Jump to content


Photo
- - - - -

Zanimljiv video o prirodi


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
5 replies to this topic

#1 sloboda_priroda

sloboda_priroda
  • Members
  • 6 posts

Posted 13 March 2011 - 15:30



pogledajte i slobodno recite svoje misljenje




#2 misko1

misko1
  • Banned
  • 2,099 posts

Posted 13 March 2011 - 23:05

pa sa prirodom ne mozes da omanes, ne verujem da je iko ziv ne voli. tako da je OK sto se mene tice, e jedino sto si pominjao Stvoritelja, ali ako ti tako gledas na stvari - neka ti bude.

#3 Hana1

Hana1
  • Members
  • 36 posts

Posted 14 March 2011 - 14:41

Poznato je da pesimisti vide onaj prazni dio case napunjene do pola, a optimisti onaj puni. Ovo je samo mala ilustracija, gotovo karikatura koja pokazuje da smo razliciti i da imamo razlicita poimanja o istoj stvari. Ne samo razlicita, vec i duboko usadjena i cesto, iskljuciva u medjusobnom dijalogu. Ista je stvar i sa ekologijom: imas optimista koji sa entuzijazmom probaju da svaki dan ucine nesto korisno za Zemlju, pa voze bicikla, gase svjetla i sortiraju otpad. A ima i pesimista koji pokazuju prstom na Kinu i Indiju i jednostavnom racunicom dokazuju da su napori optimista uzaludni dok se ove dvije zemlje ne promijene iz osnove. I sta cemo sad? Pa nista, ali ponajprije bi trebalo prestati sa teskim rijecima i razumjeti svu razlicitost u gledistima. Poslije toga, neka se svako preispita i proba na svoj nacin da da doprinos. Najbolji su oni koji probaju neku vrstu politicke karijere, jer je politika i dalje najbolji instrument (nazalost). Jedino se politikom moze napraviti neki pomak. Svi ostali koji politiziraju samo "u kafani", takodje su dobrodosli, ali ne treba mnogo da ocekuju.

#4 nova vizija

nova vizija
  • Members
  • 146 posts

Posted 14 March 2011 - 16:20

Video nisam gledao ali se generalno slažem da politika pravi pomak i da upravo ona treba to da radi. Danas svaki ozbiljniji skup političara u svetu se završi sa nekom deklaracijom ili čak dokumentom koji obavezuje na smanjenje zagađenja. Treba raditi i sa svešću ljudii, edukovati ih ali šta kad recimo okolina Niša se greje na stare gume od kola. Nema sirotinja za struju ili drva. I vrlo su zadovoljni prema pričama jer guma gori extra dugo. Dakle za smanjenje zagađenja potrebni su i ekonomski uslovi što u ovim kriznim vremenima može svakako da sačeka.

Edited by nova vizija, 14 March 2011 - 16:43.


#5 sloboda_priroda

sloboda_priroda
  • Members
  • 6 posts

Posted 18 March 2011 - 22:33

Cilj ovog videa je da nas vraca iskonskim vrijednostima.Zemlja pripada covjeku i covjek zemlji!Cijenim vase razmisljanje, svi volimo prirodu ali je cinjenica da je covjek zakazao u svom odnosu prema njoj.Mislim da smo losi podstanari a rijeci iz pjesme neka budu podsticaj i podstrek da ne uzimamo samo po sebi razumljivim to sto smo besplatno dobili u posjed.
S punim uvazavanjem,autor pjesme!

#6 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 16 April 2011 - 16:47


Preporuka od srca........