Jump to content


Photo

Prelazni rok - leto 2011


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
204 replies to this topic

#76 Cooltywattor

Cooltywattor
  • Members
  • 5,505 posts

Posted 25 May 2011 - 20:25

Što bi rek'o naš narod "I vuci siti(City) i ovce na broju". Šiniši ostaje samo da kaže "hvala" starom prijatelju i prihvati ovu više nego velikodušnu ponudu.

edit: "

Edited by Cooltywattor, 25 May 2011 - 20:26.


#77 milan_l

milan_l
  • Members
  • 7,534 posts

Posted 26 May 2011 - 07:00

Gatuzo: Ko da odbije ruske milione!?
25. maj 2011. 21:53 > 21:55 U smiraj karijere, Đenaro Rino Gatuzo dobio je nepristojnu ponudu od jednog ruskog kluba da igra za deset miliona evra po sezoni! Priznao je medijima da razmišlja da prihvati taj novac, jer će se svakako oprostiti za dve sezone.

Posted ImageAndrea Pirlo je otišao, Klarens Sedorf ostao, a Đenaro Gatuzo se razmišlja. I to ozbiljno...

Zamenik kapitena novog šampiona Italije, Milana, priznao je novinarima da u poznim igračkim godinama ne može a da ne razmisli o tome da karijeru završi u, za njega, dalekoj Rusiji. Ali, za ozbiljnu kintu!

Gatuzo (33), koji je pre dolaska u Milan 1999. godine dugo igrao za Glazgov Rendžers, rekao je da će se ionako oprostiti od fudbala za dve godine, pa da je možda bolje da za to vreme zaradi nekoliko miliona evra, nego da se bori za mesto u startnoj postavi rosonera.

"Motivacija nikada i nigde nije bila problem za mene, dobro me znate kako igram. Postoje ponude iz Rusije i na meni je da odlučim", rekao je popularni Rino italijanskom TV mreži "Skaj Sport Italija" i dodao:

"Radi se o veoma visokim ciframa i, s obzirom na to da ću se svakako oprostiti od fudbala za dve godine, moram da uzmem i novac u obzir".

Za sada neimenovani klub iz Rusije ponudio je Gatuzu deset miliona evra za jednu sezonu!?




#78 milan_l

milan_l
  • Members
  • 7,534 posts

Posted 26 May 2011 - 07:03

Las "aut", Švajni "in"?

25. maj 2011. | 15:42 | Izvor: Sportske.net
Lasana Dijara želi da napusti Madrid, a čelnici Reala traže nova pojačanja. Švajnštajger možda idealno rešenje...

Posted ImageNakon transfera najboljeg igrača Bundeslige, Nurija Sahina, Lasani Dijari je ponovo ugroženo mesto u startnoj postavi, pa bi ratoborni Francuz da potraži novi klub.


Murinjo je pokušao da ga odvrati od ovakve odluke, međutim, Dijara ne želi više da greje klupu, odlučan je u želji da napusti Bernabeu. Najzanimljivija je ponuda iz Juventusa, a Las bi voleo da igra u Italiji.

Dijara je blizu odlaska iz kluba, a nakon potpisivanja ugovora sa Kaljehonom, Sahinom i Altintopom, čelnici Madriđana su u stalnoj potrazi za novim pojačanjima. Stari poznanik, Sebastijan Švajnštajger, koga su već tražili prošlog leta, moguće je pojačanje.

Posted ImageNemački reprezentativac bio je želja Murinja, međutim, Madriđani nisu uspeli da sklope ugovor sa Sebastijanom. Nije bilo moguće pregovarati sa Bajernom pošto je Švajnštajger imao ugovor do 2012, godine, koji je u decembru produžio do 2016.

Ukoliko Dijara ode iz kluba, Murinjo po svaku cenu želi Švajnštajgera, prenosi "As".

Murinjo vidi Nemca kao idealnog za vezni red, a uprkos činjenici da su čelnici Bajerna teški na pregovorima, Portugalac smatra da i Švajnštajger mora da se pita da li želi da napusti Bundesligu i da zaigra u Primeri




#79 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 26 May 2011 - 14:24

FC SEVILLA, Keen on Diamanti

FC Sevilla seem ready to offer 6 million euros to Brescia to obtain attacking midfielder Alessandro Diamanti.



OFFICIAL, G.Silva from Panathinaikos to Gremio
Source: Gremio.net

Brazilian midfielder Gilberto Silva (34) has left Greek side Panathinaikos to join Gremio until December 2012.



Sanchez: danger Juve, but Inter has the final word
The Chilean wants to stay in Italy and play in the Champions League now. In addition Udinese has promised it to Inter
The shop is always open Udinese and valuable piece Alexis Sanchez is always on display. Today's edition of Gazzetta dello Sport reported last bid for Juventus Chile: 35 million cash only. An offer important that Udinese will, as the company puts on the plate Andrea Agnelli a substantial figure and especially the opportunity to leave the talent available Tocopilla Udinese for the preliminary round of the Champions League. Monday there will be a meeting between the parties. Juve, in fact, given the difficulties Agüero on the side, straight on the tip of Chile, specifically requested by Antonio Conte. And Inter?


Inter should have a meeting next week with Pozzo. Moratti and the owner will meet Friuli, bowls, still, to take stock of the situation. The offer is still black and blue in the making and is appreciated by the company Friulian (even if the acquisition of Ramirez's not easy). In addition, the Nerazzurri will have on their side of the player and an agreement on the word between Udinese and Sanchez himself, promised to Inter for the June meeting after the rejection of the sale in January. Inter therefore has the advantage that it will use its best: Sanchez wants to stay in Italy and wants to play the Champions League. Why, that Inter would be the ideal solution.




Levante-EMV : "Inter offers 10 million for Banega"Source: Gazzetta dello Sport



According to the newspaper Levante-EMV , Inter would have come forward to Ever Banega, delivering a figure close to € 10 million, or half the Valencia paid to Boca Juniors for picking up the boy. Banega is still waiting for EU Passport (Spanish), freeing up the box dell'extracomunitario.



#80 milan_l

milan_l
  • Members
  • 7,534 posts

Posted 27 May 2011 - 13:36

JOSE MOURINHO ponovno će u redove momčadi koju vodi pokušati dovesti Chelseajevog veznjaka Franka Lamparda, javljaju engleski mediji.

Nakon što mu ta ideja nije prošla u vrijeme dok je vodio Interovu momčad, a spominjala se mogućnost Lampardova dolaska na Santiago Bernabeu i u prošloj sezoni, portuglaski nogometni stručnjak odlučan je u namjeri još jednom posegnuti prema Stamford Bridgeu i dovesti Lamparda.

Pretpostavlja se da Chelsea svog igrača ne namjerava pustiti za cijenu manju od 40 milijuna funti, a upitno je bi li i ona slomila upravu kluba. Ipak, u redovima španjolskih doprvaka pokušat će transfer izvesti na način da za Lamparda ponude Kaku i svotu novca koja bi zadovoljila čelne ljude engleskog Premierligaša.

Atletico potvrdio interes Juventusa za Agüera

Nogometni klub Atletico Madrid potvrdio je interes Juventusa za Sergia Aguera, ali ih je isto tako upozorio da će ih njegovo moguće dovođenje koštati čak 45 milijuna eura.

Predsjednik Atletica Miguel Angel Gil odbacio je nagađanja da je Real Madrid zainteresiran za Argentinca, jer službenu ponudu od njih nije dobio, navode španjolski mediji.

"Jedino s kime sam dosad razgovarao su čelnici Juventusa. Primio sam faks u kojem su zainteresirani za pregovore oko Agüera, ali prodat ćemo ga samo za 45 milijuna eura i ni centa manje", rekao je predsjednik Atletica.

To je otpusna klauzula iz Argentinčeva ugovora, no ona vrijedi samo za španjolske klubove što bi moglo značiti da se Atletico još uvijek nada da bi se u utrku mogao uključiti Real Madrid. Direktor Juventusa Giuseppe Marotta sastao se u Torinu s Agüerovim agentom, ali još službenu ponudu nisu uputili na adresu madridskog kluba.


index.hr

Edited by milan_l, 27 May 2011 - 13:36.


#81 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 27 May 2011 - 18:20

Napadač Birmingema razmatra opcije

Žigić blizu povratka u Španiju

Napadač Birmingema Nikola Žigić bi posle samo godinu dana mogao da se vrati u špansku Primeru, jer je nakon ispadanja njegovot ima u niži rang takmičenja dobio ponudu iz Malage.


Posted Image

Britanski mediji navode da su za visokog napadača reprezentacije Srbije zainteresovani i Nirnberg i Hanover, ali da bi on radije u ligu u kojoj je proveo četiri godine kao igrač Rasinga i Valensije.

"Nikola smatra da je španska opcija najprijatnija", navodi se izjava njegovog prijatelja.

Žigić je prošlog leta prešao za šest miliona iz Valensije u Birmingem, a kako se upisao u klupsku istoriju kao čovek koji je zaslužan za osvajanje Karling kupa, Britanci očekuju da vrate uloženo.


Bugarin stiže na Poljud

Balakov novi trener splitskog Hajduka

Nekadašnji bugarski fudbalski reprezentativac Krasimir Balakov novi je trener splitskog Hajduka.


Posted Image

Balakov će na klupi hrvatskog kluba zameniti Antu Mišea, koji je pred kraj prvenstva preuzeo tim posle ostavke Gorana Vučevića.

Hajduk je šampionat završio na drugom mestu sa 17 bodova zaostatak u odnosu na najvećeg rivala Dinama iz Zagreba.

Balakov je kao igrač najbolje partije pružao u nemačkom Štutgartu, a najveći uspeh sa reprezentacijom ostvario je je Svetskom prvenstvu 1994. godine u Americi, kada je Bugarska osvojila četvrto mesto.

Kao trener radio je u Černomercu i Grashopersu, ali nije ostvario zapaženije rezultate.



#82 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 27 May 2011 - 18:30

Они су баш запели да доведу неког бившег иностраног играча, дуго су јурили Костакурту

#83 milan_l

milan_l
  • Members
  • 7,534 posts

Posted 28 May 2011 - 07:19

Aston vila prodaje desetoricu
Posted ImageU Aston vili su razočarani rezultatima u tek završenoj sezoni, pa su najavili rasprodaju u letnjem prelaznom roku. Čak 10 igrača može da napusti "Vila park", a među njima se nalaze i Najdžel Rio-Koker, Džon Kerju (bio na pozajmici u Stouku) i Rober Pires.

Na spisku za prodaju su i Mustafa Salifu, Ajza Osburn, kao i mladi igrači Hari Forester, Arsenio Hafhuid, Darel Beri, Elis Dinej i Kalum Flanagan.



#84 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 29 May 2011 - 15:23

"Plavci" nude 26,5 miliona evra

Čelsi ne odustaje od Nejmara


Čelsi ne odustaje od namere da dovede u svoje redove mladu zvezdu brazilskog Santosa Nejmara, a za ovo leto je spremljena ponuda od 26,5 miliona evra.


Posted Image

Brazilski tinejdžer je prethodnog leta u dogovoru sa klubom, prilično neočekivano, odbio da pređe u Čelsi, uprkos Abramovičevoj ponudi od čak 22 miliona evra.

Brazilci očigledno ne žele da popuste, pa je vlasnik "plavaca" spremio još više novca za novi pokušaj.

"Roman je spreman da se lično umeša u pregovore i sledećeg meseca će razgovarati sa Nejmarom", rekao je izvor iz Čelsija, prenose britanski mediji.

Inače, za mladog Brazilca su zainteresovani Mančester, Barselona i Real.



#85 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 29 May 2011 - 20:53

Brazilac se vraća u Bundesligu

Rafinja pojačava Bajern

Desni bek Đenove Rafinja potpisaće trogodišnji ugovor sa Bajernom iz Minhena, prenosi nemački "Kiker".


Posted Image

Bavarci će izdvojiti 5,5 miliona evra za bivšeg fudbalera Šalkea kojeg od povratka u Nemačku deli još uspešno obavljen medicinski pregled.

Rafinja je prošle sezone prešao u Đenovu za devet miliona evra i uprkos 34 nastupa, nije se najbolje snašao u Italiji.

"Rafinji više odgovara nemačko prvenstvo od italijanskog. On je to i sam rekao i mislim da ćemo postići dogovor sa Bajernom", rekao je predsednik Đenove Enriko Preciozi.

Bajern je imao konkurenciju u vidu Lacija, ali Rafinjina želja da se vrati u Nemačku, eliminisala je Rimljane iz trke za potpis. Brazilac je drugo pojačanje Bavaraca ove sezone, pre njega je u klub stigao najbolji strelac "Cvajte" Nils Petersen.



#86 Nykänen

Nykänen
  • Members
  • 844 posts

Posted 30 May 2011 - 21:04

Balakov nije prvi Bugarin trener Hajduka. U sezoni 1987/88 trener Hajduka je bio Ivan Vucov.

#87 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 30 May 2011 - 23:40

Šveđanin u Turskoj

Elmander prešao u Galatasaraj

Reprezentativac Švedske Johan Elmander napustio je ekipu Boltona i prešao u Galatasaraj.

Posted Image

Sa turskim prvoligašem 29-godišnji napadač potpisao je trogodišnji ugovor. On je došao bez obeštećenja, pošto je na kraju sezone postao slobodan igrač.

Elmander je u Bolton došao pre tri godine iz francuskog Tuluza za 8.2 miliona funti, čime je postao najplaćeniji igrač u istoriji tog premijerligaša.

On je ove sezone imao učinak od 12 golova i pet asistencija za Bolton u svim takmičenjima.


Nemac blizu Serije A

Lukas Podolski ponuđen Romi


Menadžer reprezentativca Nemačke, Lukasa Podolskog, rekao je da bi njegov igrač bio idealan za Romu i da će se uskoro sastati sa sportskim direktorom rimskog kluba.


Posted Image

"Podolski je spreman za novi izazov, a siguran sam da je interesantan Romi. On je brz, precizan i dobar je tehničar. Bio bi odlično pojačanje za klub iz Rima i zato ću se uskoro sastati sa sportskim direktorom Rome Valterom Sabatinijem", rekao je Rikardo Sarti.

Podolski ima ugovor sa Kelnom do 30. juna 2013. godine, a mediji procenjuju da je njegova vrednost oko 13 miliona evra.

Pored Rome mediji Podolskog povezuju i sa prelaskom u Arsenal, Zenit i Juventus.

Podolski je u poslednjoj sezoni prvenstva Nemačke na 32 utakmice za Keln postigao 13 golova, uz četiri asistencije.


Edited by glimmer twins, 30 May 2011 - 23:45.


#88 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 31 May 2011 - 17:14

Ponuda kojoj je teško reći “ne”

Katar nudi Gvardioli neverovatnih 36 miliona evra po sezoni

Trener Barselone Pep Gvardiola još godinu dana će provesti u ekipi sa “Nou Kampa” a potom bi mogao da se preseli na klupu fudbalske reprezentacije Katara i to za ogroman novac.


Posted Image

Prema pisanju Marke, Gvardioli je šeik Khalifa Bin Hamad bih Ahmad Al Tani ponudio neverovatnih 36 miliona evra godišnje, a na stolu je ponuda da trener evropskog klupskog prvaka preuzme katarsku reprezentaciju od sezone 2013/2014.

Gvardiola je vrlo dobro upoznat sa zemljom koja će organizovati Svetsko prvenstvo 2022. godine jer je od 2003. do 2005. igrao za tamošnji Al-Ahli i pritom uspostavio odlične odnose sa fudbalskim čelnicima Katara.

Tokom tri sezone na mestu šefa stručnog štaba Barselone, Pep Gvardiola je osvojio deset trofeja: tri puta je bio šampion Španije, dva puta je osvoio Ligu šampiona, dva puta španski Superkup, jednom klupsko prvenstvo sveta u organizaciji FIFA, i po jednom evropski Superkup i španski Kup Kralja.



#89 B.B.B

B.B.B
  • Members
  • 112 posts

Posted 31 May 2011 - 18:01

I u Dinamu se radi purom parom. .Vec smo jaci za nekoliko imena iako jos nije poceo prijelazni rok. Jos u polusezoni je zakapiran najbolji igrac Sibenika Alispahic koji se sad prikljucio Dinamu, takodjer ove godine pravo igranja u Europi ima i Silvestre koji je presao u Dinamo iz Slovana ali nije smio igrati u Europi zbog nastupa za Slovan, vracen je bivsi reprezantativac Jerko Leko a ubrzano se radi na dovodjenju jos dva reprezentativca, Joa Simunica i Mate Bilica i obojica su jako blizu Dinamu iako je i Hajduk bacio prste, ali ipak mislim da ce zov lige prvaka biti jaci za ovu dvojicu. Ukoliko se ovo obistini i jos dovedu neku jakog stranca, mogla bi ovo biti najjaca postava Dinama zadnjih godina. Pred izlazinim vratima je Milan Badelj ali ja se iskreno nadam da ce i on i Sammir ostati barem jos godinu dana, o cemu ce uvelike odluciti i moguci plasman u Ligu Prvaka.

Hajduk je po meni napravio jos jedan ocajan potez..Balakov gaji obrambenu igru a Hajduk mora napadati Dinama, znamo kako je to proslo kad je na klupi bio Reja..neslavno. I opet ce. Nikad da nauce na svojim greskama..

#90 CrniGuja

CrniGuja
  • Members
  • 11,290 posts

Posted 31 May 2011 - 21:03

Arapi uzeli i PSŽ

1 komentarOdštampajMake font size smaller Make font size default Make font size larger 31. maj 2011. 13:54 > 13:57
Katarska investiciona kompanija (KIA) od utorka je većinski vlasnik akcija francuskog fudbalskog prvoligaša Pari Sen Žermena (PSŽ).


Katarska kompanija je od američke grupe "Koloni kapital", koja je do sada posedovala skoro sve akcije kluba, otkupila 70 odsto deonica. "Koloni kapital" je 2006. godine postala većinski vlasnik pariskih "svetaca", otkupivši većinu akcija od televizijske stanice "Kanal plus".

PSŽ je ove sezonu završio na četvrtom mestu u francuskom šampionatu, a u finalu Kupa izgubio je od Lila.

Klub osnovan 1970. godine u riznicama ima Kup pobednika Kupova iz 1996. godine, dve titule prvaka Francuske (1986, 1994) i osam nacionalnih Kupova, od kojih je poslednji osvojen 2010. godine, što je ujedno jedini trofej Pari Sen Žermena od 2006. godine do danas.

Navijači PSŽ svojevremeno su bojkotom sprečili da se klub preseli sa Parka Prinčeva na moderni Stad D'Frans, koji je sagrađen za Svetsko prvenstvo 1998. godine.



Iskreno, voleo bih da neki Arapin udje u Partizan i napumpa nas parama i dovodi velike zvezde, ali je ipak sve otislo predaleko.
Toliko nenormalne cifre su u pitanju, da fudbal postaje nista drugo do igracka za neizivljene seike...
36 miliona evra Gvardioli, SP u Kataru, pokusaj dolaska na celo FIFA, pa ovo sto radi Mancester siti.
Jedna grupa govana narusi neku ravnotezu, ako je uopste i postojala i potom svako razmislja u tom pravcu.
Sto ja da prodajem mog najboljeg igraca za 20 miliona kada Siti za svaku susu nudi 35.
Ogranicenja se moraju uvesti, mada je problem sto to verovatno ne odgovara i mnogima koji su na celu svetskih fudbalskih organizacija,
Gde inace znacajnu ulogu imaju predstavnici Kariba, Papua Nove Gvineje... <_<
Otisao sam skroz u off, ali razumecete me valjda :P

Edited by CrniGuja, 31 May 2011 - 21:04.