Mapa Srbije za N97 mini
Posted 16 August 2010 - 12:20
Ili da li to neko radi?
Hvala unapred
Posted 16 August 2010 - 13:06
Ili da li to neko radi?
Hvala unapred
A za koji navigacioni program zelis mape? Garmin XT ili Nokia Maps? Ako je Nokia Maps onda imas uputstvo na Nokia sajtu kako da instaliras odgovarajuci softver i mape. Ako zelis da koristis Garmin XT onda prvo sa Garminovog sajta skini Garmin XT za Symbian S60 telefone. Posle toga imas dve opcije (1) da kupis mape Srbije i Crne Gore (SCG Route) kod domaceg zastupnika i instaliras po njegovom uputstvu ili (2) da pribegnes piratskom resenju. Za ovo (2) ovde neces dobiti link - jedino hint googlaj za sajtovima koji sadrze tekst "Garmin XT Mobile" a na ruskom jeziku su.
Edited by tomas.hokenberi, 16 August 2010 - 13:06.
Posted 16 August 2010 - 19:26
Nokia ali na sajtu nemaju Srbiju. Tacnije imau samo autoput i to je sve...
Posted 16 August 2010 - 20:25
Uveren sam da ces naci nekoga ko moze da ti ubaci Garmin u Nokiu , sa sve mapama kojima god hoces , za neku cifru od +- 20-ak evra
Posted 16 August 2010 - 21:50
To je sve sto Nokia Maps i ima za Srbiju. Instaliraj Garmin XT i skini mape sa ruskih sajtova (kao i uputstvo kako se "otkljuciavaju") i to ti je to. Nema potrebe da placas - radi se o pola sata jednostavnog posla (ne racunajuci vreme za download mapa).
Posted 31 October 2010 - 00:24
dobio sam NOKIA N97 mini nedavno na poklon direktno iz Nemacke. Nista otkljucavanje, sve full, samo ubacis karticu i radi. Imam cak i garantni list na 3 godine. Dobio sam i punjac za automobil i drzac za telefon i taman kada sam pomislio super koristicu navigaciju i ubacio Garmin XT. Nastao je problem. Sve smo lepo otkljucali mape, instalirali softver, ubacili 929 Adria map i 708 SCG map ali da uspostavimo vezu sa satelitom i lociramo poziciju NIKAKO!!! Ali bas nikako. Kada kliknem na one NOKIA map, pojavi mi se i ikonica satelita u gornjem desnom uglu (dok kad startujem Garmin nece) i cak i ucita neku Croatia female drive mapu koju ponudi jer nasih nema. Ali je ona prakticno neupotrebljiva jer ima samo do odredjenog nivo (ranga autoputa
Posted 31 October 2010 - 02:49
Mozda treba obrisati Nokia maps da bi Garmin bio jedini softver za navigaciju.
Ponavljam , nisam siguran u ovo , ali mi zvuci nekako logicno da u telefonu bude samo jedan navigacioni softver sa svojim mapama.
Ja inace koristim fabricku Nokia maps navigaciju u telefonu i ovde kod mene radi perfektno. Steta sto Srbija nije detaljnija,ali bice i to verovatno kasnije.
Posted 31 October 2010 - 09:11
boss, koja je verzija Garmina u pitanju? Da li Garmin prepoznaje GPS uredjaj, a samo ne nalazi satelite ili uopste ne prepoznaje integrisani GPS?
Da li ste probali napolju ili unutra?
Posted 31 October 2010 - 23:24
Nokia Maps sigurno ne smeta Garminu, nit Garmin Nokia Mapsu.
boss, koja je verzija Garmina u pitanju? Da li Garmin prepoznaje GPS uredjaj, a samo ne nalazi satelite ili uopste ne prepoznaje integrisani GPS?
Da li ste probali napolju ili unutra?
U pitanju je Garmin Mobile XT for Symbian S603rd Edition verzija 5.00.50 Garmin Mobile XT for Symbian. Kada startujem NOKIA OVI Maps prikazuje mi mape (ali nisu bas neke, a za navodjenje tj. navigaciju su neupotrebljive jer ne mogu da se zumiraju do nivoa ulica) i u toku rada vidim da GPS radi, a kada izadjem iz NOKIA OVI MAPS jos nekih 5, 6 sec. stoji mi u gornjem desnom uglu ikonica satelita koja se nakon tih par sec. ugasi. Ali kada startujem Garmin nista ne moze da nadje, kao nesto u fazonu potrebno mu je preciznije pozicioniranje, ali nista. Probali smo unutra odmah pored prozora (probali smo i HTC od drugara, njemu je sve radilo OK) ali nista. Izasli smo na terasu i dzudzali na onoj hladnoci ali opet nista. Ja sam otisao kuci od tog druga kolima, nista!! Dodjem kuci i ostavim ga na prozoru gde je bio dok se nije ispraznila baterija i Nista! Ne znam sta da radim! Adan dva pre toga taj drugar je ubacio nekom liku na N97 mini Garmin i sve je radilo, hocu da naglasim da zna decko sta radi. A evo danas sam i ja pokusavao i nista, sve instalira kao OK, cak nadje i mape Srbije, CG, HR, SLO, MKD, BiH,...ima ih dakle kao ubacene i otkljucane ali kontakt sa satelitom NIKAKO!
Posted 01 November 2010 - 10:48
Da li ti je aktivan assisted GPS? Za inicijalni prvi "fix" je neki put potrebno i po 15 minuta na otvorenom ako nije aktivan AGPS. Pogledaj u Tools->Settings->System->Remote GPS sta pise i pogledaj pod "GPS Info". Akp pise nesto tipa "Acquiring Satellites" pokusaj da probas napolju, daklem ne na terasi ili kraj prozora.U pitanju je Garmin Mobile XT for Symbian S603rd Edition verzija 5.00.50 Garmin Mobile XT for Symbian. Kada startujem NOKIA OVI Maps prikazuje mi mape (ali nisu bas neke, a za navodjenje tj. navigaciju su neupotrebljive jer ne mogu da se zumiraju do nivoa ulica) i u toku rada vidim da GPS radi, a kada izadjem iz NOKIA OVI MAPS jos nekih 5, 6 sec. stoji mi u gornjem desnom uglu ikonica satelita koja se nakon tih par sec. ugasi. Ali kada startujem Garmin nista ne moze da nadje, kao nesto u fazonu potrebno mu je preciznije pozicioniranje, ali nista. Probali smo unutra odmah pored prozora (probali smo i HTC od drugara, njemu je sve radilo OK) ali nista. Izasli smo na terasu i dzudzali na onoj hladnoci ali opet nista. Ja sam otisao kuci od tog druga kolima, nista!! Dodjem kuci i ostavim ga na prozoru gde je bio dok se nije ispraznila baterija i Nista! Ne znam sta da radim! Adan dva pre toga taj drugar je ubacio nekom liku na N97 mini Garmin i sve je radilo, hocu da naglasim da zna decko sta radi. A evo danas sam i ja pokusavao i nista, sve instalira kao OK, cak nadje i mape Srbije, CG, HR, SLO, MKD, BiH,...ima ih dakle kao ubacene i otkljucane ali kontakt sa satelitom NIKAKO!
Posted 01 November 2010 - 12:58