Jump to content


Photo
* * * * * 3 votes

FK Vojvodina


  • Please log in to reply
2399 replies to this topic

#2296 RatzenStadt

RatzenStadt
  • Members
  • 2,316 posts

Posted 02 April 2016 - 22:42

Jedina pozitivna stvar u vezi naseg tima danas je bila borbenost i agresivnost koju su pokazali. Mozda su par puta presli granicu neukusa u tome i utakmicu ucinili pravom superligaskom, ali ova gomila menadzerskih drva ne moze i ne ume bolje od toga.


  • 0

#2297 lajavi_krelac

lajavi_krelac
  • Members
  • 3,950 posts

Posted 02 April 2016 - 23:27

Ja gledao drugo poluvreme i baš se razočarao. Navikao sam da Vojvodina igra tehnički doteran fudbal, sa solidnom pas igrom, naravno za JSL standarde, a ovo danas je bilo sve samo ne to. Gde su igrači poput Sergeja, Ivanića, Alivodića?? Izgleda da u Vojvodini trenutno nema takvih?

 

Još nešto, Dejan Meleg koja je ono cepanka. I stvarno neću da progutam priče o propadanju u Holandiji usled preranog odlaska. Za njega su pisali da ima tehniku, pregled igre, lucidnost. Neki super talenat... Dal su ovi naši novinari ili toliko slepi i veze sa fudbalom nemaju ili su toliko alavi na burek?


  • 0

#2298 RatzenStadt

RatzenStadt
  • Members
  • 2,316 posts

Posted 03 April 2016 - 01:21

Ja gledao drugo poluvreme i baš se razočarao. Navikao sam da Vojvodina igra tehnički doteran fudbal, sa solidnom pas igrom, naravno za JSL standarde, a ovo danas je bilo sve samo ne to. Gde su igrači poput Sergeja, Ivanića, Alivodića?? Izgleda da u Vojvodini trenutno nema takvih?

 

Ima takvih. Neki su na klupi, neki nisu u protokolu, a neki su na kaljenju u Proleteru :)


  • 0

#2299 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 03 April 2016 - 07:43

Sve je to posledica dolaska tralalatovica u klub i njegove selekcije igrača. VoŠa je uvek imala svoje talentirane igrače a sad im ovaj uvaljujev"trujice". Gde je onaj Paločevic?
  • 0

#2300 RatzenStadt

RatzenStadt
  • Members
  • 2,316 posts

Posted 09 April 2016 - 02:40

Sve je to posledica dolaska tralalatovica u klub i njegove selekcije igrača. VoŠa je uvek imala svoje talentirane igrače a sad im ovaj uvaljujev"trujice". Gde je onaj Paločevic?

 

Na klupi, gde mu je i mesto. Nisam gledao nijednu utakmicu na kojoj zasluzio vise od prosecne ocene, a uglavnom je bio jedan od najgorih. Ima stofa, ali za mali fudbal...


  • 0

#2301 Baros

Baros
  • Members
  • 10,602 posts

Posted 22 April 2016 - 09:52

Kako je Vojvodina dospela na sud zbog Sergeja Milinković - Savića

Dragoslav Vuković i Fudbalski klub Vojvodina spore se već duže vreme oko transfera Sergeja Milinković - Savića iz Vojvodine u belgijski Genk jer je bivši potpredsednik crveno-belih Dragoslav Vuković otkupio 50% Sergejevog ugovora dok je ovaj igrao za crveno-bele.

Slučaj je kulminirao kada je Vuković sa računa FK Vojvodna, pored novca koji mu pripada od transfera Milinkovića u Genk, povukao dodatnih 525.000 evra i time blokirao klupski račun za čak 300 miliona dinara.
 
Direktor FK Vojvodine Aleksandar Dunđerski kaže za portal 021 da je spor između kluba i Dragoslava Vukovića, odnosno firme "Vuković 1967", nastao kada je Vuković neovlašćeno pustio menicu i samim tim povukao više novca sa računa kluba, nego što mu pravno i pripada.
 
- U aprilu 2014. godine kompanija gospodina Vukovića poslala je dopis FK Vojvodina sa predlogom o otkupu 50% ekonomskih prava na Sergejov ugovor, što je prethodno rukovodstvo FKV, čiji je Vuković bio član, prihvatilo na UO. Iako je po ugovoru bio dužan da uplati celokupan iznos na račun kluba, on je tu svoju obavezu delom izmirio kroz asignacije na zarade zaposlenih i cesijama o preuzimanju duga. Uzimajući ukupne iznose asignacija i cesija, Vuković do današnjeg dana nije izmirio svoju ugovornu obavezu. Zajedno sa prethodnim rukovodstvom birao je dobavljače kojima će dugovanja biti isplaćena, iako smo to vreme bili u blokadi i dug za porez državi je bio prvi nas spisku za naplatu. Mi smo 7. marta ove godine podneli tužbu sa privremenom merom, što je Viši sud u Novom Sadu usvojio, pa je tako odblokirao račun po njegovom nalogu za prinudnu naplatu i naložio mu da drugu menicu vrati - rekao je Dunđerski i dodao da nije istina da je Vojvodina falsifikovala dokumente, kao i da FK Vojvodina i sud imaju istu dokumentaciju, a Vuković neku svoju verziju, tako da je apsurdno komentarisati ko je falsifikovao dokumenta.
 
Vlasnik kompanije "Vuković 1967" ima svoju verziju problema u slučaju transfera Sergeja Milinković - Savića u Genk, ali i spora sa Vojvodinom.
 
Podneli ste novu prijavu protiv FK Vojvodina, koji je razlog?
 
- Desilo se da pod jednim delovodnim brojem imaju dve različite prijave sa dva različita teksta, što govori da su verovatno krivotvorili sa nekim. Mi smo podneli prijavu protiv predsednika kluba Zorana Šćepanovića i protiv NN lica iz suda. Sada čekamo da sud reši slučaj, jer je Vojvodina falsifikovala službeni zahtev.
 
Da li ste izmirili obaveze prema Vojvodini, odnosno 360.000 evra za transfer Sergeja Milinković - Savića?
 
- Naravno, ja sam otkupio 50% svih ekonomskih prava, gde je Vojvodina imala obavezu da nas izvesti ukoliko dođe do prodaje i da dobije naše pismeno odobrenje. Međutim, oni su ta prava prodali nama i posle godinu dana su tih naših 50% prodali Genku, što govori da su dva puta prodali istu stvar i tako izvršili klasičnu prevaru prema našoj kompaniji. Mi smo imali dve menice kao garant, a čim smo saznali da su ga prodali, pustili smo menice i podneli tužbu i krivične prijave. Mi smo naše obaveze izmirili kroz plate fudbalerima direktno na račun FK Vojvodina i direktno plate radnoj zajednici i igračima. Dakle, sve je direktno uplaćeno na račun.
 
Ukoliko, hipotetički rečeno, Sergej iz Lacija pređe u neki drugi klub za 100 miliona evra, da li ćete tražiti od Vojvodine 50 miliona evra?
 
- Kada smo otkupili ugovor, otkupili smo i 50% ekonomskih prava. U ugovoru između Vojvodine i Genka, Genk je jasno postavio pitanje da li postoje obaveze prema trećem licu, a oni su napisali da ne postoje, iako su znali da postoje. Dok god se spor ne završi mi smo oštećeni za 50% njegove vrednosti, a sud će morati da utvrdi kolika je njegova stvarna vrednost. Ako on iz Lacija ode u neki drugi klub, u tom trenutku se procenjuje njegova vrednost, a 50% ide našoj kompaniji, jer smo mi isplatili tih 50% kad se nije znalo kakav će on fudbaler biti. Vojvodina nije samo oštetila našu kompaniju, već i samu sebe. Da su nas poslušali, danas bi Vojvodina zaradila 5 i mi 5 miliona evra.
 
Ako ste imali dogovor da otkupite 50% ugovora od Vojvodine, zašto potražujete novac od dogovora Genk - Lacio, u koji Vojvodina nije uključena?
 
- Mi od Vojvodine nismo dobili polovinu novca od transfera Savića, tačnije nikakav deo novca. Oni su taj novac negde potrošili, pa smo prinudnom naplatom preko menica naplatili to. Podneli smo i odštetni zahtev za našu vrednost. Daću vam priper, ukoliko vi i ja kupimo jedan auto od 10.000 evra, 5.000 je vaše a isto toliko i moje. Ja uzmem i prodam taj auto za 1.000 evra i vama dam 500, što nije realna cena. Doduše, nije za porediti čoveka i auto, ali se ovde porede ekonomska prava, odnosno sredstva trgovine. 
 
Postupak za konačan povratak novca je u toku, a očekuje se da na sudu bude uskoro rešen ovaj slučaj.

HRONOLOŠKI SLED DOGAĐAJA SLUČAJA "VUKOVIĆ"
 
APRIL 2014. godine
 
- Dragoslav Vuković je, kao potpredsednik kluba, otkupio 50 odsto ugovora Sergeja Milinković-Savića za 360.000 evra, a UO Vojvodine je prihvatio ovu ponudu. 
 

ugovor_o_prodaji.jpg

 
MAJ 2014. godine
 
- Iako je Vuković po ugovoru bio dužan da uplati na račun FK Vojvodina 360.000 evra za 50% ekonomskih prava na Milinkovića, on svoju ugovornu obavezu, prema izveštajima FK Vojvodina, nije ispoštovao. Direktno na račun Vojvodine nije uplaćen ni jedan dinar, jer je Vuković asignacijom, odnosno plaćanjem preko trećeg lica, delom isplatio zarade zaposlenima u klubu dok je još bio na funkciji potpredsednika, a ostatak cesijom, odnosno ugovorom o preuzimanju duga, isplatio dugovanja prema poveriocima FK Vojvodine, dokumentuju iz kluba.
 

Asignacija.jpg

Plaćanje asignacijom (Jedna od asignacija u koju je 021 imao uvid)

 

Prema zakonu, cesija je zabranjena kada je račun pravnog subjekta čiji se dug preuzima u blokadi. Članom 46. stav 3. Zakona o platnom prometu, dužniku u blokadi zabranjeno je i da vrši plaćanja zaključenjem ugovora ili preduzimanjem drugih pravnih poslova koji su upravljeni na promenu poverioca ili dužnika (asignacija, cesija, pristupanje dugu, preuzimanje duga, ustupanje duga i dr.), prebijanjem (kompenzacija) i na drugi način. 
 

Narodna_Banka_Srbije_-_blokada_racuna.jp

Blokada računa FK Vojvodina u periodu koji je naznačen na slici

 

Cesija.jpg

Plaćanje cesijom 9.5.2014. godine preko Kluba malog fudbala Vojvodina dok je račun bio u blokadi

 

JUN 2014. godine
 
- Sergej Milinković-Savić odlazi u Genk za sumu od 850.000 evra, od čega Vukoviću po ugovoru pripada 425.000 evra. Pošto je ugovor otkupio za 360.000 evra, ostvario je čistu zaradu od 65.000 evra.  
 

SMS_Tims.jpg

Transfer na sajtu FIFA - TIMS - Sergeja u Genk

 

Kada je pustio menicu u junu 2014. godine, koju mu je izdala prethodna uprava, Vojvodina je bila u blokadi. Zbog te menice je ušla u UPPR (unapred pripremljen plan reorganizacije), odnosno pravni model kojim se kod države očituje pravni subjekt gde priznaje da postoji realan problem u funkcionisanju i traži pomoć države u prevazilaženju istog, pre svega kroz posredovanje sa poveriocima i dogovorom oko rokova isplate.
 
JUL 2014. godine
 
- Prvu menicu koju je dobio od kluba bila je garant za 50% ugovora, a u pitanju je cifra od 2,3 miliona evra.
 
JANUAR 2015. godine
 
- Napravljen je dogovor da Vojvodina izađe iz predstečajnog stanja, odnosno da se račun odblokira kako bi bilo obezbeđeno učešće u Evropi. Dogovor je bio da Vuković povuče menicu, a da će za to dobiti dve nove menice kao garant. Jedna je na 425.000 evra, a druga je za kamatu.
 
Vuković je zatim aktivirao jednu menicu i tužio Vojvodinu na 5 miliona evra za transfer Milinković-Savića iz Genka u Lacio. Podsetimo, Lacio je platio 10 miliona evra za ovaj transfer.
 
MART 2015. godine
 
- Vojvodina je isplatila Vukoviću 150.000 evra od duga koji iznosi 425.000 evra.
 
FEBRUAR 2016

- Vojvodina je isplatila Vukoviću još 50.000 od duga od preostalog iznosa od 275.000 evra, što implicira da je klub Vukoviću ostao dužan 225.000 evra.
 
- Vuković je 29. februara aktivirao prvu od dve menice na 300 miliona dinara, odnosno 2,5 miliona evra, čime je povukao 750.000 evra sa računa FK Vojvodina, odnosno 525.000 evra više nego što mu pripada.
 
Vojvodina je, kada je krenula ova saga i kada je Vuković povukao novac, u svom saopštenju navela:
 
- Tada, kao i sada, vlasniku firme "Vuković 1967" smo jasno poručili da mu na osnovu potpisanog ugovora pripada ukupno 425.000 evra, odnosno polovina obeštećenja koje je FK Vojvodina stekla prodajom svog tadašnjeg igrača Sergeja Milinković-Savića u belgijski Genk, kao i pripadajuća kamata po ugovoru potpisanog u vreme njegovog boravka u klubu, i ništa više od toga - naveli su u saopštenju.
 
Epilog je da je Vojvodina dobila prvi spor na sudu, a sada je Dragoslav Vuković tužio Vojvodinu da je falsifikovala dokumente, kao što je i naveo u svom razgovoru za portal 021. U toku je sudski proces oko ovog spora.

 

Radio 021


  • 0

#2302 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 20 June 2016 - 10:26

Ko god bude izvucen, ne bi trebalo da bude problema

 

 6 Shirak (ARM), 7 Lusitans (AND), 8 Birkirkara (MLT), 9 Bokelj (MNE), 10 Folgore (SMR)


  • 0

#2303 pierre van hooijdonk

pierre van hooijdonk
  • Banned
  • 9,326 posts

Posted 20 June 2016 - 11:46

Andora ili San Marino i bombona.
  • 0

#2304 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 20 June 2016 - 12:09

Bokelj


  • 0

#2305 Oi!

Oi!
  • Members
  • 5,168 posts

Posted 21 June 2016 - 10:04

Lagana priča ;)


  • 0

#2306 Čedo proseka

Čedo proseka
  • Members
  • 849 posts

Posted 05 August 2016 - 12:39

Zar na Vošinom topiku tajac u ovo doba godine? Šta je bre ovo? :o


  • 0

#2307 lajavi_krelac

lajavi_krelac
  • Members
  • 3,950 posts

Posted 05 August 2016 - 14:04

Koliko se sećamprošlih nekih komentara nema njihovih navijača na ovom forumu. Šteta :(


  • 0

#2308 Čedo proseka

Čedo proseka
  • Members
  • 849 posts

Posted 05 August 2016 - 15:15

Koliko se sećamprošlih nekih komentara nema njihovih navijača na ovom forumu. Šteta 

Stvarno šteta.


  • 0

#2309 pierre van hooijdonk

pierre van hooijdonk
  • Banned
  • 9,326 posts

Posted 05 August 2016 - 15:17

Bice ih u nedelju.



: ))


  • 1

#2310 YUNG GOD

YUNG GOD
  • Members
  • 23,654 posts

Posted 07 August 2016 - 18:08

Meleg kako ovo ?


  • 0