Ovu poruku sam ostavila, jer sam nakon vađenja umanjaka imala paresteziju. Nastale su komplikacije bolan, težak i dug oporavak. Lekari nisu mogli da mi daju nikakve prognoze, jer je povreda nastala oštećenjem nerva koji se proteže celom dužinom vilične kosti. U mom slučju to je bilo loše davanje anestezije, gde je hirurg pogodio nerv i "ledirao ga" , ali posle ga je potkačio i kiretom. NIsam znala šta mi se događa. Pošto je prošla anestezija, ja i dalje nisam osećala bradu...oni, verovatno bojeći se tužbe nisu me preterano uputili u to što mi se dešava. Prvo što sam uradila otišla sam na forum i videla da su i drugi prolazili kroz to. Jedna devojka je bila očajna i zamolila da ostave poruku oni koji su prosli kroz to i oporavili se...e, pa ovo je i zbog vas, ali i nje!
Prilikom vađenja umnjaka iz donje vilice pre tačno godinu dana hirurg mi je oštetio nerv mandibule, što je prouzrokovalo paresteziju. Nisam osećala poluvinu brade, poluvinu donje usne, ni desni sa te strane sa koje je vađen zub, a i zubi su bili tupi,, osećaj je bio kao da nisu bili moji. Veliki šok, jer nisi svestan šta ti se dešava a i lekari gotovo da nisu mogli da mi daju nikakve prognoze što se tiče oporavka. Koliko je ozbiljno oštećenje, zavisiće dužina oporavka! Nerv mandibula je treća grana nerva trigeminusa i prolazi kroz donju vilicu. Kada se ovaj nerv ošteti, lice dobije zaokrugljen oblik i kao da su obarzi malo otečeniji, ali i to će vremenom minuti. Prvih mesec dana je bio najteži oporavak, uzimala sam analgetike gotovo svaki dan da mi se smiri bol. Bila mi je prepisana terapija vit.b komplex, trental od koje među namam rečeno
Nerv se ooravlja, trnjenje prolazi i osećaj se vraća, samo trebate da se naoružate ogromnim strpljenjem. Najteže je na početku, ali budite jaki sigurno prolazi, zajeb je samo sto treba da prođe vreme i mogu vam reći da laseri, ali iakupunktura pogotovo, veoma pomažu oporavak.