Jump to content


Photo
- - - - -

Fitness & Bodybuilding


  • Please log in to reply
2149 replies to this topic

#2131 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 08 September 2017 - 00:01

Jedini kompletni izvori proteina (koji sadrze sve esencijalne aminokiseline) su iz mleka i iz mesa. Biljni proteini ne sadrze sve AK tako da proteine iz lana, kokosa, zitarica ne racunas u ukupni proteinski unos.
Tako da ne ginu ti jaja ako hoces misice :)

rokam bre i mleko i jajca svaki dan... jaja i nekad i izbegnem, al mleko unosim. brat bratu u proseku barem oko pola litra dnevno
generalno, to mi je izuzev vode jedina tečnost koju unosim, i ponekad burazer i ja kupimo one organske 100 posto sokove bez šećera (ali i to baš retko)
imam po barem 3 jaka jaka obroka, plus 2 puta sad pijem protein. i naravno još neke užine izmedju toga, neka voćka itd. ali, nekad jedem i više puta od 3 puta, neretko 4, a desi mi se i 5 puta bez tih proteina..

jedan  protein  posle treninga i ovaj iz mleka pred spavanje

al' ne mogu da dignem tezinu mnogo.


verovatno ima i do toga što je leto. zimi se lakše gain-uje? ja se posle svakog treninga preznojim :D

doduše ja svaki dan radim nešto za stomak, koji sam sklesao baš, i trbušnjake a često i vijaču preskačem.
evo danas npr radio ramena gym trening, pa onda odmah mini trening, 3 serije trbušnjaci sa medicinkom od 9kg, rolanje (onaj tv shop shit), russian twist, vijača... nekad radim i na klupi.
uvek miksam neke vežbe za stomak, koji hvala bogu ima zilion


Edited by Nigel Hayes, 08 September 2017 - 00:03.

  • 0

#2132 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 08 September 2017 - 17:28

Treba i da se spava nekad :D

A i preterali smo sa količinom treninga, pri čemu je svaki prenaporan.

Edited by Ridjis, 08 September 2017 - 17:29.

  • 0

#2133 drogba732

drogba732
  • Members
  • 1 posts

Posted 17 October 2017 - 14:37

Svi pozdravi kojima želim da kupim protein mogu vam savetovati koji od njih je bolji http://fitway.rs/proteinii


  • 0

#2134 Zli Gli

Zli Gli
  • Members
  • 2,211 posts

Posted 17 October 2017 - 20:32

Drogba, prijatelju, lose su cene na ovom sajtu. Svi ozbiljniji vezbaci se snalaze na crnom trzistu preko neta gde je sve mnogo povoljnije.

 

Sto se tice proteina, ja u zadnje vreme koristim ovaj neki Vitalikum matrix pro izolat, uglavnom od vanile jer taj navodno ima 90% proteina i bez secera je totalno. Ionako jedem banane i jabuke, koji ce mi secer u proteinu :D Za 5700 se dobije 2.7kg izolata, ja zadovoljan.

 

Nego, dajte predloge sta da stavljam u blender da imam neki napitak u toku dana, smorilo me kevino miksovanje svega sto joj padne na pamet i hocu nesto sto ima smisla, neku kombinaciju proteina i hidrata. Nisam kreativan uopste a imam namunjen Bosch blender, propada mi bezveze :D


  • 0

#2135 RatzenStadt

RatzenStadt
  • Members
  • 2,316 posts

Posted 31 March 2018 - 21:22

Prijatelji forumasi, hteo bih da vas pitam za savet.

 

Pre 30-ak dana sam odlucio da se fizicki reaktiviram (mada nije da sam ikad bio preterano aktivan) posle otprilike 10 godina sedenja za racunarom i milion ispusenih cigara. Plan mi je bio da krenem sa nekim ultra laganim dzogingom. Znao sam da necu moci dovoljno da nadisem, ali ono sto nisam ocekivao (i zbog cega vam pisem ovde) je da imam velike bolove u cevanici tokom trcanja. Posle prvog dana i istrcanih otrpilike 1500m (sa 3-4 pauze) su me obe cevanice bolele (negde na sredini tibie) zajedno sa misicima u toj regiji (google kaze da je to tibialis anterior). Sacekao sam par dana misleci da je u pitanju upala misica, ali iako je bol tada prestao, na svakom narednom trcanju trpim bol na svakom koraku. Takodjer, vec godinama povremeno osecam sitna probadanja na sredini tibie cak i u stanju mirovanja. Nikad se nisam previse obazirao na to. Otisao sam pre par dana u urgentni centar da snimim levu nogu posto su tu simptomi za nijansu izrazeniji (naravno, slagao sam da sam upravo doziveo povredu na basketu i da me noga jako boli. U suprotnom me ne bi primili :D). No, kao sto sam i pretpostavljao, rendgen nije pokazao nikakvu povredu. 

 

Sve ovo ranije nisam imao priliku da primetim, jer ja doslovno nisam potrcao vise od 5 puta u poslednjih 10 godina, niti sam setao. Jedina stvar koja mi pada na pamet kao uzrok je to sto sam se za u tom pomenutom periodu od 10 godina popeo sa ~86 na 110 kg. Godine ne bi trebalo da predstavljaju problem, jer imam "samo" 30 :D. Takodjer, mozda je u pitanju to da od pre dve godine (koliko radim u kladionici u NS-u) provedem po 1h dnevno stojeci u autobusu svaki dan.

 

Koliko sam primetio, dosta ljudi ovde je fizicki akitvno, pa sam hteo da pitam da li je neko imao slicne simptome/iskustva? Ne zaradjujem ni priblizno dovoljno da bi se vukao po ordinacijama privatnih fizioterapeuta, a slobodni termini u drzavnim zdravstvenim institucijama su tek za 6 meseci. Stoga, svaki savet mi je dobrodosao.


Edited by RatzenStadt, 31 March 2018 - 21:25.

  • 0

#2136 mr clutch

mr clutch
  • Members
  • 3,351 posts

Posted 01 April 2018 - 12:11

Mozda ti cevanice trpe veliko opterecenje zbog tezine? Nisam ekspert, valjdA ce se estranged javiti.


  • 1

#2137 Markov

Markov
  • Members
  • 10,561 posts

Posted 04 April 2018 - 00:27

E sad, koliko ti mi ovde, edukovani ili manje edukovani, mozemo pomoci sa nekim savetom.

 

Da sam na tvom mestu, prva stvar koju bi uradio je da spustim kilazu, za pocetak manjim unosom (lose) klope i povecanom fizickom aktivnoscu koja ne pogorsava bol u nozi. Plivanje, setnja, bicikl mi padaju na pamet (ne znam kakva je situacija sa bazenima sad kod nas u gradu, ja se zalecem da to ubacim za jedan termin nedeljno, ali evo vec duze vreme zaboravljam). Okreni obrni, i to sto si trcao je previse posle toliko godina neaktivnosti, i nesto je moralo, samo sto ovo tvoje zvuci da nije bas bezazlena, uobicajena smetnja u tim situacijama. Ja nemam iskustva sa tvojom boljkom ali sam bio u slicnoj nevolji, pre 10g sam izvrnuo zglob (a nastavio da jedem) i ugojio se otprilike kao i ti (peakovao sam na 113kg), ali ni na kraj pameti mi nije bilo da trcim sa tom kilazom, nego setnjica, plivanje koliko mogu i drasticno smanjenje kalorijskog unosa: Bez izgladnjivanja, ali mi je bilo lako jer je bilo leto, pa sam unosio voce, jogurt, salatice, a jedini full obrok mi je bio dorucak. Ide toplo vreme pa ti mozda ovo i ne bi bilo tako lose ili tesko, zimi je inace daleko teze smanjiti jelo. Zaradjivao ili ne dovoljno za privatnika, mislim da bi najpre morao da skines malo kile, da pratis nogu kako reaguje u mirovanju a kako pri laksoj aktivnosti, pa nakon toga da vidis sta ces dalje. Moj problem (ponovo ista povreda ali 2 god kasnije, i ne toliko strasna) je resio privatni sportski lekar, i to ne za male pare, ali me je opravio da ne moze bolje, ironija je da je taj isti privatnik  ima reputaciju kao derac, muljator, ali u mom slucaju je bio 10/10. Teoriju koju imam za ovo je, da je moja povreda, nesto najstandardnije sto srecu lekari u tim specijalizacijama, te da sa visedecenijskom praksom, i nije imao gde da pogresi sa mnom. Nemam iskustva sa drzavnim zdravstvom kod ovih i sl problema, pa ne znam sta bih ti rekao da mozes da ocekujes kad dodjes na red, ako budes isao. Ako bi se dobro raspitao, pa saznao za nekog ko ima reputaciju, drzavni ili privatni, mozda bi ti bilo vredno para/cimanja, koliko ti je vec frka i kako ce se vec razvijati situacija.

 

Sastav mali sam iskucao, a da nisam imao problem kao tvoj, ali valjda nesto korisno mozes da izvuces od svega sto sam napisao.


Edited by Markov, 04 April 2018 - 00:34.

  • 1

#2138 estranged

estranged
  • Members
  • 5,491 posts

Posted 04 April 2018 - 09:54

tek sad vidim post, ne zalazim na ovaj deo foruma :)

tibialis je jako lenj misic ... pre svega ucestvuje u podizanju celog stopala na gore i svaka aktivnost koja ga malo optereti (u tvom slucaju usled perioda neaktivnosti) zna da stvori jake upale. Ja sam svojevremeno i njega posebno trenirao (radi se na slican nacin kao list s tim sto je oslonac na peti pa se vrhom stopala ide ispod nivoa pete i iznad) i imao sam jake upale. Desava mi se konstantno zimi kad iz patika predjem u teske cipele da imam prve nedelje kad ih nosim upalu u njemu.

 

mislim da je kod tebe problem ovo sto je @Markov rekao. Prevelika tezina i predug period neaktivnosti. Kreni sa laganim setnjama prvo uz redukciju ishrane (mozemo to da sredimo i napravimo neki plan) pa ces onda lagano povecavati aktivnost. U medjuvremenu mozes masirati te misice koji te bole kako bi ubrzao njihov oporavak. Postoji mogucnost da je doslo do nekog jaceg istezanja i sitne povrede, kako usled kilaze tako i usled lose podloge (beton + kilaza) ali to se leci pre svega odmorom i doziranim treningom. 

 

Moj savet ... kilaza dole, lagane setnje i odmor i bice to kako treba

javljaj stanje


  • 1

#2139 RatzenStadt

RatzenStadt
  • Members
  • 2,316 posts

Posted 09 April 2018 - 02:06

E sad, koliko ti mi ovde, edukovani ili manje edukovani, mozemo pomoci sa nekim savetom.

 

Da sam na tvom mestu, prva stvar koju bi uradio je da spustim kilazu, za pocetak manjim unosom (lose) klope i povecanom fizickom aktivnoscu koja ne pogorsava bol u nozi. Plivanje, setnja, bicikl mi padaju na pamet (ne znam kakva je situacija sa bazenima sad kod nas u gradu, ja se zalecem da to ubacim za jedan termin nedeljno, ali evo vec duze vreme zaboravljam). Okreni obrni, i to sto si trcao je previse posle toliko godina neaktivnosti, i nesto je moralo, samo sto ovo tvoje zvuci da nije bas bezazlena, uobicajena smetnja u tim situacijama. Ja nemam iskustva sa tvojom boljkom ali sam bio u slicnoj nevolji, pre 10g sam izvrnuo zglob (a nastavio da jedem) i ugojio se otprilike kao i ti (peakovao sam na 113kg), ali ni na kraj pameti mi nije bilo da trcim sa tom kilazom, nego setnjica, plivanje koliko mogu i drasticno smanjenje kalorijskog unosa: Bez izgladnjivanja, ali mi je bilo lako jer je bilo leto, pa sam unosio voce, jogurt, salatice, a jedini full obrok mi je bio dorucak. Ide toplo vreme pa ti mozda ovo i ne bi bilo tako lose ili tesko, zimi je inace daleko teze smanjiti jelo. Zaradjivao ili ne dovoljno za privatnika, mislim da bi najpre morao da skines malo kile, da pratis nogu kako reaguje u mirovanju a kako pri laksoj aktivnosti, pa nakon toga da vidis sta ces dalje. Moj problem (ponovo ista povreda ali 2 god kasnije, i ne toliko strasna) je resio privatni sportski lekar, i to ne za male pare, ali me je opravio da ne moze bolje, ironija je da je taj isti privatnik  ima reputaciju kao derac, muljator, ali u mom slucaju je bio 10/10. Teoriju koju imam za ovo je, da je moja povreda, nesto najstandardnije sto srecu lekari u tim specijalizacijama, te da sa visedecenijskom praksom, i nije imao gde da pogresi sa mnom. Nemam iskustva sa drzavnim zdravstvom kod ovih i sl problema, pa ne znam sta bih ti rekao da mozes da ocekujes kad dodjes na red, ako budes isao. Ako bi se dobro raspitao, pa saznao za nekog ko ima reputaciju, drzavni ili privatni, mozda bi ti bilo vredno para/cimanja, koliko ti je vec frka i kako ce se vec razvijati situacija.

 

Sastav mali sam iskucao, a da nisam imao problem kao tvoj, ali valjda nesto korisno mozes da izvuces od svega sto sam napisao.

 

Jel bi bio ljubazan da ostavis kontakt tog fizioterapeuta? Kad si vec spomenuo da te je sredio, shvatam to kao pozitivnu preporuku ;). Ako ne uspem da dovedem telo u red vezbom i fizickom aktivnoscu, odlazak u privatne medicinske ustanove ce mi biti last resort.

Takodjer, pretpostavljam da radi u Novom Sadu, jel?

 

tek sad vidim post, ne zalazim na ovaj deo foruma :)

tibialis je jako lenj misic ... pre svega ucestvuje u podizanju celog stopala na gore i svaka aktivnost koja ga malo optereti (u tvom slucaju usled perioda neaktivnosti) zna da stvori jake upale. Ja sam svojevremeno i njega posebno trenirao (radi se na slican nacin kao list s tim sto je oslonac na peti pa se vrhom stopala ide ispod nivoa pete i iznad) i imao sam jake upale. Desava mi se konstantno zimi kad iz patika predjem u teske cipele da imam prve nedelje kad ih nosim upalu u njemu.

 

mislim da je kod tebe problem ovo sto je @Markov rekao. Prevelika tezina i predug period neaktivnosti. Kreni sa laganim setnjama prvo uz redukciju ishrane (mozemo to da sredimo i napravimo neki plan) pa ces onda lagano povecavati aktivnost. U medjuvremenu mozes masirati te misice koji te bole kako bi ubrzao njihov oporavak. Postoji mogucnost da je doslo do nekog jaceg istezanja i sitne povrede, kako usled kilaze tako i usled lose podloge (beton + kilaza) ali to se leci pre svega odmorom i doziranim treningom. 

 

Moj savet ... kilaza dole, lagane setnje i odmor i bice to kako treba

javljaj stanje

 

Ok, poslusao sam te za sada bar sto se tice ovog dela sa setnjom i odmorom : D.

Tri veceri za redom sam prosetao po ~5km s tim da sam se u poslednjoj setnji jedva odrzavao na nogama jos od pola rute. Drhtale su mi i ruke i noge. Nisam verovao da sama setnja moze da bude tako naporna :D. Sledeci dan me je bas taj misic boleo na svakom koraku i na levoj i na desnoj kada setam, tako da sam odlucio da odmorim dva dana (veceras se navrsava drugi dan). Upala kanda...

 

Sto se redukovanja ishrane i uvodjenja nekog novog programa tice, ne bih ti nista trazio sto bi ti utrosilo vise od minuta truda. Bilo bi neodgovorno i bezobrazno s moje strane, kad sam svestan da bih to jako tesko uspeo da ispratim. Karakter mi je bas slaba strana, a i ja nisam ja ako ne provodoim noci budan do 5 ujutru uz NBA jeduci junk food + Pepsi i cigare :D. Neispunjem sam tada u svakom smislu te reci :D. Uz to, jos nisam prelezao decje bolesti, tako da imam podugacku black listu jela koje ne jedem, koja uglavnom ukljucuje povrce. 

 

Stoga, ako imas vec neki rezim ishrane iskucan u digitalnoj formi, zamolio bih te da copy/paste-ujes, pa bih mogao da razmotrim, ali nema svrhe provoditi previse vremena na to...bar za sada. Poslednjih 7 dana sam izbacio Kolu, a zelju za slatkim pokusavam da zadovoljim vocem. Karakter mi popusti povremeno, ali opet manje slatkisa unosim nego ranije. Kontam da je to dovoljno eforta na tom polju i verujem da cu uspeti da nastavim ovako  :D

 

Jedna stvar koju bih hteo da napomenem, i zbog koje sam imao sumnje u to da je tezina, je da ovih 110kg jesu moj apsolutni rekord karijere, ali ne bi trebalo da je previse za mojih 199cm visine (to sto su kilogrami nakaradno rasporedjeni je druga stvar :D). Posto do 20 i neke godine nisam prelazio 85 kg, kanda sam ektomorf po prirodi :D

 

Updatovacu status kroz koju nedelju.

 

Hvala puno svima na odgovorima.   :+1:  :+1:  :+1:


Edited by RatzenStadt, 09 April 2018 - 02:11.

  • 0

#2140 Markov

Markov
  • Members
  • 10,561 posts

Posted 11 April 2018 - 23:51

Jel bi bio ljubazan da ostavis kontakt tog fizioterapeuta? Kad si vec spomenuo da te je sredio, shvatam to kao pozitivnu preporuku ;). Ako ne uspem da dovedem telo u red vezbom i fizickom aktivnoscu, odlazak u privatne medicinske ustanove ce mi biti last resort.

Takodjer, pretpostavljam da radi u Novom Sadu, jel?

 

Da, ja sam iz NS, kao i doticni naravno. Nisam siguran da bih ti ga preporucio sada i odmah, ali kao sto kazes, ako bude doslo do last resort, naravno da cu ti dati broj.

Ma samo ti polako udji u neko vezbanje i kakav takav red sto se jela tice, pa ces videti posle. Vidim po ovome sto kazes da si bas opustio i prepustio, pa prvo to malo regulisi.


  • 0

#2141 estranged

estranged
  • Members
  • 5,491 posts

Posted 13 April 2018 - 16:47

 Poslednjih 7 dana sam izbacio Kolu, a zelju za slatkim pokusavam da zadovoljim vocem. Karakter mi popusti povremeno, ali opet manje slatkisa unosim nego ranije. Kontam da je to dovoljno eforta na tom polju i verujem da cu uspeti da nastavim ovako  :D

nek sada ostane samo na ovome pa cemo ici lagano :)
fora je ubaciti sto vise dobrih navika, a probati da lose navike proredis i izbacis ali svakome kvalitet zivota zavisi od drugacijih stvari :)

samo lagano i javljaj rezultate ... najgore od svega je redukovati totalno kalorije i usporiti metabolizam


  • 0

#2142 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 23 April 2018 - 09:31

Jedan moj drug je imao gotovo identican problem, a cak je on svake godine igrao basket, tokom zime bi umeo da napravi pauzu. Jednog proleca su pocele posle svakog basketa toliko da ga bole cevanice da je narednan dan, dva jedva hodao. Na posletku se ozbiljno zabrinuo, pa i uplasio. Vremenom se ispostavilo ipak da je glavni i osnovni razlog kilaza. Decko je preko zime nabacio dosta kilograma, iako to za osobu od preko 195cm ne deluje strasno, ipak je to za telo bilo novina, posebno sto nikad ranije nije dobacio do tolike kilaze. 
Mucio se prvih mesec - mesec ipo tog proleca da bi kasnije vremenom proslo i misici se privikli. Mada mora je da propusta dane basketa zbog jakih bolova


  • 0

#2143 marejosip

marejosip
  • Members
  • 1,739 posts

Posted 29 April 2018 - 12:35

Ljudi hteo bih da skinem par kg i ujedno da krenem sa trcanjem. Idem u teretanu neku vreme, ali sam se poslednjih nedelja kao i tokom zime ugojio nesto vise nego inace pa bih voleo malo da spustim. Nisam bas u situaciji da ne mogu da potrcim, ali sam u poprilicno losoj kondiciji pa bi trebalo postepeno da krenem. Da li je bolja varijanta na traci za pocetak brzo hodanje ili neko trcanje u laganijem ritmu? Takodje, da li je ok da radim sa tegovima i onih dana kada trcim? Na netu nalazim razlicita misljenja, pre svega za nacin trcanja pa reko da pitam ovde vidim da poprilicno vas trci. Svaki savet je dobrodosao :)


  • 0

#2144 add me on xvideos

add me on xvideos
  • Members
  • 26,655 posts

Posted 29 April 2018 - 12:55

smrsaces pre svega sa promenom ishrane, kardio je manje vazan.


  • 1

#2145 marejosip

marejosip
  • Members
  • 1,739 posts

Posted 29 April 2018 - 13:25

Pretpostavio sam, ali  razmisljam da ne bi bilo lose ni kardio da ubacim, da bi malo potpomogao proces, a i generalno zbog sebe mislim da bi bilo ok da se  i u tom polju malo aktiviram :)  Samo gledam sta mi je bolje sad za start, da li da samo  brzo hodam jer sam tek na pocetku svega, ili je i nesto laganije trcanje ok? Negde citam da je brzo hodanje bolje, a drugde da je to totalna glupost...


  • 0