Vašington veruje da Rusi u Nišu ipak grade vojnu bazu
Uprkos uveravanjima ruskog ministra za vanredne situacije Sergeja Šojgua da Regionalni humanitarni centar u Nišu ne predstavlja nikakvu rusku vojnu bazu na Balkanu, niti mesto iz kojeg bi Moskva špijunirala američki antiraketni štit u Rumuniji, u Vašingtonu ipak veruju da niški centar predstavlja osnovu za buduću bazu u kojoj bi mogle da budu smeštene ruske vojne jedinice.
http://www.blic.rs/V...rade-vojnu-bazu
Ma da, Rusi su poznati humanitarci. Prave bazu za odbranu od letnjeg pljuska. Zasto sad novinari ne pitaju Tadica i Dacica da li je ovo izdaja zemlje? Gde su sad ovi neutralci sto im se kosa na glavi dize kad neko spomene NATO ? Projekat gubernije je svakim danom sve vidljiviji.
Tipican srpski medijski senzacionalizam! Ta "baza" nije tamo od juce, jel' te, pa se svi nasli zateceni.
Koji novinari Tadica i Dacica? Pa i Tadic i Dacic moraju da podnose pismene izvestaje US ambasadi u Beogradu za sve sto se u Srbiji dogadja ( bar nas tako uci Wikiliki ). A na tu "bazu" eto zaboravili; a izem ti takvu "imperiju" koja tek ove nedelje primeti da i Rusi u Srbiji imaju neku vojnu bazu.
Nemoj se puno palis na te medijske naslove; u 99% slucajeva se radi o veoma neukusnoj lazi. Evo neki dan svuda u naslovima: "Gradski prevoz u Beogradu skuplji nego u Becu!!!"
Ja normalno krenem cisto ono rutinski da proverim, posto znam da istinu objave samo kad se prevare, ali, odmah zatim demantuju pa ponovo preinace u laz...i dodjem do podatka da je u Beogradu mesecna markica RSD 3.200 t.j. ako sam pravilno izracunao EUR 31,80. U Becu takva markica kosta EUR 49,50!!?? WTF!?
Znam sad ce svi da krenu sa nja, nja, nja...nasi autobusi prljavi, kasne, usluga losa, itd. Laz je laz, glupa i naivna. Mogli su da napisu: u Beogradu transportna mreza losija nego u Becu, ali ne oni moraju da lazu.