Necu ni da pokusavam da nadmasim uvod za upravo okoncanu sezonu, jer to naprosto nije realno. Umesto toga, probacu da ogranicim secanja na istu i fokus prenesem na ono sto dolazi. Cast je i privilegija udariti temelj za novo poglavlje naseg voljenog kluba i pozeleti vam dobrodoslicu u okviru njega. Mada, ipak se pomalo osecam i kao naslednik DV-a u leto 2010...
Ten in a row
Ni akutni rizik od hernije nije sprecio naseg vremesnog kapetana da tri nova pehara odlozi u klupske vitrine. Danas ne vrede mnogo, ali za par decenija pisace se slicno kao i oni osvojeni u konkurenciji Jugoplastike sa Kukocem i Cibone sa Drazenom. Paradoksalno, najlakse osvojeni trofej u najslabijem takmicenju verovatno ima najvecu tezinu jer zaokruzuje decenijsku lokalnu dominaciju. Tu su mi uvek pomesana osecanja jer iznad domacih titula stalno lebdi duh nelojalne konkurencije, a opet ten in a row su ten in a row.
Titula.jpg 73.18K
4 downloadsMnogi su se ugradili u taj deo nase istorije, od O'Connor Marvina do Sinovec Stefana. Ipak, jasno je da jedno i samo jedno ime moze biti sinonim za dogadjanje kosarke na nasim prostorima u proteklih deset godina:
Dule Vujosevic.jpg 45.4K
9 downloadsOdlican pet (and counting)
Na regionalnom planu smo tek halfway there, mada se meni cini da pet vezanih komada po Jadranu vec sada znace vise od domacih klikera, posebno imajuci u vidu gde i kako su ti trijumfi ostvareni.
Objektivno gledano, pobeda u finalu protiv Olimpije u Ljubljani je nas najsvetliji trenutak inace turbulentne sezone. Trofej koji zelimo da osvajamo, igraci kako zelimo da budu motivisani i trener kako zelimo da vodi ekipu. Nije bilo vreme cuda, ali jeste vreme radosti.
Stozice.jpg 83.36K
11 downloadsMastering the art of the impossible
Svi imamo neku ideju sta u stvari KKP predstavlja i koji to izvorni duh on olicava. Verujem da necu pogresiti ako kazem da su to "borba, bre" i pretvaranje sna u javu. Snovi su, nazalost, poceli da jenjavaju, ali sinergija i carobnjastvo su, iako "in remission", jos uvek na istoj adresi:
Leteci Ceh
Ako postoji igrac koji sublimira sve sto KKP predstavlja u proteklih deset godina, onda je to Jan Vesely. Toliko puta nam je doneo neizmernu radost, a sada je doslo vreme da nas sve svojim odlaskom rastuzi. Ne zelim da uzurpiram novu temu niti da ovo obracanje pretvorim u omaz Janu. Medjutim, mislim da je neophodno da mu na pravi nacin pozelimo srecan put.
Jan Vesely.jpg 109.22K
26 downloadsEL stats 2008-2011
[spoiler]
Veseli EL 2008-2009.png 51.78K
23 downloads
Veseli EL 2009-2010.png 67.37K
25 downloads
Veseli EL 2010-2011.png 43.82K
21 downloads[/spoiler]
NLB stats 2008-2011
[spoiler]
Veseli NLB 2008-2009.png 70.92K
14 downloads
Veseli NLB 2009-2010.png 76.35K
9 downloads
Veseli NLB 2010-2011.png 76.85K
5 downloads[/spoiler]
KLS stats 2009-2011
[spoiler]
Veseli KLS 2009-2010.png 46.03K
5 downloads
Veseli KLS 2010-2011.png 48.96K
4 downloads[/spoiler]
The road ahead
Bilo bi logicno da, ovako spusteni na zemlju, ocekivanja za narednu sezonu budu skromnija. Nekada sam verovao da ce nas Tripkovic i Luka vinuti u nebesa. Ooops. Onda sam bio siguran da ce Djekic/Mitrovic da nas odvedu na tron. Again, no cigar. Sada je tu dvojac Miljenovic/Bogdanovic i ne znam sta da mislim.
Kazu da coveka mozes trajno da unistis samo ako mu oduzmes nadu. A mi u nasim redovima uvek gajimo kvalitetnu mladost i u tome lezi nase najvece bogatstvo.
Kad sam bio mali deca i gledao neku utakmicu bio je samo jedan kriterijum za koga se navija, da dres bude crno-beli. Ali sta kad takvih nema? Pitao bih oca za koga navijamo i dobijao odgovor kao verovatno i mnogi na ovom forumu - za tim X, oni su ti kao Partizan.
Nije bilo bitno ko igra, ko trenira. Nesuglasice i mimoilazenja su sastavni deo jednog stvaralackog procesa. Djordjevic i Danilovic su bili u klincu. Dule je samarao PredragSasu. Kica i Praja navodno nisu govorili.
I ne zelim nikome da zabijam noz u vrat postavljanjem slike trenera KKP u prvom postu o novoj sezoni. Ali mi imamo jednog trenera i imamo jedan tim. Voleo bih da u klubu i na forumu zavlada (no pun intended) jedno novo zajednistvo nakon sezone u procepu. Zeleo bih da se izdignemo iznad slike lokalnih, pa i regionalnih, batinasa. Da dosegnemo pan-evropski nivo kosarkaskog ugnjetavanja.
A na forumu bih voleo da sve prsti od diskusije i zavebavancije, ali 'nako dobronamerno, bez zlobe i prizemnog vredjanja. Da niko ne mora da se oprasta od nas, zbog nas. I da znamo da cutimo kad nema sta da se kaze. Da ne brojimo postove, vec trenutke zadovoljstva sto smo tu i imamo sa kim da podelimo svoja osecanja i razmisljanja o necemu sto pobudjuje toliku strast u svima nama.
Kazu da je onaj ko zaboravlja istoriju osudjen da je ponovi. Sta reci na to osim: ko se jos seca sta je bilo pre skoro dvajes' godina...
post-53508-0-63666000-1321022115_thumb.jpg 26.36K
0 downloads
Edited by realno *W, 11 November 2011 - 16:23.

This topic is locked