vest koja nam je stigla iz Beograda. Ovim je do temelja uzdrmana čitava organizacija Olimpijskih igara. Bili smo suočeni s brojnim problemima, od finansijskih, preko političkih, do zika virusa. Sve smo ih uspešno prebrodili, ali na ovaj udar nismo bili spremni – naveo je predsednik Organizacionog komiteta Rikardo Nuzman.
 
On je istakao da je ovo presedan u istoriji Olimpijskih igara dugoj 120 godina.
 
– Kako je Jasna Šekarić učesnica svih Olimpijskih igara u novijoj istoriji, ne želimo da baš ove Olimpijske igre budu upamćenje po njenom neučestvovanju. Na to nismo spremni, niti će Brazil na to pristati – istakao je Nuzman.
 
Ipak, iz Olimpijskog komiteta Brazila ističu da još nije sve izgubljeno i da nada da će se takmičenje održati još postoji.
 
Nuzman je istakao da se nada da je sve ovo samo slučajnost i da se ne radi o namerno smišljenom potezu kako bi se narušio ugled Brazila.
 
– Zašto ove Olimpijske igre u Brazilu ne bi bile upamćene po tome da je prvi put u istoriji neka sportistkinja osmi put učestvovala na njima? Zašto?! Kome to smeta? – upitao je Nuzmen.
 
Prema njegovim rečima, kako do ranije planiranog početka i otvaranja Olimpijskih igara 5. avgusta na stadionu Marakana, još ima vremena da srpska delegacija promeni svoju odluku i tako omogući nesmetano održavanje najznačajnijeg sportskog takmičenje.
 

 

:lol+:  :lol+:

 

 


  • 6